Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
^meaning, what? ona razlika izmedju "udaljenosti natpisa od ivice"... ako je po tome, ove su real...

Ima li ko kakvo iskustvo sa Sennheiser OMX 60 VC Street?
Cena je ok, dobra garancija a i sam proizvodjac. Nisam bas nasao neke review-ove o njima.
Koriscene bi bile konkretno uz iPhone. Zahvalan bih bio bas da se neko nadje da me prosvetli :)

Posto sam bio u jameriki probao sam da nadjem Sony ex500lp ili altec lansing 326 ali mi nije poslo za rukom (nisam imao bas puno vremena da vijam sluske po raznim radnjama). Ono sto sam nasao bio je Klipsch Image S2 (trazio sam S4 ali nije bilo) i Altec Lansing BackBeat 206. Uzeo sam oba seta i vise mi odgovara Altec. Danas se vracao za Srbiju i vidim u radnji Sony-a EX500 i reko ajde bas da probam, medjutim opet mi se vise svidja Altec. Ima nekako izrazeniji bas, dok Sony ima lepsi srednji opseg. Pored toga Altec je nekako robusniji, sam kabel je deblji tako da mogu da ih nosim na skijanje bez bojazni da ce se nesto sj*bati. Ako je neko zainteresovan za Sony-a nek se javi. Evo linka ka malom oglasu:
http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=217392
Klipsch S2 bi prodavao isto ali mi se svidja futrola koju sam dobio uz njih. Ako je neko zainteresovan za njih bez futrole nek se javi.
:,,:

Imam istu nedoumicu. Da li neko moze da podeli iskustvo?

Evo neceg interesantnog sto ne kosta puno.
Pre nedelju-dve sasvim slucajno uzmem Pleomax PEP-950 i odusevio sam se.
Pre njih sam koristio Koss The Plug, ali ovo su neverovatno dobre bubice taman kostale i 3x vise nego sto sam ih platio.
Malo sam razmazio sluh studijskim monitorima, pa mi sad na svakom sistemu ponesto smeta. Ovo su prve bubice kod kojih je prvi utisak bio - "To je to".
Nijedan deo spektra nije preteran, imaju vrlo ravan odziv, pa sve vrste muzike zvuce kako treba, bass je prilicno definisan, nije muljav, ali je dovoljno jak i prijatan.
Treba samo ubosti koja od 3 gume pasuje za vase uvo (meni je default bio savrsen) i to je to.

Da odgovorim na sopstvenu nedoumicu. :D Uzeo sam AKG K 324p i sluske izuvaju. Odlicno se cuju, bas su jake (zbog niske impendanse valjda). Cena je sasvim korektna, covek je dosao, probao sam i sony i creative al sam uzeo AKG. Ne smem da pojacam do kraja na mp3-ju jer boli. Bas je definisan, ne bubnja mnogo a ima ga vise nego dovoljno. Sa dobro podesenim ekvilajzerom pravo je uzivanje. Pozz

Evo neceg interesantnog sto ne kosta puno.
Pre nedelju-dve sasvim slucajno uzmem Pleomax PEP-950 i odusevio sam se.
Pre njih sam koristio Koss The Plug, ali ovo su neverovatno dobre bubice taman kostale i 3x vise nego sto sam ih platio.
Malo sam razmazio sluh studijskim monitorima, pa mi sad na svakom sistemu ponesto smeta. Ovo su prve bubice kod kojih je prvi utisak bio - "To je to".
Nijedan deo spektra nije preteran, imaju vrlo ravan odziv, pa sve vrste muzike zvuce kako treba, bass je prilicno definisan, nije muljav, ali je dovoljno jak i prijatan.
Treba samo ubosti koja od 3 gume pasuje za vase uvo (meni je default bio savrsen) i to je to.

sjajno, pogotovo što se pozivaš na iskustvo sa kvalitetnim ozvučenjem,
ali da li si imao prilike da probaš ove AKGK324P što ih prodaje ovaj u ovom oglasu ?

inače našao sam jednostavnom pretragom na domaćim sajtovima ove Pleomax
što ih ti preporučuješ, i koštaju oko 15 eura i niže.

Poslednja izmena:
Da odgovorim na sopstvenu nedoumicu. :D Uzeo sam AKG K 324p i sluske izuvaju. Odlicno se cuju, bas su jake (zbog niske impendanse valjda). Cena je sasvim korektna, covek je dosao, probao sam i sony i creative al sam uzeo AKG. Ne smem da pojacam do kraja na mp3-ju jer boli. Bas je definisan, ne bubnja mnogo a ima ga vise nego dovoljno. Sa dobro podesenim ekvilajzerom pravo je uzivanje. Pozz
. . ..hmm, da li vredi razlike u ceni izmedju EP-830??

@dextz
Iskreno, Creative je dobar. Ja sam se pomalo (moram da priznam) vodio i logikom brenda AKG vs Creative. Ali mi se cini da ipak AKG daje malo preciznije i definisanije srednjotonce i visokotonce. Najbolje bi ti bilo da sam cujes i odlucis, jer je to ipak prevashodno subjektivna stvar. Ja nemam tog audiofilskog osecaja i iskustva da bih sad mogao da razlikujem iskreno. Citao sam review-ove, zabo jedne u usi zabo druge, promenio 2-3 ekvilajzera, i uzeo AKG :).

sjajno, pogotovo što se pozivaš na iskustvo sa kvalitetnim ozvučenjem,
ali da li si imao prilike da probaš ove AKGK324P što ih prodaje ovaj u ovom oglasu ?

inače našao sam jednostavnom pretragom na domaćim sajtovima ove Pleomax
što ih ti preporučuješ, i koštaju oko 15 eura i niže.

Nazalost, nisam imao prilike, mada ne sumnjam da AKG zvuci dobro.
Nisam bio zadovoljan zvukom sa Koss The Plug i TakeMS playerom, ali sam za to krivio player :)
Nisam bas hteo da dajem puno para u tu svrhu, ali sam slucajno video ovaj Pleomax i posto mi odgovara taj tip slusalica (klasicne bubice mi nikako ne pasu), a i moj Koss je malo omatorio, pa su se sundjeri raglibavili :d uzeo sam ih bez mnogo razmisljanja u nadi da ne mogu da budu lose koliko su jeftine.
Kao sto rekoh, vrlo prijatno iznenadjenje.
Kod kuce slusam muziku na M-Audio BX5a i Beyerdynamic DT770, a ove bubice vise nego dobro sluze za "prenosni" zvuk.
Bar dok ne resim da uzmem neki in-ear monitoring :eyebrows:

Nazalost, nisam imao prilike, mada ne sumnjam da AKG zvuci dobro.
Nisam bio zadovoljan zvukom sa Koss The Plug i TakeMS playerom, ali sam za to krivio player....
ja imam SansaClip za koji se na mnogim test-sajtovima tvrdi da ima kvalitet zvuka ravan skupim mp3 plejerima.

pitao bih te još direktnije: da li imaš uporednog iskustva sa nekim boljim mp3 plejerom uz neke kvalitetnije bubice ,
u odnosu na šta bi mogao da kažeš da su pleomax bubice onako dobre(bez obzira na cenu) kao što si rekao ?

važno mi je , jer jedno je ako si se ti iznenadio što slušalice koje si toliko platio daju uopšte pristojan zvuk (vidi vidi, ne krče i ne varniče, sjajno!!!)
a sasvim drugo ako imaš iskustvo sa nečim kvalitetnim da uporediš, pa si shvatio da jeftine slušalice zvuče dobro kao neke "sa imenom".

ovo sve pitam zato što sam ja u isto vreme škrt i volim kvalitet, teška kombinacija.

He,nazalost nema nigde u bg u gde je bilo, sad moram da trazim da mi salju expresom. Ako neko zna gde jos ima da se kupi u bg u moze da javi na pm.:)

pa šta ima da se javlja preko pm-a kada je najveća ponuda u ovoj firmi čiji je baner
na vrhu strane - winwin ?!

a usput, u zadnjih nekoliko poruka neko ko radi u bench ekipi preporučuje proizvod
koji se prodaje u firmi koju reklamiraju.

Uzeo sam AKG324P. Covek dosao, doneo jedne na probu, druge neotpakovane. Juce sam se malo igrao sa ekvivajzerima na Sansa Clip plejeru, ali sam utvrdio da "Normal" preset daje ipak najcistiji zvuk. Do duse, pojacavanje basa bi trebalo odraditi samo ukoliko volite da cujete gruvanje. Srednji i visoki su prilicno bolje definisani u odnosu na originalne Sansa sluske koje dolaze uz plejer. Izolacija od okoline je totalna, tako da, kao sto neko rece, mozete opusteno da slusate mesecevu sonatu u prevozu :)
Probacu da nakacim sluske na racunar (prvo na integrushu, pa na Creative SB Live! 1024) i javljam utiske.

pa šta ima da se javlja preko pm-a kada je najveća ponuda u ovoj firmi čiji je baner

a usput, u zadnjih nekoliko poruka neko ko radi u bench ekipi preporučuje proizvod

Pa mogu da reklamiraju , al dzabe kad tog modela nema u win winu u bg u :). Porucio sam iz jedne druge firme preko neta (ako nisu neki prevaranti :)), pa cemo videti dal ce stici.

Bas mi je zapelo da reklamiram slusalice od 1300din :d
Pritom ih i nemamo u Bench House-u

Ko ih prvi uzme, ako mu se ne dopadnu, ja ih otkupim po ceni po kojoj su placene.
Ostali slobodno neka sacekaju utiske.

Stigle su mi pleomax slusalice pa reko da napisem par reci. Prvo kad sam ih prikacio na samsung galaxy smorio sam se opako posto je zvuk bio samo malo bolji od slusalica koje dolaze uz tel. tj bas je bio bolji i zvuk cistiji ali nedovoljno:). Taman da pospem paljbu ovde prikljucim in na nokiu 5800 i neverovatna promena , zvuk je mnogo bolji , basa ima dovoljno , cist i kristalan zvuk (za slusalice od 1000din odlican). Nisam cuo kako zvuce akg ili sl , ali ovo je bas dobro :). Trenutno nemam pri ruci nijedan player da probam , al verovatno ce zvuk biti jos bolji. Uglavnom ko zeli dobar zvuk za malo para neka slobodno uzme ove sluske , a ko hoce da kupi samsung galaxy i da slusa kvalitetan zvuk bolje nek preskoci taj tel :).

Uze sennheiser cx300 II i da kazem iskreno,niti ja osecam izolaciju buke koja dolazi od spolja,niti cujem neki ekstra bas.Pre ovih sam intenzivno koristio Sony mdr 828 od 1200 din. i za mene je ovo prelazak kao sa konja na magarca.
Sluske su kupljene u Italiji u zvanicnoj radnji,tako da iskljucujem mogucnost da su sluske fals.Ja ocekivao vise:S:

ja sam prilicno zadovoljan sa cx 300 II... mada sam cuo sa vise strana da su losije od starih cx 300... npr dosta su mi bolje od koss the pluga koje sam pre toga imao (i izgubio)...
probaj sa drugom velicinom gumica, za ove slusalice je to kriticno...

ps koliko si ih platio u ita? cene su prilicno bezobrazne koliko sam video... u grckoj sam ih uzeo za 37e... mada sam se dvoumio oko cx 200 za 22e (trebao sam uzeti oba seta)

ja sam prilicno zadovoljan sa cx 300 II... mada sam cuo sa vise strana da su losije od starih cx 300... npr dosta su mi bolje od koss the pluga koje sam pre toga imao (i izgubio)...
probaj sa drugom velicinom gumica, za ove slusalice je to kriticno...

ps koliko si ih platio u ita? cene su prilicno bezobrazne koliko sam video... u grckoj sam ih uzeo za 37e... mada sam se dvoumio oko cx 200 za 22e (trebao sam uzeti oba seta)

U Dusseldorfu su ravno 49 ojra

Upravo usviravam cx300II,drasticna je razlika u zvuku ako se odabere neodgovarajuca velicina gumica.Inace ovo mi je upgrejd sa pioneer cl20.Udobnije su,kabal je jedno triput meksi.Zvuk je cistiji i definisaniji u celom spektru ali nisu ni blizu bolje koliko su skuplje,bar jedno cetri puta.

Ipak poklonu se u zube ne gleda.:D

kako cetiri puta? te pioneer su bile oko 20-25e? mislim cena za senheiser u srbiji je definitivno nerelevantna... mislim 4audio se ugradi ocigledno 100%

uzeo sam pleomaxe zeni... vrlo lepo izgledaju i sasvim fino zvuce za te pare... stavio sam manje gumice (tj ona ih je odmah stavila), tako da ih nisam doziveo u punom sjaju... potenciometar jeste zgodan, ali skoro sigurno ce pre riknuti zbog njega...

Vrh Dno