Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Rekao bih da je problem samo sa kineskim paketima, narudzbine sa poznatih evropskih shopova bez problema stizu za ~nedelju dana.

Cini ti se. Meni je paket iz nemacke stajao vise od 20 dana na carini.

Meni su stigla dva ove nedelje iz UK, oba za po nedelju dana.
Obrati paznju na jedan detalj u onome sto sam prethodno napisao - "poznatih evropskih shopova"; da li je i to tvoje iz Nemacke sa neke opstepoznate prodavnice? Moje iskustvo je da, kada paket stize sa Amazona, Zavvija, Base-a itd, carinici "veruju" i sadrzaju i ceni navedenim na paketu & brzo ih obradjuju.

Ako je garderoba u pitanju to brze ide ali ne i tehnika !neko tu ozbiljno zabusava nek zaposle robote sto se mene tice mora bre to brze,iskreno treba da se desi neka poplava u njihovim skladistima da bi se ubrzalo ,drugar narucio neke autice za klince za novu god ,dobice deca poklone za srpsku ako se nesto znacajno ne promeni mozda im skalperi tupi mozda nema one zute trake sto mi svaku kutiju upropaste mozda su resili da nas pokolebaju u trosenju para (kupujmo domace )mozda????

Da slucajno neko ne zna do kog datuma su dosli sa carinjenjem?

Au, pa dobro sam ja i rekao, pre nove godine nema sanse da stignu da odrade one koji su stigli 1.12 (prva otprema).

Otprilike 20. ili 21.

Ako je tako onda mi preostaje da cekam jos 6-7 dana dok ne stigne moja posiljka na red.
A iz Kine do Srbije sve ukupno 3 dana 24 poslao u postu Kinez a 26 izaslo iz HK i sutradan na aerodromu nasem i od tada 27.11 stoji tamo samo 1.12 bila jedna otprema i nista vec 6-7 dana.
Totalno obesmisljavanje online kupovine.
Znaci moze da dodje paket iz HL do Srbije za 3 dana ali zato mora na carini da provede bar 20 dana, pa bolje da sam seo na avion da sma otisao u HK licno ga kupio i doneo ionako nije tezi paket od 200gr, i imao bih ga pre.

Ako ti se isplati, što da ne...

Meni stoji da je 28.11. poslat paket iz Kine i to je to.

Meni stoji da je 28.11. poslat paket iz Kine i to je to.
Pa dobro sad cekaj da dodje u nasu zemlju pa na nasu carinu pa odmaras nekih 20 dana pa dolazi do tebe taman za Bozic pravoslavni [emoji2]

Ma mislim da je to već stiglo do naše carine nego ovi nasi ne menjaju status.

Nikad mi pošiljka nije duže putovala i to bas sad kad se svi žale na carinu, nije slucajnost sigurno.

Nakon što ovaj paket stigne prekidam online kupovinu na neko vreme. Ne mogu trošiti nerve više..

Nikad mi pošiljka nije duže putovala i to bas sad kad se svi žale na carinu, nije slucajnost sigurno.

Nakon što ovaj paket stigne prekidam online kupovinu na neko vreme. Ne mogu trošiti nerve više..
Nema to veze, kad ti stigne u nasu zemlju to nema veze sa carinom to skeniraju postari na aerodromu ne pravi postari vec ljudi u posti koji rade na Tesli i primaju postanske pakete i uvek se odmah updatuje status.
Ono gde koci je kad budes imao status za carinu, e tu koci sada.
Tvoj paket nije usao u nasu zemlju.

Nije sigurno stiglo, to je klasicno za ovo doba godine zbog prestojecih praznika sve su poste zatrpane poklonima, normalno je da paketi u Decembru putuju dosta duze.
Sve sto stigne za mesec dana do Srbije je prava premija u ovo doba godine

Evo danas mi stigao paket konačno u zemlju, izgelda da je frka velika kad rade sa paketima i nedeljom.

Transport paketa (isto kao i putnika) ide svaki dan, i nedeljom, ali tvoj paket je samo istovaren iz aviona stavljen na traku i skeniran kao "ušao u zemlju" i ništa više, sad ide na carinu (kad bude pisalo ono "ZA CARINU") da ga oni pogledaju pa ako odluče da hoće da zavire onda ćeš čekati jedno 2+ nedelje u suptrotnom kod tebe je za nedelju dana...
Zamisli šta bi bilo kada subotom i nedeljom ne bi istovarali avione :) a svaki dan stigne par hiljada paketa, pa ti vidi, kolaps avionskog saobraćaja :)

Poslednja izmena:
Čudno, nikad do sad nisam imao prvi status nedeljom.

Mada ima smisla ovo što kažeš.

Čudno, nikad do sad nisam imao prvi status nedeljom.

Mada ima smisla ovo što kažeš.
Naravno milion puta nedeljom sam imao status posiljke da je stigla u zemlju nedeljom, kao sto rece kolega pa na sta bi licilo kad nebi istovarali pakete nedeljom? Haos bi bio, aerodrom svaki radi 24h dnevno.
Tek ti sad druze predstoji muka zvana srpska carina.

Vidim da ljudi imaju dosta problema sa dostavom u poslednje vreme.

Ja mogu da podelim dva, iznenađujuće, prijatna iskustva sa dve isporuke iz USA.

Prva je ovaj case sa EBAYa.

Kod:
Delivered
Nov-05-14, 16:50 PM

Customs clearance processing complete
Nov-04-14, 11:17 AM, RS

Customs Clearance
Oct-31-14, 17:12 PM, RS

Processed Through Sort Facility
Oct-31-14, 16:38 PM, RS

Processed Through Sort Facility
Oct-26-14, 04:46 AM, ISC LOS ANGELES CA (USPS) 90009

Depart USPS Sort Facility
Oct-26-14, 01:50 AM, LOS ANGELES, CA 90009

Processed through USPS Sort Facility
Oct-25-14, 23:46 PM, LOS ANGELES, CA 90009

Arrived at Sort Facility
Oct-25-14, 23:46 PM, ISC LOS ANGELES CA (USPS)

Order Confirmed
Oct-25-14, 00:00 AM

Order Confirmed
Oct-24-14, 09:27 AM, IRVINE, CA 92618

Druga je jedan Kickstarter projekat Luxi4All

Kod:
November 24, 2014	6:15 pm    Delivered
November 21, 2014	2:06 pm	Customs clearance processing complete
November 19, 2014	5:22 pm	Customs Clearance
November 19, 2014	5:05 pm	Processed Through Sort Facility
November 19, 2014	3:37 pm	Belgrade,	Departed
November 19, 2014  12:20 pm   Zurich,	Departed
November 17, 2014	1:26 pm	Los Angeles,	Arrived
November 16, 2014	5:09 pm	ISC LOS ANGELES CA (USPS),	Processed Through Sort Facility
November 16, 2014	1:50 am	LOS ANGELES, CA 90009	Departed USPS Facility
November 16, 2014	1:22 am	LOS ANGELES, CA 90009	Arrived at USPS Facility
November 16, 2014	1:22 am	ISC LOS ANGELES CA (USPS),	Arrived at Sort Facility
November 12, 2014			Pre-Shipment Info Sent to USPS

Oba su prošla carinjenje bez otvaranja (pečat ne podleže carini). Ono što je možda interesanto (osim što su iz USA) je da kao adresu isporuke stavljam Airport City (tu mi je firma). Moguće je da carina/pošta ima poseban (brži) tretman za pakete koji idu firmama.

Nema to nikakve veze...
to sto si porucio su sitnice koje nisu ni otvarali, zato ti je brzo doslo.
Upravo tako to se sigurno sitnice i odmah napustaju carinu.
Tako i meni dve predzadnje posiljke dva kablica u jednom i 10 sijalica led u drugom prosli odmah carinu, ali zato ovaj zadnji koji je veci ne i preterano tezak 200gr ceka na carini.
Nema to veze sa AC-jem.

Najbrze is kine trenutno size preko HK posts SG trenuno treba izbegavati

Najbrze is kine trenutno size preko HK posts SG trenuno treba izbegavati
Naravno meni preko HK poste jedom stigao paket za 1 dan drugi put za 2 dana od kad je poleteo sa njihovog aerodroma, pisao sam o tome vec.

Meni su u poslednjih mesec dana stigle dve posiljke, jedna za 19 a druga za 23 dana od dana porucivanja i na obe je sve uredno naplaceno, tj nije bilo procena po sistemu zvanom ofrlje...

Meni su pocele u poslednje vreme da se gube posiljke (mislim na ove male sa kablovima i slicnim sitnicama). Recimo svaka cetvrta ili peta posiljka ne stigne.

lol. Nije mi jasno kada se ovako veliki broj ljudi žali, zašto ne može da se organizuje neko treće nezavisno telo koje bi moglo da nadgleda njihov rad? Očigledno ne rade kako treba...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno