Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nisu mi namerno isekli kutiju telefona, već nisu pažljivi. Nož im je verovatno prošao kad su otvarali transportu kutiju, previše su jako zaboli...
Zašto su ti zadržali toliko dugo paket?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Zašto su ti zadržali toliko dugo paket?
Penis enlargement pills (samo biljni sastojci, ne hemija, pise na kutiji). Standardno: nije za mene, ali zaista. Uredno fabričko pakovanje kao kutija vitamina, iz Austrije, navodno slali u MUP na analizu, od 22 tablete ostalo 5, naplacen PDV, hteli i carinu da mi naplate, rekao da se ne šale; bio u telefonskom kontaktu sa šeficom koja je od nula pomoci, dok nisam presavio tabak i napisao pismo na sve adrese Uprave carina. Momentalno stiglo.

Naravno, unisteno pakovanje, porez, neisplativo. Pri tome uredno navedeno to sto jeste u carinskoj deklaraciji, znaci - nije zabranjeno. :wall:

Na zapadu paketi nepoznate sadrzine i kad su sumljivi idu kroz rendgen pozove se vlasnik otvara ih on licno uz prisustvo carinika a ne nasi carinici samuraji sa katanama.
Poznaje li neko nekog novinara da se to malo obznani sta se radi na carini....

Poslednja izmena:
Na zapadu se porucuje tona njesra iz Kine.
U J. Koreji nije bilo problema sa carinom dok nisu poceli previse da porucuju iz US i iz Kine i da prave probleme zbog toga. Onda su odlucili da malo uplase ljude, a posto nije uspelo onda ih (nas) smaraju na trista nacina, pocev od toga da za uvoz mora registracija :D

To je za unutrašnji saobraćaj, a za spoljni carinici imaju pravo da otvore sve što ulazi u zemlju. U ostalom ni meni se ne isplati da idem za svaki paket na carinu. Druga je stvar što nisu pažljivi sa paketima i što je čitav proces netransparentan

Poslednja izmena:
Stigao fidget spinner sa gearbesta. Postar usao u dvoriste i ostavio paket na sto :D
Narucen 1. Maja, Unregistered Air Mail (15-30 days).

Mislio sam da ce mu trebati mesec dana :D:D

u životu bolje nisam prošao:

12.05.2017 07:16:00 NL-NLAMSE Prispeće
13.05.2017 15:24:19 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
13.05.2017 15:37:56 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
15.05.2017 10:29:04 - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
15.05.2017 12:54:21 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 11200 GPC BEOGRAD Otprema
16.05.2017 04:39:52 10200 GPC BEOGRAD - 11080 Beograd 80 Otprema
16.05.2017 15:45:03 11080 Beograd 80 Uručenje Uručeno

XIAOMI YI, plaćen 55€, napisali vrednost 20 USD, ogroman paket zbog gomile "izolacije" (deca puckala ceo dan) - oslobođen carine.

skidam kapu carini, više se nikad neću buniti i ako malo ocepe neki drugi paket.

Ti si jos odlicno prosao :D
Ja sam porucio neku mehanicku tastaturu, plavi switchevi. Kostala je tipa 34 dolara i postarina preko Turkey Post oko 5-6 dolara. Sve ukupno 40tak dolara.

Idalje cekam da vidim sta ce se desiti. Ali pretpostavljam, sigurnih 300din za otvaranje paketa i verovatno PDV.

A ko zna, mozda je i testiraju. Malo Battlefield, malo kuckanje sa tim switchevima, osecaj je bitan :D

5ac9c4ee94df0dc33b6e6897f1ce1520.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Poslednja izmena:
Kolegin karburator prošao carinu u NS posle 13/14 dana, sad još ostaje da vidimo koliko će ga boleti. (Vrednost je 15$).

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Ti si jos odlicno prosao :D
Ja sam porucio neku mehanicku tastaturu, plavi switchevi. Kostala je tipa 34 dolara i postarina preko Turkey Post oko 5-6 dolara. Sve ukupno 40tak dolara.

Idalje cekam da vidim sta ce se desiti. Ali pretpostavljam, sigurnih 300din za otvaranje paketa i verovatno PDV.

A ko zna, mozda je i testiraju. Malo Battlefield, malo kuckanje sa tim switchevima, osecaj je bitan :D

5ac9c4ee94df0dc33b6e6897f1ce1520.jpg

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Mene su ovako drnadali hteo sam da im se na****m matere samo da sam znao i ko me *****avao da danima vuku po carini moju posiljku. u principu cim je vuku po carini vrv ces platiti PDV

Kolegin karburator prošao carinu u NS posle 13/14 dana, sad još ostaje da vidimo koliko će ga boleti. (Vrednost je 15$).

У НС пролазе пакети ових дана за 14 дана отприлике. Мени су тако сад два прошла, буквално за 14 дана оба од момента доласка на царину.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Uglavnom, ne znam da li je prodavac poslao sa punom cenom ili je napisao tipa 20 dolara ili GIFT. To ce cemo tek da vidimo za par dana. Sve u svemu, ja cu da cutim pa kako bude.

Samo se nadam da nisu povadili pola switcheva

Ne zezaj da zbog takvih gluposti trazi nadoknadu. Taj adapeter je kod nas 100 din max.
Nego sta? Ako pise da salje sa EU adapterom, a ne posalje, za TELEFONski punjac, em cimanje em trazenje dobro adaptera.
Zezam se za cifru, ali itekako treba da cima da ispravi takve propuste oko adaptera, barem za 5$.

Ako neki zeli da ga prave budalom, ili ne zeli da se cima, OK. Ali onda nema pravo zalbi na druge stvari :)

@alfa vratice mi 10$ zato sto je "slucajno" pogresio boju telefona.Razocaran sam prvom kupovinom i siguran sam da vise necu uzimati tehniku preko 20-30$, a da pre toga ne vidim sta uzimam.Isto tako i za garderobu.

@Dejan @owim U pitanju je Lumia 830.Nisam siguran sta su radili sa kutijom, ali dosla je sa pocepanom fabrickom nalepnicom i polovina telefon je virila iz kutije.Verovatno je divljacki zatvarao, ali telefon nije skroz ubacio u kutiju pa nije mogao da je zatvori i onda je tukao i celu iskrivio, izguzvao.Ko zna sta je sve radio sa njom.

Konacno i moj paket da prodje zastoj u NS. 02.05 stigao na carinu i danas je urucen nekih 16 dana je bio tamo .Stvarna vrednost paketa (dve antene ) bila je 5,76$ free shiping ,kinez stavio cenu 0,7$ po komadu ukupno 1,4$ ,nasi carinici procenili na 10$ (1123d ) carinu nisu naplatili ali pdv jesu i to 227d (to sam dobio na onoj carinskoj fakturi stoji 226,96) nevidim da su otvarali paket nije pocepana kineska traka samo obmotana faktura sa nasom zutom postanskom trakom, postar doneo paket i dodao 153d neznam za cega i ceo paket placen 380d.Nisam bio kuci kad je doneo postar da ga pitam sta je to 153d (doneo ga obicni postar a ne postexpres,paket je tezak 200g ) jer nije ostavio nikakav papir za dostavu kao dokaz o naplati postarine .

Мени заиста није јасно за шта то поштари сами додају тих 100-150 динара.Да ли је ико икад то питао и сазнао одговор?

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Odgovor imas na bukvalno svakoj strani ove teme...
To je postaru da ima za pivo :D

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

LOL :-devil-:

Ja sam pored carinske deklaracije dobio i papir na kome piše zašto 45, a onih 100 je rukovanje pošiljkom ako se ne varam. Karburator stigao, kinez napisao KONTROLER :D cenili ga na 10$, realnih 15$. 372 dinara sve total. Kaže kolega da je zadovoljan (izašlo ga 2100 din, kod ovlašćenog predstavnika u Srbiji je 15000 :D ).

Znači carinski stil "u Vojvodini cepaj troškove na 5usd pakete a u BG može sve da prođe" je i dalje na snazi. Meni taj pederluk stvarno nije jasan.

Inače, paket stigao u izmeničnu poštu 9.5., 18.5. bio u 21138 ali još nije stigao do mene.

Sent from my LG V10 using Tapatalk

Poslednja izmena:
Znači carinski stil "u Vojvodini cepaj troškove na 5usd pakete a u BG može sve da prođe" je i dalje na snazi. Meni taj pederluk stvarno nije jasan.

Inače, paket stigao u izmeničnu poštu 9.5., 18.5. bio u 21138 ali još nije stigao do mene.

Sent from my LG V10 using Tapatalk
To mu dođe kao neka kosmička pravda, Vojvođani imaju mogućnost uvoza i šopinga iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske pa ih klepaju jer su lenji, dok mi u centralnoj Srbiji možemo samo legalnim tokovima pa nam oproste po koju pošiljku.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

To mu dođe kao neka kosmička pravda, Vojvođani imaju mogućnost uvoza i šopinga iz Mađarske, Rumunije, Hrvatske pa ih klepaju jer su lenji, dok mi u centralnoj Srbiji možemo samo legalnim tokovima pa nam oproste po koju pošiljku.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Lupaš. Niti je cela Vojvodina pod NS carinom, niti je u pitanju to što tvrdiš. Jednostavno, BG carina = ogroman broj paketa, ne stižu i to je to. Jel kosmička pravda i za Nišku carinu?

Istina bre za pravdu. Niš Kosovo, MK, Bugarska,

Vojvodina HU, Centralna Kinu. [emoji1]

Ne možeš imati sve. [emoji1]

Mada, šalu na stranu. Bg sve manje prašta....

Naručen panel za laptop iz Amerike, naplaćen PDV i otpakivanje ukupno 600 dinara što je super. Ono što nije super je što su uspeli da polome panel uz neverovatnu neodgovornost pri otvaranju pošiljke. Panel je bio zapakovan u anti static kesu, pa u bubble-wrap kovertu koja je bila umotana u dodatni bubble wrap debljine 10cm, pa u tvrdu kartonsku kutiju. Nakon otvaranja kutije (u pošti, pred službenicom) zatekao sam go panel na dnu kartonske kutije i sav ostali materijal nabacan preko njega. Naravno, panel slomljen.

Ljudi samo da vam javim da mi je danas stigla tastatura, ukoliko neko nije citao prethodne postove, u pitanju je mehanicka tastatura. Bila je na BG carini oko nedelju dana. Zajedno sa njom je dosao i PDV (pretpostavljam da je uracunato i otvaranje paketa) u vrednosti od 700 dinara. Super sam prosao. :D

"Sreca" moja sto nakon ostavljenog feedbacka i ponovnog pregleda oglasa tog prodavca, nestala je akcija sa tastature i sada ova ista iznosi 64 dolara.

Evo i jedna slicica da vidite kako sljasti:

20170522_153320.jpg

Poslednja izmena:
Meni na NS carini se paket kiseli od 11.05. Tastatura, slusalice bubice i futrola za hdd.

Sent from my GT-N7105 using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno