Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Imaju da se kupe kod nas Shure SE215 za oko 80e na popustu, merkam da ih pazarim. Da li je neko imao iskustva sa njima? Po netu vidim da ih jako hvale. Jedino sto me odvlaci od kupovine je oblik, tj. ne znam koliko bih mogao da ih nosim (mada sam procitao da moze da se lezi sa njima i da ne zuljaju :) ), Xiaomi Pistons mi dosta smetaju.

Šta da me pitaš da li sam ih gazio? Nisu pukle slušalice nego veštačka koža, na delu gde se rastežu kad se stavljaju na glavu.
I što lampe, degradiraju zvuk, otuda toplota.

Što se tiče MH-750, Z2 ima odličan equalizer profil, koji ih čini mnogo čistijim nego što su ovako. MDR su po meni identične slušalice, samo nemaju mikrofon. A NC je neupotrebljiv jer veoma primetno degradira zvuk.
Imam telefon skuplji od audio sistema. ;-)

Imaju da se kupe kod nas Shure SE215 za oko 80e na popustu, merkam da ih pazarim. Da li je neko imao iskustva sa njima? Po netu vidim da ih jako hvale. Jedino sto me odvlaci od kupovine je oblik, tj. ne znam koliko bih mogao da ih nosim (mada sam procitao da moze da se lezi sa njima i da ne zuljaju :) ), Xiaomi Pistons mi dosta smetaju.

Cisto baci pogled na ova 2 testa a i na utiske korisnika po head fi.

http://www.trustedreviews.com/shure-se215-review

http://www.trustedreviews.com/audio-technica-ckx9is-sonic-fuel-review

Oba modela kostaju po 80e, TR ocene 8/10 shure i 9/10 AT.. mada u ovom testu je IS verzija sa mikrofonom koja kosta 5e vise ali to su iste slusalice, ja mislim na one od 80e bez mikrofona.
Naravno to je samo utisak lika koji je testirao, radi se o 2 veoma kvalitetna modela ali mislim da su AT stvarno malo bolje, pisao sam vec dosta o njima u ovoj temi, jednom recju prave premium in ear sluske sa sjajnim, detaljnim, cistim zvukom i dovoljno jakim basom.

Koje god da uzmes neces pogresiti samo dobro proceni velicinu i dizajn, ako ti smetaju P2 vrlo je moguce da ce ti smetati i shure/AT jer su u pitanju dosta velike slusalice. Ima tu dodatne opreme, manjih delova-gumica ali nisu svacije usi iste.

Poslednja izmena:
Pa ne mozes da pogresis sa tim shure mada licno ne volim taj nacin koriscenja bubica tj dizajn. Nego sad sve zavisi kakav zvuk ocekujes, za te shure kazu da imaju povucene visoke i jak bas pa su mozda pribliznije xiaomi P2 zvuku nego AT koje zvuce otvorenije, detaljnije. I ja sam video 215 dok sam merkao sta da kupim ali sam zakljucio da u AT bar malo bolja opcija u svakom smislu, bar za mene.

Udobnost kod bubica nije nesto univerzalno, znam ljude koji cak i ne mogu da koriste normalno 90% in ear slusalica, jednostavno imaju takve usi. Npr te shure neko nece osetiti u usima ni posle 5-6h upotrebe a nekome ce smetati u samom startu. A cak obicna promena gumica iz stock pakovanja ili sa slusalica drugog proizvodjaca (ako odgovaraju) mogu da naprave cudo sto se udobnosti tice.

Ako mislis da ti odgovaraju kupi te shure pa proceni zvuk i udobnost.. ako ti nesto bas bude smetalo baci ih u oglase za malo manje pare, ***a sve je to deo kupovine na slepo :)

Poslednja izmena:
Meni treba preporuka za neke blutut bubice za trcanje prvenstveno(smorio me kabel). Nisam neki audiofil (i stok sluske od samsunga su mi sasvim ok). Bitno je da be zuljaju usi i ne ispadaju iz istih i po mogucnosti da imaju mikrofon odnosno da mogu da lricam preko istih...ima li takvo sta uopste?!

Ja imam ove slusalice i nisam se pokajao sto sam dao pare za njih.
Kada ih namestis ne mogu da ispadnu iz uveta i ja ih ne osecam kada ih stavim, sa njima spavam, idem u gym...
Zbog njih sam prodao m40x ( m40x ima bolji zvuk ali portabilnije su od m40x i bolje izoluju ).
Ja volim da slusalice imaju dobar bass i vokali su odlicni sto je meni najbitnije.
Mnogo su udobne, dobijas sundjeraste i gumene nastavke, ima mala razlika u zvuku kada promenis nastavke(malo detaljniji bass vs bolja izolacija)
Sto se tice nosenja mozda ce ti na pocetku biti malo cudno ali brzo ces se navici.

Svaka preporuka za ove slusalice.

Meni treba preporuka za neke blutut bubice za trcanje prvenstveno(smorio me kabel). Nisam neki audiofil (i stok sluske od samsunga su mi sasvim ok). Bitno je da be zuljaju usi i ne ispadaju iz istih i po mogucnosti da imaju mikrofon odnosno da mogu da lricam preko istih...ima li takvo sta uopste?!

Pa pobogu procitaj moj post na 85. strani.
Ovih dana treba da mi stignu pa cu ih opisati ovde
Ja sam ih narucio jer su ljudi uglavnom zadovoljni na americkom amazonu a za par meseci od izlaska vec ima preko 1000 ocena.
Inace prodaju se pod raznim imenima: Mpow, Soundpeats, Nobsound, Venstone, BW, Cooltree.........i sve kostaju izmedju 20-35$ a izgledaju identicno.
Kapiram jedna fabrika ih pravi a firme narucuju pa lupaju svoju marku
http://www.aliexpress.com/item/Newe...adphone-Studio-Music-Headset/32249747403.html

Poslednja izmena:
Udobnost kod bubica nije nesto univerzalno, znam ljude koji cak i ne mogu da koriste normalno 90% in ear slusalica, jednostavno imaju takve usi.

Ovo je tacno, muku mucim sa time i eto mene u tvojoj recenici :)

Konkretno, pored udobnosti, najvise mucim muku sto mi bubice lako ispadaju, do te mere neresivo pa zato kupujem ovakvog dizajna uglavnom
http://ecx.images-amazon.com/images/I/41Hjw11PKtL._SY300_.jpg

Kakva je situacija kad se putem weba porucuju od nasih prodavaca, da li vracanje ide po psu kao i za druge stvari ? :)

^ isti slucaj sa jednim ortakom.. lik ne moze da koristi bukvalno nijedne in ear a ne odgovara mu ni vecina klasicnih bubica.. ja da imam taj problem smorio bih se zesce jer prosto ne mogu da slusam muziku u pokretu sa velikim sluskama :) A i inace cak i kuci cesto volim da zabodem in ear u usi i da se izolujem..

Kad smo vec kod ispadanja, ove sil. kandze na at su genijalno resenje a mislio sam da ih nikada necu koristiti :) Jednostavno slusalice stoje zakucane za usi a te kuke se i ne osecaju. Problem pravi velicina samih slusalica pa posle 3h upotrebe pocnu polako da smetaju, nista strasno ali ipak udobnost nije vrhunska vec dovoljno dobra.

U kom smislu vracanje robe, da li mislis na ono ''ne odgovara mi proizvod'' pa vracanje u roku do 7 dana ili klasicna reklamacija zbog neispravnosti? Mislim da je u oba slucaja efikasnije licno vracanje/reklamiranje.. mada nisam imao takav slucaj, bar ne sto se audio robe tice.

Kad smo vec kod tih stvari aj da pohvalim 4Au...

Narucio sam AT ckx9, uplatio i poslao im fotku uplatnice da bi poslali paket taj dan, da ne cekam da prodje uplata i da ne zakaci vikend. Bez problema su poslali odmah (greskom neke ribe u sluzbi na moju adresu ali u drugi grad :d) ali je kurirska sluzba prebacila posiljku za Va i sledeci dan je stigao paket. A racun i garancija su stigli posle par dana pismom, tako da sto se mene tice respect za poslovnost, mogli su da se naprave ludi i nikada ne posalju racun i garanciju. A znam za jedan takav primer i to u kupovini PC od 60k din gde kupac nije dobio nijedan jedini racun i garanciju iako su to obecali (em*i).

Poslednja izmena:
Pa kupis recimo neke bubice, probas, ne odgovaraju ti iz nekih razloga i vratis, ne mislim znaci na bilo kakav defekt na njima. Da li vracanje prolazi lagano ili ima nekih *****avancija.

Bogami.. sve zavisi od prodavnice i zaposlenih ali ne verujem da bi to islo tako lako, posebno ako ne odes licno da im vratis i objasnis..

Vezano za spoiler iz prethodnog posta..

Moram da ispravim :d pomesao sam nesto, vazi to da su AT sluske stigle na nacin koji sam opisao ali je Ro.... Pl...t prodavnica u pitanju.
A fiio iz 4A je takodje stigao na slican nacin, pre nego sto je uplata prosla pa su naknadno poslali garanciju i racun pismom.
Uglavnom obe prodavnice su skroz korektne.

Poslednja izmena:
Krajnje neočekivano danas me kuci sacekale pistons iz kine, kako su neki pisali sto se tice putovanja ocekivao sam ih u aprilu, one su stigle za dve nedelje, bez trackinga, naručio dva para i kao i ostalima stigle bez dodatnih naplata, srećan i zadovoljan :)

Ne mogu da napisem nesto sto vec nije, odlican je kvalitet, max jačina bi mogla da bude veca ali je izolacija zato odlicna, kvalitet izrade bi definitivno mogao da bude bolji, ovako na prvi pogled izgledaju potrosno, a po meni ojacan je pogresan deo, ipak se vise habaju kablovi do samih bubica nego onaj deo ka bananici, al zato za sam dizajn idu pohvale

JA ne znam sta da radim, pistons poslate 30.12. jos nisu stigle, sto najgore nizu za mene. Jel moguce da neko na carini maznuo posto poslato bez trackinga? il pak moze nekako da im se udje u trag?

+1
Moje su naručene 26.12. i još uvek ništa, isto bez trackinga. Pisao sam im već dva puta ali mi vrv ne odgovaraju zbog kineske nove godine. Verovatno ću tražiti da mi vrate pare, kada mi se jave.

Gde bih najjeftinije moga da nadjem SoundMagic e10S da kupim?
Ima li neko iskustva sa nekim dobrim resellerom a da me ne odere? Gledam da prodjem sto jeftinije, a da me ne za*ebu :D

Bacite mi poruku na PM ako imate neku preporuku da ne zatrpavam temu :)

za trčanje koristim koss ksc75 (iste membrane kao porta pro). dvajes dolara amazon usa. sumnjam da je moguće dobiti bolji zvuk za te pare.

Vezano za burn in period/efekat, razlike u zvuku i ostalu polemiku - koga zanima moze da procita ovaj test http://www.head-fi.org/t/720461/review-of-audio-technica-ath-ckr9-ath-ckr10

Cons:
-Sound signature significantly different before and after burn-in, that makes the sonic character difficult to be observed from a new unit. All required relatively long period of burn-in to sound best. A full of 7 days burn-in is recommended.

Before burn-in, tonal balance is not very linear with some glaring treble. But after 5 days burn-in or more, tonality improves significantly; treble peaks are totally ironed out. By the way, I'm not a fan of burn-in, and prefer IEM that sounds good out of the box, but for CKR9 and CKR10, burn-in process is a must.

To je ono o cemu sam pisao, svarno je velika razlika posle 50-ak sati przenja, zvuk postaje sve bolji i bolji. To sam osim za AT procitao i za shure slusalice, da traze bar 30-ak sati a pozeljno je 50h+ przenja. Naravno vazi i za vecinu ostalih samo nema pravila koliko dugo to treba da traje a i efekti nisu uvek primetni.

Ko hoce da proba sve ovo sa nekim novim slusalicama moze da mi posalje pp, imam 2-3 burn in plejliste koje sam nasao na netu, neko ih je specijalno sastavio za ovaj postupak.

Za CKX9 potpisujem da posle 50h+ postaju sjajne i veoma univerzalne slusalice, svi zanrovi zvuce odlicno ali ce nekima faliti jaci bass, koji je vise boomy. Meni licno to ne treba, cak ni za elektronsku muziku, i ove karakteristike i jacina basa su super.

E al na ovaj nacin sam nasao in ear koje su jos bolje od ckx9 :d Mada dosta su skupe (190e i 265e kod nas) ali kazu da razbijaju.

http://eu.audio-technica.com/en/products/product.asp?catID=5&subID=38&prodID=4667

http://eu.audio-technica.com/en/products/product.asp?catID=5&subID=38&prodID=4668

Samo mnogo je to para za in ear.. i za nase osiromasene standarde a i uopste, to su slusalice koje lako mogu da se ostete, izgube.. mada za jedno 2 godine mozda i razmislim o ovim ckr9, za sada nema potrebe.

Poslednja izmena:
@hsv.stoned - Isto tako imaš i gomilu tema u kojoj se objašnjava zašto burn-in kao takav ne postoji. Meni je jedan argument izgledao vrlo interesantno i zaista ga je teško osporiti. Slušalice i mikrofoni su vrlo slične konstrukcije. Ako postoji burn-in na slušalicama, onda postoji i na mikrofonima. Ali, mirkofoni rade uvek - i kada su priključeni i kada nisu. Dakle, trebalo bi da se burn-in na mikrofonu odrađuje i dok mikrofon stoji na stolu.

Zašto se onda i na slušalicama ne bi dešavalo upravo isto i kada su isključene?

Što se mene tiče - nisam primerio burn-in ni na jednom komadu audio opreme, ali jesam primetio navikavanje na zvuk. Recimo, kad kupiš polovan auto čini ti se da posle nekog vremena zvuči bolje, a burn-in sasvim sigurno nije razlog.

U svakom slučaju, to je tema oko koje se ne slažu ni ljudi koji se bave dizajniranjem, projektovanjem i proizvodnjom audio opreme, tako da nije vredna rasprave. :)

Ma kakvo navikavanje na zvuk, aj kad imas jedne slusalice pa da placebo odradi svoje ali koristim trenutno.. 3 modela in ear i 3 over ear na 4 razlicita izvora zvuka (2 telefona i 2 karte). Nema sanse da je placebo ili navikavanje na zvuk, jednostavno ckx9 su od odlicnog bassy zvuka (koji ne odgovara bas svim zanrovima) postale neverovatno univerzalne slusalice za vecinu zanrova koje slusam a i dalje imaju jak bas i dobar atak. Sa bass boost-om razbijaju u elektro zanrovima, rock/metal itd a kada iskljucim tu opciju akusticna, kasicna muzika, jazz zvuce neocekivano kvalitetno, bas zato sto je ta neka tanka opna koja je blokirala srednje tonove nestala.

Jos jedan primer - nema navikavanja na sibilantnost, posebno ne u vokalima, npr kad visokim vokalima cujes neko sssss ili kad cinele umeju da zaprste i kada seku usi, to je jednostavno nestalo posle burn in-a. Ili kada srednje tonove cujes kao iza neke tanke opne (posebno u poredjenju sa studijskim HD7 koje imaju sjajne srednje tonove a na njima sam takodje primetio poboljsanje visokih i basa posle 30h+) a posle burn in-a to je prosto nestalo. Od odlicnih na kraju dobih sjajne slusalice :)

Moj zakljucak je da u slucaju ovih slusalica burn in nikako nije mit a koliko vidim svi vlasnici AT bubica prijavljuju taj efekat i unapredjenje zvuka :) Mozda je to zbog toga sto imaju dinamicki drajvere a to nije bas cest slucaj kod in ear (ckx5 i 7 nemaju dinamicke i manji su pa je mozda burn in manje primetan, nagadjam sad).

Secam se da je jedan lik u ovoj temi napisao da nije bio oduvan zvukom kada je probao ckx9 na nekom standu (valjda IT sajam) ali ih je svejedno kupio i odradio burn in i kaze da je razlika itekako primetna.

I na kraju, tacno znam kako koje slusalice zvuce (od ovih koje imam) tako da tu stvarno nema navikavanja na zvuk u toj meri da moze da stvori iluziju poboljsanja zvuka.

E sad to nikako ne mora da znaci da ovo vazi za sve slusalice.. vec sam pominjao da je karakteristicno za vecinu AT i Shure modela.. ko zna od cega sve to zavisi :)

Evo primer za ovaj Shure DJ model http://www.amazon.com/Shure-SRH750DJ-Professional-Quality-Headphones/dp/B002PAQYK8#customerReviews

First off let me say I own the Shure 440 and 840, I am not fond of either of them. I find their sound to be too powerful and harsh, especially their bass. People claim it to be accurate, but how can this be if nearly everyone agrees the Bass on them both is just incredibly powerful and too harsh at times. Thankfully, Shure listened to its buyers and made the SRH750DJ. Out of the box they sound okay, nothing special. However after 50 hours of burn in, everything improved drastically. Like the difference between night and day. This set is geared for listening to music, where as the 440 and 840 are really not meant for that, they are monitors, meant to pick out subtle abnormalities in music track editing, like static and pops and such. The 750DJ is purely geared for musical experience, even though the box says they are monitors, too. Sure they can be used as that, as any headphone set can, but they are a total 180 degree turn from the 840.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno