Prezadovoljan sam AKG 324p slusalicama. Nisam jos uvek bio u prilici da ih uporedim Senn CX300 pa cu to javiti naknadno. Sansa fuze slusalice, altec 515e, SE W950 in ear slusalice, i ATP3 prdavci nemaju sta da traze pored 324P. Najveca razlika je na Fuze-u gde se zvuk neverovatno otvorio u ondnosu na fabricke slusalice. Glasnije su od svih pomenutih slusalica.
Slusalice su udobne za nosenje, sa medium nastavcima mi savrseno odgovaraju i ne ispadaju, sto mi je jako vazno jer mi je do sada na svim slusalicama koje sam probao, leva ispadala iz uha. Kabal je simetrican i za mene idealne duzine ( visok sam 195cm i nemam problema da drzim plejer u dzepu farmerki a slusalice prebacene iza usiju) a nema viska koji bi me nervirao i zapinjao okolo. Jedina mana kabla je sto prilicno tanak.
Odlicno izoluju buku(probao sa mesecevom sonatom u gsp-u i odusevio se), takodje skoro se uopste ne cuju spolja (morao sam da se primaknem na 10cm da bih cuo da li sviraju).
Zvuk je na prvo slusanje, sa prenaglasenim visokim opsegom, ali posle duzeg slusanja u stvari shvatio da se cuje mnogo vise detalja i da ostale slusalice zvuce kao podstanar "govorio je preko dzempera". Pojacao sam bas koji daje neke znake zivota oko 27Hz a pocinjem jasno da ga cujem na 35Hz. Kada se pojaca niski opseg, cuje se da je bas jako utegnut i precizan i bez distorzija, bas bubanj zvuci jako dobro. Visoki su kao sto sam rekao zvucali prenaglaseno i malo hladno ali kad se doteraju zadrzavaju detaljnost a i da bi se usi/mozak prilagodili novom zvuku trebalo je da prodje malo vremena. Da me ne shvatite pogresno, 324p su mnogo bolje, detaljnije od pobrojanih slusalica, sa ili bez EQ.
Edit: Za testiranje sam koristio
http://www.tucows.com/preview/502787 program sinegen pa mogu svima da preporucim ovu super alatku, kojom mozete da nadjete i pomocu eq-a na plejeru da korigujete pikove koji nastaju zbog rezonance u usnom kanalu 5-10KHz. Jednostavno krenete od 5500Hz pa slusate koje frekvencije najglasnije cujete.