ArnautPavle
Poštovan
- Učlanjen(a)
- 02.04.2018
- Poena
- 70
Meni stoji na carini od 13.04 i još ništa, u pitanju je NS carina, a nijednom mi se nisu javili na telefon, koji god broj da zvao
kod mene je bg zato i vidim ove promene valjda ce uskoro.Meni stoji na carini od 13.04 i još ništa, u pitanju je NS carina, a nijednom mi se nisu javili na telefon, koji god broj da zvao
kod mene je bg zato i vidim ove promene valjda ce uskoro.
Sent from my M9 using Tapatalk
Da ce biti carinjeno ili, ili da je precarinjeno, what?Caos drustvance samo da se javim da je doneseno resenje da mi precarine.Kao poslato mi je postom I posti jedna kopija ,a paket je kod njih u ugrinovackoj.Sta dalje nemam pojma mozda kad stigne to misteriozno resenje cu biti pametnija.Eto samo da vam javnem
Ja pre neki dan dobio Opus BT-C3100 (proveo 10-tak dana na carini), plaćen oko 33$, ocarinjen na 35.99$, dodatni troškovi oko 850 din... o wellBeogradska nije. Juče podigao 6 paketa odjednom. Sve bez dažbina. Najveći je 30x30x10cm (nitecore D4).
Da ce biti carinjeno ili, ili da je precarinjeno, what?
Malo sam pogubljen u nastavcima pred "carinjeno"![]()
Biće ponovo carinjeno [emoji16]Da ce biti carinjeno ili, ili da je precarinjeno, what?
Malo sam pogubljen u nastavcima pred "carinjeno"![]()
Ostavljen ti je izveštaj u sandučetu. Narednih 5 radnih dana imaš da ga pokupiš na pošti koja piše na izveštaju.Momci, ako moze brzo pomoc. Vrlo mi je bitno.
Na slici vidite sve.
Mene zanima, jel to znaci da je postar bio vec?
Sta je sa paketom ako je postar bio i nije preuzet, vec odbijen?
Da li on SUTRA moze da se preuzme u posti?
Ili se automatski vraca?
Ili tek treba postar da dodje sutra?
Hvala unapredPogledajte prilog 250210
Hvala puno, znaci mocicu da podignem sutra u posti. Iako ne verujem (98% sam siguran) da postar nista nije ostavio. Verovatno je tako prijavio u posti a onda ovi tako prijavili (msm sto se pojavljuje na statusu, ne znam kako ide taj proces). HvalaaOstavljen ti je izveštaj u sandučetu. Narednih 5 radnih dana imaš da ga pokupiš na pošti koja piše na izveštaju.
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
Super. E sad, jel moze druga osoba da podigne umesto mene?Možeš da podigneš paket u pošti i bez ostavljenog izveštaja u sandučetu. Pokažeš im tracking kod i naći će ga, ali mogu da ga pronađu i na osnovu tvog imena i prezimena. Tražiće ti ličnu kartu pri podizanju i to je to...
Sent from my Honor 8
Meni su juče prvi put posle 5 godina ocarinili robu i procenili je na $25 a ja platio $18. *mjau**mjau**mjau* ovi iz Kine stavili da vredi $10. Tako da od sad tražim da stavljaju približno realnu cenu.Da li se meni to čini ili su sve carine zaoštrile kriterijume zadnjih nedelja?
Evo odgovor od carinarnice,postanske ispostave u Beogradu gde su mi odgovorili da može da se podnese žalba i ako preuzmete paket i platite ocarinjena robu, ali se plaća taksa od 460 dinara za žalbu.
Žalba se plaća 460 dinara, dobio juče mail od njih kada sam ih pitao kako ide taj postupak. Ne znam da li posle vraćaju taj novac od žalbe jer se onda ne isplati da je podnosis, izlazes sebe dodatnom trošku a umanje ti plaćen PDV za samo 200-300 dinara.@ poopBot
Pogledaj 10-ak stranica unazad - sve je opisano.
Carinarnici u BG mozes poslati broj posiljke i dokaze o placanju i to bi trebali da prihvate.
Ako su vec ocarinili , kada postar donese duzan je da ti pokaze Uvoznu deklaraciju na kojoj je procenjena vrednost i iznos za naplatu ( carina+pdv ).
Ako se ne slazes sa iznosom , zahtevas da napise da ces doci u postu i da ces podneti zalbu.Nemoj mu dozvoliti da napise da odbijas prijem !!! jer se tada paket automatski vraca
posiljaocu... ( ili neka napise da nisi imao para i da zahtevas da te paket ceka u posti - imas pravo i moze da stoji 5 dana )
Ako primis paket , gubis pravo na zalbu.
Da, s tim sto ja nisam trenutno tamo.Legalno ne sme, ali u manjim mestima verovatno dajuMoj cale u centru BGa bez problema podize moju postu, iako nema uradjeno ovlascenje, i iako ga ne znaju
Ne zivi ovde, dodje jednom godisnje, dali mu moju postu
Verovatno ne bi nesto iz poreske, gradske uprave i sl., ali obicne pakete jesu. Mislim, meni je to bilo zgodno, ali ne svidja mi se sto to moze
Nego, da li tvoja posiljka treba u Novo Selo da ode? Idi slobodno u postu za taj deo grada, tracking broj ti je dovoljan (mada ne vole da rade bez onog papira jer na njemu ima tracking kojim brze sortiraju i nalaze).
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari