Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Заинтересован такође. ;-)

a7976f1d2f901c2ec400ac733e8bfbb5.jpg

Ja sam ga uzeo drugarici, jer je na njenom Umi Rome stvarno slab. Za 5$ kolko kosta, bolje ne moze da se ocekuje. Zvuk je duplo jaci nego na mom Samsung Note3. Pustio sam ga u sobi, dok sam u kuhinji spremao klopu i cuje se dovoljno dobro. Naravno, ima i skupljih, a ovaj je najjeftiniji sto sam nasao. Ima ga u svim duginim bojama :)
Ima vakumsko postolje i vodootporan je (nisam jos testirao) pa moze da se zakaci na plocice u kupatilu, tako da mozete da slusate muziku dok se tusirate :) Prima signal na udaljenosti do 10m.

Poslednja izmena:
Prijatelju je stigla pošiljka iz Kine. Naplatili su mu oko 300din za poštarinu, a u paketu je dobio uplatnicu od carine sa popunjenim iznosom i svim podacima za plaćanje. Nije mi rekao o kojoj sumi se radi na uplatnici.
Jesu li promenili nešto oko procedure, jer se prvi put sa ovim susrećem? Da li to treba da plati ili ne?

Verovatno je postar greskom ostavio uplatnicu sa pošiljkom a uzeo keš. Po meni ne treba ništa da plaća, to je obaveza poštara. Ako nije tako, neka slika uplatnicu pa postavi ovde da vidimo o čemu se radi. Nije poštarina u pitanju već porez. Ako su uveli poštarinu onda neće biti isplativo naručivati sitne stvari i nadam se da je neće biti ako se preuzme u pošti jer u bg-u 99% stvari se i onako preuzima u pošti.

Videću sa njim o čemu se tačnije radi i slikaću prvom prilikom.

Da li neko zna šta da radim sa 2 pošiljke koje su stigle na carinu i nikada nisu prosleđene dalje? U pitanju su neke sitnice sa gearbest-a u vrednosti po oko 20€. Evo tracking statusa pošiljki:

POŠILJKA 1: SGKEN157059****

Electronic information,receive--10-Dec-2015 07:34 PM

Small package Center, receive--10-Dec-2015 09:34 PM

Parcel centre,sealing--11-Dec-2015 12:34 AM

Small package Center, left--11-Dec-2015 02:07 AM

Exchange Bureau, have been exported to open--12-Dec-2015 10:07 AM

Exchange Bureau, have been exported directly--13-Dec-2015 04:11 AM

Transit Center,left hand navigation--13-Dec-2015 09:44 AM

SERBIA, Arrived --27-Dec-2015 09:44 AM

SERBIA, the transfer of customs-- 27-Dec-2015 01:24 PM

POŠILJKA 2: SGLBZ157008****

Electronic information,receive--06-Jan-2016 09:07 PM

Small package Center, receive--06-Jan-2016 11:07 PM

Parcel centre,sealing--07-Jan-2016 02:07 AM

Small package Center, left--07-Jan-2016 03:40 AM

Exchange Bureau, have been exported to open--08-Jan-2016 11:40 AM

Exchange Bureau, have been exported directly--09-Jan-2016 05:44 AM

Transit Center,left hand navigation--09-Jan-2016 11:17 AM

SERBIA, Arrived --23-Jan-2016 11:17 AM

SERBIA, the transfer of customs-- 23-Jan-2016 02:57 PM

Probao sam da pozovem carinu i da pitam šta se dešava ali ili se niko ne javlja ili je stalno zauzeto. Zvao sam na brojeve: 0113643057 i 0113643059

Poslednja izmena:
a7976f1d2f901c2ec400ac733e8bfbb5.jpg

Ja sam ga uzeo drugarici, jer je na njenom Umi Rome stvarno slab. Za 5$ kolko kosta, bolje ne moze da se ocekuje. Zvuk je duplo jaci nego na mom Samsung Note3. Pustio sam ga u sobi, dok sam u kuhinji spremao klopu i cuje se dovoljno dobro. Naravno, ima i skupljih, a ovaj je najjeftiniji sto sam nasao. Ima ga u svim duginim bojama :)
Ima vakumsko postolje i vodootporan je (nisam jos testirao) pa moze da se zakaci na plocice u kupatilu, tako da mozete da slusate muziku dok se tusirate :) Prima signal na udaljenosti do 10m.

Jel može link?

@viktorx
A jel taj broj posiljke radi na nekom sajtu? meni to lici na fake tracking...

Jel se vrsi carinjenje nedeljom? Ili posiljke koje su stigle u subotu u postu carinjenja cekaju ponedeljak da se ocarine?

Znaci posto je danas dosao na carinjenje treba li da ga ocekujem sledece nedelje?

Xiaomi Redmi Note 3 - 16gb zlatni, carina izasla 3200

Shure se215 - manje od 1000 dinara izasla carina

Iznenadjen sam jer sam platio dosta manje nego sto sam ocekivao, ali svakako ce sledeca posiljka koja ne bude sitnica neka da ide za CG :)

p.s. 11 Feb stiglo kod nas, 19 Feb uruceno... Koliko vidim to se ne vodi kao neko strasno cekanje, ali meni je bilo mnogo :D

Da li je neko primetio kako posiljke iz Amerike se veoma sporo krecu dok su u Americi (ono sto je pre bilo 2-3 dana, sada putuje 9 dana

Xiaomi Redmi Note 3 - 16gb zlatni, carina izasla 3200

Shure se215 - manje od 1000 dinara izasla carina

Iznenadjen sam jer sam platio dosta manje nego sto sam ocekivao, ali svakako ce sledeca posiljka koja ne bude sitnica neka da ide za CG :)

p.s. 11 Feb stiglo kod nas, 19 Feb uruceno... Koliko vidim to se ne vodi kao neko strasno cekanje, ali meni je bilo mnogo :D

Nije uopste puno za telefon, reci samo koliko su te slusalice kostale i sa kog sajta si narucio?

Nije uopste puno za telefon, reci samo koliko su te slusalice kostale i sa kog sajta si narucio?

Sa aliexpressa, $35 su bile... Ne znam kako im polazi za rukom, ali zvuk je kao na originalu( prodavca sam pitao i rekao je da je OEM) svi detalji su identicni takodje, serijski broj, garancija , torbica. Najjeftinije sto sam ih nasao ovdje je 12000, zato sam i brinuo da na tu cijenu ne naplate carinu :) Naravno na pakovanju je standarno stojalo "gift" ...

Поздрав људи,

Чекам пакет, ево већ 8. дан - пошиљка из Немачке, преко ДХЛ-а. Од 16.02.16 се није мењао статус.
На ДХЛ трекингу пише:

Sa, 13.02.2016 19:48 Uhr -- Die Auftragsdaten zu dieser Sendung wurden vom Absender elektronisch an DHL übermittelt.
Mo, 15.02.2016 11:23 Uhr Deutschland Die Sendung wurde vom Absender in der Filiale eingeliefert.
Mo, 15.02.2016 19:50 Uhr Nohra, Deutschland Die Sendung wurde im Start-Paketzentrum bearbeitet.
Di, 16.02.2016 05:26 Uhr Feucht, Deutschland Die Sendung wurde im Ziel-Paketzentrum bearbeitet.
Di, 16.02.2016 05:34 Uhr Feucht, Deutschland Die Sendung wird ins Zielland transportiert und dort an die Zustellorganisation übergeben. (Homepage / Online Sendungsverfolgung: http://www.posta.rs/struktura/eng/aplikacije/alati/posiljke.asp)

На трекингу наше поште стоји:
Date Place Phase Status Signatory
15.02.2016 11:23:00 DE-NOHRA Prijem
16.02.2016 05:26:00 DE-DENUEB Prispeće

Јел ово значи да је пакет на царини? Или нешто друго? Чудно ми је да већ скоро недељу дана нема никакве промене у стању.
Артикал је купљен преко ebay-а, а човек од код сам пазарио ми је рекао да је могуће да ће се пакет задржати пар дана у Франкфурту због појачаних антитерористичких мера/прегледа.

DENUEB је испостава у Nurenberg-Feucht, што значи да пакет није ни прошао кроз Франкфурт.

Да ли да још чекам или да шаљем упит ДХЛу/нашој пошти?

Хвала

Da podelim informacije sto se tice DHL i skracenog carinskog postupka. To ne moze za fizicko lice moze samo na firmu, ali je caka u tome da ako ide na firmu i ako prozvod ima wifi bt i nabroja dosta nacina bezicnog kacenja mora da se ima dozvola. Sto znaci da mobilni tako nema sanse da se uveze, normalan postupak je 3100 plus pdv izadje oko 3900 dinara plus pdv i carina ... *** to je sto je

Ovo je bruka i sramota sta se radi u nasoj drzavi.

Porucio sam preko aliexpress-a sesir, koji kosta 2,5e cisto da vidim kako funkcionise jer planiram jos neke stvari da porucim. Sesir je danas stigao i nasi "eksperti" su procenili njegovu vrednost 10 USD i naplatili mi PDV i verovatno otpakivanje posiljke 365 dinara. Skuplje nego sto sam platio sesir.

Ovo je bruka i sramota sta se radi u nasoj drzavi.

Porucio sam preko aliexpress-a sesir, koji kosta 2,5e cisto da vidim kako funkcionise jer planiram jos neke stvari da porucim. Sesir je danas stigao i nasi "eksperti" su procenili njegovu vrednost 10 USD i naplatili mi PDV i verovatno otpakivanje posiljke 365 dinara. Skuplje nego sto sam platio sesir.

welcome to serbia

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno