Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Carina ne radi nedeljom, do skoro nisu radili ni subotom ali su poceli pre par meseci kad su bile velike guzve sa paketima

December 21, 2015 , 1:03 pm
Customs clearance processing complete
SERBIA
December 20, 2015 , 12:39 pm
Customs Clearance
SERBIA
December 20, 2015 , 9:52 am
Processed Through Sort Facility
SERBIA
December 19, 2015 , 3:01 pm
Departed
Belgrade, SERBIA

welcome to serbia

Da stvar bude jos smesnija, ja im posaljem mail sa pitanjem da li imam pravo zalbe ako mi ponovo neki predmet budu procenili mnogo skuplje nego sto sam ga platio uz prilozeni dokaz jer planiram porucivati jos nesto.
Na papiru koji sam dobio pise da je carinjenje obavila carinarnica Novi Sad, pustim mail na carinarnicu Novi Sad i dobijem odgovor "da bi ste dobili zvaničan odgovor na pitanja u vezi carinskog postupka, obratite se pisanim putem na adresu....."

nista novo u drzavi Srbiji, raspad sistem kao i uvek, ako si pametan probaj na neku drugu adresu da saljes ako su sitne stvari, a ako je nesto skupoceno ili vazno npr vrednosti 300 dolara najbolje da ti neko posalje

Ma ne, ovo su sve stvarcice do 10e.
Jedino od skupljih stvarcica sto planiram poruciti je tester za displeje sto kosta 50e i to planiram da me oderu do 2000 dinara, to jedino sto mi treba od skupljih stvari.
Ostalo sve sta budem porucivao nece biti skuplje od 10-15 evra. Uglavnom planiram porucivati neke majice sto mi se svidjaju, sad sam porucio jednu pa cu videti koliko ce me carina oderati i kakav je kvalitet majice, ako je neki los kvalitet nema sanse vise da narucujem garderobu. Samo neke sitnice sto su kod nas nenormalno skupe, a kod njih do 5 evra. :)
Razmisljao i o mobilnom telefonu do 100e ali sam odustao jer ne zelim da rizikujem.

@zexxxx

Pa ja sam prvo mislio da mene deru jer su me "markirali" sad za godini dana evo dve posiljke na zeta sve precenjene za 60% malih vrednosti, to ti je majcica srbije namenula za novi sad, imas motiku i njivu a palo ti je da shopingujes u kini :d

Ma ne, ovo su sve stvarcice do 10e.
Jedino od skupljih stvarcica sto planiram poruciti je tester za displeje sto kosta 50e i to planiram da me oderu do 2000 dinara, to jedino sto mi treba od skupljih stvari.
Ostalo sve sta budem porucivao nece biti skuplje od 10-15 evra. Uglavnom planiram porucivati neke majice sto mi se svidjaju, sad sam porucio jednu pa cu videti koliko ce me carina oderati i kakav je kvalitet majice, ako je neki los kvalitet nema sanse vise da narucujem garderobu. Samo neke sitnice sto su kod nas nenormalno skupe, a kod njih do 5 evra. :)
Razmisljao i o mobilnom telefonu do 100e ali sam odustao jer ne zelim da rizikujem.

pa naruci par sitnih stvarcica do 5 dolara na druge adrese prijatelj rodjak itd i vidi gde ti ne ne naplate bezpotrebnu carinu

Da li je neko ikada platio PDV na futrole u vrednosti od 10$ koje je carina procenila na 30$ kupljene preko aliexpresa. A da se zalim treba da platim takse u visini od 500 dinara. Lopovska drzava.

Kakve takse? Zato sto ima kazes to nekosta toliko :trust:.

Oni to rade veoma lukavo jer znaju da niko za par stotina ili jednu-dve hiljade nece praviti problem, moze problem da ga izadje skuplje od toga. ;)

@zexxxx

Pa ja sam prvo mislio da mene deru jer su me "markirali" sad za godini dana evo dve posiljke na zeta sve precenjene za 60% malih vrednosti, to ti je majcica srbije namenula za novi sad, imas motiku i njivu a palo ti je da shopingujes u kini :d

Kolega forumas, ja mislim da bi trebalo da se preselis negde..dosta juznije jer tamo je sve po meri ;) Ovako nema smisla..

Kakve takse? Zato sto ima kazes to nekosta toliko :trust:.

Oni to rade veoma lukavo jer znaju da niko za par stotina ili jednu-dve hiljade nece praviti problem, moze problem da ga izadje skuplje od toga. ;)

Carina radi po nekim cenovnicima (svuda u svetu), ako nesto ne mogu da nadju prosto ukucaju u gugl i vide cenu..

Moj savet ti je da nikad ne narucujes kopije stvari (ili ce da odbiju, ili ce da cene kao original i na to naplate cenu nevezano za placeno..), ili prosto da se suocis da ce da naplacuju PDV na stosta.

Primera meni su naplacivali pdv na led sijalicu, na baterijsku lampu.. Promakli su bez pdva stikeri neki i tako dalje.

P.S. Slanje iz evropskih zemalja sa racunom unutra ima prednosti, jer carinici rade po tom racunu, odnosno "veruju" mu :)

Carinici nas potkradaju!

Stigla su mi 3 paketa sa engleskog sajta Wemoto(delovi za motore), unutra se kao poklon se dobije njihov privezak i mali blokcic, 2 su prosla bez otvaranja na carini i 3ci koji je otvoren je dosao samo s priveskom, bez blokcica.... nije mi do blokcica naravno ali cinenjica da nas potkradaju, sutra ce uzeti nesto drugo sto ti bude trebalo..

Video sam da su i drugi ovo spominjali, ali sad sam se i sam uverio... mrtva srbija!

Poslednja izmena:
Ja zamalo da ostanem bez patosnice, poslato u 2 paketa, jedan proso bez carine, a drugi par 650din ne verujem.

to je nekad bilo,sad od kad su u novom GPC-u vrlo tesko,ima kamera ne zna im se broj

i bas ce tebi da pokazu snimak ako ti nesto ukradu

meni danas stigao jedan polovan cd pise na njemu ne podleze carini ali u posti mi naplatise dodatnu postarinu od 100din

za drugara porucio smartwatch i jos neke sitnice sad placen $26,carina nasla cenu od $39 i njega carinila a ove ostale sitnice oslobodjene od carine(sa njima je vrednost paketa bila $42,sve u istom paketu ukupno platio 1000din

pitam se sta ako se neka od ovih drugih stvari pokvari i saljes je nazad u kinu na reklamaciju ili popravku a carina nema evidenciju o njima i ne moze ti izadti nikakav povratni papir,znaci li to da ce ponovo ne ili naplatiti carinu na njih

imas dokaz dekleraciju gde ti je carinjeno, to bi trebalo da prilozis carini kad roba opet stigne

U takvom slucaju je potrebno kopirati uvoznu deklaraciju koja se dobije uz paket i poslati nazad prodavcu, da bi je on ubacio ponovo sa novim ili popravljenim uredjajem, da bi na carini imali dokaz prilikom pregleda, da ne carine ponovo. Ovako su bar meni rekli kada sam ih kontaktirao. Ja sam jos i napisao na srp. i eng. da se uredjaj vraca sa popravke i da su dazbine vec placene.
Taj paket mi nisu otvarali, prosao sa pecatom da ne podleze pregledu. :)

Poslednja izmena:
Ajde još jedan doprinos temi carina, carinjenje, pošta...

Omladinac kupio slušalice "Logitech G230 Stereo Gaming Headset" sa E-bay(a) za $34.95 plus $15.99 shipping (USPS First Class Mail). Pošiljka stigla u Srbiju za nekih 15-tak dana, a poštar ostavio izveštaj o prispeću gde je navedeno da bi trebalo da se prilikom preuzimanja plati 740,00 RSD. Rekoh, OK, nije strašno kako je moglo da bude obzirom da je prva sledeća ponuda istih slušalica u rangu $56, a većina se nudi za oko $75.
Dođoh u poštu, kad tamo paket(ić) nije ni otvaran - nema one čuvene žute trake. Na pitanje zbog čega treba da platim 740,00 RSD, šalterska radnica je počela da se izvinjava zbog, kako kaže, greške kolege poštara. Znači, povedite računa prilikom preuzimanja pošiljke...
Naravno, prodavac je uredno na paketu naveo da je reč o poklonu, čija je vrednost $15,00. I naravno, zamolio sam ga da u paket stavi fakturu na tačan iznos koliko je plaćeno, zlu ne trebalo.

imas dokaz dekleraciju gde ti je carinjeno, to bi trebalo da prilozis carini kad roba opet stigne

niste me razumeli,ja dokaz imam samo za smart watch,za punjac nemam dokaz da je ocarinjem,bio je u istom paketu ali se vodi pod "ostala roba" ,znaci li to da sad ja mogu da posaljem nazad bilo sta na popravku i kako cu dokazati da sam bas to dobio od prodavca

Da li na ovom broju mogu da daju status o posiljci posto na postinom sajtu ne pokazuje nista a na usps da je prosao carinu

Telefon: 0113643140

Stigle Xiaomi slusalice one od 90$, toliko su i placene, bas su glomaznije (mogu da postavim par slika ako nekoga interesuje?), tj i sama kutija pa su zato i bile otvarane. Ima zuta traka preko cele kutije ali nisu cackali nista unutra, procenili na 70$ i shodno tome 32% uzeli (2800din placeno sa sve fantomskim 166din troskovima). Naruceno 30. januara stiglo juce, znaci 25 dana, 8 dana stojalo na carini. Sto se samih slusalica tice izrada je fenomenalna, ali zvuk sa jednim od earpadova (dolaze 3 para, lako zamenljiva, svaki razlicit, imate na netu o tome ali verovatno znate o cemu se radi) je losiji - komfor odlican, a na drugim vecim earpadovima je sundjer onaj jednostavno "vreo" za neko ozbiljnije nosenje. Prvi par tj onaj koji stize na njima od earcupova je najbolji, sto po zvuku sto po komforu i po portabilnosti. Nisam probao Meizu HD50 pa ne mogu da uporedim, za par dana mi stizu Superlux HD681 koje cu verovatno koristiti par dana pa uporediti sa ovima, one su fyi 13$ na GB i skroz druga kategorija po pitanju portabilnosti ali sam cuo da su klon AKG 240 po internalima, tako da ostaje da se vidi.

Da li neko ima ideju na koliko carine "jeftinije" 50-70 evra telefone?

Narucujem za druga telefon, pa sam nasao na pandawill(skuplji ali mogu da platim osiguranje) i nekom drugom (jeftinije)

Pa gledam sad i u dilemi sam gde da narucim :)

Da li neko ima ideju na koliko carine "jeftinije" 50-70 evra telefone?

Narucujem za druga telefon, pa sam nasao na pandawill(skuplji ali mogu da platim osiguranje) i nekom drugom (jeftinije)

Pa gledam sad i u dilemi sam gde da narucim :)

I mene to zanima. Kupio bih neki fon od oko 50 evra, al reko da ne platim 30 evra carinu i onda nisam nista uradio :)

Za njih mislim da je tu negde realna cena. Potraze oni na netu koji je pa ocarine :) Bar iz mog iskustva i sto sam citao ovde, realnije se cene skuplji telefoni.

Mene sad zanima tako neki low end obican telefon, pa vagam da li mi se isplati panda osiguranje ili carina ako bude realna.

Stigla mi je posiljka u moju postu. Ta posta radi danas do 3. Da li ce da mi daju da podignem paket danas?

uzeo sam ga danas carina je bila divna samo 1200 din (umesto 2500 sto je realno). tablet za sad super radi i uskoro stize review

sad sam shvatio da sam ja samo platio 20% pdv a carinu nisam ni platio. osnovicu su proracunali na oko 5500. Za one koji ne znajuntablet je placen 61.5 €.

Samo ti piši kako su se zeznuli, pa će sledeći put nekom drugom to da naplate ☺

Pa i nisu se nešto zeznuli. Postoji neki raspon koji se toleriše. Pa i tamo rade mlađi ljudi koji barataju informacijama i Netom.
Elem , i mene zanima koji tablet za te pare .

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno