Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Proslog meseca meni jednom jesu, jednom nisu. Niska carina.

Meni u NS od 9.5. Neki tockovi za RC model. Sto je najgore, 18.5. je otpremljen sa carine, ali ga i dalje nema u mojoj posti. Raspad sistema.

Pošiljka iz USofA poslata DHL global mail-om (očekivao sam USPS). Vrednost oko 300$ pa sam pdv i carinu ukalkulisao, no nisam ukalkulisao dhl. Pa me interesuje šta (još) da očekujem?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Dhl global mail je obicna posta , nema spedicije ide preko nase poste, isto se dugo ceka.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

To sam napisao za kolegu koji je pitao za DHL global mail, to je obicna Nemacka posta (Deutsche post), a sa tim imenom posluje van Nemacke. Postoji i DHL express tj kurirska sluzba i sa njom paketi stizu mnogo brze, i imaju zasebnu carinu

Poslednja izmena:
To sam napisao za kolegu koji je pitao za DHL global mail, to je obicna Nemacka posta (Deutsche post), a sa tim imenom posluje van Nemacke. Postoji i DHL express tj kurirska sluzba i sa njom paketi stizu mnogo brze, i imaju zasebnu carinu

Hvala na odgovoru. Znači to donosi poštar, a ne dhl kurir? Zbunjuje me to što traking number vodi na dhl stranu. Za servis piše: Service DHL GM Packet Plus.
U svakom slučaju nadam se da si u pravu, a to što će dugo da putuje nije problem (imam strpljenja), samo da ne moram da se "družim" sa dhl Serbia. [emoji6]

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Stiglo staklo za Mi Max, placeno mozda 2$, carina udarila 390 rsd, a uzeo ovde staklo za 290 rsd. Vrh

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Ispratih većinu postova i najpribližniji tracking je imao NeleZR na strani 1170.
Posle 35 dana stojanja na carini, izgleda da mi robu vraćaju nazad u Kinu.
Poručio sam 3 mala ovlaživača vazduha (14cm) vazduha po ceni od 16$ i 10kom. microUSB kablova (na akciji po ceni od 0.49$/kom.), koje uvek negde izgubim, pa rekoh da se nađe, a mogu i da poklonim nekom (negde sam pročitao da količina može da bude problem, ali mislim, ovo su jeftini kablovi).
DA LI neko sa iskutsvom ima predlog, šta da radim, jer očekujem, da za dan-dva vrate u Kinu?
Inače sam i ja iz Zrenjanina i jedini sličan slučaj je kao NeleZR.
Adresa je ispravna, jer sam već poručivao sa banggood-a preko 40 paketa u poslednje 3 godine i sve je uredno stizalo.

18.04.2017 08:09:25 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
18.04.2017 10:44:36 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
23.05.2017 09:36:01 62200 CARINA GPC NOVI SAD - 11003 IZMENIČNA POŠTA Otprema
23.05.2017 18:27:55 20200 PC Novi Sad - 10200 GPC BEOGRAD Otprema
23.05.2017 21:01:12 10200 GPC BEOGRAD - 11003 IZMENIČNA POŠTA Otprema

Za pocetak posalji pitanje preko Postinog sajta

Sent from my MI MAX using Tapatalk

Znači carinski stil "u Vojvodini cepaj troškove na 5usd pakete a u BG može sve da prođe" je i dalje na snazi. Meni taj pederluk stvarno nije jasan.

Inače, paket stigao u izmeničnu poštu 9.5., 18.5. bio u 21138 ali još nije stigao do mene.

Sent from my LG V10 using Tapatalk

Ja to kad sam rekao davno, ispao sam najgori sovinista... :smash:

Sad tu cekam nesto hitno i lepo novosadisticka carina koja nema posla jer dere, zastoj 2 nedelje svaka cast!

eto...
4c604f4b140219fc6d231bf7f90752e8.jpg
7e24a66adb9a6448ceae60f5dbc31f45.jpg

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Preko neke težine (2kg mislim) donosi PostExpress, posto poštar ne može da nosi tolike pakete...

Dobio sam odgovor:
Поштовани,

поводом Вашег обраћања путем контакт форме на корпоративном сајту Предузећа, сагласно информацијама запослених надлежне организационе целине Предузећа – Радне јединице „Нови Сад“, обавештавамо Вас да пошиљка пријемног броја CP349170745CN, која је била у надлежности Царинске испоставе у Новом Саду, отпремљена је из Новог Сада, дана 23.05.2017. године, у циљу враћања пошиљаоцу. Према расположивим информацијама, пошиљка је враћена у земљу порекла због недостатака документације, која је неопходна за спровођење царинског поступка у увозу.

С поштовањем,
Пошта Србије

REZIME: od iste firme Banggood poručujem unazad već tri godine i uredno skoro svaki put plaćam PDV, a nekad i carinu. Ne preprodajem, već isključivo kupujem za sebe i moju porodicu.
Razlog odbijanja je smešan, jer imam potvrde o ranijim plaćenim carinama, sve uredno na moje ime.
Verovatno u carini Novi Sad, kada nešto ne žele da puste, samo napišu nekompletna dokumentacija.

pozdrav svima

ne plaćaš tih 150 dinara poštaru za donošenje, već Pošti za otvaranje i zatvaranje paketa.

@dlacman
Vidi se da je tacno mesec dana stojalo u NS carini na cekanju dokumentacije, 99% su te svrstali u grupu koja prevse narucuje i stavljen si na crnoj listi...
da si kontaktirao carinu verotavno bi ti rekli da moras dostavit papire za firmu.......

Klasicna bagra koja je BESNA jer mora da radi za platu, sto carino sto sljam iz poste koji pregleda pakete... ovo im je nacin da smanje promet na NS carini! jednostavno upamte ti ime i to je to

Istina nemaju opremu da rade brze! to ima samo BG koji je oduvek bio povlascen po svemu (od IT sistema do skeneta za robi, itd), ipak se tamo bitange iz politike slikaju a ovde u NS rade po kazni (carinici koli lose kradu pa ih uhvate se salju ovde) i po direktivi imaju odobrenje da se izivljavaju maximalno jer ipak mora da se zna ko je pravi srbin a ko je gradjanin 3ceg reda

Dosta je da odes do ispostave carine u Vojvodjanskoj da vidis koja je to rupcuga sa kompovima pod DOS-om i sistemom iz 80tih

Poslednja izmena:
dotakli dno. carine i opremu za mobilni u vrednosti od 1usd. jedini logican razlog je zastita domace proizvodnje, nema drugo. ; )
Nije to zastita domace proizvodnje vec nacin da te nateraju da vise ne narucujes iz kine vec da ovde kupis.Vidjao sam mnogo stvari na aliju koje su par stotina dinara (preracunato) jeftinije nego da se kupi ovde.Evo ti xiaomi telefoni na kp sa 12 meseci garancije su iste cene kao na aliju

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

Dobih i ja poruku od Poste. Dakle, LOL. Koji profi *****tor im radi na ovim odgovorima, nije mi jasno. Kolicina informacija je 0, u bilo kojoj jedinici vrednovanja.

Поштовани,

сагласно информацијама запослених Радне јединице „Нови Сад“, у чијем саставу послује пошта 21138 Нови Сад, надлежна за уручење пошиљака на Вашој адреси обавештавамо Вас следеће:
Предметна пошиљка се налазила у надлежности Царинске испоставе у Новом Саду. Пошиљке не могу бити прослеђене у даље поштанске токове док се над њима не обави царински поступак, на чије трајање Пошта нема утицаја. По обављеном царинском поступку, пошиљка је дана 18.5.2017. године отпремљена из поште царињења Нови Сад и усмерена ка одредишној пошти 21138 Нови Сад. Услед настале организационе ситуације, достава предметне пошиљке биће извршена у што краћем могућем року.

С поштовањем,

ja bi samo ponovio da je to jedan veliki sljam i skupina bagre i hostaplera... za kolegu gore, vrlo je moguce da postoji crna lista, nista cudno u odnosu na divljastvo koje vlada, ti porbaj da porucis na neko drugo ime pa vidi kako ce biti...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

@petarboj
U posti 21138 rade najveci sljam i govnatori na sortiranju posiljki, svi su 90% iz veternika ili sa kosova primljeni znas i sam kako, radi se obicnim pijandurama i olosima... ja sam jednog slucajno upznao, tip je dno dna, kaze ako mi posiljka tamo zaluta da ga samo nazovem i on ce je pronaci i srediti :D

Secam se jednom da su u glavnoj posti isporucili sve nesortirano jer su svi bili pijani pa bio zastoj 2 dana....

Za salterie takve politicke osobe ne primaju pa ovakve face neces ugalvnom nikad ni sresti!

Ja da cekam nesto sto mi je hitno otisao bi tamo i zahtevao moju posiljku

Poslednja izmena:
@zeljko
ne verujem da postoji crna lista, jer sam u poslednjih 30 dana dobio još dva paketa male vrednosti (4$) bez problema. U pitanju su prednje staklo, futrola i punjač za telefon. Na drugi sam platio PDV+otvaranje.
Mislim da je u pitanju baš to što si napisao, da se smanji promet online kupovine, možda je i direktiva za mesta, ko zna.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno