Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni dosao DAC sa DHL-om, jutros zvao da vidim dal mora da se carini odmah mi zena rekla da ne mora i da ce mi dostaviti u toku dana paket.... sve je kako treba doslo...
znaci platio sam na Aliju 172e ukupno sa shipping-om.... u ponedeljak predali veceras stiglo na moju adresu.... imao sam srece...

Za sledeci put citaj FAQ ove teme ;) Nije outdated uopste.

ovaj kurir sto mi je doneo rekao je da nema nikakva spedicija i 4000 soma din. i da carinike imaju tamo i svakako prvo ide njima ... nesto carine nesto ne.... ne znam sta da mislim... pitao sam ga sta ako je porudzbina 200eur kaze samo se plati pdv i carina... i to mi dostave...

ovaj kurir sto mi je doneo rekao je da nema nikakva spedicija i 4000 soma din. i da carinike imaju tamo i svakako prvo ide njima ... nesto carine nesto ne.... ne znam sta da mislim... pitao sam ga sta ako je porudzbina 200eur kaze samo se plati pdv i carina... i to mi dostave...
Nema to pojma kurir lupa gluposti

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Tebi onda nije DHL HV (onaj pravi deo DHLa koji radi skupe i brze posiljke) donosio, nego DHL Express, DHL GLobalMail ili tako nesto.
Ova druga dva idu do Srbije DHLom, ali odatle ih preuzima obicna posta. Ponekad cak i naplate dodatno bas postarinu za van BG-a! Ali nema spedicije u tom slucaju.

Znaju DHL kuriri da ide spedicija ako se nesto carini, ovo ocigledno nije bio DHL HV.

Obrni-okreni, imao je srece, reklo bi se, pa neka se to i svima sve cesce desava ako je moguce.

Uzgred, u slucaju tih alternativnih DHL-ova, koji "nisu" DHL-ovi s cije strane mozemo da ocekujemo da nas dodatno rebnu, ako su iznosi preko limita? Ja sam do sad imao iskustva s redovnom postom i DHL-om preko Sportsdirect-a tj. u vezi s narudzbinama s njihovog sajta i znam za vezu DHL i nemacke poste.

Tesko ces znati sta je koji, cak i po ceni.

U globalu si super prosao. Zadovoljan sam i srecan kao da je meni stiglo :). Tim pre sto nisi bio unapred upucen u moguce komplikacije. Bas mi je drago da se povoljno zavrsilo. S obzirom na iznos postarine, koji nije mali, mene to podseca na isti DHL koji isporucuje i sa Sportsdirect-a, buduci da i ti paketi iz Engleske kad jednom krenu stignu jako brzo. Taj je valjda Express, koliko se secam, nije skoro bilo. U krajnjoj liniji, najvaznije je da je proslo bez doplate.

SD ima mnoog jeftinije cene zbog cestog slanja. Da saljemo mi toliki paket jednom godisnje, mnooogo je veca cena.

Inace, jedva sam nasao DHL cenovnik! Spedicija je sada 2700 za fizicka lica. Po sajtu sam se ponadao da su naaaajzad to izbacili, assholes :(

vidis ti kazes 2700.... a ja juce ujutru kad sam video da je avion u budimoesti zvao sam zenu i pitao o toj spediciji rekla mi je da moze da podlegne, sve zavisi ( od fakture ) i da iznosi 4000din + 200din .... i onda bi isao porez, kataloska vrednost...kazem jedno 9-12k dinara.... tacno bi se obesio. Ovako me bas ukenyalo

Da, ranije jeste bilo 4000+. Imam negde od pre 2 godine kada sam porucio DHLom, ali nisam imao izbora, i mislio sam da i dalje daju da se trazi skraceni postupak - ne daju vise, a-holes :(
Ali tada je i u cenovniku pisala ta cena, sada nalazim samo ovih 2700.

zbog cega se desava da tracking bas kasni,
tipa izaslo mi je tek jutros za juce
kpp.png

a od usps mi stiglo da mi posiljka departed za istanbul :zgran:

wtf.png

Pisano je vec x puta, carina je pocela da kasno salje update. Da li je do softvera ovo sto kasni jedan dan ili je namerno ne znam.
Ali umeju da kasne i sa uopste ulaskom u zemlju, mozda da bi izgledalo da manje stoji na carini :)
Za Nis i NS od onog prvo "Izmenicka posta" do Otpreme za te gradove nema update-a uopste. Bulvalno koji dan nema nista, i onda samo vidis ide do tvoje poste.

Ja se ne bih usudio ni nakon tvog pozitivnog iskustva. Recimo, mene su price o ucestaloj naplati PDV-a i otvaranju paketa - obe situacije me uzrujavaju - u velikoj meri odagnale od online narucivanja, a opet, kad saberem, i u situacijama kad sam se "osmelio" proteklih godina, mislim da nijednom nisam platio nista otkako su poceli da "rezu". Mada bas sporadicno narucujem.

Sportsdirect vec dugo oprobano radi ukoliko iznos ne podleze carini, a redovnim putem sam narucivao termalnu pastu i dodatne bocice s tecnoscu za ciscenje iste, zamenski blu-ray za PS3, neku kolekciju golova sa Zavvi-ja, gde bih ocekivao bar nesto, biljni preparat na bazi etericnih ulja iz SAD, bubice, druge bubice, knjige (ranije su knjige bile dibidus izuzete) i verovatno jos ponesto cega trenutno ne mogu da se setim. Ponekad prosaram dostavnu adresu iz sujeverja ili promenim nosioca posiljke i zapravo sam procentualno bolji nego dok su bili liberalniji - kad su mi jednom ili dvaput, pre desetak godina, naplatili otvaranje i jednom carinu, posto su u paketu bila dva filma na blu-ray-u. Kolicina.

Sve u svemu, uzivaj, nadam se da si zadovoljan proizvodom.

Ljudi jes se dešavalo nekome da mu se zagubi EMS pošiljka koju je slao? I jošda stvar me zanima ako iko zna, da li se menja broj EMS pošiljke kada uđe u Ameriku ili ostaje onaj koji je dobijen u pošti Srbije?

Problem je što kada pitam našu poštu i carinu oni kažu da je odletelo za Ameriku a kada pitam USPS i njihovu carinu oni kažu da nisu primili paket sa brojem moje pošiljke.

Paket sam slao fizičko lice fizičkom licu i trebao je da bude uručen pre mesec dana a još nije dostavljen?!

Ovo su podaci sa sajta naše pošte o paketu:

Kod:
07.02.2017 15:08:00	21102 Novi Sad (21102)	Prijem	 	 
07.02.2017 17:08:25	21102 Novi Sad (21102) - 20200 PC Novi Sad	Otprema	 	 
08.02.2017 06:55:52	20200 PC Novi Sad - 20200 PC Novi Sad	Otprema	 	 
08.02.2017 18:46:26	20200 PC Novi Sad - 10200 GPC BEOGRAD	Otprema	 	 
08.02.2017 19:24:23	11003 IZMENIČNA POŠTA	Prispeće	 	 
08.02.2017 19:25:31	11003 IZMENIČNA POŠTA - ZEMLJA ODREDIŠTA	Prevoz	 	 
08.02.2017 20:49:44	10200 GPC BEOGRAD - 11003 IZMENIČNA POŠTA	Otprema

Samo da javim u vezi telefona sto sam porucio sa banggood-a sa onim statusom od 7.02 i koji se ne menja,ulozio sam bio primedbu PayPal-u i evo upravo sam dobio e-mail da su posle pazljivog proucavanja mog slucaja,prihvatili moj zahtev za povrat novca i koji ce biti vidljiv na kartici za 4-5 dana.Ovu odluku sam ocekivao i sve drugo bi bilo veliko i neprijatno iznenadjenje za mene. Napisacu ukratko moj slucaj ovde i kako je tekla moja poruzbina sa banggood-a :
# 13.Januara uplacujem 69 $za mobilni telefon Ulefone u008 Pro,ovo je bilo po specijalnoj ceni ako platite i rezervisete unapred.Rok je bio do 20 januara.
# 27.Januara salju paket Swiss postom
# 7.Februra pojavljuje se status da je stiglo u Nemackoj i od tada ni traga ni glasa mom paketu. U medjuvremenu kontaktiram na sve moguce strane ( Banggood vise puta,zatim vise puta Swiss post kompaniju,vise puta nasu carinu..) ali ne vredi,mada sam dobio e-mail od swiss poste tj. dali mi kontakt od "Asendie" (Asendia is one of the world’s leading companies for the
distribution of international mail to over 220 countries.
Asendia is committed to service excellence and creating
sustainable value for its customers and shareholders.
Asendia is owned by La Poste & Swiss Post and has
offices in Europe, Asia and the USA.) oni istrazuju jos uvek moju posiljku ali na toliko je i ostalo.
Sve u svemu moj zakljucak je da treba izbegavati u sirokom luku Swiss postu a sto se tice Banggooda od njih vise nista,kada nisu u stanju da posalju kako treba,nisam kupovao usb port vec mobilni telefon.

Ljudi jes se dešavalo nekome da mu se zagubi EMS pošiljka koju je slao? I jošda stvar me zanima ako iko zna, da li se menja broj EMS pošiljke kada uđe u Ameriku ili ostaje onaj koji je dobijen u pošti Srbije?

Problem je što kada pitam našu poštu i carinu oni kažu da je odletelo za Ameriku a kada pitam USPS i njihovu carinu oni kažu da nisu primili paket sa brojem moje pošiljke.

Paket sam slao fizičko lice fizičkom licu i trebao je da bude uručen pre mesec dana a još nije dostavljen?!

Ovo su podaci sa sajta naše pošte o paketu:
Ukucaj taj broj na USPS, ako pise: trakcing is unavailable for... to znaci da ga imaju u sistemu i moras ih zvati da ti kazu gde je.
A ako pise: verify your tracking number and try again later, onda ga stvarno nemaju i jedino ti prestaje da posaljes potraznicu za paketom.

Ukucao sam broj i na USPS sajtu i dobio bukvalno iste informacije koje se dobiju na sajtu naše pošte što se vidi na okačenom ss.

Prilozi

• Screenshot_20170312-100205.jpg
    Screenshot_20170312-100205.jpg
    267.4 KB · Pregleda: 423
usps ne prati brojeve stranih posta po ulasku u usa. pisano vec o tome vise puta. neki sukob sa ostalima oni tvrde nema ko. tako usps broj kad izade iz amerike isto nema pratnju. kad dodje u srbiju nasa posta mu da drugi nas broj RRxxxxxx

Sent from my MI 5s using Tapatalk

^siguran? Ja sam pratio usps broj a i sad trenutno pratim jedan na našoj posti, probao varijaciju sa tim tvojim RR nema ništa tj nepostojeći

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ems tracking bi trebalo da radi u USA čim ima statuse. Ja sam slao običnom poštom i nije imao ništa pa sam morao da zovem usps (besplatno je preko skype)

Hvala. Moraću ponovo zvati sutra i našu i njihovu poštu.

Samo ne znam jel ima nade da podnesem potražnicu jer sam potvrdu o predaji paketa iz pošte zagubio ali je imam uslikanu u telefonu pa nisam siguran da će to da prihvate.

^siguran? Ja sam pratio usps broj a i sad trenutno pratim jedan na našoj posti, probao varijaciju sa tim tvojim RR nema ništa tj nepostojeći

https://forum.benchmark.rs/showthre...-prvom-postu&p=5021755&viewfull=1#post5021755

broj je totalno drugi broj samo pocinje sa RR

WHAT ABOUT TRACKING USPS INTERNATIONAL PACKAGES?
Unfortunately, tracking is not included with every international USPS product. For help with USPS international tracking, read our blog post on how to best keep track of your USPS international shipments.

Now that you know the ins and outs of USPS Tracking, you can provide up-to-date shipping information to your customers, so they can stay abreast of the status of their package. For more information on shipping carriers, check out our FedEx vs. UPS vs. USPS page.

http://online-shipping-blog.endicia...formation-fedex-ups-usps-shipping-comparison/

https://www.etsy.com/teams/7722/discussions/discuss/16967709/

Poslednja izmena:
Koliko je zadrzavanje na BG carini ovih dana?
EDIT: videh sada u temi o Pracenju posiljki, Hajzlu 4. marta stigla, 9. ocarinjena.

Poslednja izmena:
Evo meni danas stiglo ocarinjeno, oni se bas trude da unesu budžet sami vole da procenjuju vrednosti pa to ti je, još iako ovde piše 1175 u posti mi naplatila 1520, Bezobrazluk
f7ff2a4fbdd2d33fa62cac8e021c24c3.jpg

Bezobrazluk je sto ti opet ne citas prvi post....

Jesam i 20% od 20$ je 4$ ali izgleda naša carina ima odličan kurs pa je 4$ jednako 1175 din, a njihov je bezobrazluk ovih navodnih 50$

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno