Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
USPS tracking kad je prvo slovo L ne radi van Amerike. To je first class mail, a za internacionalni usps tracking treba ti priority mail.
Kad stigne u Srbiju paket koji pocinje sa L obicno dobije novi srpski tracking

Poslednja izmena:
USPS tracking kad je prvo slovo L ne radi van Amerike. To je first class mail, a za internacionalni usps tracking treba ti priority mail.

L je mogao da se prati do pre nekih 6-8 meseci

Ali u trackingu je stigao do srpske carine, kako to ima onda ?

L je mogao da se prati do pre nekih 6-8 meseci
Da moguce je, ja sam pogresio mislio sam na LJ, ostali sa L valjda mogu

Ali u trackingu je stigao do srpske carine, kako to ima onda ?
Taj paket ili jos nije stigao u Srbiju ili je bio pogresno adrsiran pa ga je nasa posta odmah vartila zbog nepostojece adrese. Trenutno zadrzavanje na carini je oko 10 dana tako da ti oni sigurno nisu vratili paket.

Aha, hvala na odgovorima, prvi put mi stize paket preko USPS-a, ranije mi je FedEx radio odlicno.
Videcu sta ce biti sa paketom ubuduce.

Vise ni LC nemoze da se prati sto je bilo obicno pismo do 2gk

DA LI NEKO ZNA KOJE datume radi na BG carini meni stoji
11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
13.06.2016 11:00:12 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
14.06.2016 14:11:08 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

ljudi ako moze brza pomoc pls....Saljem tj porucujem paket iz usa vrednosti 195 $ plus 40 $ USPS shipping. Sta je bolje zbog carine da zamolim prodavca da napise gift ili da snizi cenu fakture na 50 $ npr ? Objekat je drska aluminijumska od jednog starog fotoaparata iz 1940 te

p.s. da li se isplati express USPS vs priority USPS ( 40 vs 60 $ )

ljudi ako moze brza pomoc pls....Saljem tj porucujem paket iz usa vrednosti 195 $ plus 40 $ USPS shipping. Sta je bolje zbog carine da zamolim prodavca da napise gift ili da snizi cenu fakture na 50 $ npr ? Objekat je drska aluminijumska od jednog starog fotoaparata iz 1940 te

p.s. da li se isplati express USPS vs priority USPS ( 40 vs 60 $ )

Express je mnogo bolje e sad za gift Nisam siguran jel ako carinici vide bilo kakvo obeležje ebaj sigurno carine

nije sa ebay, sa privatnog je sajta koji se bavi prodajom tih predmeta. Sta je bolje onda da uradim, smanjim vrednost na paketu ili gift ?

DA LI NEKO ZNA KOJE datume radi na BG carini meni stoji
11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
13.06.2016 11:00:12 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
14.06.2016 14:11:08 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

Nemam informaciju koju trazis, ali mislim da je cekanje trenutno od 7 do 10 dana.

Mislim da se gleda datum koji je od "podnosenje na carinski pregled", tako da je moj od 11og i jos se ceka. Po toj logici tvoj je od 14og.

Ja se nadam da cu paket dobiti najranije sledeceg utorka.

10.06.2016 14:44:59 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
10.06.2016 15:19:52 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
11.06.2016 11:41:08 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
13.06.2016 07:49:46 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
14.06.2016 08:05:53 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

Nemam informaciju koju trazis, ali mislim da je cekanje trenutno od 7 do 10 dana.

Mislim da se gleda datum koji je od "podnosenje na carinski pregled", tako da je moj od 11og i jos se ceka. Po toj logici tvoj je od 14og.

Ja se nadam da cu paket dobiti najranije sledeceg utorka.

10.06.2016 14:44:59 11003 IZMENIČNA POŠTA Prispeće
10.06.2016 15:19:52 11003 IZMENIČNA POŠTA Za carinu
11.06.2016 11:41:08 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
13.06.2016 07:49:46 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED
14.06.2016 08:05:53 10200 GPC BEOGRAD - 10200 GPC BEOGRAD Otprema PODNOŠENJE NA CARINSKI PREGLED

Hvala ti, koje ti je tezine paket, jer do sad nikad mi nije isao na carinski pregled jedno 7-8 paketa iz USA

Moja preporuka je da smanjis cenu, a cuo sam da kao gift slabo sta prolazi i da je to gora varijanta nego da spustis cenu... :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Postavio sam pitanje u apple 5c temi, ali mislim da je ovaj deo foruma kompetentniji za ono sto meni treba. Naime, ima preko alija da se nadje pomenuti 5c osvezen za 110-140 dolara zavisno od memorije. Ne znam kakvim ga metodama "osvezavaju" ali one slike sto sam video sto su kacili kupci koji su narucili telefon su extra. Telefoni kao novi, cak u foliji sa sve upakovanom opremom. Nije mi jasno kako to, al ajde rekoh uzeo bih jedan. Medjutim sad me zanima kako cu proci na carini. Posto to nije nov telefon nego polovan i glupo bi bilo da mi racunaju vrednost novog telefona koja se za apple uredjaje u Srbiji zna kolika je. Jos plus pitanje dal onaj muceni carinik pravi razliku izmedju 5c i 6s telefona pa ga onda totalno naj**em. Da li je neko imao slicnih iskustava? I jos jedna star, tamo u 5c temi mi neko rece da narucim na nekoga u inostranstvu pa da mi on donese kad dolazi za srbiju. Da li to znaci da ljudi u inostranstvu ne placaju carinu i pdv za stvari narucrene preko neta (ali na primer)? I ako je tako pretpostavljam da nije tako za sve zemlje...ima i slicnih banana kao nasa.

Da li je realno da je paket iz Poljske u Srbiju stigao za 2 dana...a da je vec 6 dana na nasoj carini i stoji samo podnosenje za carinski pregled, sampon ovde kosta 800 dinara a ja sam ga platio u Poljskoj 10dolara jer ga kod nas nema, ne mogu da verujem da razmatraju da ce da mi carine ili oporezuju

Da li je realno da je paket iz Poljske u Srbiju stigao za 2 dana...a da je vec 6 dana na nasoj carini i stoji samo podnosenje za carinski pregled, sampon ovde kosta 800 dinara a ja sam ga platio u Poljskoj 10dolara jer ga kod nas nema, ne mogu da verujem da razmatraju da ce da mi carine ili oporezuju

O da, paket iz eu stigne za dan dva ali ocekuj da ce ti na carini u bgdu stojati barem dve dve ipo nedelje.

ja mislim da zavisi od tezine, i velicine posiljke

Postavio sam pitanje u apple 5c temi, ali mislim da je ovaj deo foruma kompetentniji za ono sto meni treba. Naime, ima preko alija da se nadje pomenuti 5c osvezen za 110-140 dolara zavisno od memorije. Ne znam kakvim ga metodama "osvezavaju" ali one slike sto sam video sto su kacili kupci koji su narucili telefon su extra. Telefoni kao novi, cak u foliji sa sve upakovanom opremom. Nije mi jasno kako to, al ajde rekoh uzeo bih jedan. Medjutim sad me zanima kako cu proci na carini. Posto to nije nov telefon nego polovan i glupo bi bilo da mi racunaju vrednost novog telefona koja se za apple uredjaje u Srbiji zna kolika je. Jos plus pitanje dal onaj muceni carinik pravi razliku izmedju 5c i 6s telefona pa ga onda totalno naj**em. Da li je neko imao slicnih iskustava? I jos jedna star, tamo u 5c temi mi neko rece da narucim na nekoga u inostranstvu pa da mi on donese kad dolazi za srbiju. Da li to znaci da ljudi u inostranstvu ne placaju carinu i pdv za stvari narucrene preko neta (ali na primer)? I ako je tako pretpostavljam da nije tako za sve zemlje...ima i slicnih banana kao nasa.

Ako ti nešto znači ja sam naručio isti taj 5c pre tačno 10 dana, poslao ga je preko singapur pošte, koliko vidim još nije ni krenuo ka Srbiji. Ako te ne mrzi da čekaš, čim mi dođe napisaću kako sam prošao sa carinom.

Ako ti nešto znači ja sam naručio isti taj 5c pre tačno 10 dana, poslao ga je preko singapur pošte, koliko vidim još nije ni krenuo ka Srbiji. Ako te ne mrzi da čekaš, čim mi dođe napisaću kako sam prošao sa carinom.
U pa super, taman da dobijem informaciju iz prve ruke. Cudo ga jos nije poslao, ja sve sto sam narucivao slali su odmah. Doduse nista preko 25 dolara nisam porucivao...

Pre mesec ipo sam poručio mini heksakopter i poslali su singapurskom poštom, čekao sam ga 34 dana od čega je 4 dana bio u Srbiji (zbog vikenda), toliko o njima...

Naručio sam ga 01.06. već 02.06. je pisalo da je prodavac poslao pošiljku i dobio sam kod za praćenje, da bi 13.06. tek dobio prvi info na praćenju:
Information Received (This is not an acknowledgment of the physical receipt of the stated Registered Article)

Tako da mislim da ga je poslao tek par dana i s obzirom da još nije ni krenuo ka Srbiji očekujem da će tek za 10ak dana biti kod nas i plus još desetak dana na BG carini...

Da moguce je, ja sam pogresio mislio sam na LJ, ostali sa L valjda mogu

Taj paket ili jos nije stigao u Srbiju ili je bio pogresno adrsiran pa ga je nasa posta odmah vartila zbog nepostojece adrese. Trenutno zadrzavanje na carini je oko 10 dana tako da ti oni sigurno nisu vratili paket.

Stigao paket, sve uredno, izgleda da je USPS nesto *****ao prilikom dostave. Porez na paket od 50$ oko 640 dinara ukupno.
Hvala na pomoci.

Pre mesec ipo sam poručio mini heksakopter i poslali su singapurskom poštom, čekao sam ga 34 dana od čega je 4 dana bio u Srbiji (zbog vikenda), toliko o njima...
Prošlo carinu bez da su ti tražili dozvolu za uvoz?

Sent from my Oneplus One using Tapatalk

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno