Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne znam zasto nikako da mi se odobri poruka pa ajde jos jednom da probam.
Gledajuci malo po forumu sam se negde zbunila pa bih zamolila za malo pomoci.Prvi put sam narucila neki paket iz USA i poslat je USPS-om u vidu Priority Mail International Parcel-a i vec nekih 6,7 radnih dana je na carini kod nas.Ko je je zapravo vreme cekanja za carinjenje i jel ima neke veze sto je poslato u vidu Priority Mail International Parcel??? Do sad sam narucivala iz Kine i nikad mi se nije ovoliko zadrzao paket na carini kod nas,cak ni kada se zapravo obracunavala carina.

Preskupi su non-refurb... a ne smeta mi.
Imam sam i neki drugi SanDisk sa GBa, novi, isto kostali kao ovaj refurb,,, mnooooogp sporiji.

Ja imam samo pozitivna iskustva sa sandisk refurbish diskovima [emoji41] a razlika u ceni je bas velika

Sent from my MI 5s using Tapatalk

3 komada ext. Cruzer 64

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Ništa onda dajte linkove na PM :D ja sam bio ubeđen da je transcend kao neka firma kad ono prc, pun intended :d

Xaxa :)
Trazi EAMemory na eBayu, samo on i jos jedan imaju refurb SanDisk, istali su duplo skuplji.

Ne znam zasto nikako da mi se odobri poruka pa ajde jos jednom da probam.
Gledajuci malo po forumu sam se negde zbunila pa bih zamolila za malo pomoci.Prvi put sam narucila neki paket iz USA i poslat je USPS-om u vidu Priority Mail International Parcel-a i vec nekih 6,7 radnih dana je na carini kod nas.Ko je je zapravo vreme cekanja za carinjenje i jel ima neke veze sto je poslato u vidu Priority Mail International Parcel??? Do sad sam narucivala iz Kine i nikad mi se nije ovoliko zadrzao paket na carini kod nas,cak ni kada se zapravo obracunavala carina.

Već 6 dana? Budi srećna što nije 6 nedelja jer i to može. :D

Već 6 dana? Budi srećna što nije 6 nedelja jer i to može. :D

Posiljka iz Amerike ako je preporucena nemoze da stoji 6 nedelja, drugo i meni stoji posiljka iz amerike 10 dana na carini, ili su promenili neka pravila, ili je žešći zastoj, jel obično kad mi stiže nešto iz Amerike ne zadrži se više od jednog dana na našoj carini.

Nema veze jel paket poslat iz Kine ili Amerike. Ako se carini, stojace neko vreme dok ne dodje na red a ako se ne carini prolazi isti taj dan ili sutradan.

Sent from my Mi A1 using Tapatalk

Nema veze jel paket poslat iz Kine ili Amerike. Ako se carini, stojace neko vreme dok ne dodje na red a ako se ne carini prolazi isti taj dan ili sutradan.

Ovo nije tacno. Eno ja imam 4 paketa koji ne podlezu carini (sve po 1-2-3 eura) pa stoje vec 2 nedelje i vise.

Meni se to od 25-30 narucivanja nijednom nije desilo. Sitnice koje ne podlezu carinskom pregledu prodju za dan-dva a ono sto se carini ceka po dve-tri nedelje.

Sem jednog psp-a (60-70e) iz rusije koji je standarno cekao pregled i prosao bez troskova.

Meni se to od 25-30 narucivanja nijednom nije desilo. Sitnice koje ne podlezu carinskom pregledu prodju za dan-dva a ono sto se carini ceka po dve-tri nedelje.

Sem jednog psp-a (60-70e) iz rusije koji je standarno cekao pregled i prosao bez troskova.

Ni meni se nije ranije desavalo, ali se sad izgleda svima desava, ukljucujuci i meni sa poslednjom narudzbinom. Ko zna sta se tamo vise desava.

Ni meni se nije ranije desavalo zato sam u soku,a paket ne podleze carini jer je 47e tako da ne znam sta sad izigravaju.A naravno kao i sve kod nas verovatno ne bi valjalo da zove da pitam sta se desava da se ne zadrzi jos mnogo duze jel da?Koje je uopste vreme koje oni kazu da je maksimum za zadrzavanje na carini kao neko zna da mi kaze? Negde sam procitala 20dana negde drugi neki broj.

Sreca vasa da nisam admin/mod, dao bi vam svima po mesec dana odmora sto spamujete temu sa izuzecima kao da su pravila...

- Da, to sto nesto stoji na carini vise dana ne mora da znaci da ce biti naplacene dazbine, ali skoro uvek znaci
- Preporucene posiljke iz Amerike mogu da stoji po 6 nedelja na carini, desilo se januara meni
- to sto nesto ne podleze carini, ne znaci da ne podleze uvoznim "dzabinama" (nije isto carina i uvozne dazbine), niti cak znaci da nece biti carinjeno.

Ali, najbitnije: to sto vama nesto desi ili ne desi, ne znaci da je to pravilo! Tek kad pokupite hiljade istih iskustva iz teme kao vase, moze se doci do nekog "uglavnom" pravila, ali SVAKO pravilo ima izuzetak (za ovu temu)

Sreca vasa da nisam admin/mod, dao bi vam svima po mesec dana odmora sto spamujete temu sa izuzecima kao da su pravila...

- Da, to sto nesto stoji na carini vise dana ne mora da znaci da ce biti naplacene dazbine, ali skoro uvek znaci
- Preporucene posiljke iz Amerike mogu da stoji po 6 nedelja na carini, desilo se januara meni
- to sto nesto ne podleze carini, ne znaci da ne podleze uvoznim "dzabinama" (nije isto carina i uvozne dazbine), niti cak znaci da nece biti carinjeno.

Ali, najbitnije: to sto vama nesto desi ili ne desi, ne znaci da je to pravilo! Tek kad pokupite hiljade istih iskustva iz teme kao vase, moze se doci do nekog "uglavnom" pravila, ali SVAKO pravilo ima izuzetak (za ovu temu)

To nije spamovanje nego diskusija, cemu tema i sluzi, a na to "da sam ja admin" mogu samo reci da bi onda forum bio prazan ako se ne bi smelo diskutovati.
Svi znamo sta je PDV, troskovi za otvaranje i ponovno pakovanje posiljki, a sta je carina.
Niko ovde nije napisao da je pravilo da stoje posiljke dugo, ali jeste napisano da se u zadnje vreme jako puno desava (pogotovo na NS i Niskoj carini), ipak postoje drugi forumi i grupe iz kojih dobijamo informacije, ne samo na ovom forumu, tako da je normalno da cemo preneti i informacije od tamo.

Ovo nije tacno. Eno ja imam 4 paketa koji ne podlezu carini (sve po 1-2-3 eura) pa stoje vec 2 nedelje i vise.
^ti si ovo tvrdio. Sto je netacno, ne samo da nije izuzetak.
SVE podleze carinjenju. Da li ce biti naplacena carina, ili samo PDV, ili dodate akcize je nesto drugo.
Ako dobijes paket na kome stoji "ne podleze carinskom pregledu", to ne znaci da nije carinjen, vec da je odluceno da se nista ne naplati.
Ali to sto je tvoj paket 2-3e ne znaci da ce biti oslobodjen dazbina! U NS i NI do pre mesec dana su SVE pakete carinili, tj. naplacivali uvozne dazbine, pa je za staklo od 2$ naplacen PDV od 40din i otvaranje paketa od 350 din ;)

A ovo je neki prosek.... uglavnom je jedno, ali dese se izuzeci, ponekad.

Ovo sto ti pricas (@u2020bullet) je kao da samo tvoje iskustvo tacno. A u stvari je u suprotnosti sa vecinom iskustva na ovom forumu.
AKo je pak drugde uglavnom kao kod tebe - onda ti je valjda jasno da nema uopste pravila.

Paketi iz USA mogu i 2 meseca da se zadrze na carini, ako je guzva.
Sem ako pod preporuceno ne misli covek na DHL/UPS/FedEx samo, tj. kada se koriste kurirske sluzbe, u kom slucaju je 1-2 dana realno.
Ali obicni paketi, preporuceni, tj. sa trackingom, koji traze potpis, idu kao i ostali paketi.

^ali ni ovo sto sam naveo nisu striktna pravila... vec neki prosek iskustava.
Mada u poslednje vreme se javljaju ljudi iz BG da im nikada nista nije naplaceno od dazbina, dok su se ranije samo javljali da su zadovoljni, jer u proseku ne plate vise nego sto treba, iako nam za nesto preteraju.

Poslednja izmena:
BTW, jel' tebi na NS carini prosao ranije neki paket bez dazbina? Ranije = od ~2013. pa do pre mesec dana.

^ti si ovo tvrdio. Sto je netacno, ne samo da nije izuzetak.
SVE podleze carinjenju. Da li ce biti naplacena carina, ili samo PDV, ili dodate akcize je nesto drugo.
Ako dobijes paket na kome stoji "ne podleze carinskom pregledu", to ne znaci da nije carinjen, vec da je odluceno da se nista ne naplati.
Ali to sto je tvoj paket 2-3e ne znaci da ce biti oslobodjen dazbina! U NS i NI do pre mesec dana su SVE pakete carinili, tj. naplacivali uvozne dazbine, pa je za staklo od 2$ naplacen PDV od 40din i otvaranje paketa od 350 din ;)

A ovo je neki prosek.... uglavnom je jedno, ali dese se izuzeci, ponekad.

Ovo sto ti pricas (@u2020bullet) je kao da samo tvoje iskustvo tacno. A u stvari je u suprotnosti sa vecinom iskustva na ovom forumu.
AKo je pak drugde uglavnom kao kod tebe - onda ti je valjda jasno da nema uopste pravila.

Paketi iz USA mogu i 2 meseca da se zadrze na carini, ako je guzva.
Sem ako pod preporuceno ne misli covek na DHL/UPS/FedEx samo, tj. kada se koriste kurirske sluzbe, u kom slucaju je 1-2 dana realno.
Ali obicni paketi, preporuceni, tj. sa trackingom, koji traze potpis, idu kao i ostali paketi.

^ali ni ovo sto sam naveo nisu striktna pravila... vec neki prosek iskustava.
Mada u poslednje vreme se javljaju ljudi iz BG da im nikada nista nije naplaceno od dazbina, dok su se ranije samo javljali da su zadovoljni, jer u proseku ne plate vise nego sto treba, iako nam za nesto preteraju.

Hm, ja sam mislio da ovi koji ne podlezu carini automatski idu dalje bez tog procesa, dobro, svaki dan se nesto novo nauci. A za to da u NS i NI sve naplacuju davno znam, ali opet se i dalje vise isplati narucivati iz kine jer bi me za hibridni oklop za telefon ovde odrali 1000+ dinara (kad bi ih uopste i prodavali).

A za iskustvo, ja sam ubacio samo svoje trenutno iskustvo i iskustva koja sam citao zadnjih dana na Aliexpress grupi na FB, a to je uglavnom bilo da cekaju na pakete uzasno dugo, sem ako ne idu preko BG carine, oni su izgleda jedini koji trenutno rade nekom pristojnom brzinom. Da se razumemo, ja sam otisao unazad i procitao dobrih 40-tak stranica teme pre nego sto sam ista pisao, tako da znam kako otprilike gde funkcionise. Jos kad bi znao kako da se prebacim na BG carinu bez da se selim. :D

Uglavno idu... ali desi se ponekad da ostanu nekoliko dana na carini, a ipak odluce da prodju bez dazbina.
Moguce da se pre ~ove godine nije desavalo, ove godine vise i ne vazi da isti datum rade... ima nekad paketa koji stoje od 1. nekih 20 dana, neki 10, neki 30... opet, ovo nije pravilo, ali desi se. Dok ranije nije bilo takvih slucajeva.

Pravilo je da nema pravila [emoji23]

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

^za potpis u svakoj temi ;)

Bas to. Bilo bi zgodno da dodje neki carinik u temu i da nam lepo objasni kako tu sta tacno funkcionise. :)

Meni odmah prosao paket od 50€, rekao Kinezu stavi 5$, on stavio i proslo bez ikakvih dazbina.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno