Ili jos jedan primer, u ovoj pesmi je lik, producent ubacio drum sempl koji se cuje kao da je neko udario palicom u daljini + eho. Znaci on je zamislio da to tako zvuci. Sa cx150 se to cuje ali ne tako izrazeno ali sa presonus hd7 to tako neverovatno i realno zvuci da sam se prvih par puta slusajuci pesmu okrenuo da vidim sta je to puklo iza mene
🙂
https://www.youtube.com/watch?v=QZH1V8ljoOs
Na YT to skoro i ne moze da se cuje, smesno zvuci.
A takvih primera je milion.. uz lossless fajlove naravno. Vazi i za pesme ali i za igre visoke produkcije. Evo npr za lozaca, pa nisi ni svestan kako BF4 zvuci sa ovim slusalicama, kao da si na bojnom polju :d :smoke: Ili zvuk automobila u Assetto Corsa, rally igrama.. pa onda vetar, talasi, grmljavina, svaki zvuk ima dimenziju i mozes da procenis udaljenost (mislim na sve, ne samo na bf4). A kao sto rekoh jos imam socijala zvucnu koja je odlicna za te pare ali daleko iza studijskih izvora zvuka, znaci moze dosta bolje i od ovoga sto sada cujem.
Dok se ne dozivi i ne cuje tesko moze da se poveruje
🙂
I da, taj osecaj prostora i kvaliteta zvuka posebno dolazi do izrazaja prilikom gledanja BR rip horora sa kvalitetnim zvukom, e tu se vidi ko ima 00 pa da u 03h gleda sa zvukom na 30%+ :d :d
Dobro audiofili, nisam vas prepoznao 128 je iz ranijeg doba i neka muzika koju bi teze opet nasao i/ili me mrzi da opet skidam. 80% muzike mi je barem 192kbps. Mislim i u tom kvalitetu opet na slusalicama cujem pet puta vise stvari nego na zvucnicima, neke instrumente prvi put cujem kao i glasove/reci Gledam da li za 192 ili 320kbps ima i koliko (ne za audiofile vec za normalne ljude ) poente u tri, cetiri puta skupljim bubicama...
Imam kuci jos stare muzike sa pocetka srednje skole, 128/192.. ne bi poverovao koliko flac/ape/alac bolje zvuce
🙂 Znaci to nije neka smesna razlika, ako bih mogao da napravim paralelu sa vidom, zamisli taj strokavi mp3 kao da gledas pejzas kroz naocare sa dioptrijom cija su stakla zamazana masnim rukama a lossless kao gledanje svojim ocima i zdravim vidom
🙂