Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
A da te pitam. Kako mislis da posiljka na kojoj nema nikakvog broja, nikakvog bar coda ima tracking? Kako mislis da neko zna gde se takva posiljka nalazi i da prodavac zna da je ona isporucena? Takve posiljke se i gube, da li kod nas, da li u putu izmedju druge zemlje i nas, ne tako cesto ali se gube.

A da ti kazem, Kako ti mislis da mi je covek pre tri godine rekao gde se nalazi moj paket koji nije imao TN a narucio sam ga sa TD-a, vrednost bila 4 eur a za TN mi trazili 2 eur valjda i nisam hteo da platim, paket nije dosao 40 dana pa sam isao na chat i covek mi rekao da ce videti o cemu sa njihovom kompanijom preko koje su slali(CN posta) se radi i da ce mi javiti tj. poslati mail.
Posle 3 dana stize mi mail da je paket na NASOJ carini i da uskoro treba da stigne kod mene kuci posle 3 dana od toga paket je dosao kod mene.
A da zaboravi najbitnije da napisem kad sam ga pitao pa kako ce videti gde mi je paket kad je bez TN, rekao mi je da TN mora da postoji samo nisam JA platio da ga dobijem oni ga imaju.
Kazes tave posiljke se gube, ma gube si i sa TN koje dobijes i nije problem sto se gube ALI se zna gde se izgubilo, tako su se i kod nas u posti gubile te "neregistrovane" posiljke pa su mnogi dobili otkaze zbog kradje.

Shvati svaka posiljka IMA precenje e sad negde dobijes u sloku cene negde doplacujes da ti ga kazu ali svaka ima pracenje, i opet kazem tako mnogi misle da ako nema TN da se moze neometano "izgubiti" tj. ukrasti, pa po tome bi svaka neregistrovan posiljka zavrsavala kod tamo nekog, nekada i zavrsi ALI IMA TRAGA gde je nestala pa onda mogu ovi sto su poslali da reaguju.
U bre mnogo si naivan ako si mislio da tako idu stvari sa "neregistrovanim" posiljkama.
Istina je samo da TI ne znas gde je paket u datom trenutku a posiljalac ZNA ;)

A da ti kazem, Kako ti mislis da mi je covek pre tri godine rekao gde se nalazi moj paket koji nije imao TN a narucio sam ga sa TD-a, vrednost bila 4 eur a za TN mi trazili 2 eur valjda i nisam hteo da platim, paket nije dosao 40 dana pa sam isao na chat i covek mi rekao da ce videti o cemu sa njihovom kompanijom preko koje su slali(CN posta) se radi i da ce mi javiti tj. poslati mail.
Posle 3 dana stize mi mail da je paket na NASOJ carini i da uskoro treba da stigne kod mene kuci posle 3 dana od toga paket je dosao kod mene.
A da zaboravi najbitnije da napisem kad sam ga pitao pa kako ce videti gde mi je paket kad je bez TN, rekao mi je da TN mora da postoji samo nisam JA platio da ga dobijem oni ga imaju.
Kazes tave posiljke se gube, ma gube si i sa TN koje dobijes i nije problem sto se gube ALI se zna gde se izgubilo, tako su se i kod nas u posti gubile te "neregistrovane" posiljke pa su mnogi dobili otkaze zbog kradje.

Shvati svaka posiljka IMA precenje e sad negde dobijes u sloku cene negde doplacujes da ti ga kazu ali svaka ima pracenje, i opet kazem tako mnogi misle da ako nema TN da se moze neometano "izgubiti" tj. ukrasti, pa po tome bi svaka neregistrovan posiljka zavrsavala kod tamo nekog, nekada i zavrsi ALI IMA TRAGA gde je nestala pa onda mogu ovi sto su poslali da reaguju.
U bre mnogo si naivan ako si mislio da tako idu stvari sa "neregistrovanim" posiljkama.
Istina je samo da TI ne znas gde je paket u datom trenutku a posiljalac ZNA ;)

I ti na osnovu jednog slucaja zakljucujes?
Da li si kad je stigao paket pogledao da li na njemu postoji neki broj posiljke/bar kod?
Naravno da nisi. To sto ti je on poslao sa trackingom a nije ti ga dao u startu, to ne znaci da za neregistrovane posiljke postoji pracenje.
Druga mogucnost je ono sto 90% prodavaca kada ih pitas za posiljku bez trekinga radi je da ce ti odgovoriti nesto u fazonu" pitali smo nasu shipping kompaniju i dobili smo odgovor da je paket na vasoj carini da su ga oni zadrzali i da ce uskoro stici". To sto oni blefiraju u nadi da ce zaista stici, jer zaista 90% paketa stigne, to ne znaci da oni imaju pracenje i da je stvarno tako...

Narucujem od 2005 sa neta. Imam preko 1500 kupovina. NI JEDAN JEDINI paket sa pracenjem se nije izgubio. Desilo se da zaluta u neku drugu drzavu, da stigne posle 2-3-4 meseca, da iz nekog razloga bude vracen posiljaocu, ali da se izgubi NE.
Sa druge strane neregistrovane posiljke se gube.
Da li mislis da bi nasi postari smeli da ostave paket u sanducetu da taj paket ima pracenje? Sta mislis sto se za pakete sa pracenjem trazi potpis a za ove druge ne?

Nemam obicaj da uopste odgovaram na nebuloze, zato pre nego sto nesto napises upotrebi mozak, naruci nesto sa ebaya za 2-3$ bez trackinga, kad stigne pogledaj paket, ako nema tracking broj pokreni postupak za povracaj para i ako ih ne dobijes nazad ja ti kupim 100 takvih stvari. Do tad molim te ne pisi nista, imam u ovome vise iskustva nego 99% drugih.

Drugari,kako se dobija onaj kupon na ali ekspresu i sta mogu sa njim da ostvarim.
Da li je to neki popust na kupovinu ili ...

mozes samo ako imas mastercard karticu I da ti je order valjda preko 30 dolara...totalna glupost.

Svaka kupovina mora biti preko 30 ili jedna?
I koliki je popust?

Meni je sa Alija juce stigla futrola za fon. Cekao sam tacno 30 dana, i nisam dobio nikakav papir sa carine :) A na pakovanju ne pise ji sta je unutra ni koliko kosta, a nije otvarano.

a ima pecat na kome pise ne podleze carinskom pregledu.

Svaka kupovina mora biti preko 30 ili jedna?
I koliki je popust?

To sto ti pominjes je za novoregistrovane korisnike. Pa valjda za dobrodoslicu kupcima sa Master karticom, ali daje kupon od 5 $. Za svaki kupon, daje Ali i druge kupone, povremeno, postoje pravila koja pisu tu na stranici gde je kupon, a imas i na svom nalogu sve kupone, koje dobijes, bilo da si ih iskoristio ili su istekli, jer su mnogi vremenski ograniceni.

Ovaj za dobrodoslicu je za kupovinu predmeta jednog, koji 25 $ ili skuplji.

Evo ti link pa procitaj , ne dobija ga svako.

http://www.aliexpress.com/activities/MasterCard_promotion.html

Poslednja izmena:
ja sam ga bio dobio I nisam ni iskoristio...kod nas retko da ko ima mastercard za net, doduse sad imam onu skrill ona je mastercard ali je kupon istekao :)

pa to je taj pecat kockast I uvek izbledeo :)

Jeste kockast...al nema sanse da se vidi sta pise. Postar nije nista trazio tako da je oslobodjeno :)

zapravo je pravougaonik ali dobro de necemo cepidlaciti, na njemu pise ne podleze carinskom pregledu...e sad jedva se vidi ali to je to onda se ne placa nista, eventualno tih 66din za otvaranje ponekad.

Meni je u poslednje 3-4 godine došlo 30-ak paketa iz inostranstva, najčešće sa knjigama i najčešće je bila samo po jedna knjiga u pakovanju. S obzirom da su to knjige, uglavnom sam prolazio bez carine i PDV. Zapravo, za knjige sam PDV platio samo jednom, ali je tada u pitanju bio box-set od preko 60 evra.
Elem, uvek kada su mi knjige imale pečat "Ne podlaže carini" ili "Oslobođeno od carine" onda sam uvek plaćao onih 66 dinara za carinski pregled. Ali mnogo puta sam dobijao pakete bez ikakvog pečata od naših vlasti i u tim situacijama nisam nikada platio ni dinara. Dakle, dešava se da stigne paket i bez pečata.

Pecat uvek mora da postoji nekad se jedva vidi ali mora.

Stigla su mi 2 paketa sa iherba, uredno otvorena i prelepljena, platio po oko 1000 din pdv za oba, ali nema troska za otvaranje paketa

ima ima...66din+45din su obavezne stavke ako ti bude naplacen pdv...kao sto onaj gore kaze da nije dobio pecat, tako nesto mora da bude, to sto neko ne vidi a neko zagleda pa nadje ne znaci da toga nema ili nije bilo.

Jedno pitanje - da li je onaj kalkulator poštarine na sajtu pošte merodavan za pošiljke koje se šalju u inostranstvo? Treba da pošaljem neki stari vokmen u Španiju, pošto je težak manje od 2 kg slaću ga kao preporučeno pismo avionom, pa me zanima da li ima dodatnih troškova osim onih 930 dinara koje mi kalkulator izbaci. :)

Potreban mi je savet. Pre dva meseca poručio sam Android TV uređaj po odličnoj ceni. Bila je greška na sajtu (ili je bila ta cena jer nisu trenutno imali na stanju, pa se čekalo), plus sam imao kupon i poručio sam ga za 26$. Posle 10 dana dobili su ga i cena je povećana na regularnu cenu od 72$. Član ovog foruma je dobio svoj pre dve-tri nedelje i na paketu mu je bila navedena cena od 72$, iako smo svi tada platili pod 26$. Traženo mu je da plati carinu u iznosu od ~1000 dinara, ako se dobro sećam.

Moj plejer je upravo stigao u Srbiju:
U1.JPG

Trenutni status je "Za carinu". Koja su moja prava u slučaju da mi izračunaju carinu na vrednost od 72$? Da li da se žalim i nosim neki dokaz da sam platio 26$ ili da platim carinu i ćutim?

Hvala unapred.

...kao sto onaj gore kaze da nije dobio pecat, tako nesto mora da bude, to sto neko ne vidi a neko zagleda pa nadje ne znaci da toga nema ili nije bilo.
Čoveče, da li ti mene ubeđuješ da sam slep ili da sam lud? Ti si k'o onaj iz onog viralnog klipa - gde je pečat, pa gde je pečat?!
Dobro znam o čemu pišem. Tvrdim da na nekoliko paketa nije bilo nikakvog pečata. Pazi, ne kažem da se slabo video, ne kažem da je bled ili zamrljan, već da ga nije bilo na omotu paketa!

Uvek kada je na paketu bio prisutan pečat, tada je bilo i nekih brojčanih ili slovnih oznaka po paketu, napisanih hemijskom olovkom. U tim slučajevima je paket bio i otvaran i lepljen žutom poštanskom trakom.
Ali više puta su mi stizali paketi koji su izgledali potpuno netaknuto - dakle, bez ikakvog pečata, bez ikakve beleške olovkom i bez lepljenja trakom.
Veruj mi, veoooma sam sklon pronalaženju i uočavanju svih detalja i odgovorno tvrdim da na nekim paketima pečata jednostavno nema!

A ti, ako baš nećeš, ne moraš da mi veruješ. Evo ti par fotografija omota mog poslednjeg paketa, pa traži pečat do mile volje! Pregledaj svaki piksel pa onda objasni da slabo vidim. Napominjem da fotografije nisu ni na koj način softverski obrađene, osim što sam prekrio svoje ime i adresu.

2wdt3dx.jpg

246tkj8.jpg

I ti na osnovu jednog slucaja zakljucujes?
Da li si kad je stigao paket pogledao da li na njemu postoji neki broj posiljke/bar kod?
Naravno da nisi. To sto ti je on poslao sa trackingom a nije ti ga dao u startu, to ne znaci da za neregistrovane posiljke postoji pracenje.
Druga mogucnost je ono sto 90% prodavaca kada ih pitas za posiljku bez trekinga radi je da ce ti odgovoriti nesto u fazonu" pitali smo nasu shipping kompaniju i dobili smo odgovor da je paket na vasoj carini da su ga oni zadrzali i da ce uskoro stici". To sto oni blefiraju u nadi da ce zaista stici, jer zaista 90% paketa stigne, to ne znaci da oni imaju pracenje i da je stvarno tako...

Narucujem od 2005 sa neta. Imam preko 1500 kupovina. NI JEDAN JEDINI paket sa pracenjem se nije izgubio. Desilo se da zaluta u neku drugu drzavu, da stigne posle 2-3-4 meseca, da iz nekog razloga bude vracen posiljaocu, ali da se izgubi NE.
Sa druge strane neregistrovane posiljke se gube.
Da li mislis da bi nasi postari smeli da ostave paket u sanducetu da taj paket ima pracenje? Sta mislis sto se za pakete sa pracenjem trazi potpis a za ove druge ne?

Nemam obicaj da uopste odgovaram na nebuloze, zato pre nego sto nesto napises upotrebi mozak, naruci nesto sa ebaya za 2-3$ bez trackinga, kad stigne pogledaj paket, ako nema tracking broj pokreni postupak za povracaj para i ako ih ne dobijes nazad ja ti kupim 100 takvih stvari. Do tad molim te ne pisi nista, imam u ovome vise iskustva nego 99% drugih.

Ti pisi sta volis da cujes ja cu da pisem STA JESTE i svi srecni, OK?
Ja narucujem vec 5 godina u principu uvek narucujem sa TN taj jedan put sam bez, na ostale kako ti kazes nebuloze nebih da odgovaram jer vidim da konverzacija sa tobom ili moze da dovede do tezih reci(sto nije nikako za forum), pa tako da ti priznajem da si me POBEDIO NA ISKUSTVO(videti moj potpis), a priznajem ti, da si me spustio na svoj nivo, jeb moja greska sto sam pristao da ti razjasnim sta i kako.
Hvala na razumevanju ;)

Poslednja izmena:
... nestalo im mastila, osusilo se jastuce ...

Čoveče, da li ti mene ubeđuješ da sam slep ili da sam lud? Ti si k'o onaj iz onog viralnog klipa - gde je pečat, pa gde je pečat?!
Dobro znam o čemu pišem. Tvrdim da na nekoliko paketa nije bilo nikakvog pečata. Pazi, ne kažem da se slabo video, ne kažem da je bled ili zamrljan, već da ga nije bilo na omotu paketa!

Uvek kada je na paketu bio prisutan pečat, tada je bilo i nekih brojčanih ili slovnih oznaka po paketu, napisanih hemijskom olovkom. U tim slučajevima je paket bio i otvaran i lepljen žutom poštanskom trakom.
Ali više puta su mi stizali paketi koji su izgledali potpuno netaknuto - dakle, bez ikakvog pečata, bez ikakve beleške olovkom i bez lepljenja trakom.
Veruj mi, veoooma sam sklon pronalaženju i uočavanju svih detalja i odgovorno tvrdim da na nekim paketima pečata jednostavno nema!

A ti, ako baš nećeš, ne moraš da mi veruješ. Evo ti par fotografija omota mog poslednjeg paketa, pa traži pečat do mile volje! Pregledaj svaki piksel pa onda objasni da slabo vidim. Napominjem da fotografije nisu ni na koj način softverski obrađene, osim što sam prekrio svoje ime i adresu.

Pogledajte prilog 127784

Pogledajte prilog 127785

Nisam tvrdoglava osoba I nije da ti ne verujem ali mora da postoji razumno objasnjenje zasto na tvom paketu nema pecata. Toliki paket a da ga niko nije otvarao? Ja verujem da jeste a cim ga otvori pecat vise ne ide jer pecat sam kaze ne podleze pregledu a cim se pregleda sto bi lupali pecat :) to moze biti jedno objasnjenje, nije da ti ne verujem sto bi ti iznosio neistine daleko od toga ali nakon hiljade I hiljade paketa koje sam podigao nikad nije umanulo :) e sad tu je I decko ovde koji tvrdi da nikad pdv nije platio...ima izuzetaka...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno