Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
^ Preko ebay-a ili amazona? :)

Šta je to i odakle da naručim?

Uff. :)
Ja sam iz BG, i mesec dana tražim neke brendirane bubice do 4k Din šetajući se po gradu i zivkajući razne telefone. Nudili su mi prljave (ostaci masti iz nečijih ušiju) Superlux, razne AKG koje na oko deluju jako loše i jeftino, Philips za koji je neko ko je imao više modela rekao ovde u temi da je loš izbor i ovo da naručim. Sony nisam mogao da nađem a i bio sam na Sony-u pre ovih Skullcandy, doduše najjeftinijem mogućem Sony-u, pa sam hteo da promenim. Na kraju sam naručio ovo na neviđeno koliko je ovde dobar izbor!
Tako da - za 4k Dinara ja nisam uspeo da nađem bolji izbor a bio sam itekako uporan! ;)
:wave:
Bljaaak!:D
Zar nije bilo Senn CX 175 npr. kod nas?

i ja sada trazim nesto za oko 4-5k.
shebao sam nekako senn cx 150. jedna ne radi. garancija istekla pre 15 dana (slusalica prekida vec 2 meseca :wall: )
mislio sam da zbudzim konektor na ovima i da ih poklonim, a da uzmem sebi nove. ne znam da li da se isprsim za cx 300 II ili da trazim nesto drugo.

i jel moze neka preporuka za zenske sluske? max 3000. trebalo bi da imaju torbicu za nosenje.

Poslednja izmena:
Koga interesuje povoljne sennheiser http://shop.grothusenav.com/ki/SENNHEISER-PRIVAT-AUDIO-62.html
Sluske koje su bile izlozene u radnji ili im je ostecena kutija pa zbog su zbog toga jeftinije. Meni je drugar uzeo cx300 II, kutija bila unistena al sluske ispravne, mada mi posle 1.5god otisla jedna bubica :mad:

Sad ne znam dal opet da uzmem neke sennheiser ili mozda da probam soundmagic, izgledaju mi kao da su izdrzljivije.

^ s'lux in ear modeli su napravljeni tako da zvuce kao slusalice par klasa iznad ali zato materijali/izrada/udobnost/izolacija ispastaju jer ne bi bilo realno da za 30-ak evra nude sve to.

http://www.head-fi.org/t/493052/superlux-hd381-series-mini-review-comparisons

Sto se bubica tice ja sam pre za Senn opciju makar i SL zvucale bolje jer ipak sumnjam u dugotrajnost a to je za in ear slusalice dosta bitno jer se nose svuda, guzvaju po dzepovima itd.

Izmedju cx175 i ovih hd381 izabrao bih ove prve.

A sto se slusalica za komp tice.. to je vec druga prica. tu SL nudi mnogo vise od svih ostalih za iste pare, materijali su jeftini ali je izrada ok i nista im nece biti osim ako ih neko ne lansira u zid.

Mozda gresim za kvalitet/dugotrajnost sl in ear modela kao 381, treba proveriti to ali opet malo je nerealno da traju duze od Senn, AKG, AT, pioneer, sony..

Poslednja izmena:
Jel su superux skroz in ear modeli? Cemu sluzi rupa na plastici? :D Cudno izgledaju, ne znam dal ce mozda da zuljaju zbog oblika...
img_HD381_front_web_xl.jpg
I jel rade uopste ove komande na android telefonima?
controlizer.png

Puno mi je da dam 40e za soundmagic pogotovo sto trenutno slusam muzika na mobu, Superlux HD 386 su 25e, sto je skroz ok, videcu il njih il ipak neke sennheiser.

Pretpostavljam da su superux kod nas skuplje ako ih uopste ima?

Moram da gnjavim. Treba mi preporuka za ženske slušalice do 3000 din. Trebalo bi da dolaze sa torbicom, ali recimo da nije neophodno.
Prednost je izdržljivost pre samog kvaliteta zvuka, ali naravno, i zvuk je bitan.

Relativno je hitno jer je 30. rodjendan. Znači nikakva poručivanja već samo domaći lager.

^ jedino da potrazis senn cx175 u nekoj zenskoj boji ako ima kod nas. Kostaju oko 3800 din sto je oko 33e a slusalice su odlicne i tesko da postoje primetno bolje i kvalitetnije za te pare. (ucinilo mi se da si napisao do 30e pa reko jos 3 i nije problem). Takodje su i udobne.

E sad da li ces ih naci u nekoj crvenoj boji.. pitanje je. A posto pitas u temi o bubicama/in ear koje su same po sebi male i dizajn moze tesko da dodje do izrazaja, zasto je uopste bitno da budu ''zenske''? Mozda negde nadjes neke decje/zenske od nekog levog proizvodjaca ali to nije resenje. Kupi crne/bele cx175, bitniji je kvalitet od boje ;)

A par postova iznad imas akciju koju je postavio blackpearl gde crvene cx215 umesto 35e kostaju samo 15e ali su u pitanju slusalice na akciji koje su ili bile izlozene u radnji ili imaju ostecena pakovanja a to nikako nije proizvod za poklon osim ako se licno ne uveris da su ciste i da rade savrseno a pakovanje ima neko smesno ostecenje.

E da se ispravim, posto je sajt slican 4audio sajtu mislio sam da je ova akcija kod njih i da mozes sve da proveris, znaci ova opcija otpada.

Poslednja izmena:
Moze samo jedno blago offtopic pitanje.. Koja je to razlika, mislim vecina slusamo 192kbit MP3-eve, ima tu i dosta i 128kb iz starijih kolekcija. Gledam mislim koja razlika moze biti od recimo ovih Sony-evih sto sam uzeo za 1500, i nekih od 50, 60e.. Na bubice mislim. Koliko jedan MP3 moze bolje da zvuci i kad se gubi smisao u datoj kolicini novca..

Poslednja izmena:
Aj dupli post da bude preglednije.

Ovde mozes da nadjes 3 ''zenska'' modela za oko 2300-3000 din. Posto su u pitanju Sony/Pioneer verovatno je rec o slusalicama ok kvaliteta (da li postoje bolje za iste pare, verovatno ali treba citati testove i gledati nijanse).

Evo :

http://www.tehnomanija.rs/slusalice/sony-slusalice-mdr-ex40lppi.html

http://www.tehnomanija.rs/slusalice/sony-slusalice-mdr-ex50lpr.html

http://www.tehnomanija.rs/slusalice/pioneer-slusalice-se-cl34-e.html

Prema cenama ove poslednje pioneer bi trebale da budu najbolje. Ukucaj naziv svakog modela pa jos head fi i naci ces utiske po audio forumima (ako ih ima, verovatno ima bar nesto).

Za 3k din ne mozes da ocekujes ne znam ni ja kakav kvalitet izrade i trajnost, 2-3 godine u normalnim uslovima upotrebe i to je to.

Moze samo jedno blago offtopic pitanje.. Koja je to razlika, mislim vecina slusamo 192kbit MP3-eve, ima tu i dosta i 128kb iz starijih kolekcija. Gledam mislim koja razlika moze biti od recimo ovih Sony-evih sto sam uzeo za 1500, i nekih od 50, 60.. Na bubice mislim. Koliko jedan MP3 moze bolje da zvuci i kad se gubi smisao u datoj kolicini novca..

Pa sve zavisi ko sta slusa. Ja na telefonu slusam ili 44-96kHz flac jer to slusam i na kompu gde imam iole ozbiljan audio. combo (najjeftinija zvucna sa amp-om + budzetne studijske slusalice) i mrzi me stalno da konvertujem zbog ustede prostora. Mada je za Senn cx150 i solidan audio izlaz na sony XP i kvalitetan 320kbps mp3 dobar izbor (znaci flac konvertovan preko nekog programa u dobar 320kbps). Isto to slusam i na matorom sony walkmanu jer nema flac podrsku (mozda moze da se flesuje nesto ali i onako je samo 1Gb).

I stvarno ne razumem ljude koji slusaju 128/192 mp3.. vi niste ni svesni sta sve ne cujete a i to sto cujete koliko jadno zvuci :) Ja sam to ukapirao pre oko 7,8 godina ali sam tek pre 4 godine poceo polako da ulazem pare u zvuk.. i to je rupa bez dna, polako odvajam sve vise para, zadovoljstvo koje se isplati :)

Evo primer, prethodne pioneer slusalice za komp placene 3k din (sada su oko 5k) i jos uvek vaze za jednu od boljih kupovina do 50e (ne racunajuci superlux i slicne), slusalice koje su usima donele novu dimenziju zvuka uz flac. Onda sam sa njih presao na studijske presonus koje su izradjene dobro ali uz detalje od suve plastike ali zato zvuce kao slusalice par klasa iznad i razlika u odnosu na prethodne pioneer je primetna, nije placebo, jednostavno je zvuk cistiji, ''utegnutiji'', precizniji, osecaj prostora je dosta bolji (npr u filmovima, igrama i tako produciranim pesmama, ili jos jedan klasican primer gde niko kome sam pustio ovo sa slusalicama nije mogao da veruje sta cuje i na koji nacin), svaki instrument se cuje jasnije.. i to jos pored socijala zvucne, da imam neku od 150e razlika bi bila jos veca :)

E sad zamisli kako je sve to sa pravom studijskom opremom i lossless fajlovima naravno, pa nisu ludi oni koji spucaju hiljade evra u kucno ozvucenje/slusalice i opremu.. pa po nekoliko slusalica imaju jer su neke neutralne, neke basshead itd.

Poslednja izmena:
Ja slusam vecinom 320kbps, jer flac tesko nalazim za ovu moju muziku. Ni ja ne znam ko jos slusa 192, a da ne pricam o 128 :d

Dobro audiofili, nisam vas prepoznao :) 128 je iz ranijeg doba i neka muzika koju bi teze opet nasao i/ili me mrzi da opet skidam. 80% muzike mi je barem 192kbps. Mislim i u tom kvalitetu opet na slusalicama cujem pet puta vise stvari nego na zvucnicima, neke instrumente prvi put cujem kao i glasove/reci :) Gledam da li za 192 ili 320kbps ima i koliko (ne za audiofile vec za normalne ljude :) ) poente u tri, cetiri puta skupljim bubicama...

Ili jos jedan primer, u ovoj pesmi je lik, producent ubacio drum sempl koji se cuje kao da je neko udario palicom u daljini + eho. Znaci on je zamislio da to tako zvuci. Sa cx150 se to cuje ali ne tako izrazeno ali sa presonus hd7 to tako neverovatno i realno zvuci da sam se prvih par puta slusajuci pesmu okrenuo da vidim sta je to puklo iza mene :)

https://www.youtube.com/watch?v=QZH1V8ljoOs

Na YT to skoro i ne moze da se cuje, smesno zvuci.

A takvih primera je milion.. uz lossless fajlove naravno. Vazi i za pesme ali i za igre visoke produkcije. Evo npr za lozaca, pa nisi ni svestan kako BF4 zvuci sa ovim slusalicama, kao da si na bojnom polju :d :smoke: Ili zvuk automobila u Assetto Corsa, rally igrama.. pa onda vetar, talasi, grmljavina, svaki zvuk ima dimenziju i mozes da procenis udaljenost (mislim na sve, ne samo na bf4). A kao sto rekoh jos imam socijala zvucnu koja je odlicna za te pare ali daleko iza studijskih izvora zvuka, znaci moze dosta bolje i od ovoga sto sada cujem.

Dok se ne dozivi i ne cuje tesko moze da se poveruje :)

I da, taj osecaj prostora i kvaliteta zvuka posebno dolazi do izrazaja prilikom gledanja BR rip horora sa kvalitetnim zvukom, e tu se vidi ko ima 00 pa da u 03h gleda sa zvukom na 30%+ :d :d

Dobro audiofili, nisam vas prepoznao 128 je iz ranijeg doba i neka muzika koju bi teze opet nasao i/ili me mrzi da opet skidam. 80% muzike mi je barem 192kbps. Mislim i u tom kvalitetu opet na slusalicama cujem pet puta vise stvari nego na zvucnicima, neke instrumente prvi put cujem kao i glasove/reci Gledam da li za 192 ili 320kbps ima i koliko (ne za audiofile vec za normalne ljude ) poente u tri, cetiri puta skupljim bubicama...

Imam kuci jos stare muzike sa pocetka srednje skole, 128/192.. ne bi poverovao koliko flac/ape/alac bolje zvuce :) Znaci to nije neka smesna razlika, ako bih mogao da napravim paralelu sa vidom, zamisli taj strokavi mp3 kao da gledas pejzas kroz naocare sa dioptrijom cija su stakla zamazana masnim rukama a lossless kao gledanje svojim ocima i zdravim vidom :)

Poslednja izmena:
HSV, jasno je bre to sve naravno.. :)

Pricam o bubicama i slusanju muzike na mob. telefonima, 520 u mom slucaju.. u gradskom prevozu i bucnim ulicama. Da li u toj situaciji vredi 2, 3, 4 puta veca razlika u ceni.

Dobra zika btw :)

pod zenskim sam hteo da napomenem za koga su namenjene. ne bih da ispadne uvredljivo, ali devojke mnogo manje paze na cuvanje slusalica i brze ih trose, a sa druge strane su zadovoljne YT kvalitetom zvuka. vecina devojaka koje znam, trosi one kineske kopije za ipod od 150 din i to jednom mesecno. to se cupa iz torbe i odmrsava...

kasno sada da zovem 4audio pa cu videti u ponedeljak da li imaju cx150 cx170 ili nesto tako, a u tehnomaniji mogu da razgledam koliko hocu.

hvala

@ lozac ^ zvuk na telefonima je dosta napredovao. Pa i snapdragon kao cipset, sve su bolji i bolji. E sad, i dalje mnogi osim htc-a/apple-a ne imitiraju nesto kao pojacalo (u smislu da povecaju napon na izlazu pa da zvuk bude dosta glasan). Mada sada svi to polako rade ali postepeno. Naravno najbolji je wolfson iz samsunga/apple-a mada je apple presao i na jos jedan kvalitetan cip, zaboravih naziv.

To nema veze sa kvalitetom zvuka, npr htc one M8 i Samsung S5 imaju dosta slican kvalitet zvuka ali je htc glasniji sto je diskutabilno koliko je potrebno jer in ear slusalice i glasan zvuk mogu da syebu sluh a S5 je vec dovoljno glasan. Ma ne samo ti telefoni, odavno je zvuk napredovao toliko da je dovoljan za 90% ljudi u svakom smislu.

I jos jedan primer, mislio sam da sony xp ne moze mnogo bolje da zvuci nego ovako sto sam cuo sa cx150 ali sam se iznenadio kada sam uzeo presonus. Znaci moze jos bolje, zato cu sledeci put da idem na bubice od 50-ak evra ali ne pada mi na pamet vise i zbog para i zbog toga sto mogu da ih izgubim itd.

Ti imas L520 i gledajuci gsm arena test zvuka mislim da ne bi bacio pare da kupis neke in ear do 50e. Uz to da bi morao da predjes na lossless. Pa i sa tim sony od 12e bi cuo razliku kada bi sa loseg mp3 presao na flac ili bar 320 mp3.

Nije to audiofilski trip, niko od nas nije pravi audiofil jer nemamo takvu opremu, nego ja to uzivanje u dobrom zvuku za malo para u 2014 godini smatram kao nesto normalno.

Poslednja izmena:
pod zenskim sam hteo da napomenem za koga su namenjene. ne bih da ispadne uvredljivo, ali devojke mnogo manje paze na cuvanje slusalica i brze ih trose, a sa druge strane su zadovoljne YT kvalitetom zvuka. vecina devojaka koje znam, trosi one kineske kopije za ipod od 150 din i to jednom mesecno. to se cupa iz torbe i odmrsava...

kasno sada da zovem 4audio pa cu videti u ponedeljak da li imaju cx150 cx170 ili nesto tako, a u tehnomaniji mogu da razgledam koliko hocu.

hvala

Slobodno idi na cx175 ako pare nisu problem, ako moraju da budu crvene/roze i do 3k onda one sony ili pioneer koje sam postavio (2600-3k din). S'tim sto nece cuti njihove mogucnosti ako samo slusa radio, muziku sa YT i slicno ali ce bar trajati duze od xwave, hama, canyon i drugog djubreta.

Poslednja izmena:
Koga interesuje povoljne sennheiser http://shop.grothusenav.com/ki/SENNHEISER-PRIVAT-AUDIO-62.html
Sluske koje su bile izlozene u radnji ili im je ostecena kutija pa zbog su zbog toga jeftinije. Meni je drugar uzeo cx300 II, kutija bila unistena al sluske ispravne, mada mi posle 1.5god otisla jedna bubica :mad:

Sad ne znam dal opet da uzmem neke sennheiser ili mozda da probam soundmagic, izgledaju mi kao da su izdrzljivije.

Da li mozda neko zna koliko ovi naplacuju shipping do Srbije?

Vidim da ima ljudi koji poznaju materiju pa da pitam.Imam LG Optimus 4X i slusao sam muziku na oni fabrickim bubicama,koje su pre par dana misteriozno nestale,tako da moram gledam nesto novo.
Bitno mi je da imaju mic da mogu pricati.Isao bi do nekih 40e.
I interesuje me uopste kakav je cip na ovom telefonu,isplati li se uopste ulagati u neke bolje bubice?

^ prema ovom testu audio kvalitet je.. Disappointingly poor audio quality

Do 40e izbor je ogroman - u svetu. Mada i kod nas ima dosta modela, u win win-u, tehnomaniji itd.
Za 33e sennheiser cx175 su provereno dobar izbor.

Nazad
Vrh Dno