Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Burn-in možda postoji za membrane, ali za kablove nema smisla. S druge strane, zavisno od raspoloženja se menja kvalitet zvuka dosta drastično, a nema nikakve fizičke veze s opremom. Naročito za muziku koju dosta dobro poznaješ. Uvek mi bolje zvuči dok mi je novo.

Ma kakvo raspolozenje, ne mozes cas da cujes a cas da ne cujes blago prstanje cinela i prokleto ssssss u nekim visokim vokalima, ne mogu srednji tonovi da zvuce cas kao iza tanke zavese cak neverovatno ubedljivo i detaljno :) I u samom startu ckx9 su zvucale daleko bolje od svih in ear koje sam probao (i koje imam) a sada mogu da kazem da su ih razbile u svakom smislu :) Jos jedan primer za njih je to sto su postale manje tolerantne na losu produkciju, sad izbacuju mane kao da su studijske.. bas zato sto je bas postao daleko precizniji i prirodniji a i zbog oslobadjanja srednjih tonova.

Uostalom, da je to nesto sto se javlja u zavisnosti od raspolozenja javilo bi se opet a ne da se vec toliko vremena odusevljavam zvukom i ne primecujem te sitne mane sa pocetka koriscenja.. plus sto mogu u svakom trenutku da uporedim sa razlicitim slusalicama.

A raspolozenje ima uticaj u smislu da li ti se nesto slusa ili ne.. meni npr kad se ne slusa neki jazz podzanr a pustim takvu plejlistu onda se i iskljucim od slusanja muzike i to ide u pozadini kao da slusam neku radio stanicu i ne obracam paznju na detalje a kada pazljivo slusas nesto primecujes te sitne detalje koji prave razliku izmedju razlicitih slusalica ili izvora zvuka.

Poslednja izmena:
Meni stigle neke emf bubice za 6.5e sa alija, u početku osrednji zvuk, ali posle 2 dana non stop burn in-a velika razlika. Znam da su i moje stare akg k324p lošije zvučale, ali tad nisam znao za burn in, no posle određenog vremena kao da nisu iste slušalice, daleko su bolje nego na početku.

To burn - in . Prosto znači koristiti svakodnevno , što više , da bi se membrane razradile , pa tako 50 sati . Ili grešim - ima neka caka ? Uzeo sam Bluedio , bluetooth , N2 , dobar zvuk , pa ako može i bolje , što da ne .
Da li sam pogrešno protumačio Burn-In ?

Poslednja izmena:
Konacno su mi stigle bluetooth bubice qcy qy7 posle ravno 25 dana od narucivanja sa alija.
Iznenadio me je kvalitet izrade i sam izgled slusalica uzivo. Nisam audiofil pa ne mogu da dam nasirok opis zvuka ali mogu da kazem da dobro izoluju zvuk okoline, basovi su solidni, glasovi cisti.
U uputstvu pise da baterija traje 5 sati slusanja a pune se 2 sata. Povezivanje sa telefonom je bezbolno. Lepo nalezu u uho i ne ispadaju jer imaju silikonske wings. Npr. imam i xiaomi piston 2 koje su isto in ear (mada drugacijeg dizajna) i redovno mi ispadaju iz usiju. Ja sam ove platio 19.99$. Realno vrede 100$ ako imamo u vidu da Powerbeats 2 kostaju 200$

b49ri0.jpg

2s8s511.jpg

Poslednja izmena:
Da li moze neko da mi preporuci neke slusalice(bubice) do maksimalno 3000 dinara? Dobio sam uz telefon Samsung EHS-62A slusalice, ali su bele boje. Hteo sam da ih prodam, pa valjda ce se lakse prodati neraspakovane :D Vazno je da bubice imaju malo jaci bas. Do sada sam koristio samo Sony Ericsson HPM-70 i HPM-77 slusalice, i one su taman, mada je kod prvih malo jaci bas. I da, samo da nisu bele :)

Poslednja izmena:
Da li ih ima neko na forumu?

Ima ih pola foruma :) Odlicne slusalice za te pare, dokazano dobre i cenjene cak i po hifi sajtovima/forumima.

Ako ne mozes/neces da ih narucis ili ih ne nadjes u ovim oglasima (treba paziti na kopije!).. onda razmisli o ovim, malo prelaze budzet ali su jedne od najboljih za 30e http://eu.audio-technica.com/en/products/product.asp?catID=5&subID=38&prodID=4466
Mada ne znam da li ce ti odgovarati bass, to je uvek diskutabilno i subjektivno, vazi i za piston 2.

Ako te zanima gde ih ima kod nas pitaj preko pp..

K Zoom ima odlican kvalitet zvuka i isplatice ti se prelazak na P2 slusalice ili AT sa linka iznad.

Poslednja izmena:
Konacno su mi stigle bluetooth bubice qcy qy7 posle ravno 25 dana od narucivanja sa alija.
Iznenadio me je kvalitet izrade i sam izgled slusalica uzivo. Nisam audiofil pa ne mogu da dam nasirok opis zvuka ali mogu da kazem da dobro izoluju zvuk okoline, basovi su solidni, glasovi cisti.
U uputstvu pise da baterija traje 5 sati slusanja a pune se 2 sata. Povezivanje sa telefonom je bezbolno. Lepo nalezu u uho i ne ispadaju jer imaju silikonske wings. Npr. imam i xiaomi piston 2 koje su isto in ear (mada drugacijeg dizajna) i redovno mi ispadaju iz usiju. Ja sam ove platio 19.99$. Realno vrede 100$ ako imamo u vidu da Powerbeats 2 kostaju 200$
Jel ne ispadaju iz usiju kad trcis i kad se oznojis?
Deluju teske, glomazne, ili oko vara?

Najbolje bi bilo da postoji neki adapter i da na njega prikljucim one HPM-70 :D

Nisam nikada porucivao, i to samo zbog garancije. Mada i tu mogu da posalju neki kopiju.

Daj link da vidim te slusalice.

Aj bas javi koliko u praxi traje baterija, i kakav ti je zvuk u odnosu na pistons?
A pistons i meni ispadaju, mnogo su im mali ulosci, najvece velicina kao srednja kod ostalih.

Nisam nikada porucivao, i to samo zbog garancije. Mada i tu mogu da posalju neki kopiju.

Zna ekipa sa foruma od koga treba naruciti P2 slusalice, ima proverenih prodavaca :) Samo ta procedura malo smara ali se isplati. Na taj nacin za 25e max. dobijas slusalice koje zvuce kao neke 2-3x skuplje.

One AT koje sam ti predlozio (za 30e) su odlicne ali ne znam da li ce ti odgovarati jacina basa, to je skroz subjektivno, nekome ce i taj bas biti prejak a nekima nedovoljno jak. To vazi i za P2 mada se one vode kao slusalice sa solidnim bassom.

Mozes i da postavis oglas ovde, da kupujes originalne P2.

Poslednja izmena:

Pretrazi par stranica foruma. Imas sajt sa koga vecina nas porucuje (provereno original). Mene su sa osiguranjem i sa pracenjem (ono se placa, ako odaberes bez pracenja besplatno ti je slanje (oni ga placaju)) izasle nesto ispod 19€. Videcu kakve su, ali ako su upola dobre kao sto pricaju, za te pare...

Cim ih ima pola foruma, moraju biti dobre. Jedini `problem` je sto nemaju garanciju. Mozda bi najbolji izbor bile one AT...a jel probao neko one Sony slusalice od 2800-2900 dinara?

Kakav je mikrofon na ovim sluškama? Pošto se nalazi na samoj slušalici a ne na kablu.
Kako funkcioniše javljanje na pozive?

Cim ih ima pola foruma, moraju biti dobre. Jedini `problem` je sto nemaju garanciju. Mozda bi najbolji izbor bile one AT...a jel probao neko one Sony slusalice od 2800-2900 dinara?

Evo imas te Vylotine :) http://www.head-fi.org/products/sony-mh1-livesound-hi-fi-stereo-in-ear-headphones

Hvale bass a napisao si da ti je to bitno.. one AT su odlicne ali su ''hibrid'' i ne idu skroz u usni kanal pa moze da se desi da ti ne bi odgovarala jacina bass-a jer i inace nisu basshead.

Cuo sam se sa Vylotom, odlicna je ponuda, ali bez garancije ne bih da uzimam slusalice.

Video sam da su nekog cudnog oblika, tako da sam njih izbacio iz izbora.

Cuo sam se sa Vylotom, odlicna je ponuda, ali bez garancije ne bih da uzimam slusalice.

Video sam da su nekog cudnog oblika, tako da sam njih izbacio iz izbora.

S'obzirom na cenu ne bih se ja tu cimao oko garancije, ako rade normalno u trenutku prvog stavljanja u usi ogromne su sanse da ce tako i ostati bar jos 2-3 godine ako iole pazis na njih. Uz to se po karakteristikama zvuka uklapaju u tvoje zahteve..

Naravno da nemaju ovde da se kupe :). Probala koleginica na poslu koja ima neku xperiu sony, oduševila se, ima još dodatnih funkcija sa sony telefonima.
Lepo leže, i ništa mi tu nije čudno oko oblika, sem kabla koji je " J ", a ne simetričan kao ostali kablovi, znači trebalo bi da jedna strana ide oko vrata. Ja sam ih probao bez da idu oko vrata, ma isti đavo. Kabl je pljosnat, i nema šanse da se uplete. Možeš da probaš ako hoćeš, razrađene su, jer sam ih pre slušanja, za svaki slučaj pustio da odrade famozni burn in, tj svirale su neprekidno 2 dana na mini liniji. Da nemam svoje stare akg, zadržao bi ih bez problema. Imaju na sebi i line in mikrofon za mobilne, sve radi, ali ja imam windows phone, pa neće, može na androidu.
Sutra ih nosim sa sobom na posao, jedan kolega se interesuje, radim blizu slavije ako neko hoće da proba, nek svrati, nije problem. Tj, ako ih on ne uzme pre toga :).

Stigle Pistons 2 juče (02.03.), poručene 13.01, bez trackinga. Naplatili su mi PDV 20%. Malo se duže čekalo, ali vredelo je. Veoma sam zadovoljan. Drugari isto čuli, odmah hoće da naruče,...

Meni upravo stigle piston 2. Bez burn in-a definitivno cistiji zvuk od sony mh1c. Bas je mozda za nijansu slabiji, ali nekako precizniji, tacniji. Lakse su mnogo nego sto sam mislio. Meni su sasvim dovoljno jake, negde ispod pola skale na G2, ali ako neko bas glasno slusa (licno mislim da bi ogluveo na najjacem) moze mu se ciniti da su malo tise. Zaista ne znam osobu koja moze izdrzati taj nivo glasnoce, ali sigurno postoji. Zadovoljan sam odzivom dugmica, ostalo je da probam mikrofon. Sto se tice udobnosti, ne ispadju mi, stavio sam M uloske, a imam zaista male usi. To mi je bio najveci strah jer sam citao da su ljudima neudobne. Ne spavam sa slusalicama pa nisam kompetentan da komentarisem to :D Probao sam da ih drzim onako iza usiju (kada se googla ovaj mode ima ljudi koji ih tako nose) i odlicno stoje i tako. Sto se tice izolacije, odlicno izoluju, ali ne stvaraju vakum kao sony. Sto meni licno vise prija.
Edit: evo devojka mi kaze da se bolje cujem nego na jabra chill, lg quadbeats 2 i sony mh1c. Nisam joj rekao da pricam na sluske, pa me pitala otkud da ne pricam preko sluski ;)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno