Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zdravo,hteo sam da vas pitam da li vam se desavalo da neka posaljka (registrovana) imam kod za pracenje,nije prizdizala vise od 35 dana?
Posto sam narucio sa alija jedan paket 10 evra vrednosti i evo vec 35 nije stigla a pisalo mi da je iz kine poslata,7.4.Pre mi se to nije desavalo sve stignu negde za 15-25 dana.

Postovani, ocekujem paket iz Hong konga, poslat je izgleda preko Svajcarske poste, vec 15 dana stoji isti status CH-DEDIET, Prispeće

Destination : Serbia - Cache time: 2018-05-03 12:06:38(GMT+2)
2018-04-19 18:03

CH-DEDIET, Prispeće

Origin : Switzerland - Cache time: 2018-05-03 12:06:38(GMT+2)
2018-04-19 18:11

Asendia SCL Germany, Departed transit country
2018-04-18 17:01

Asendia SCL Germany, Arrived in transit country
2018-04-10 17:14

Asendia Hong Kong, The consignment has left the origin border point
2018-04-10 14:24

Asendia Hong Kong, Arrival at origin border point
2018-04-10 11:06

Asendia Hong Kong, Mailed

Ima li neko iskustva da mi kaze da li je ovo normalno, zvao sam nasu postu oni kazu da paket jos uvek nije stigao u Srb.
Hvala

Kupio bih Intel i7 8700, a strani (Bosanski) sam drzavljanin i zelim iskoristiti "TAX FREE" opciju. Da li prilikom overavanja REF4 obrasca kao i fakture moram nesto platiti ili nakon overavanja prelazim granicu bez ikakve naknade?

Ne plaća se overa tax free, ali te sa druge strane granice mogu cariniti.

Da li DHL carina pravi problem ako se naruči više istih proizvoda sa iherb-a, a ne prelaze 50€?

Naručio bih 5-6 kutija omege 3 (isti proizvođač, sve ukupno ispod 50€) sa iHerb-a i uzeo DHL isporuku, pa ne bih da okarakterišu da je za preprodaju i vrate nazad.

Ovde ti je najsigurnije da okrenes DHL i pitas ih isto sto si nas.
Mislim tacnije ce ti odgovoriti nego da ti neko nagadja ili da mu je slucajno slicno proslo, pa ti pomislis i tebi ce, kad ono medjutim.
Bolje zovi objasni i saslusaj odgovor, a onda bi mogao i da bacis isti da bi ostali znali za ubuduce i tako pomognes zajednici :)
Al sam ti pomogaooo, jel da? :)

posiljka od 23 Aprila na carinskom pregledu, tek danas su pustili cisto ako nekog zanima.

Sto se tice DHL-a, do 50e nemas problema, ne placas nista. Nema veze ako imas vise posiljka.

Sto bi bilo i logicno za DHL zato sto ne otvaraju pakete pa samim tim ne znaju da imas vise ISTIH stvari.

Ovde ti je najsigurnije da okrenes DHL i pitas ih isto sto si nas.
Mislim tacnije ce ti odgovoriti nego da ti neko nagadja ili da mu je slucajno slicno proslo, pa ti pomislis i tebi ce, kad ono medjutim.
Bolje zovi objasni i saslusaj odgovor, a onda bi mogao i da bacis isti da bi ostali znali za ubuduce i tako pomognes zajednici :)
Al sam ti pomogaooo, jel da? :)
Ma nije problem, pitaću i javiti, kao što sam uradio i za kurs kod istih, nego rekoh možda je neko vec poručivao pa da imam neku predstavu.
Znam da sa SportsDirect-a, koji isto šalje DHL-om, može da se naruči istih stvari koliko hoćeš i nije nikakav problem (naravno, dok se uklapa u ukupnih 50€).

Napisah ti iznad ovog posta 90% da ce proci bez problema jer dhl je isti svugde za do 50€ ne placas nista niti otvaraju ista, pa samim tim i ne znaju da li imas iste proizvode u paketu, a veruju deklaraciji na paketu i sto se tice cene.

Kako ne znaju šta je u paketu, kad se račun nalazi na njemu?

Poslednja izmena:
Koja carina? Meni na Bg isto od 23. stoji i nista jos uvek ga podnose na carinski pregled.

Evo da se apdejtujem sad je i meni promenjen status i prošla pošiljka. Znaci danas su radili 23.04 ako nekom znaci.

Poslednja izmena:
Kako ne znaju šta je u paketu, kad se račun nalazi na njemu?
Ja rekoh da ne znaju da li ima iste proizvode a ne da ne znaju sta ima u paketu po racunu.
U racunu moze da pise sta hoces, a u paketu da bude totalno druge stvari.
NPR: Hoce da kupi 5 istih bocica i kaze da na paketu napisu 5 razlicitih proizvoda, kad gledaju na skeneru, oni zaista i vide 5 bocica, ali ne mogu bas znati da li je ista stvar u svakoj bocici.
A pakete DHL do 50 jura ne otvaraju, to sve pod predpostavkom da ih pita da to urade i da oni pristanu.
A kao sto rekoh 99% da nece imati problema ako bi narucio to sto je zeleo.

Imenjace, nije sija, vrat je :D

"Danas su radili 23.04." al' Beogradska carina, Novosadska zadnje poznato stigli su do 11.04, meni stoji jedna pošiljka od 16.04, nadam se da će proći do kraja nedelje.

Ja rekoh da ne znaju da li ima iste proizvode a ne da ne znaju sta ima u paketu po racunu.
U racunu moze da pise sta hoces, a u paketu da bude totalno druge stvari.
NPR: Hoce da kupi 5 istih bocica i kaze da na paketu napisu 5 razlicitih proizvoda, kad gledaju na skeneru, oni zaista i vide 5 bocica, ali ne mogu bas znati da li je ista stvar u svakoj bocici.
A pakete DHL do 50 jura ne otvaraju, to sve pod predpostavkom da ih pita da to urade i da oni pristanu.
A kao sto rekoh 99% da nece imati problema ako bi narucio to sto je zeleo.
Naravno da znaju, iherb nije isto što i Brus Li sa aliexpresa. U normalnim zemljama je laziranje fakture krivično delo, tako da zaboravi na to.

Da li DHL carina pravi problem ako se naruči više istih proizvoda sa iherb-a, a ne prelaze 50€?

Naručio bih 5-6 kutija omege 3 (isti proizvođač, sve ukupno ispod 50€) sa iHerb-a i uzeo DHL isporuku, pa ne bih da okarakterišu da je za preprodaju i vrate nazad.

Проверено! Неће правити никакав проблем. Више пута поручивано до 49 евра, више различитих ствари са iherb-a и никад није било проблема.

Ма опуштено. Код мене је у паковању било више истих таблета, три кутијице. Они достављају, ако је преко 50 евра, онда раде шпедицију и остало.
Pa onda nije više istih proizvoda, nego 3. To prolazi i običnu carinu. Za preko 3 prave problem, pa me interesuje jel tako i kod DHL-a. Ja hoću omegu 3 (jedna kutija 180 kapsula ~8$) i to bih uzeo 7-8 kutija, taman da bude do ukupno 50€.

Moze bre do 50e nar 5 istih pakovanja, ne smarajte coveka :)

Molim vas jel moze neko ko ima vise iskustva da mi kaze, paket jos uvek ne menja status vec 19 dana je CH-DEDIET, Prispeće
plasim se da nije izgubljen, broj posiljke RS906303083CH

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno