Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
To pored Tuckwooda valjda bese Adacom computers svojevremeno (ne znam da li je jos uvek?) ali mislim da tamo ima samo Genius bubica i jos nekih dzeftinijih (bar sam ja to zapazio u izlogu kada sam prolazio pre nekih mesec dana).

Poslednja izmena:
Hocu da se zahvalim useru Pushka na uspesno izvedenoj operaciji napavljana AKG 324P bubica. Druze hvala ti drago mi je sto ovde ima ljudi kao sto si ti. Respect

Sto se tice slusalica, zvuce jako dobro, malo izrazeniji high end, sto sam lako korigovao eq-om. Kad ih raspalim za par dana javljam utiske.

Hocu da se zahvalim useru Pushka na uspesno izvedenoj operaciji napavljana AKG 324P bubica. Druze hvala ti drago mi je sto ovde ima ljudi kao sto si ti. Respect

Sto se tice slusalica, zvuce jako dobro, malo izrazeniji high end, sto sam lako korigovao eq-om. Kad ih raspalim za par dana javljam utiske.

Ista prica :).

Nema problema momci drago mi je da sto otprilike potvrdili moje utiske, i jedva cekam dublju analizu, posto kao sto rekoh ja sam sebe nemogu nazvati nekim strucnjakom, ali su mi zvucale bolje od iceg sto sam ja imao, a za tu cifru su poprilicno dobar odnos cena performanse barem ja mislim.

Prezadovoljan sam AKG 324p slusalicama. Nisam jos uvek bio u prilici da ih uporedim Senn CX300 pa cu to javiti naknadno. Sansa fuze slusalice, altec 515e, SE W950 in ear slusalice, i ATP3 prdavci nemaju sta da traze pored 324P. Najveca razlika je na Fuze-u gde se zvuk neverovatno otvorio u ondnosu na fabricke slusalice. Glasnije su od svih pomenutih slusalica.
Slusalice su udobne za nosenje, sa medium nastavcima mi savrseno odgovaraju i ne ispadaju, sto mi je jako vazno jer mi je do sada na svim slusalicama koje sam probao, leva ispadala iz uha. Kabal je simetrican i za mene idealne duzine ( visok sam 195cm i nemam problema da drzim plejer u dzepu farmerki a slusalice prebacene iza usiju) a nema viska koji bi me nervirao i zapinjao okolo. Jedina mana kabla je sto prilicno tanak.
Odlicno izoluju buku(probao sa mesecevom sonatom u gsp-u i odusevio se), takodje skoro se uopste ne cuju spolja (morao sam da se primaknem na 10cm da bih cuo da li sviraju).
Zvuk je na prvo slusanje, sa prenaglasenim visokim opsegom, ali posle duzeg slusanja u stvari shvatio da se cuje mnogo vise detalja i da ostale slusalice zvuce kao podstanar "govorio je preko dzempera". Pojacao sam bas koji daje neke znake zivota oko 27Hz a pocinjem jasno da ga cujem na 35Hz. Kada se pojaca niski opseg, cuje se da je bas jako utegnut i precizan i bez distorzija, bas bubanj zvuci jako dobro. Visoki su kao sto sam rekao zvucali prenaglaseno i malo hladno ali kad se doteraju zadrzavaju detaljnost a i da bi se usi/mozak prilagodili novom zvuku trebalo je da prodje malo vremena. Da me ne shvatite pogresno, 324p su mnogo bolje, detaljnije od pobrojanih slusalica, sa ili bez EQ.

Edit: Za testiranje sam koristio http://www.tucows.com/preview/502787 program sinegen pa mogu svima da preporucim ovu super alatku, kojom mozete da nadjete i pomocu eq-a na plejeru da korigujete pikove koji nastaju zbog rezonance u usnom kanalu 5-10KHz. Jednostavno krenete od 5500Hz pa slusate koje frekvencije najglasnije cujete.

Poslednja izmena:
Da pozdravim ortaka Pusku (sto kazu gore vec mnogi) >na uspesno izvedenoj operaciji nabavljana AKG k 324P bubica.. Bubice su skroz kvalitetne, zvuk odlican, bass razbija.
Hvala covek! Preporucujem svakome, kolko para - mnogo vise muzike

Ja bih svima preporucio AKG K324 P, in-ear model...bile su skupe kad sam ih kupio (oko 6000)

Imaju super cist zvuk, dobar bass, i otprilike su u rangu onih Sennheiser CX-300 i Creative EP-630, i izgledaju jako slicno.

Ja vam svima rekoh odavno za AKG K324P.

I jos jedna stvar, ako nekom ne treba jedna ona najmanja gumica za sluske, mozda bi mogli da se menjamo, ja sam izgubio jednu, a samo te najmanje mi odgovaraju :| Pliz pomagajte

Poslednja izmena:
Ispao sam malo iz tokova domaceg trzista pa me interesuje jel radi neko kod nas neki od ozbiljnijih brendova tipa Shure, Etymotic ili Ultimate ears?

Pazario bih neki od modela ako uopste postoje kod nas mada i varijante od preko su ok uz neku pristojnu ugradnju ili ti manje od 50% :D

E pa ovako... EP - 830 kupljene i posle nekih 5-6 sati slusanja da napisem par reci i uporedim ih sa samsungovim istog tipa.

Prvo da kazem da ni posle dobrih 5 sati slusanja nisam osetio ni najmanji zamor u usima.. kao da ih nisam ni nosio..

Sto se zvuka tice nezahvalno je pisati jer svako od nas ima drugaciji sluh..
A sto se mog sluha tice....

Samsungove imaju poprilicno jaci bas.. i to bas osetno jaci.. i to je jedina prednost koju imaju.. ( za mene, opet kazem, jer sam veliki ljubitelj niskih tonova )

EP-830 imaju neuporedivo jasniji i izbalansiraniji zvuk...
Daleko kristalniji od samsungovih...
Odlicna izrada, lake za nosenje..

sa mog aspekta, ljubitelji jaceg basa neka ne kupuju pre probe, jer ce ih verovatno zaobici, a za one koji vise preferijaju kristalno cist i topao zvuk, velika preporuka za EP-830 ;)

U ponudi je bilo i EP-630, ali su mi 830 neuporedivo lepse i imaju bolji zvuk

napominjem jos jednom da je to stvar mog sluha i ukusa, tako da nemojte uzimati ovo zdravo za gotovo...

P.S. poslao sam ti na PP gde se mogu naci i cenu

gde ima EP-630 i po kojoj ceni ?

evo ja mogu da nabavljam sa ebaya sta god hocete od sluski, ako neko hoce grupno nesto da organizujemo, pa da kupujemo, ovde kod nas ne vredi uzimati nista. imate i sennheiser mx300 i akg 324p model za po 39 evra sa transportom do srbije. ako ima zainteresovanih neka se jave.

@Mladen...

Nije sa neta, pise lepo broj telefona...
Covek donosi na adresu...

kazes koji te modeli zanimaju i on ti donese od svakok modela raspakovane da mozes da probas i cujes ih i neraspakovane koje kupujes...

ja sam dobrih pola sata slusao i ep-630 i ep-830 dok nisam odlucio koje cu...

Evo da unesem par ispravki u moj gore navedeni opis... danas sam sluske probao i na drugim uredjajima... nokia 5610 xpres music i na iPod touch - u...

Neverovatno... zvuk je neuporedivo jaci nego sa mog samsunga..
Tako da zamerku koju sam stavio na BAS definitivno povlacim.. jer sa ova druga dva uredjaja imam utisak da mi se tresu oci od basa :)

Sad definitivno mogu da kazem da ep - 830 vrede daleko vise od svoje cene..

Kod mene je problem u player-u jer sa njim te slusalice ne pruzaju ni 60% onoga sto mogu.. ali sa boljim playerom, prica je sasvim drugacija..

jos jednom, sve preporuke za ovaj model ,)

. . .ima li neko josh shta da kazhe za ove slushke? jesu li fake, ili shta??

Evo bas sad gledam slike s neta.. pakovanje i uporedjujem.. identicno je sve..

imam creative hologram, zig... cak sam i merio sluske preciznom vagicom i tezina se poklapa ... kontam ako su fake bile bi lakse...

ne znam.. ovo sto vidim po kutiji i po izradi samih sluski...
jos kada sam cuo danas kako zvuce na 5610 i iPod-u siguran sam 99% da nisu fake...

Ali ako neko ima ep-830 mozemo se naci u gradu pa uporediti, tako je najsigurnije...

Koja je razlika između ep-360 i ep-830?
Vidim da su cene slične ali ne znam u čemu je razlika između ova dva modela.
Koristio bih ove sluške na motoroli ZN5.

jel vidi neko razliku izmedju ove dve kutije?

fake-creative-ep830-1.jpg

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno