Postavio sam pitanje u apple 5c temi, ali mislim da je ovaj deo foruma kompetentniji za ono sto meni treba. Naime, ima preko alija da se nadje pomenuti 5c osvezen za 110-140 dolara zavisno od memorije. Ne znam kakvim ga metodama "osvezavaju" ali one slike sto sam video sto su kacili kupci koji su narucili telefon su extra. Telefoni kao novi, cak u foliji sa sve upakovanom opremom. Nije mi jasno kako to, al ajde rekoh uzeo bih jedan. Medjutim sad me zanima kako cu proci na carini. Posto to nije nov telefon nego polovan i glupo bi bilo da mi racunaju vrednost novog telefona koja se za apple uredjaje u Srbiji zna kolika je. Jos plus pitanje dal onaj muceni carinik pravi razliku izmedju 5c i 6s telefona pa ga onda totalno naj**em. Da li je neko imao slicnih iskustava? I jos jedna star, tamo u 5c temi mi neko rece da narucim na nekoga u inostranstvu pa da mi on donese kad dolazi za srbiju. Da li to znaci da ljudi u inostranstvu ne placaju carinu i pdv za stvari narucrene preko neta (ali na primer)? I ako je tako pretpostavljam da nije tako za sve zemlje...ima i slicnih banana kao nasa.