Šta je novo?

Carina na posiljke [FAQ u prvom postu]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja imam kuci zapisano sad sam na poslu pa ti ne mogu pomoci.
Tesko da ti stoji na aerodromu oni odmah salju pre ce biti da nisu skenirali kad je odlazilo sa aerodroma ka carini.

posaljes mail posti, vrlo su ljubazni i korektni, brzo odgovaraju.

Lepo ce ti odgovoriti, kao i meni, da je posiljka na carinjenu, da nemaju uticaj na rad carine i da ce biti kad bude i da nema ni zakonske regulative koja ih tera da rade brze :)

Ja imam kuci zapisano sad sam na poslu pa ti ne mogu pomoci.
Tesko da ti stoji na aerodromu oni odmah salju pre ce biti da nisu skenirali kad je odlazilo sa aerodroma ka carini.
c55163e00c5ffa2c4a0523a7a76ce93e.jpg

Evo ovako mi stoji,ne znam,nadam se da ce biti sledece nedelje.

Pa znao sam lepo ti pise ZA carinu.
To je odmah poslato carini.
Stoji ti na carini paket i bice ti naplacen pdv i ili carina.
Zavisi sta si kupio i koliko kosta.

Isti status imam na jednom paketu (izmenicna 11003), stoji od 2. januara. Imao sam vec par paketa oko ng, sve su prosledjivali posle 2-3 dana max za NS carinu, sta je ovde problem?

Ne znam hoce li se promeniti ovamo na 17tracker,mozda ga i ne cekiraju.Videcemo.

Sad si me zbunio sta ne cekiraju?

Auuu,a meni ovo za 15 dana istice rok za potvrdu o prijemu paketa,valjda ce stici.
A na kojoj carini nisu poceli da rade od 23dec. posiljke?

Poslednja izmena:
Odakle oni uzimaju cene kada rade procenu? Uzeo sam sa Gearbesta slušalice koje su na akciji 59$, a paket mi je juče stigao na carinu:

http://www.gearbest.com/headsets/pp_265038.html

Naravno, spreman sam da platim carinu, ali se nadam da će uzeti ovu cenu u obzir pošto su na ebayu oko 100$.

Odakle nadju ali na AE cini mi se da tu gledaju najvise kad nema fakture u paketu.

Odakle oni uzimaju cene kada rade procenu? Uzeo sam sa Gearbesta slušalice koje su na akciji 59$, a paket mi je juče stigao na carinu:

http://www.gearbest.com/headsets/pp_265038.html

Naravno, spreman sam da platim carinu, ali se nadam da će uzeti ovu cenu u obzir pošto su na ebayu oko 100$.

Reci kada stignu koliko te je kostalo, posto sam i ja merkao ili te ili da se isprsim za one Xiaomi slicne takve, a uvek mi je bilo odbojno upravo zbog carine.

Hvala obojici na odgovoru. Javljam kada prođe carinu.

Jedva cekam, nadam se da ce biti bez troskova uopste :D, zna ponekad da bude, mada kada god ima tracking (pretpostavljam da su ti dali sa gearbesta jer je ipak skuplji predmet, meni recimo za 30$ android tv box nisu) oni vole da otvaraju pa samim tim i procenjuju.

Danas prosla 2 paketa na NS carini, tempered glass (usao u srbiju 30.12.2015, placen 10$) i battery cover plastika (12.01.2016, placen 2.5$), verujem da ovaj drugi nisu carinili uopste, zato je tako brzo.

Zdravo,
imam problem sa pogresno upisanim podacima prilikom slanja, sve informacije su dobro upisane osim postanskog broja gde je umesto 21000 (Novi Sad) upisan broj 2100. Trenutno je moj predmet vracen iz Beograda (izmenicne posta) za Crnu Goru i stigao je tamo u Podgoricu. Sta mogu da uradim da paket ipak stigne do mene i da izbegnem dodatne troskove (ponovno slanje i sl. ) ?

Nažalost, praktično ništa. Obično strane pošte u slučaju greške proslede pošiljku u pravu zemlju ali ukoliko naši odbiju paket zbog nepotpunih informacija (ovo je lična procena službenika, posebno ukoliko su sve ostale informacije dostupne tipa adresa, kontakt telefon itd.) praktično ništa ne možeš da uradiš. Ja sam imao jedan slučaj (pošiljka nije išla na carinjenje) gde je nedostajalo moje ime i izašli su mi u susret ali sam pisao preko kontakt forme na sajtu pošte i prilikom preuzimanja paketa sam bio dužan da dostavim sve validne informacije o kupovini. Za ovo im svaka čast pošto mi je igračka za dete stigla taman za Novu godinu :))

Poslednja izmena:
Hajde da javim, vezano za carinu Novi Sad, mada ne znam koliko ce vam koristiti jer nisam imao tracking number. Paket je poslat 11.12.2015. Koliko vidim carinjen je juče (13.01.2016.) tačno u 7:34. Danas je stigao do mene. Tako da izgleda rade unos parom i to od rane zore. Samo je zamerka što dotični gospodin Aleksandar tako lepo otvarao paket da mi je iscepao kutiju od uređaja.

Nista novo za NS koliko ja znam, na zalost..

Jedno pitanje, da li je neko uzimao eskterni hard diskove, recimo sa ebaya (60$ za 1TB je koliko-toliko opet jeftinije nego kod nas, i sa carinom od 28% ili koliko vec), ali mene zanima kakva je praksa carinika, male su dimenzionalno kutije, idu sa trackingom, ako je neko licno uzimao neka bace 2-3 recenice ovde da znam sta mi je ciniti.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno