Šta je novo?

Call Of Duty: World at War

^Ovaj, a da li si procitao nesto u ovoj temi...?
CoD5 ce biti u WW2.
...i po meni, bolje je WW2 nego moderni trendovi sa US Marines i SAS supermenima koji resavaju probleme po svetu (tj u Rusiji)...stvarno dobri momci, zaista, ko ih moze mrzeti a jos manje se smoriti od njih:S:

Da. A ubijanje nemaca sa garandom i thompsonom je super zanimljivo i predstavlja pravo osvezenje. :mad: WW2 je smorio za medalju. Ne razumem kako neko moze da se toliko nada ovoj igri. Ovo vise dodje kao neki mod za cod4 nego prava igra. Cod3 je isti takav bio. Nasminkan cod2. Tray arch ne zna da napravi igru. Cekamo infinity ward i cod6.

Garand u sake i metak Dzeriju medj' beonjace.Prosto ko pasulj.A ne tamo "teroristi mi ovo, teroristi mi ono, zli Rusi, dobri Rusi".

To sto je CoD3 bio njesra ne znaci da ce Treyarch obavezno da zabrlja.Po meni je i CoD4 bio njesra, pa sta...ne mogu da tvrdim da ce i CoD6 biti.
Uostalom, Treyarch se sastoji i iz legendarnog tima (Gray Matter) koji je bio iza
Call of Duty 2: Big Red One
Call of Duty: United Offensive
Return to Castle Wolfenstein

Meni je ovo sasvim dovoljno da ih cenim kao developere...

BEZBROJ shootera je smeshteno u moderno doba, i stvarno ne vidim zashto bi bilo "******" ako se malo proshara sa WWII. Ne mogu da kazhem za igru koja se nije ni pojavila da je smor, samo na osnovu toga jer je smeshtena u WWII a kamoli "e bash necju da je igram ako bude bila wwII jer znam da je ******". Videcjete, ako CoD 6 bude bio 'moderan', bicje kul. Ali ako u kratkom roku posle njega izbace sedmicu i osmicu sa modernom tematikom, smoricje brzo i kukacjete za WWII.
Hehe, vecj vidim poruke ispod "Ne necjemo, WWII je ******"

upravo ocekujem vrhunsku ww2 pucachinu od cod5 sa sjajnim multyplayer, ali isto tako ocekujem i odlicne komentare botova u samoj igri, pa ko normalan moze zaboraviti one komentare shvaba u cod2 koji daju special shmeck celoj igri :D

p.s. kao fan ww2, da naglasim da podrzavam one koji tvrde da nema pravog rata bez drugog sveckog :d, nisam mogo oprostiti naziv cod4 mw, mogli su staviti samo mw i to bi bio pun pogodak :smash:

CoD2 rulz :)

Da. A ubijanje nemaca sa garandom i thompsonom je super zanimljivo i predstavlja pravo osvezenje. :mad: WW2 je smorio za medalju.

Word! :D

@nex999:
RTCW je bila pristojna igra, ali je makar imala parapsiholoske elemente i moderna oruzja. Ocigledno je od tog gray matter-a ostalo samo "gray".

@HellBilly:
Ja mogu da kazem jer znam da ce biti smor -- WW2 = njesra oruzje = njesra igra = kraj price.

@djape1:
Za vas ljubitelje WW2 treba izmisliti time machine pa vas sve vratiti u taj drugi "svecki" kad vam se toliko svidja. :trust:

Poslednja izmena:
Sećam se kad se pojavio prvi COD kako je to bila super igra. Pa posle dodatak koji je doneo toliko toga novog kako u SP-u tako i u MP-u. Onda se pojavio cod2 sa super grafikom i pričom u taman tolikoj meri da lepo zaokruži tematiku WW2. Kasnije je izašao cod3 za koji sam apsolutno bio siguran da će biti promašaj zbog toga što je tema opet WW2. Kasnije sam i probao cod3 na xbox-u i došao do zaključka da je u pitanju našminkani cod2 koji kombinuje sve elemente iz cod1 i cod2. Već sam pisao o tome u nekoj od tema. Onda je najavljen cod4 ali sam se smorio kad sam čuo da će biti u pitanju modern warfare. Nekako taj cod šmek i modern warfare ne idu zajedno. Onda je izašao cod4 demo koji sam odigrao jedno 10 puta i mom oduševljenju nije bilo kraja. Odmah sam pazario original i mislim da igra vredi svaku paru jer predstavlja pravo osveženje u celom cod serijalu. Evo ja ću vam ukratko reći šta možete da očekujete u cod5:

Singleplayer:

Co-op mod. Ovo će možda biti i jedini feature zbog koga ću igru odigrati kada se bude pojavila. Grafika. Malo bolja ili ista kao u cod4 pošto je isti engine. Ceo arsenal već viđenog naoružanja iz WW2. MP44, Thompson, Tokarev SVT... i ostala starudija. Noćne misije sa sve vremenskim neprilikama. Razna vozila. Tenkovi, džipovi... etc.
+ sve sitnice iz cod2 i cod4.

Multiplayer:

Ovo pričam na osnovu onoga što sam video iz gameplay trejlera i nadam se da grešim. Iz trejlera se može videti da su mp mape jako glupo dizajnirane. Više izgledaju za singleplayer nego za multi. Perkovi iz cod4. Biće par novih. Oružije je već dobro poznato. Dakle ništa novo. Razna prevozna sredstva iz singleplayer-a. Cod united offensive. Ringing any bells?? Zaboga ubacili su i pse koji će vas juriti po mapi. Ti psi se ponašaju isto kao oni psi iz cod4 na pripyat mapi. Fali još samo da može da se igra u ulozi psa. Tu je i jadna zvučna podloga sa još jadnijim vokalima i efektima. Većina zvukova je iskopirana iz cod4. Znači cela igra dođe kao WW2 ekspanzija za cod4.

Naravno da će biti onih koji će i pored svega ipak odigrati cod5. Ja sam prvi. :) Nekima će se igra svideti. Pogotovo WW2 nostalgičarima i onima koji su emotivno vezani za ceo taj fazon. Njima neće smetati što se priča ponavlja, što igra ne donosi ništa novo. Ali ja mogu sa sigurnošću da kažem da original cod5 neću kupovati. Moj novac čuvam za momke iz Infinity Ward-a i cod6. A od njih očekujem ništa manje nego onakvo savršenstvo kao što je to cod4mw.

Cod6 ftw ;)

Samo da multiplayer bude dobro odrađen i ostalo me ne interesuje.

WW2 šuter ću igrati ako i samo ako izbace igru u kojoj ću biti u čizmama nemačkog vojnika, po mogućstvu indoktriniranog SS-ovca, koji će u introu da viče "Ein Volk, ein Reich, ein Führer" u Kristalnoj noći, da bi posle doživeo neko katarzično osvešćenje u prvim borbenim linijama. Jedino bi takva priča bila interesantna, a i osećaj u igranju. Da smeštam mece™ među oči čarne Džerija, Tomija i ostalih. Sve drugo jednostavno više nema smisla :)

Naravno, sve se to može i u multiju dosadašnjih naslova, ali nije isto...

Da, vrlo intrigantno zaista.Prvo koljes pripadnike etnicke grupe i/ili pripadnike nizih rasa, pa onda dozivis katarzicno osvescenje na -30 u okolini Staljingrada.Vrlo poucno :D
Kao da citam neki od MK-iz-SK tekstuljaka.
Takvoj igri bi se bas radovali oni sto "vole da marsiraju" kroz nas glavni grad, i bas bi uzivali u nivou Kristalna Noc, i jedva bi docekali nastavak koji bi verovatno pocinjao u okolini Kragujevca?Meh...
Najpametnije su postupili kreatori CoH-a.Izbacili su igru gde se mogu kontrolisati nemacke jedinice, a bez uletanja u takve stvari.Pucacine su malo zeznutije po tom pitanju i niko nije lood da pokusava takve egzibicije.Kakav crni SS...

S druge strane, ja bih voleo da vidim igru gde vodim indoktriniranog Iracanina koji se osvestio, tj kome je prekurcilo to sto mu se zemlja pretvorila u septicku jamu i uzima Tabuk u ruke :D

Kontam ja Filipovu zelju, frustraciju i razumem ga sta hoce da poruci. Naravno, daleko od toga da bih bio SS soldat u igri. Oni su ipak bili nesto drugo.
Ali taj film necemo gledati, nemci, cak i oni obicni gusteri, liseni svakog politickog podgojavanja, su na pogresnoj strani istorije, a istoriiju pisu pobednici. Tako necemo igrati ni kao japanci na Iwo Jima-i, i sl.
Ontopic.
Nadam se da ce malo iskulirati RUSH taktiku igranja kao sto je bilo u COD4. Da se razumemo, ja hocu da iskocim iz tog rova kad ja hocu, a ne da mi se spawnuju do beskonacnosti dok ne iskocim i pretrcim polje.

Pa i ja bih neku igru gde igram kao negativac ... uz mogucnost da kokam civile.

^^Kontam i ja naravno, i meni je X puta padalo na pamet i Normandija jeste prek**chila vise, ali sta da ocekujes od igre koja dolazi iz USA.Jednostavno, to je bio poslednji rat gde za sebe mogu da kazu da su bili "dobri momci"...
Jedino ako bi se neki evropski studio osmelio pa napravio FPS postavljen "s druge strane" ali to je isuvise skakljivo i ne verujem da bi se neko upustio u takvu avanturu.Jedno je gledati film kakav je "Untergang" a drugo igrati igru...mozda ako bi dali reziseru/scenaristi takvog filma da radi na igri :p
No dobro, tema u CoD5 je Pacifik, a bice opet i ruska kampanja...i cisto sumnjam da nece biti RUSH kao i do sada, bice linearno i skriptovano, proveren recept koji je uspevao do sad, sumnjam da ce menjati ista kad raja voli ultra skriptovani i linearni CoD4.

Poslednja izmena:
Dok citam ovo primecujem da svi traze nesto revolucionarno i nesto sto ce im privuci paznju kao sto su to uradili vulfenstajn i cod 2...e pa zeznuli ste se...posle njih su to uspeli mozda warcraft i farcry asve ostalo je smesno...jedni protiv ww2...drugi vole iracane i amerikance...najbolje bi bilo izgleda da svi lepo posaljete zahtev developerima da stave logore pa da zarostiljate pripadnike nizih rasa ili sadamove bojne otrove pa da uzivate kako trujete ljude...osudjujete igru koja nije ni izasla...a vidim da neki imaju problema i sa pravopisom i sl...ali ***...takva nam je sudbina

Poslednja izmena:
@audiofreak

sta da radim kad je naj fight bio sa cod serijalom pogotovo multyplayer, pa zato sam fan ww2 cod serijala, super je i mw niko ne kaze da je njesra, a evo npr vetj sam zaboravio tragediju od bia3 ;)

Poslednja izmena:
Sa multiplayer aspekta nema bolje zabave od Cod2 rifles only servera. Ako to postignu sa Cod5, samo u drugom okruzenju (Pacifik), bice pun pogodak. Dakle bez gluposti iz cod4 aka helis, as, gl i sl. gde ne moras vise ni da nisasis, bitno je da dovoljan vremenski period drzis obarac pritisnut i ubices nekog. K98 i nista vise nije potrebno.

Sa multiplayer aspekta nema bolje zabave od Cod2 rifles only servera. Ako to postignu sa Cod5, samo u drugom okruzenju (Pacifik), bice pun pogodak. Dakle bez gluposti iz cod4 aka helis, as, gl i sl. gde ne moras vise ni da nisasis, bitno je da dovoljan vremenski period drzis obarac pritisnut i ubices nekog. K98 i nista vise nije potrebno.
Amin.
CoD4 MP je za klasu degradirao poznati CoD MP. Klase jesu dobar dodatak, ali je srž MP okršaja, odnosno napucavanje, gde se zahtevaju refleksi i preciznost, maksimalno simplifikovano. Napucavanje u CoD4 MP jeste, prosto rečeno, roštiljanje. Isprazniš rafal u zid, neko sigurno pada mrtav. Skoro da i nema solidnih zaklona.
Ne verujem da će CoD WaW nešto promeniti u odnosu na CoD4.
I dalje ostajem na CoD2 serverima :)

mogli bi da igramo kao nemci u ww1 :p

a i bilo je u ww2 u nemackoj armiji vojaka koji su silom pristupali jedinicama, i nisu svi cinili zlocine... mozda neki mucenik koji kroz igru skapira da je usvojen i da je zapravo njegov pravi otac jevrej, koji je nemam pojma opet nesto sa svojom lovom veoma lose cinio u proslosti (da da to su ti nivoi sivog a ne sve crno-belo)... pa mu padne mrak i krene u killing spree i po nemcima i po amerima, pa postane nesto kao otpadnik kojeg se plase obe strane, skupi neku mini armiju, provali usput i jos neku teoriju zavere... nesto slicno kao marlon brando u apokalipsi danas :d

ma ima tu prostora za zavrzlame ala kasandra, samo treba skupiti jajca pa biti frajer i izbaciti nesto originalno

Opet tje dodjemo do prepucavanja, batalite pohlitics.
kontam Filipa, kontam i ostale.
Iarachana mi nije zao, pajseri su, treba da iskuliraju i nsachekaju da Ameri odu, jer sigurno ne mogu da ih isteraju.
Revolucije su shit, Castro reche "Revolucija jede svoju decu" tako neshto.
Sachekash pravo vreme, budesh lukav politichar, chuvash svoje resurse i iznad svega chuvash zivote svojih sunarodnika.
Nazalost, mnogi to vide drugachije, pa nateraju cele nacije na samoubilachke ratove i posle pokupe kajmak.
Niko nije nevin.

Inache, smorile su vishe igre sa WW2.
Ima tu materijala, ali ne koristi se.

Poslednja izmena:
Tray Arch je izjavio da će ovo biti poslednji call of duty sa temom drugog svetskog rata. Hvala bogu!

hmm, ko njih sta pita? :trust:

Ako zatreba, sto da ne...vec pominju i CoD7...

cod_milk.jpg

Ako zatreba, sto da ne...vec pominju i CoD7...

Pogledajte prilog 42178

Kako to misliš ako zatreba ??? I gde se to spominje cod7 osim ovde. To je mogao da napiše ko hoće. Ako imaš neko zvanično obaveštenje ili link molim te okači. U suprotnom nemoj širiti dezinformacije. IW se može posle cod6 kompletno odreći serijala i početi sa razvojem neke nove igre. Dosta su muzli call of duty "brand"

http://www.computerandvideogames.com/article.php?id=199495

Speaking in an interview with CVG, senior producer Noah Heller said that there are still WWII theatres to be explored.

IW i Activision SE NECE odreci CoD serijala u skorije vreme, jer je to postalo kao i need for speed...svake godine po jedan nastavak, bio djubar ili ne, uvek ce se fino prodati zbog imena.A s obzirom koliko su kratke SP kampanje, jos lakse za stancovanje...

vec pominju i CoD7...

I gde se to spominje cod7 osim ovde.

A onda ti kažeš:

Na linku koji si ostavio priča Noah Heller. Glavni baja u TreyArch-u. I tu se govori o call of duty 5. Sve to nema nikakve veze sa infinity-jem. Takođe se nigde ne spominje ni cod7.

Pa si onda rekao ovo:

IW i Activision SE NECE odreci CoD serijala u skorije vreme, jer je to postalo kao i need for speed...svake godine po jedan nastavak, bio djubar ili ne, uvek ce se fino prodati zbog imena.A s obzirom koliko su kratke SP kampanje, jos lakse za stancovanje...

Ne znam samo kako si tako čvrsto uveren u sve to. Pričaš o nečemu što ni sam ne možeš da podkrepiš. Ako IW ikada krene da štancuje cod serijal kao što to EA radi sa need for speedom, to će ujedno biti i njihov kraj.

Ne znam samo sto se zestis na mene :D...?Stvarno mislis da ce sa CoD6 da se sve zavrsi?
Uostalom, sta ima veze ako je to rekao lik iz TreyArcha...uostalom, posle CoD6, opet oni dolaze na red sa svojim CoD i tako u nedogled.Rece covek da nisu izmuzli sve scenarije sa WW2, i da se moze ocekivati opet nesto sa temom WW2...
U svakom slucaju, videcemo.Tu se najvise pita Activision, kad ONI budu odlucili da ugase CoD, onda ce ga i ugasiti, zato sto su oni vlasnici fransize.Ako IW nekim cudom batali CoD, neko drugi ce nastaviti.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno