Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
meni povecali cenu i za nesto sto je stiglo iz kine obracunali u eurima ddddddddd na brata stiglo a on preuzeo pa tako da nista od zalbe

Не, моји ме зезнули. Сад ми послали фотку. На 5550дин колико су они прорачунали узето је 1776дин од којих царина 554, 95дин. Онда је ок ваљда.
Edit: узела пошта 200 динџи хахаха. Није довољно што ја плаћам поштарину него и они мало да узму:). Шоу.

Eto vidis tvoji su se zeznuli. Znaci sve je jasno, rekao sam ti, a sto se tice poste to sto placas postarinu nema veze sa nasom postom, oni ti nesto drugo naplacuju otvaranje i zatvaranje paketa i provizija pri uplati tvojih sredstava na racun carine i pdv-a.

Па отварање и затварање пакета се не ради нигде поготово што ми приде и наплате оно што не би ни смели да раде. Ал' нема везе.

Па отварање и затварање пакета се не ради нигде поготово што ми приде и наплате оно што не би ни смели да раде. Ал' нема везе.

Kako se ne radi, otvaraju pakete kad vidis onu zutu traku gde pise posta onda znaci da su ti otvorili i moraju da ti naplate sve ono sto sam gore nabrojao, i kako mislis "nalate ono sto ne bi smeli da rade"
Nije mi jasno hoces da kazes da ne smeju da ti naplate PDV i carinu ako vrednost paketa prelazi 50 jura???
U brate grdno se varas uzmi malo zakon u ruke sedi i citajjjj i znaces da smeju i MORAJU da ti naplate sve to da ne duzim.

Мислим на то да се не ради нигде изван Србије. Пошту отварају само у Србији а то не би смели да раде осим ако садржај то не изискује. Не занима ме закон пар болида из скупштине који заједно немају 3 разреда средње. Причам генерално.

Мислим на то да се не ради нигде изван Србије. Пошту отварају само у Србији а то не би смели да раде осим ако садржај то не изискује. Не занима ме закон пар болида из скупштине који заједно немају 3 разреда средње. Причам генерално.

TO što pričaš nije tačno. I u USA recimo carina otavra pakete čak i na izlasku iz zemlje. Ja sam par puta dobio paket iz USA sa zelenim selotejpom gde je pisalo US Custom...otvaranje pošiljaka je zabranjeno neovlašćenim licima i mimo procedure a ne svima i uvek...

Kanada nije SAD.

3 paketa u 2 dana sa iherba narucio, 22 i 23.oktobra svaki oko 60$ vrijednosti.
Prvi stigao tek 3.decembra(1200din pdv+otvaranje paketa). Treci stigao 5.dec, u potpuno mokroj poluraspaloj kutiji umotanoj u providni najlon, kazu u posti tako je njima stigao, nema nista da se plati. Naravno to su plasticne bocice nista im nije. Bice im bilo glupo ili je njima pokisao na carini.:d

Drugoga jos nema....

Kolko li cu ja da cekam kad mi je jedan paket shipped 01.dec, drugi paket 04.dec. Isto iHerb. Letos mi je stizalo sa iherb za 15 dana. Ocigledno je haos sada.

Ja čekam Xiaomi Piston 2 skoro mesec dana, piše da su 28.novembra napustile Kinu, a naručio ih još 14.novembra... nikad duže nisam čekao pošiljku.

Ljudi ovo mi se desava prvi put. Narucio neke kinezio trake za burazera vrednost 8.5€. Kinez odmah poslao i pise da je krenulo. Oko 3 decembra se pojavio taj status i sve cekam kad ce da se pojavi status na sajtu nase poste i juce se pojavljuje kod nas i pise onaj status kad predmet prodje neocarinjen medjutim datum je 3.12.??? Jel ovo u medjuvrenu neko meni drpio ili je ona fora da se pojavio status kod nas u posti a predmet tek krece iz Kine? Evo broja pa pogledajte. RG090369366CN

Lepo piše: 03.12.2014 13:09:00 CN - CNBJSA Otprema
Paket je tada poslat iz Kine za Srbiju.

minimum 4 nedelje ces cekati. Svakako iherb je opet jeftiniji od nasih derikoza po apotekama.

Kolko li cu ja da cekam kad mi je jedan paket shipped 01.dec, drugi paket 04.dec. Isto iHerb. Letos mi je stizalo sa iherb za 15 dana. Ocigledno je haos sada.

iHerb i relativno brzo stize. Meni je pre 2 dana stigao od 3.11. poslato paket, sto smatram "OK" imajuci u obzir kakvih prica ima ovde :) Letos su mi stizali za 7-10 dana nekad.
Jedino pravilo za iHerb: ne porucivati nesto sto se kvari lako u transportu :( Riblje ulje je neko pominjao - ne pomisljajte na to, ako ne ide DHLom barem.

Thierry, meni u Koreji otvaraju pakete ponekad. Vrlo retko jer sam stranac, ali Korejancima cesto otvaraju, POGOTOVU IZ USA. (da obeshrabre porucivanje odande jos vise nego mi)
BTW, jedva sam procitao sta si napisao :(

@alfaunits Da li si platio pdv na taj paket sa iherba.Ja nisam narucivao jos od leta i vidim da su povecali cene postarine za kabaste stvari.Pre neki dan sam narucio neke sitnice i mala tezina i ispalo mi oko 2 i po $.Ali kad udjem u my account nema vise onaj broj GM..... sto si mogao da pratis na sajtu DHL global.Da li si imao taj broj za zadnji paket.

paket poslat iz amerike mi stoji na nasoj carini jos od 24 novembra....(!?)....pise:

Customs Clearance
Nov-24-14

pa zatim

Customs Clearance
Nov-27-14, 08:57 AM

da li neko ima ideju zasto te *****cine sa carine drze paket vise od 14 dana?.....sta da radim ako i dalje ne stize do mene?....da zovem da ih pitam sta se desava sa tom posiljkom?

Ja taj GM broj nemam odavno, i nisam nista mogao njime realno da pratim - samo da li je poslat od strane iHerba, tj. da li je DHL pokupio, i NISTA dalje (cak ni da je izasao iz USA).

Nisam video da je povecana postarina ta osnovna, 4$, bio je neki promo 0$ za >40$ neki mesec letos.
EDIT: Vidi mame im, stvarno poskupeo i to ne malo... nije bila ova cena novembra.

Na sve posiljke sa iHerba sam placao PDV :( Mislim da je jedna fizicki sitna prosla bez (30e je vredela), i to je jedina koja nije zadnjih godinu dana carinjena. Ali ja prilicno kabaste stvari porucujem, konkretno kakao (najjeftinije mi je od njih da porucujem Rapunzel kakao prah, cak jeftinije nego sa Amazona u Nemacku da saljem).
Veruju racunu uvek, u dinar precizno naplate PDV ali uvek je otvaran bio paket, bez izuzetka, cak je jednom slomljena neka promo casa (doduse, ono stvarno nije za slanje takvim paketicem! greska je iHerbova sto nije bolje staklo upakovano po meni - refundirali su naravno, kad kod njih ostavim po 1000e godisnje i ono je bila promo od 2$ :)), a jednom mi je bio otvoren kakao :D (kutija ispod poklopca ima zalepljen zastitni papir, koji je bio pocepan)

Doduse to su dve od nekih 30-ak posiljki zadnje godinu/dve.

Poslednja izmena:
I ja sam se navukao na Rapunzel, ali cu da batalim hranu dok ne vrate postarinu na staro.Sad sam narucio neke male bocice sve zajedno oko 150 grama pa mozda bude stealth varijanta na carini.

Poslednja izmena:
Za manje pakete je niza cena doduse. Evo 1 komad + nesto sitno, 2.25$.
Dodam jos jedan kakao, vrlo malo promeni. Ali cim dodam jos jedan kakao i PREDJE 40$ (dobija se 10% umesto 5% popusta), shipping de povaca na 4.45$ :)
Namerno necu da porucujem ;)

TO što pričaš nije tačno. I u USA recimo carina otavra pakete čak i na izlasku iz zemlje. Ja sam par puta dobio paket iz USA sa zelenim selotejpom gde je pisalo US Custom...otvaranje pošiljaka je zabranjeno neovlašćenim licima i mimo procedure a ne svima i uvek...
Ок можда у Америци. Али зар није логично да су то пакети намењени некоме и шта има Мица убица или Џо Бло да отвара мој пакет? Капираш? Небитно да ли је Србија или нека друга земља у питању.

Prvo nisi u pravu. Otvaraju pakete i u drugim zemljama naravno, ne radi se samo u Srbiji sad si odvalio i ostao ziv brate.
E sad sto te zakon ne zanima to je tvoj problem ali zakon je takav i oni rade po njemu, sto tebe ne zanima zakon pa ovde pises to sto pises nje problem ove drzave vec tvoj. Nista lose ne mislim ali ti racio nije dobar, a sta ces da postujes u nekoj zemlji ako ne Ustav i zakone??? Nije bitno zaboravi...

@alfaunits, je l' ti se dešavalo sledeće:

Naručim sa iHerb odnosno stavim u korpu 7 suplemenata (1.6kg) i shipping mi piše $13.5, sve ukupno košta $49.8, a onda dodam još jedan suplement od $5 dolara koji poveca kilažu paketa na 1.8kg, a shipping se smanji na $8 i opet mi cena ukupna ista.

Mislio sam da je greška, ali 2 dana kasnije poručim još jedan paket i isto se dešava.

Ок можда у Америци. Али зар није логично да су то пакети намењени некоме и шта има Мица убица или Џо Бло да отвара мој пакет? Капираш? Небитно да ли је Србија или нека друга земља у питању.

Pa kako da utvrdi sta je u paketu, tebi moze da pise telefon a unutra gudra. Moze da pise na paketu Jong jojng fon a unutra najnoviji iPhone.... biraj imas milion primera.

На пакету пише шта је тако да не видим проблем а и брате имају скенере па нека гледају. Ако сумњају наравно да ће да отворе и са тим немам ни најмањи проблем. Где год сам боравио никад ми се није десило да отварају пакете. Поштујем закон наравно али мислим да ме закон у овом случају кеца ко мајмуна а ценим и већину људи у Србији. Нема оправдања ни за царињење суплемената а богами ни за наплату отварања пакета.

На пакету пише шта је тако да не видим проблем а и брате имају скенере па нека гледају. Ако сумњају наравно да ће да отворе и са тим немам ни најмањи проблем. Где год сам боравио никад ми се није десило да отварају пакете. Поштујем закон наравно али мислим да ме закон у овом случају кеца ко мајмуна а ценим и већину људи у Србији. Нема оправдања ни за царињење суплемената а богами ни за наплату отварања пакета.
Vidi i meni vise odgovara da ne otvaraju pakete, ALI opet ti kazem moze na paketu da se napise sta je da bude jedna stvar a u stvari nesto drugo. Imaju skenere to je tacno nije problem, ali ne mozes kroz skener da vidis ime i model telefona, vec samo mozes da vidis da li je to mobilni ili ne, ne znam da li si ikada gledao kroz skener?
Negde veruju sta pise na paketu negde ne, generalno kinezi pisu svasta i nasi su provalili, davnih dana se sve verovalo sad nista ne veruju i zato otvaraju i proveravaju sadrzinu paketa. Dalje prah kao kakao ili cocaine na skeneru je gotovo isto i moraju da vide sadrzinu paketa...
Zakon keca sve nas kao majmune to se slazemo, ima opravdanja bilo sta da se carini ako prelazi 50 jura bilo to suplement, patike, telefon jer tako kazes zakon, a ima i opravdanja da se naplati PDV jer tako kaze zakon opet, a za otvaranje paketa to mislim da nema opravdanja pa ako hoces da otvaras otvaraj ga o svom trosku ne o nasem trosku, tu se slazemo isto. Jel ti se otvara, plati ti a ne mi da placamo lako je tudjim parama ferrari kupiti.
ALi ne odlucujemo ti i ja NAZALOST o tome.

Poslednja izmena:
Тачно. Ма капирам ја тебе. Ево мој пакет је био 42е али ето лупили царину и пдв безвезе. Зашто једноставно кад може комликовано? :)

Pa ako su ti lupili carinu(10%) i PDV(20%) na tu cenu onda je to kriminal, ali ako su ti samo PDV i otvaranje-zatvaranje paketa onda je sve ok(milim nije ok ali jeste po zakonu)

И Пдв и царину и отварање:). Нема везе.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno