Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa crna lista im je u glavi..... pa kako se koga sete i kad :D

Biće da je tako.
U stilu, ovaj mi se nešto ne sviđa, njega ćemo, vraćaj to nazad.:)

Ja narucio neki hardverski token za 10e. Kazu mi saljemo minimalno 5 komada, iako je meni trebao samo jedan za testiranje.
Nema veze, narucim ja 5 komada + 30e postarina :eek: Ukupno 80e
Nema veze ni to, samo da stigne.
Dolazi u Srbiju, iznenadjenje - 8.800 din troskovi carinjenja, PDV i spediterska usluga. Spediteri su uzeli 5.000 din za to :eek: Kad se nisam slogirao.
I ja pitam, u fazonu ako narucim sledeci put, je li moram opet da placam ova 3 lista papira 5.000 din, oni su bili u fazonu da, izrada dokumentacije.
Eeeee Srbijo.

Išao sam tamo par puta, i tačno razmišljam da odem opet, mada mi sada nije toliko hitno.. Ali su ipak preterali. Nedelju dana je u 21138...

Sent from my LG V10 using Tapatalk

Ja narucio neki hardverski token za 10e. Kazu mi saljemo minimalno 5 komada, iako je meni trebao samo jedan za testiranje.
Nema veze, narucim ja 5 komada + 30e postarina :eek: Ukupno 80e
Nema veze ni to, samo da stigne.
Dolazi u Srbiju, iznenadjenje - 8.800 din troskovi carinjenja, PDV i spediterska usluga. Spediteri su uzeli 5.000 din za to :eek: Kad se nisam slogirao.
I ja pitam, u fazonu ako narucim sledeci put, je li moram opet da placam ova 3 lista papira 5.000 din, oni su bili u fazonu da, izrada dokumentacije.
Eeeee Srbijo.
DHL?

Sent from my LG V10 using Tapatalk

Jel ima jos neki broj od BG carine sem onog na prvoj strani?

Drze mi paket 8-9 dana, a dokaze o uplati poslao...

Narucio bih 2 telefona u jednom paketu manje vrednosti ukupno $110 dali neko ima iskustva kako carina gleda ako stignu 2 telefona u jednoj posiljci?

A kakva je situacija sa BG carinom?

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

A kakva je situacija sa BG carinom?

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

A da li uopste postoji neki benefit od slanja zajedno?
Telefon kao takav ponekad moze da prodje bez carine skroz ako je kutija malo manja. Dva telefona ce sigurno da otvore i, cak i ako ocarine sve regularno, nije jeftino.

Nemoj mu laznu nadu davati, gotovo da nema sanse da telefon prodje bez carine ...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Meni telefoni 2x prolazili bez carine. Naruceni sa Gearbest-a. Holandska posta.

Zovem postu 21138. Na prvi telefon se niko ne javlja par puta. Rekoh garant su iskljucili koliko ih ljudi zovu, da ja ipak probam drugi. Great success. Jave se i posle diktiranja broja za pracenje i kraceg razgovora o tome kako im je jako tesko (gde sam ja naravno uzdisajima potvrdio da sapatim sa njima) rekose mi da ce paket doci kod mene sutra ili u ponedeljak. ajde da vidimo i to cudo :)

Stigle slusalice sa Gearbesta, posle 10 dana na carini. Cena 27evra + 5evra shipping. Kinez napisao na paketu 11evra, ovi nasi prihvatili tu cenu :). Doneo kurir, platio 400 dinara.

.

Poslednja izmena:
Drugaru danas stigao punjac i 12 enelop baterija narucenih sa nkon sajta.Vrednost posiljke 35 eura.Sa dostavom ga izaslo 42 eura.Bio na carini od 13.05.
Naplatili pdv i otvaranje paketa 820 dinara.Vrednost paketa procenili na 30 eura.
Meni isti punjac pre mesec dana sa 4 baterije sa nkon sajta prosao bez ikakvih dazbina.Vrednost moje posiljke bila 25 eura.
Tako da nema pravila.Kako koga zakace.

To se radi zbog povecanja fiskalnih prihoda, ne gledate tv. Za ono sto kupyjem naposlu su za sve promenili carinsku tarifu u zadnja dva broja ex, sto za posledicu ima promenu pdv stope na vise.

Poslednja izmena:
Zdravo ljudi, jel zna neko koliko je cekanje na BG carini trenutno? Hvala

To se radi zbog povecanja fiskalnih prihoda, ne gledate tv. Za ono sto kupyjem naposlu su za sve promenili carinsku tarifu u zadnja dva broja ex, sto za posledicu ima promenu pdv stope na vise.
Kakve veze ima carinska stopa sa nama preko obicne poste? Ide preko jedinstvene stope od 10%, ako se carini, tako da je sve isto.

Kakve veze ima carinska stopa sa nama preko obicne poste? Ide preko jedinstvene stope od 10%, ako se carini, tako da je sve isto.

Sa nama nema.

Kazem razlog je povecavanje fiskalnih prihoda.

Za nas u vidu revnosnije naplate, a za poslovni deo u vidu rigorozne primene sta se carini pod 10%, tako sto promene zadnja dva broja carinske tarife u JCI, u ostalo.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno