Šta je novo?

Bulletstorm

• Začetnik teme Začetnik teme nex999
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Malo sam na brzinu preleteo postove, meni igra nece da zapamti podesavanja kontrola nakon sto izadjem i ponovo udjem u istu - graficka podesavanja pamti. Ima li neko ideju sta je problem (lekic) ? A takodje me malo nervira sto je pod nisanom mis osetljiviji i to poprilicno ..

@OCz: To je do FL* verzije igre, koja je zbog toga i jos necega nuked, izaso je proper od skid.

Igrao sam prvo FL*, pa Sk*d verziju, ne znam kako i zasto, ali bolje mi radi ova druga, veci fps..ista podesavanja, ne znam kako.
Cisto da znate ako prelazite sa jedne na drugu, gube se sejvovi.

EDIT: U medjuvremenu sam na W7 instalirao SP1, mozda je to razlog za veci fps, citam po netu ljudi kazu da im sve igre rade bolje sa sp1 ?
EDIT 2: Uradjen je test/review, SP1 na W7 ne donosi bolje vga performanse. (link[Graphics Performance Analysis])

Poslednja izmena:
Da li neko ima problema sa surround sound-om?

Afkors, na xp-u dalje od sterea se ne moze, dok na win7 radi surround. Kao i u svakoj drugoj UE3 igri... Inace, zvuk je klasicno UE3 sample bezveznjastvo, sa samplovima ko da su na 64kbit/22khz. Mislim stvarno smesno, ja bih bar udario malo kvalitetnije samplove, pobogu 2011 je, ovako zvuci totalno tupo i oldschool (aka id software oldschool). 😀

A tu je i klasicni UE3 streaming problem na xp-u, dok na win7 radi ok, ali ne lezi vraze, tu je nasa draga nvidija da udari po fps-u onako kako samo ona zna sa svojim drajverima... :S:

Od 2 zla ne znam sta da odaberem, winxp stereo/streaming drops sa dobrim fps-om ili win7 surround/ sa nvidia secom fps-a? :sceptic: :d

Poslednja izmena:
Kod mene sa skid-om bez problema, zauzeće 99%.

Probah i skid-om da "ispoliram" posto u nfo-u grupe pise da je moguce samo iskoristiti njihov lekic..Isto,potpuno isto samo sto imam gfwl sada aktivan...I dalje su senke a i teskture cudne u najmanju ruku ako se ne edituje ini fajl..Mada u slucaju editovanja dolazi do pada performansi...Mora da izbace neki fix definitivno,mnogo ljudi se zali,pukli kintu a imaju probleme..

Malo sam na brzinu preleteo postove, meni igra nece da zapamti podesavanja kontrola nakon sto izadjem i ponovo udjem u istu - graficka podesavanja pamti. Ima li neko ideju sta je problem (lekic) ? A takodje me malo nervira sto je pod nisanom mis osetljiviji i to poprilicno ..

Nekoliko postova gore sam stavio link za inieditor, pa smanji osetljivost na 20-30 u StormInput.

Moze li ovaj "letterboxing" da se makne na 16:10 rezoluciji?

Trenutno jos nisam nigde video resenje za to, a igra definitivno mora na krpljenje.

Jel može neko da mi aploaduje ona 2 fajla koja se brišu prilikom krakovanja, 2 zdp fajla? Dobio sam original key ali izbrisao image pa me mrzi sve ponovo da pokrećem. Hvala 🙂

Trenutno jos nisam nigde video resenje za to, a igra definitivno mora na krpljenje.

Geble, jel mozda imas neko resenje za povremeno seckanje (cini mi se pri ucitavanju )?

Igra radi super kod najzahtevnijih scena, a onda pri prelasku recimo iz broda u lift i sl. dolazi do seckanja koje traje par sekundi.

Ko ima probleme sa grafickim podesavanjima,neka proba ovo http://www.bulletstormforum.com/bulletstorm-pc/522-weird-blue-fog-main-menu-2.html ... post #17 user Butter Dick !

Ukratko
"Back up DefaultCompat.ini from your Bulletstorm\StormGame\Config\ folder, and then replace the original with the file from the link below. Then delete StormCompat.ini and StormEngine.ini from Documents\My Games\BulletStorm\StormGame\Config\ and run the game. That should be it."

http://www.megaupload.com/?d=6KKC97RN

Nisam imao takvih problema tokom igranja pa ne znam sta konkretno moze da bude. Ako je kao sto kazes brod u lift moguce je da je na tim delovima seckanje zbog ucitavanja novog nivoa.
Zato su i ubacili na nekim delovima prerenerovani video kako ne bi prekidali akciju (npr scena sa onim tockom kada ulaze u voz dok traje ucitavanje sledece scene); jedino je steta sto su snimci bas loseg kvaliteta pa naspam max podesavanja deluju dosta isprano i kompresovano.
Opet nisam imao problem sa seckanjem pa je ovo cisto nagadjanje, mozda je nesto sasvim drugo, ali treba jedan dobar patch za PC.

Nisam imao takvih problema tokom igranja pa ne znam sta konkretno moze da bude. Ako je kao sto kazes brod u lift moguce je da je na tim delovima seckanje zbog ucitavanja novog nivoa.
Zato su i ubacili na nekim delovima prerenerovani video kako ne bi prekidali akciju (npr scena sa onim tockom kada ulaze u voz dok traje ucitavanje sledece scene); jedino je steta sto su snimci bas loseg kvaliteta pa naspam max podesavanja deluju dosta isprano i kompresovano.
Opet nisam imao problem sa seckanjem pa je ovo cisto nagadjanje, mozda je nesto sasvim drugo, ali treba jedan dobar patch za PC.

Hvala u svakom slucaju.
Ako neko ima resenje za ovaj problem, bilo bi lepo da pomogne.

Kako komentarišete ovo:
poznati sajt za zaštitu prava potrošača kompjuterskih igrica😀 "GCW", nije (još uvek) uvrstio dva poznata "dodatka" za ovu igru, u svoju kolekciju softvera.
Moje pitanje je - zašto ?

Da li oni ipak sumnjaju u poreklo pomenutih "dodataka" (koje vi vidim već koristite) tj. sumnjaju u onu potencionalnu opasnost da jedan od fajlova stvarno nosi novog trojanca ... ne vidim drugi razlog zašto bi preskočili ova dva "dodatka" (nisam primetio do sada da su tako reagovali tj. kasnili u ažuriranju svoje kolekcije softvera).

Primetno bolji fps sa Skijasem...nisam probao FLD fix.

Siguran sam da su svi primetili odakle je ovo, ali ako neko nije:

images
[YOUTUBE]<object width="640" height="390"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/3AZWhspl67c&rel=0&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3&start=260"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowScriptAccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/3AZWhspl67c&rel=0&hl=en_US&feature=player_embedded&version=3&start=260" type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" allowScriptAccess="always" width="640" height="390"></embed></object>[/YOUTUBE]

Ahahaha, ja nisam! Odlicno! 😀

Kod mene sa skid-om bez problema, zauzeće 99%.

Po forumima vidim da je problem sa 16:10 rezolucijama, 16:9 radi savrseno. Predpostavljam da bi imao malo zauzece ako bi pokrenuo igru u 1680x1050 rezoluciji.

EDIT: Prikljucio sam na komp moj stari CRT monitor koji kadar da prikaze sirok dijapazon rezolucija do 1920x1440. U igri sam menjao rezolucije i testirao zauzece grafike, evo rezultata:

1920x1440 - 99%
1920x1200 - 99%
1680x1050 - 69%
1600x1200 - 99%
1600x1024 - 99%
1600x900 - 69%
1440x900 - 69%
1366x768 - 69%
1360x768 - 99%
1280x1024 - 99%
1280x960 - 99%
1280x768 - 99%
1280x720 - 95%
1152x864 - 99%
1024x768 - 84%
800x600 - 58%

Pred kraj liste se pojavio CPU bottleneck, posto je FPS bio zakucan na 60.1 sve vreme, za ostalo nema potrebe mnogo komentarisati. Posebno je interesantan prelaz sa 1366x768 na 1360x768, samo 6 piksela manje po sirini i od ne igirivog dobije se igirivo.

Poslednja izmena:
Jeste isprobali lekfix? Sta skinuti FLD ili Skid...?
Ja sam skinuo Fld lekfix nista novo ne donosi osim navodno a to kaze sam FLD da je sa originalnim dolazilo do nekog pucanja igre pa je to ispravljeno.Mala ispravka pamti sada i podesavanja kontrola.
Inace taj bag oko rezolucije me mnogo smara u 1600x1200 60fps a u 1680x1050 fino secka tj. totalna razlika u radu.

Upravo sam nasao neki kompromis igram je u 1360x768 rez igrica radi kao tetris u njoj i nema one crne delove gore i dole i kad se nadoda AA sve fecera extra.

Poslednja izmena:
Geble, jel mozda imas neko resenje za povremeno seckanje (cini mi se pri ucitavanju )?

Igra radi super kod najzahtevnijih scena, a onda pri prelasku recimo iz broda u lift i sl. dolazi do seckanja koje traje par sekundi.

Evo uspeo sam da resim problem sa seckanjem na ovu foru koju sam nasao na steam/u, pa ako nekome treba....

So after messing around with stormengine.ini and looking around the internets for others who had too, I have the following suggestions:

-bUseBackgroundLevelStreaming=False (instead of True)

This will get rid of the stutteriness entirely for cutscenes and noticeably in general. The game will load in one chunk instead of streaming. Expect a freeze for a couple of seconds while it does this, but after it won't stutter once. You can try it and compare the results on the intro chapter, when you break into the building and Ishi gets shot at. Also on the part where Gray flies through the Ulysses. I know those are parts where I had noticed some really nasty clunkiness and this entirely solved it.

-bUseTextureStreaming... Well sorry, you'll have to leave this one as True because otherwise the textures are all broken. Further in the ini you'll have a short block dedicated to this though. Increase the pool size to 320, you can even go up to 420-450 if you have a lot of Vram. This will increase the streaming buffer significantly and you'll see a very obvious (and very nice) improvement.

With these two tweaks the game is now (almost) stutter free. Only noticeable annoyance is a brief freeze at the beginning of prerendered cutscenes.

1680x1050 fps 20
1680x1024 fps 60

lol

inace igra je predobra ! 😀

@ Geble,jel postoji mogucnost da pustim igru na oba monitora,nesto da cackam u .ini-u ? :d

Poslednja izmena:
Pazite tek ovaj LOL 😀

Kreirao custom rezu u nV control panelu i imao sta da vidim

1680x1050 FPS je 20

1680x1048 FPS je 36

Nije brojcana razlika kako kod midgarda ali je opet razlika ne igrivo i igrivo. Stavio nVidia skaliranje i skoro da nema razlike izmedju pravih 1680x1050. Zanimljivo da je sledeca custom reza gde je GPU 100% zauzet 1680x1040, pa 1680x1032, samo oduzimajte 8 😀.

Poslednja izmena:
meni je na 1680x1050 ne igrivo totalno,jedva okrecem misa u nekim situacijama dok na 1680x1024 imam zakucano 60 🙂

Jel vama ni za jedan lekić ne prijavljuje av program da sadrže virus? Ili se meni KIS tripuje?

Kod mene igra puca pri pokretanju...

@storky: Prijavljuje. Ignorisi.

@ppredrag: Cija verzija?

Nazad
Vrh Dno