dedamrsoje
Čuven
- Učlanjen(a)
- 07.01.2002
- Poena
- 815
500 dinara cika postaruA futrole su bile oko 1.5$ komad.
A jesi dobio onaj racun sa carine ? Ili je to cika postar zacepio .
500 dinara cika postaruA futrole su bile oko 1.5$ komad.
A jesi dobio onaj racun sa carine ? Ili je to cika postar zacepio .
A da te pitam. Kako mislis da posiljka na kojoj nema nikakvog broja, nikakvog bar coda ima tracking? Kako mislis da neko zna gde se takva posiljka nalazi i da prodavac zna da je ona isporucena? Takve posiljke se i gube, da li kod nas, da li u putu izmedju druge zemlje i nas, ne tako cesto ali se gube.
A da ti kazem, Kako ti mislis da mi je covek pre tri godine rekao gde se nalazi moj paket koji nije imao TN a narucio sam ga sa TD-a, vrednost bila 4 eur a za TN mi trazili 2 eur valjda i nisam hteo da platim, paket nije dosao 40 dana pa sam isao na chat i covek mi rekao da ce videti o cemu sa njihovom kompanijom preko koje su slali(CN posta) se radi i da ce mi javiti tj. poslati mail.
Posle 3 dana stize mi mail da je paket na NASOJ carini i da uskoro treba da stigne kod mene kuci posle 3 dana od toga paket je dosao kod mene.
A da zaboravi najbitnije da napisem kad sam ga pitao pa kako ce videti gde mi je paket kad je bez TN, rekao mi je da TN mora da postoji samo nisam JA platio da ga dobijem oni ga imaju.
Kazes tave posiljke se gube, ma gube si i sa TN koje dobijes i nije problem sto se gube ALI se zna gde se izgubilo, tako su se i kod nas u posti gubile te "neregistrovane" posiljke pa su mnogi dobili otkaze zbog kradje.
Shvati svaka posiljka IMA precenje e sad negde dobijes u sloku cene negde doplacujes da ti ga kazu ali svaka ima pracenje, i opet kazem tako mnogi misle da ako nema TN da se moze neometano "izgubiti" tj. ukrasti, pa po tome bi svaka neregistrovan posiljka zavrsavala kod tamo nekog, nekada i zavrsi ALI IMA TRAGA gde je nestala pa onda mogu ovi sto su poslali da reaguju.
U bre mnogo si naivan ako si mislio da tako idu stvari sa "neregistrovanim" posiljkama.
Istina je samo da TI ne znas gde je paket u datom trenutku a posiljalac ZNA![]()
Svaka kupovina mora biti preko 30 ili jedna?
I koliki je popust?
a ima pecat na kome pise ne podleze carinskom pregledu.
Čoveče, da li ti mene ubeđuješ da sam slep ili da sam lud? Ti si k'o onaj iz onog viralnog klipa - gde je pečat, pa gde je pečat?!...kao sto onaj gore kaze da nije dobio pecat, tako nesto mora da bude, to sto neko ne vidi a neko zagleda pa nadje ne znaci da toga nema ili nije bilo.
I ti na osnovu jednog slucaja zakljucujes?
Da li si kad je stigao paket pogledao da li na njemu postoji neki broj posiljke/bar kod?
Naravno da nisi. To sto ti je on poslao sa trackingom a nije ti ga dao u startu, to ne znaci da za neregistrovane posiljke postoji pracenje.
Druga mogucnost je ono sto 90% prodavaca kada ih pitas za posiljku bez trekinga radi je da ce ti odgovoriti nesto u fazonu" pitali smo nasu shipping kompaniju i dobili smo odgovor da je paket na vasoj carini da su ga oni zadrzali i da ce uskoro stici". To sto oni blefiraju u nadi da ce zaista stici, jer zaista 90% paketa stigne, to ne znaci da oni imaju pracenje i da je stvarno tako...
Narucujem od 2005 sa neta. Imam preko 1500 kupovina. NI JEDAN JEDINI paket sa pracenjem se nije izgubio. Desilo se da zaluta u neku drugu drzavu, da stigne posle 2-3-4 meseca, da iz nekog razloga bude vracen posiljaocu, ali da se izgubi NE.
Sa druge strane neregistrovane posiljke se gube.
Da li mislis da bi nasi postari smeli da ostave paket u sanducetu da taj paket ima pracenje? Sta mislis sto se za pakete sa pracenjem trazi potpis a za ove druge ne?
Nemam obicaj da uopste odgovaram na nebuloze, zato pre nego sto nesto napises upotrebi mozak, naruci nesto sa ebaya za 2-3$ bez trackinga, kad stigne pogledaj paket, ako nema tracking broj pokreni postupak za povracaj para i ako ih ne dobijes nazad ja ti kupim 100 takvih stvari. Do tad molim te ne pisi nista, imam u ovome vise iskustva nego 99% drugih.
Čoveče, da li ti mene ubeđuješ da sam slep ili da sam lud? Ti si k'o onaj iz onog viralnog klipa - gde je pečat, pa gde je pečat?!
Dobro znam o čemu pišem. Tvrdim da na nekoliko paketa nije bilo nikakvog pečata. Pazi, ne kažem da se slabo video, ne kažem da je bled ili zamrljan, već da ga nije bilo na omotu paketa!
Uvek kada je na paketu bio prisutan pečat, tada je bilo i nekih brojčanih ili slovnih oznaka po paketu, napisanih hemijskom olovkom. U tim slučajevima je paket bio i otvaran i lepljen žutom poštanskom trakom.
Ali više puta su mi stizali paketi koji su izgledali potpuno netaknuto - dakle, bez ikakvog pečata, bez ikakve beleške olovkom i bez lepljenja trakom.
Veruj mi, veoooma sam sklon pronalaženju i uočavanju svih detalja i odgovorno tvrdim da na nekim paketima pečata jednostavno nema!
A ti, ako baš nećeš, ne moraš da mi veruješ. Evo ti par fotografija omota mog poslednjeg paketa, pa traži pečat do mile volje! Pregledaj svaki piksel pa onda objasni da slabo vidim. Napominjem da fotografije nisu ni na koj način softverski obrađene, osim što sam prekrio svoje ime i adresu.
Pogledajte prilog 127784
Pogledajte prilog 127785
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari