Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pozdrav drugari jel nece biti problem oko carine ako porucim sa aliexpresa 5 komada istog proizvoda,u pitanju su kacketi :)

Zavisi, ali normalnom cariniku nece biti problem.

Ja porucio skoro 5 pari neke elektronike, i jesu zvali da pitaju da napisem za sta je ali nije bilo problema.
E sad da porucim to opet i opet - garant bi me zvali sa drugim pitanjem ;)

Jel ima nekih dodatnih troškova sa iHerba kada se naručuju? Vidim da šalju preko DHL-a, a znam da sa SportsDirecta nema dodatnih troškova ali nisam do sada naručivao sa iHerba pa zato pitam...

Pa jel to odeca i biljke spadaju u neku kategoriju na koju se u DHL ne udara PDV posto ja kad narucim neku tehniku iz EU, konkretno Nemacke, i slanje DHLom, obavezno naplate PDV posto gledam da je ispod 50e...sto i pise u prvom postu ove teme...

^Verovatno ti ne salju pravim DHL-om (DHL Express) nego DHL International koji ide obicnom postom kada izadje iz Nemacke.

Nije to pravi tracking, radi samo interno kod njih. Obicno putuje oko mesec dana do Srbije i ne moze pratiti kod nas

Nije to pravi tracking, radi samo interno kod njih. Obicno putuje oko mesec dana do Srbije i ne moze pratiti kod nas

Isti ovakav tracking dobijam i kada naručujem sa SD-a
Konkretno ova porudžbina je naručena 10 marta...za 6 dana je stigla do Beograda.
Još nisam dobio ali kapiram da će stići do kraja ove nedelje i do mene

E da cena shippinga je bila ~7€....a ne 3€ kako sam prvobitno naveo...

Screenshot_2017-03-20-13-12-00.png

Poslednja izmena:
62582c0c58e3cd850f6c142750c78a1c.jpg

Singapurćani brzi.... a naši?

Poslednja izmena:
Nasi se ne pitaju nista dok ne udje kod nas.

Night, to je izgleda pravi dhl cim je tako brz.

@jabree: line-haul definicija: "Movement of cargo between two major cities or ports, specially those more than about 1,500 kilometers or 1,000 miles apart.
Read more: http://www.businessdictionary.com/definition/linehaul.html"
Naški: međugradski u Kini, po onom CN.
SRB uvek imaš na vrhu kao odredište.

Da li je moguće da se sortira već 11. dana (ili je pak to normalno, u pitanju je mobilni, pa ne bih voleo da se zagubi :( )? Da li je neko imao slična iskustva sa čekanjem u tom koraku?

Package Status: In Transit
Destination Country: Serbia
2017-03-10 21:36 CH-DEDIET, Prispeće
2017-03-10 21:36 CH-DEDIET, Prijem
Origin Country: Switzerland
2017-03-10 21:36 Asendia SCL Germany, Departed transit country
2017-03-10 17:13 Asendia SCL Germany, Arrived in transit country
2017-03-04 16:52 Asendia Hong Kong, The consignment has left the origin border point
2017-03-04 16:52 Asendia Hong Kong, Arrival at origin border point
2017-03-04 16:52 Asendia Hong Kong, Mailed
======================================

Ja sam cekao 14 dana...:)

2017-03-18 12:28 RSBGCA, Otprema
2017-03-18 09:27 RSBEGC, Za carinu
2017-03-18 08:42 RSBEGC, Prispeće
2017-03-04 10:39 CH-DEDIET, Prispeće
2017-03-04 10:39 CH-DEDIET, Prijem

Druze meni se bila zagubila posiljka :( u pitanju je bio isto mobilni telefon porucen sa banggood-a poslat swiss postom.Isti ovakav status se nije menjao od kada je stigao u Nemackoj 7.februara,takodje ima isto jos jedan momak kome se isto nije menjao status od 20 i nekog februara. Ne znam sta da te savetujem,sacekaj jos malo,mozda tebi stigne,javi u svakom slucaju ovde ;) ja sam posle vise od 40-50 dana od prve uplate trazio i dobio povracaj novca od strane PayPal-a. Ocigledno postoji neki problem sa azuriranjem statusa posilljke kod swiss poste ili pak na drugoj strani neko zadrzava telefone za sebe,moguce cak i sa nase strane nista nije iskljuceno ako me razumes...

Hvala ljudi, videću još jedno 5-6 dana pa ću nekako intervenisati ako se ništa ne promeni.
Inače ista situacija kao i kod tebe - telefon preko banggood-a (a ko za baksus uzeo nakon par dana i devojci.. znači dva komada). Platio karticom direktno... Znači biće čupavo za povraćaj :(
Ali neću da budem negativan, nadam se da će stići :D
Javljam šta se dešava

Pozdrav svima, imam pitanje, pa ako je neko bio u slicnoj situaciji ili ima neki info bio bih vrlo zahvalan.
Da li mogu nekako u posti da zatrazim da me postar kontaktira pre nego sto donese paket koji je stigao za mene, ili barem da ostavi papiric? Pre par dana mi je stigla majica koja je placena oko 30$ i majstor je uspeo da ugura paket dimenzija 15x30 u sanduce 10x10 i strcalo je jace od pola paketa, mogao je neko da pokupi bez problema. Ovo je neki nov postar, sa prethodnim sam imao dogovor da me zovne kada god nesto stigne, i tako je bilo sve do skoro.
Mislim, sta ga sprecava da bilo sta sitnije pokupi za sebe i da napise da je ostavio, a ja bas i ne vidim kako mogu ikome da se zalim.
Hvala.

Jedno pitanje u vezi pracenja paketa na China post sajtu...
ranije koliko se secam bilo je jedno polje da se upise tracking broj i onaj capthca kod... Sad mi se pojavljuje i trece polje kao obavezno koje nemam pojma sta je... i nikako ne uspevam da proverim gde je posiljka...

Evo kako izgleda:
https://www.screencast.com/t/GdO2Jd1FL

Ako je China Post posiljka, idi na 17Track.net, nema razloga da se mucis sa CN sajtom.

Trazi broj od tog novog postara,pozovi tvoju postu i raspitaj se ko je nov postar za tvoje naselje ili kako vec,i onda ga pozovi i dogovorite se :)

Procitao sam FAQ (prvi post), ali mi nesto nije jasno oko DHL-a... Govorim o DHL Express... Sta se tu placa kada je vrednost posiljke iznad 50e? Konktretno roba je 210e + 40e postarina (dhl express)... Sta ocekivati od troskova kad stigne paket? PDV, Carina, Spedicija?

Spedicija ti je najveci deo - i za podosta stvari carinska stopa nije 10%, a ume biti veca. Npr. za patike je 20%, za suplemente je 30%!
Platices 100e vise nego ako mozes poslati obicnom postom (sa trackingom i osiguranjem) za tu cenu. (spedicija, verovatno veca carinska stopa i prilicno skuplje slanje)

Ali pazi, ovo je neki laptop... koji kosta 210e i postarina dhl expressom je 40e recimo. Znaci kad mi dodje u srbiju sta placam (pored ovih 250e koliko sam platio u startu karticom)? Jel na tih 250e ide carina i porez? ili se samo placa spedicija (ne placa se carina i porez)? I kako se odredjuje iznos te spedicije?

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno