Skullcandy Ink'd 2
Ranije sam imao loša iskustva sa Skullcandy Hesh. Drugar ih kupio al ne kod nas, pozvao me da čujem kako zvuče, prva reakcije je bila više nego tragikomična. Onda sam ih doneo kod mene, poslušali ih na mojoj boljoj zvučnoj par minuta i ostavili ih za svagda, eno ih negde kod mene na tavanu u nekoj kesi...

No to nema toliko veze sa ovom temom ali eto da kažem da sam se teško odlučio da naručim ove bubice i to sam uradio samo usled jadne jadne jadne ponude kod domaćih prodavaca. Išao sam logikom "kad već kupujem šit daj da ga ne platim puno".
1) Estetika
Ove sluške upadljivo deluju ali se lako prljaju. Na gumicama se sve vidi, i najmanji deo prašine koji padne na njih. Kabal se prlja tako da ga je teško oprati i alkoholom, takva je neka guma. Džek je već siv i to posle samo par dana korišćenja. Do duše, baš ih rabim, rade po 8h dnevno.

2) Udobnost
Ne zamaraju uši. Kabal ne vuče bubice da ispadnu iz ušiju. Kabal je od takve neke gume koja se prijanja uz telo / odeću i gotovo da ne reaguje na silu gravitacije. Takva guma je upravo i razlog lakog prljanja.
3) Izolacija
Gumice nisu dal najbolje debljine ili možda dovoljne veličine pa eto onaj standard koji je Boris Ložač postavio, ove bubice ne dostižu. Čuje se teta sa GSP automata i dok sluške rade. Imaju tako neki propust u izolaciji da ti srednji tonovi dopru do mog čula sluha i pored bubica u ušima. Naravno ovo ne važi kada su bubice pod punim opterećenjem / max Volume. Ali eto obratio sam pažnju na taj reper koji je naš drug BL postavio.

4) Izdržljivost
Već sam sedao na njih, lomio kabal oko džeka, 2 puta ih iščupao iz ušiju zapinjuči kablom za nešto. Ovo što sam do sada doživeo odaje utisak o fenomenalnoj "
stamini".
5) Zvuk
Uh. Napravite pauzu sad ovde, idite po neki čaj ili kafu.

Ne znam kako da krenem sa opisom zvuka koje ove sluške repodukuju. Naravno i ovde bi 1 pesma da možete da je čujete rekla više od 1000 reči ali pokušaću prvo da napravim uvod u to u kakvom je stanju moj sluh pa da probate da se uporedite sa time kako bi kasnije mogli poptuno da shvatite šta pokušavam da kažem.
Slušam raznoliku muziku. Prvenstveno "Crni Zvuk" dakle crnačku (Afro Američku) muziku koliko god ovo ružno zvučalo "na prvi pogled". Dakle volim lep zvuk koji ne para uši, volim ritam, volim vokale naročito. Ima u mojim plejlistama i Rok-a, Hausa... svačega ali Black Sound preovlađuje.
Slušalicama mogu da oprostim bas, mogu i deo srednjih tonova da oprostim ali ako su osakaćene sa visokim tonovima onda su takve sluške za mene đubre.
Ne volim ekvilajzere previše da upotrebljavam samo toliko da pokušam da izvučem zvuk koliko god je moguće da zvuči kao u nekom studiju ili na dobrom ozvučenju. Dakle ne patim ni od toga da mora nešto jako da bude koliko patim od toga da bude čist zvuk.
Od raznoraznih dodataka preferiram samo stereo pojačivače ako i samo ako ne kvare nešto od muzike tipa vokale. Dakle može ali samo u meri u kojoj se nešto drugo ne gubi. Zato volim AIMP plejer na komjuteru i Poweramp na Android uređaju.
Nadam se da će me "audiofili" okaraktereisati kao nekog normalnog.

Prvi utisak sa ovim bubicama je bio - gde su dođavola visoki tonovi. Naročito je bilo izraženo razoračenje jer sam u međuvremenu bio na stock backup Sony bubicama koje su imale pristojan zvuk do nekoh 2/3 jačine zvuka uz gotovo potpuno odsustvo basa, što zbog neuspeha drajvera da reprodukuju toliko i zbog zastarelog dizajna bubica koji je doprinosio ispadanju iz uva. Dakle prvi korak je bio reset
Poweramp plejera, reset
DSP Manager-a i polako i strpljivo da se napravi "filter" takav da i Soul i Haus i Rege zvuče vrlo dobro ili odlično bez da se menja bilo šta vezano za podešavanje zvuka.
Do visokih tonova se relativno lako došlo jer Poweramp ima širok ekvilajzer - još 1 stvar zbog koje sam zavoleo ovaj plejer. Kada su visoki tonovi nekako dobijeni došlo je do izražaja niskih odnosno nečega između niskih i srednjih. To ove bubice ne vole. Blagim neurtalisanjem ovih tonova u prvi plan su iskočili srednji tonovi koji pri večoj snazi zvuka paraju uši i javlja se osećaj kao cepaju drajvere. Ako ste nekada duvali u najlon od bombone kao klinci - e to ta asocijacija.

Nisam pisao ništa o ovom proizvodu par dana od kupovine jer sam konstantno nalazio nove mane na nekoj pesmi. Kao što napomenu' gore negde, cilj mi je bio da napravim filter gde ću moći da pojačam zvuk do kraja, bacim se na posao i ne drndam telefon stalno prilagođavajući EQ svakoj novoj pesmi / žanru.
Na kraju sam došao do zaključka gde ću vam okačiti 1 sliku EQ-a i malo je iskomentarisati:
6) Sumiranje
Sluške imaju problema sa srednjim tonovima. Prenaglašeni su i užasni na preko 2/3 - 3/4 jačine zvuka. Asociraju na jeftina Genius / Canyon i slična "rešenja".
Imaju blagih problema sa visokim tonovima, najviše zbog toga što srednji kvare sve koliko su upadljivi. Najveći problem je neutralisati njih.
Ako se sluša muzika jako, blizu ili na maximumu, dodatnih "bustova" za bas ne treba. Pružaju, obzirom na svoju namenu, sasvim lep i mekan bas za 1 bubice. Svako isticanje basa samo kvari utisak jer izgleda da drajveri nisu u stanju da pruže neki extra bas osim da kažem onoga što se očekuje od nekih srednjih (best buy) slušalica i takva ocena je taman pa dovoljna. Drajveri su na granici što se basa tiče, to je moj utisak.
Na kraju sam uspeo da napravim dobar filter (EQ, vidi sliku iznad, linija EQ je na sred slike), ali uz puno prepravki. Sada sam zadovoljan zvukom, slušam i na max Volume jer imam buku na poslu. Za grad i GSP već ne mora full skala do kraja, svi spoljašnji zvuci prestaju na 1/2 - 2/3 snage zvuka.
7) Ocena
Moja ocena, kao nekoga ko voli muziku, sluša je po ceo dan dok je budan, ko je probao bez i malo skromnosti, mnogo zvučnih, slušalica i bubica, do duše uglavnom stock ili jeftinih varijanti jer nisam buržuj

, moja ocena je od prilike ovakva:
Za prosčnog korisnika nisu. Samo za nekoga ko je voljan da od ovog relativno lošeg proizvoda napravi nešto što će zvučati, možda i upadljivo dobro, za jedne bubice od 2000 Dinara.
Ako budem u prilici kupiću i Sony-e koje je BL uzeo pa ću onda napraviti 1 "vs" test. Ali ne obećavam, sve zavisi od "prilika".