Ma kakvo navikavanje na zvuk, aj kad imas jedne slusalice pa da placebo odradi svoje ali koristim trenutno.. 3 modela in ear i 3 over ear na 4 razlicita izvora zvuka (2 telefona i 2 karte). Nema sanse da je placebo ili navikavanje na zvuk, jednostavno ckx9 su od odlicnog bassy zvuka (koji ne odgovara bas svim zanrovima) postale neverovatno univerzalne slusalice za vecinu zanrova koje slusam a i dalje imaju jak bas i dobar atak. Sa bass boost-om razbijaju u elektro zanrovima, rock/metal itd a kada iskljucim tu opciju akusticna, kasicna muzika, jazz zvuce neocekivano kvalitetno, bas zato sto je ta neka tanka opna koja je blokirala srednje tonove nestala.
Jos jedan primer - nema navikavanja na sibilantnost, posebno ne u vokalima, npr kad visokim vokalima cujes neko
sssss ili kad cinele umeju da zaprste i kada seku usi, to je jednostavno nestalo posle burn in-a. Ili kada srednje tonove cujes kao iza neke tanke opne (posebno u poredjenju sa studijskim HD7 koje imaju sjajne srednje tonove a na njima sam takodje primetio poboljsanje visokih i basa posle 30h+) a posle burn in-a to je prosto nestalo. Od odlicnih na kraju dobih sjajne slusalice
Moj zakljucak je da u slucaju ovih slusalica burn in nikako nije mit a koliko vidim svi vlasnici AT bubica prijavljuju taj efekat i unapredjenje zvuka

Mozda je to zbog toga sto imaju dinamicki drajvere a to nije bas cest slucaj kod in ear (ckx5 i 7 nemaju dinamicke i manji su pa je mozda burn in manje primetan, nagadjam sad).
Secam se da je jedan lik u
ovoj temi napisao da nije bio oduvan zvukom kada je probao ckx9 na nekom standu (valjda IT sajam) ali ih je svejedno kupio i odradio burn in i kaze da je razlika itekako primetna.
I na kraju, tacno znam kako koje slusalice zvuce (od ovih koje imam) tako da tu stvarno nema navikavanja na zvuk u toj meri da moze da stvori iluziju poboljsanja zvuka.
E sad to nikako ne mora da znaci da ovo vazi za sve slusalice.. vec sam pominjao da je karakteristicno za vecinu AT i Shure modela.. ko zna od cega sve to zavisi
Evo primer za ovaj Shure DJ model
http://www.amazon.com/Shure-SRH750DJ-Professional-Quality-Headphones/dp/B002PAQYK8#customerReviews
First off let me say I own the Shure 440 and 840, I am not fond of either of them. I find their sound to be too powerful and harsh, especially their bass. People claim it to be accurate, but how can this be if nearly everyone agrees the Bass on them both is just incredibly powerful and too harsh at times. Thankfully, Shure listened to its buyers and made the SRH750DJ. Out of the box they sound okay, nothing special. However after 50 hours of burn in, everything improved drastically. Like the difference between night and day. This set is geared for listening to music, where as the 440 and 840 are really not meant for that, they are monitors, meant to pick out subtle abnormalities in music track editing, like static and pops and such. The 750DJ is purely geared for musical experience, even though the box says they are monitors, too. Sure they can be used as that, as any headphone set can, but they are a total 180 degree turn from the 840.