Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam stvarno, mislim da je Niš... Imas iznad gore sliku - status posiljke pa baci pogled...

Sent from my iPhone using Tapatalk

Evo ako znaci nekom meni odma proslo carinu BG Untitled.png u pitanju su slusalice pa su vrv pustili odma manji paket

Možda su (najzad) dobili direktivu da se ne zezaju sa boranija paketima?

Isto prošao i moj ekran za telefon, ali na NS carini, ja oduševljen.

Paket.jpg

Jos nije dosao :)
Imam jedno pitanje,ako iz dana u dan dobijam ove iste poruke da li to znaci
da ce paketic sigurno biti ocariniti ili ne mora da znaci tj. moze proci bez carine?
Primalac je Zvezdarac :D

Pa vidis da ga stalno gledaju i razmatraju koliko da ti naplate ;)

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Pa ti si ovde separatista veci od mene ako je tebi normalno da se u "jednom" zemlji koriste dupli arsini, u BG moze da stigne 10x vise posiljki pa zato se pusta i olako pregleda dok se u NS dere i kida jer niko citav ne narucuje
Tako je isto 90-tih bilo normalno da se seljak totalno unisti i vama proda hleb za 1 dinar a naftu kupi za 3 marke kako bi vi preziveli

Politiku na političke forume, molim administratore da obrišu ove postove.

Jos nije dosao :)
Imam jedno pitanje,ako iz dana u dan dobijam ove iste poruke da li to znaci
da ce paketic sigurno biti ocariniti ili ne mora da znaci tj. moze proci bez carine?
Primalac je Zvezdarac :D

To znaci da je taj paket zadrzan na carini u posti tacnije, naplaceno ce biti nesto od ove tri solucije.
Prvo, samo otvaranje-zatvaranje desavalo se samo da ljudima zadrze otvore vide sta je unutra i zatvore bez naplate carine i pdv ali samo ruke naplate-to ti najbolja varijanta.
Drugo, samo pdv ukoliko ne prelazi 50€ paket i ako oni tako procene osim ako nemas validnu fakturu u paketu. Naravno i tad ti naplate otvaranje-zatvaranje paketa.
Trece, ta varijanta ti je nagira da ti naplate carinu, pdv i ruke.
Carinu ce ti naplatiti ukoliko je paket vredniji od 50€ ili ako oni tako procene a ti nemas fakturu u paketu koja "kaze" drugacije.

My Samsung S6 sent this

Poslednja izmena:
93c14ec3bac94981a67d9834fd440bb6.png

Ovo je prvi put nakon dosta vremena da mi neki od paketa ide na "PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED", zanima me koliko dana je čekanje sada ako znate?
U pitanju je biciklistički dres, vrednosti $25, da li bi vredelo da pošaljem mail sa možda screenshot-om transakcije?

I takođe, da li je moguće otići u GPC (Ugrinovačka) lično i malo ubrzati taj proces, platim šta treba i nosim paket kući?

Sta ovo znaci?
10.06.2016 15:31:42 61200 CARINA GPC BEOGRAD - 34200 PC Kragujevac Otprema

Naravno, ako živiš u Kragujevcu. Svakako najverovatnije sutra, najkasnije ponedeljak.

da li neko ima iskustva sa primanjem robe koja se salje "nekim" DPD-om? To je jedini nacin na koji prodavac salje u srbiju a i evropu. prednost je fiksna cena bez obzira na tezinu. mana je - nemam pojma ko to radi ovde. bio je neki dpd pa su ljudi cekali mesecima isporuku. sada njih zastupa Lagermax AED d.o.o....

93c14ec3bac94981a67d9834fd440bb6.png

Ovo je prvi put nakon dosta vremena da mi neki od paketa ide na "PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED", zanima me koliko dana je čekanje sada ako znate?
U pitanju je biciklistički dres, vrednosti $25, da li bi vredelo da pošaljem mail sa možda screenshot-om transakcije?

I takođe, da li je moguće otići u GPC (Ugrinovačka) lično i malo ubrzati taj proces, platim šta treba i nosim paket kući?
Ne mora da znaci da ce ti ista biti naplaceno..

Pretpostavljam da će biti naplaćeno minimum otvaranje paketa, ali se iskreno nadam da si u pravu.

Danas mi je prošao paket koji je od 1. juna na carini.

Molim te proveri kad ga skroz isprazniš, puni bi mi značilo.
Misle da je više od 7 sati zato što se model od 10.000 mAh puni za slično vreme.

20000mAh se puni 10 sati na 5V/2A. Verovatno se puni 7 (deklarisanih) casova na 9V/2A ali nemam takav punjac da proverim :(.

Charging time: About 7 hours
Input: DC 5V / 2A, 9V / 2A, 12V / 1.5A

inace sa jednim punjenjem uspeo sam 3 puta da napunim 3060 mAh i 2 puta 2200 mAh baterije

obicno nekad usps pomuti na njihovom vebsajtu, jel si ga dobio ?

Jos uvek ne, prodavac je dao refund pa ako stigne paket dogovr je da mu uplatim iznos.
Predmet kupovine je brijac u koji idu klasicni zileti (isporucuje se bez njih), moguce da je carina odbila uvoz
zbog sanitarnog pregleda koliko sam razumeo do sada.
Videcu jos gde ce zavrsiti paket.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno