Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@Bjuki, and?:) Vec smo rekli da vise ne vaze FIFO tajminzi :)

And videcemo kad stigne sutra :) a jos da znam sta znaci fifo tajming bilo bi dobro :D

Aj ako nije tesko da mi neko napise mail za bgd carinu na koji da posaljem potvrdu o uplati...nisam mogao da nadjem ovde po temi, a znam da je neko pisao. I sta ukratko da im napisem u mailu? Mozda gledaju mozda ne...al ja bih da im posaljem ipak da uradim sto je do mene, pa kako bude...

Aj ako nije tesko da mi neko napise mail za bgd carinu na koji da posaljem potvrdu o uplati...nisam mogao da nadjem ovde po temi, a znam da je neko pisao. I sta ukratko da im napisem u mailu? Mozda gledaju mozda ne...al ja bih da im posaljem ipak da uradim sto je do mene, pa kako bude...

imaš na prvoj strani ove teme, negde na sredini posta. Autor je Sirius9.

Ljudovi kakva je sad situacija sa uvozom dronova (quadkoptera) pošto znam da su ljudim ranije trazili neke posebne dozvole za uvoz da li se šta po tom pitanju promenilo? Da li je sada lakši uvoz ili i dalje mora dozvola za uvoz?

@ mihajlosd

postabg @ carina .rs

naslov poruke : broj posiljke - podnosenje na carinski pregled

posaljes im snimak ekrana - screenshot stranice My AliExpress > Order List > Order Detail
gde se vidi sta si porucio,po kojoj ceni,broj posiljke i tvoja adresa
i sliku izvoda i SMS poruke ako dobijas potvrdu

postabg.jpg
.
idtr.jpg
.
sms.jpg

@ vlad1982

Najbolje je da se obratis Carini - meni su uvek odgovorili na mail.

Hvala puno. Mogu im poslati ss sa alija i sms. Izvod u banci mi iz samo njima znanih razloga nisu mogli dati.

@mihajlosd

Hm... koja je to banka i koju karticu imas ?
Jel imas e-banking nalog , tamo imas vidljive sve transakcije ?!

Postanska stedionica. Mastercard. Ma ne verujem da ne moze nego lik za salterom je bio extremno glup i bezobrazan pride tako da nisam imao strpljenja da se macujem vise sa doticnim. Sve mi je bilo jasno kad me je tri minuta gledao kao tele kad sam mu trazio izvod za carinu. Kao da sam mu trazio da aterira boing 747...

Da li iko jos vidi trend pogorsavanja vremena na carini. U par godina sa par dana smo dosli na 20-25.
Ima li kakvih informacija i nadanja?
Pozdrav

Da li iko jos vidi trend pogorsavanja vremena na carini. U par godina sa par dana smo dosli na 20-25.
Ima li kakvih informacija i nadanja?
Pozdrav
Vide oni koji ne prate, mozda :) Bilo je i po 2 meseca pre godinu-dve-tri, ne secam se tacno.
Uvek je veliko zadrzavanje oko nase NG (pogotovu sto se tada i nakupe posiljke od 11.11. iz Kine), i Bozica naravno (zbog ipak neradnih dana), i krajem februara zbog nakupljanja posle kineske NG.
Onda oko Uskrsa i Prvog Maja, isto zbog praznika, mada nije tako lose kao za prva dva.

Nema trenda duzeg zadrzavanja.

Pa šta te čudi? Sve je veći priliv paketa,a broj radnika na carini je ostao isti i način rada takođe. Misliš da se nešto modernizovalo na carini zadnjih godina ili možda u pošti? Kad uđem da podignem paket, čini mi se da ona službenica na šalteru još radi u DOS-u. Ahahahaha...

Evo, ja sam barem 10 ljudi navukao na Aliexpress. Kada su videli šta sve može da se naruči, sad malo malo pa gledaju nešto šta im treba... [emoji16]

Sent from my Honor 8

Moj paket od 35eur se zaglavio na carini od 16tog aprila. Sreća pa su mi oni skuplji prošli bez problema, al da je gužva gužva je, ne pamtim ovakvu situaciju.

Za starter ja bi u startu očekivao da će ići na pregled...

Meni su juče prvi put posle 5 godina ocarinili robu i procenili je na $25 a ja platio $18. *mjau**mjau**mjau* ovi iz Kine stavili da vredi $10.

Čak i ako napišu u cent tačan iznos ništa ti to ne vrede, ako carinik proceni da je za pregled ići će na pregled i ako nema fakture/računa unutra carinik će da proceni koliko vredi...

Za starter ja bi u startu očekivao da će ići na pregled...

Čak i ako napišu u cent tačan iznos ništa ti to ne vrede, ako carinik proceni da je za pregled ići će na pregled i ako nema fakture/računa unutra carinik će da proceni koliko vredi...
Kupio sam neku dvr kameru za auto, predpostavio sam da će to sigurno da zainteresuje carinika, ali sam se nadao da će da prodje. Za sve postoji prvi put. Nisam hteo da se žalim jer mislim da se ne isplati davati 460 din.na žalbu jer sam toliko platio i PDV za ovu kameru.

Послато са SM-A520F уз помоћ Тапатока

U poslednjih 3 godine sam na sve pakete platio PDV, ali bukvalno na sve, i iz Kine i iz UK, 2 dolara ili 45 nebitno... NS carina.

A BG nista, naravno... da se ne nervira biračko telo puno..

Moj deo grada, i Vracar nisu glasali za "ovu" vlast, koliko znam, pa izgleda nama naplate uvek, dok Boris i Invictus prodju bez :D

Ja ne verujem da su mi prosle 2 torbice na 2 razlicite adrese bez ikakvih dazbina.
Paket dimenzija priblizno 30x25x8 cm i tezine oko 500 gr...,zivela Bg carina (dok me ne naljute) ;)

Da li i dalje vazi za Iherb kada se narucuje preko DHL-a da do 50e nema carine?

P.S. Ako moze i neki predlog za neki slican sajt koji dostavlja DHL-om (ili nekom drugom express sluzbom) bez carine do 50e. :)

Imam par nubovskih pitajna. :D

Da li ce mi naplatiti carinu ako kupim iPhone u Nemackoj i pokusam da ga prenesem sa vec otvorenom kutijom, tj ako krenem da ga koristim? Znam da naplacuju kada nije otvorena kutija. I zanima me, kako ostvariti povracaj pdv-a jer nikada to nisam radio do sad.

Nasao sam na netu da moram da popunim neki obrasac i da posle novac mogu da uzmem preko Raiffeisen banke. Mislim da kod nas nema VAT refund for tourist na aerodromu.

Poslednja izmena:
@padron, ne cimaju ako nemas kutiju, mada ni sa kutijom otvorenom i koriscenim iPhone nece cimati. Naravno, ako ne izgleda da je tek kupljen, a imas jos jedan telefon bez kartice :D
Obavezno kopiraj neke slike odavde na njega i sl., ne cimaju se za tako nesto na aerodromu. Nemoj slucajno da ti vide obrazac za povracaj VAT-a :D

Zavisi od prodavnice, u kojoj si kupio, kako se vraca MwSt. Negde moras da saljes nazad i vrate ti na karticu, negde mozes u RF (najgora opcija, najvise uzmu), negde nista ne saljes nego dobijas na aerodromu (tipicno za Bec, Frankfurt...) tamo gde overis obrasce (s' tim sto ne rade ceo dan, to je jedini problem), itd....

Kopiraj nekako racun, mada za Nemacku nije nikakav problem i bez racuna, cak i u drugoj radnji (za Saturn/MediaMarkt mozes cak i u Austriji posle da sredis garanciju, ne cimaju nista, bitno da je kod njih kupljen - za CH je zeznuto jer nije u EEA, ali i to moze da prodje).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno