Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izgleda da se nešto dešava u Takovskoj ima grupa ljudi koja protestuje, a liče na poštare.

Meni su pocele u poslednje vreme da se gube posiljke (mislim na ove male sa kablovima i slicnim sitnicama). Recimo svaka cetvrta ili peta posiljka ne stigne.
Vidis meni ne jradu neregistrovane posiljke bar do sad nisu, zadnju sam dobio pre 5 dana u pitanju su sva kablica.

Elem upravo zvao postu stigli su do 24.11 sa carinjenjm ako nekog zanima, navidno imaju puno posla a ja kazem da MALO rade a ne da imaju puno posla.
U svakom slucaju sad znate dokle su dosli pa...

To je neke 2 nedelje stim da je meni juce prispeo paket kupljen 11.11 sto znaci da ce se stvarati jos veca guzva jer svi znamo koliko se pazarilo 11.11.

Meni je paket kupljen 11.11 dosao 27.11, al tebi brate putovao malo duze odnosno meni kratko putovao.

Jel može neko da mi kaže koliko mogu da zadržavaju paket na carini?
RJ252428047CN

Poslednja izmena:
Odakle naručujete bez praćenja?
Meni stigli vrhovi za bubice od 3$ sa TN, uredno napisana cena, neocarinjeno.

Imas raznih sajtova recimo ebay je jedan od njih za male porudzbine nemaju TN ali mozes da doplatis ne isplati se, ti si verovatno na AE kupio to tamo 99,9% stvari IMA tracking number, ostale prodavnice uglavnom za male porudzbine ne daju TN negde je min 15$ negde 30$, ali na AE nema ogranicenja uvek(kazem u 99% slucajeva) ima TN.

Bio pre koji sat da pokupim paketic (kakao sa iHerba kao i obicno). 10 ljudi je bilo kad sam dosao, i jos 10 ljudi je doslo da pokupi paket dok sam ja bio tamo :) Kazu "danas najezda paketa" :)

To ovi od 11.11.

lol. Nije mi jasno kada se ovako veliki broj ljudi žali, zašto ne može da se organizuje neko treće nezavisno telo koje bi moglo da nadgleda njihov rad? Očigledno ne rade kako treba...

Srbi da se organizuju, hahaha, daj nemoj da me zasmejavaš :D
Enivej, meni juče stigle dve lipo baterije naručene 28.10.2014, mislim da se tablet dugo nadao kako će izbeći operaciju ali ništa od toga :D

Ја мојима наручио витамине пре месец дана са iherb-a. Дошло данас и 2000дин царина?!

Да ли је могуће да је на 42е ударено 50% царине или чега већ и то на витамине???

Znam da ti deluje smešno ali ovo što oni rade je tužno...

Imam jedno pitanje: naručio sam neke igre i piše da su shipped 11.11. još uvek mi nisu stigle. Pisao sam base-u, odakle sam ih poručio. Oni kažu da moram da im pošaljem kao policijsku prijavu da su igre ukradene lol Kako to da uradim?

Naručivao sam posle toga još neke igre i one su mi stizale, ali ove nikako...

Да ли је могуће да је на 42е ударено 50% царине или чега већ и то на витамине???

Ne, trebalo bi da su ti naplatili 20% PDV + otvaranje, zatvaranje paketa i uplata tvojih para jos 150 RSD, eto to je ono sto su trebali da ti naplate. Verovatno to i jesu. Daj detalje pa cemo da vidimo.
I da nema veze jesu li vitamini, patike, mobilni... za sve je ista stopa carine i pdv-a.

Na našoj carini je sve moguće. Da li je to 42€ ukupno ili si još dodatno platio i transport/isporuku?
Rekao bi da si ti platio i šiping pa je sve to izašlo preko 50€ jer po nekoj gruboj računici tebi su na 46€ obračunali 32% (što je ukupno PDV i carina) pa je to izašlo nekih 1800 dinara + 150 din za poštu + ~50 din na ime provizije za uplatu dažbina na račun države (što radi pošta)...

Ево тачан податак. Наруџбина 42е тотал или 61$, наплата 1950дин царина и пдв. Ја и даље не верујем да се царини исто витамин и мобилни:).

Na deklaraciji treba da ti pise odvojeno kolika je osnovica, carina i pdv.

Не, моји ме зезнули. Сад ми послали фотку. На 5550дин колико су они прорачунали узето је 1776дин од којих царина 554, 95дин. Онда је ок ваљда.
Edit: узела пошта 200 динџи хахаха. Није довољно што ја плаћам поштарину него и они мало да узму:). Шоу.

Poslednja izmena:
Nije u redu. Ako je osnovica 5550 din to je oko 46 € pa je trebalo da platis samo PDV.

Па немам појма. Није цепидлачење него да их скапирам како раде ако је могуће:).

I ja sam platio carinu na 45e sa iherba jednom , nekad se malo zanesu, pa onaj limit od 50e pretvore u 50$ i eto... Žalba skuplja od carine, tako da ***.

I ja sam platio carinu na 45e sa iherba jednom , nekad se malo zanesu, pa onaj limit od 50e pretvore u 50$ i eto... Žalba skuplja od carine, tako da ***.

Tacno tako ne isplati se zaliti za 2 cak i 3 crvene... takodje niko ne garantuje da ce uvaziti zalbu koja se inace placa

Капирам да не вреди ни не бих се са тим замлаћивао. Хвала људи.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno