Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni 8 dana vec trune paket na carini. Kao da su novogodisnji praznici, a ne mrtvi maj :mad:

Meni je paket stigao u izmeničnu postu 9.5., a do mene još stigao nije, pa vi vidite

Stigla mi je pošiljka poručena sa banggood-a, u pitanju je stanica (upravljač) za RC uređaje-dronove koja je plaćena oko 45e, a ovi naši neradnici su je ocarinili na 4100RSD, skoro u vrednosti celog paketa.
Pitanje, da li da podignem paket pa da probam da se žalim, ili to uraditi pre podizanja paketa?
Da li i kome uopšte mogu da se žalim?

Stigla mi je pošiljka poručena sa banggood-a, u pitanju je stanica (upravljač) za RC uređaje-dronove koja je plaćena oko 45e, a ovi naši neradnici su je ocarinili na 4100RSD, skoro u vrednosti celog paketa.
Pitanje, da li da podignem paket pa da probam da se žalim, ili to uraditi pre podizanja paketa?
Da li i kome uopšte mogu da se žalim?
Ako podignes paket, znaci da si platio i da nemas prava da se zalis.

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Zali se ili ne placaj nista,tako sam ja vratio telefon kinezu i njemu platio neke penale,bolje nego ogromna carina koju su uspostavili na osnovu nicega

Upravo mi je postar doneo pismo koje na carini stoji od 11.05. (NS carina).
U pitanju su trakice za zube, 10 malih kesica. Placeno tacno $18.79, kinez napisao $5 i po tome je carinjeno. Carinska osnovica 553.82din, pdv 110.76din i jos je trazio onih 150.
122d5a2e10dda6e3efb10df91ae9cd4a.jpg
3d321dbac1eb3faedf6bdf7f3472a5e4.jpg

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Upravo mi je postar doneo pismo koje na carini stoji od 11.05. (NS carina).
U pitanju su trakice za zube, 10 malih kesica. Placeno tacno $18.79, kinez napisao $5 i po tome je carinjeno. Carinska osnovica 553.82din, pdv 110.76din i jos je trazio onih 150.
Dobro je sto nisi narucio drvene cackalice bila bi jos veca carina,salu na stranu e ovo je vec mizerno.

NS carina tacno 2 nedelje nerada... 16 stiglo danas napustilo carinu... imam i neka dva kabla od 5$ bas me interesuje koliko ce da oderu... izgleda su primili nove smradove po direktivi i kazni....... a ti glupi grade/narode glasaj za veliki srbistan i dalje

Da li neko zna da li su se slucajno setili da ubrzaju BG carinu? Tj koliko je cekanje? Hvala.

У НС су мени за посљедњих пар пакета уредно наплатили порез, ма колико они мали били и јефтини. А било је пакета које су они процијенили на вриједност од два до три долара. Нешто су подивљали у посљедње вријеме.
До скоро су ми такви пакети пролазили без отварања, дакле без динара дажбина.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

Poslednja izmena:
NS: izgleda je i meni prosao onaj paket od 9.5., malopre me zvao postar ali nisam bio kuci, pa je rekao da ce ostaviti na posti.

Koliko je tužna činjenica da paket iz PM stigne za 5-8 dana, i onda mu 14-20 dana treba da dođe iz jednog grada u Srbiji u drugi. Ili još gora situacija ako živiš u NS, i sagledaš situaciju :D

Sent from my LG-K430 using Tapatalk

Stigle mi sluške od manje od 6 evra na NS adresu za 15 dana sa Alija, nije otvarano i carinjeno, stalo u sanduče. :D

Sta im bi :)
Mozda je zeljko imao vise porudzbina nego obicno, pa se fokusirali :p

Ma narucio 1000 spajalica svaka od drugog kineza :-devil-:

ma cekam prokleti bitcoin wallet ko ozeblo sunce, sve otvaraju videli "flash" unutra pa uzeli samo 100din za uslugo otvaranja posiljke

Poslednja izmena:
Danas (01.06.) sam preuzeo paket koji je na BG carini od 23.05.
u pitanju je smartwatch Amazfit. Ocarinjen na 35$ , na paketu je stajala vrednost 20$.

Dokle je stigla NS carina?

Послато са LG-D855 уз помоћ Тапатока

ja kako vidim ovi su poceli na sve da naplacuju carinu,oce da nam zabrane i ovo malo naracivanja iz kine,evo mog primera,narucio sam dres jedan arsenala pre 2 meseca sve stiglo bez carinjena i pdv platio 20 dolara,sad sam narucio dres viljareala stoji na carini vec 6 dana ocekujem da me ocarine a platio sam manje od arsenalovog dakle 15 dolara,strasno sta rade

ja ako ovi nastave sve da carine,necu vise ni da narucujem nistamkako sam sada procitao po sajtu carinje ljudima punjace za mobilne telefone hahahaahhaha,a gledao sam dosta po you tube po rusiji,nemackoj,francuskoj,americi ne carine to,pa zar je moguce da smo ovoliko najgora ali ubedljivo najgora zemlja ili sam ja lud

U Americi, Francuskoj, Nemackoj to unistavaju, jer su zabranjene kopije i jos bi dobio racun za unistavanje. Btw kad vec kupujes kopiju jeftnije je na buvljaku kod nas nego da se narucuje...

@Djordje0 procitaj prvi post pa onda pricaj, pdv je obavezan da se plati a carini se sve sto ima vecu vrednost od 50e. Znaci u obavezi si da platis pdv

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

ovaj mora da je carinski pulen ovaj likvidator,ako ima neko ok nek odgovori kao dejan a ti likvidator me zaobidji,i nisam obavezan da platim pdv zato sto do sad nisam placao kao prvo,a kao drugo platio sam dres 15 dolara a oni mi naplacajuju carinu,a posto si njihov dal sad treba da vas tuzim za to ?

dejane nebi bilo unisteno,imas na you tube snimke iz tih drzava :D

Poslednja izmena od urednika:
Prvo se informisi pa onda pricaj, ali najbolje je da kupujes u Srbiji posto ne znas da moras da platis pdv.

U Americi, Francuskoj, Nemackoj to unistavaju, jer su zabranjene kopije i jos bi dobio racun za unistavanje. Btw kad vec kupujes kopiju jeftnije je na buvljaku kod nas nego da se narucuje...

A jel si ti bio tamo, UNSITAVAJU punjace?!? budi ozbiljan!
Samo ova hrpa $#@$ se ophodi prema svojim gradjanima gore nego teroristi!!! pogotovo ako si dalje od centra njihovog sedista......

NS carina zaostatak rada je tacno 14-15 dana od prijama u NS

@likvidator uzivaj u sendvicu dok mozes!

Poslednja izmena:
tako je zeljko upravo o tome pricam,ima sve na you tube dobijaju sve bez pdv gledao sam i dresove i brdo jos nekih stvari,samo kod nas je pocelo da se sve naplacuje,a ovaj likvidator mi smrdi na bota,tj jeste bot,tako da cu njega na ignor

dotakli smo dno kao drzava,bicemo prvi koji ce naplacivati pdv i carinu na svu kinesku robu,uglavnom kako stoje stvari ja cu prestati da narucujem,citajuci sve postove do sad,naplacivali su poreze cak i na 2 dolara i ostalo sto je bezmislica,jasno je kao dan o cemu se radi

Prvo procitaj pa onda pricaj, kao prvo po zakonu je obavezno da se naplacuje PDV na vrednost manju od 50e to sto beogradska carina to ne postuje to je vec njihova stvar ali u poslednje vreme su poceli da postuju zakon, dok carinarnica Nis i Ns rade po ps-u. Dok se carina naplacuje na vrednost preko 50e.

Smesno je da se poredimo sa zemljama koje imaju svoju proizvodnju, 99.9% onog sto kupujemo iz kine nema u ovoj nedodjiji i samim tim nema logike da placas carinu! a i PDV je upitan za sirnice

Mozemo mi da mislimo da su svi oko nas glupi a naprotiv te glupe zemlje su vec 50+ godina ispred nas, smejemo se crnogorcima a vec su krenuli da kod njih radimo u nadnici..... oni bez problema uvoze do 200$ bez ikakvig gluposti, bosanci isto iako je isto PDV obavezan iznad 40$, cak i firme dom 50kom sve sto se ne proizvodi domace ne podlezi ni jednom atestu niti carini!, na vecu kolicinu platis PDV i ama BAS NIKOG ne diraju!
Koliko znam jedino mafija u Italiji zeza svoje gradjane za odredjene proizvode koje ista mafija proizvodi... ali za sitnice pa cak i za vise komada ama bas niko ne pravi pitanje

@likvidator
Samo jos da krenu da lupaju taksu za otvaranje rezglednica od 100din, ipak tvorove i bitange treba uhlebit a ima ih vise od bubasvaba

Poslednja izmena:
posto pricas ti o zakonu likvidator,zasto onda ova budjava drzava nema socijalnu pomoc kao u jakim eu zemljama,kad posla nema nigde,i zasto zakon samo vazi za obican narod,ja znam brdo likova koji imaju veze u carinici i poreskoj i prenesu po 100 majci i neplate nista,jel to zakon i drzava,ili samo za mali narod to vazi,ajde bezi bre,ne ubedjuj me u neke stvari da ne znam pa u redu ovako bezi,nego oni gledaju da nam naplate porez na sve,da vise nebi kupovali nista,vec kupovali ovde u ovoj preskupoj zemlji,cene vece nego na zapadu,najgora drzava nema sta da me ubedjujes likvidator sve znam dzaba ti sve,ja licno sam kupovao iz kine zbog manjih cena posto su ovde cene u ovoj bolesnoj drzavi prevelike,najgora drzava

zeljko cak i ta crna gora je ispred nas,mi smo crna rupa najgora,u zivotu nisam video da ti drzava neda nista,a da ti trazi sve,za pisljivu majcu platiti porez ma ajde bre :smash:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno