Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
KOd bubica mislim da gotovo sigurno važi pravilo "koliko para toliko muzike" :), bukvalno. Imao sam ED9 spec edition, platio ih oko 1500din u to vreme, ok sluške za "usput", bus, telefon, itd. I ok su u klasi do recimo 30tak e.

Morao bi da cujem uzivo tako neku kombinaciju i da direktno uporedim, ovako ne znam sta jos moze da se iscedi iz takvog snimka, da bude bas 30, 50 puta bolje nego ovo, koliko i razlika u ceni nalaze :)

Šta znači 30 do 50x bolje... Mislim da ne možeš da na taj način porediš, kako ja da kažem da su ckr10 koje imam 25x bolje od ed9 ako koštaju toliko puta više!? Mogu samo da kažem da ima ogromne razlike u kvalitetu, mogu da opišem koja razlika je u pitanju, ali da li su 25 ili 40x bolje, ne znam :), to je stvar ukusa. Recimo da su npr ckr10 MNOGO bolje od ed9, i da se definitivno čuje razlika na boljim slušalicama, ali ne znam baš konkretno kako da poredim, nego opisom.

Morao bi da cujem uzivo tako neku kombinaciju i da direktno uporedim, ovako ne znam sta jos moze da se iscedi iz takvog snimka, da bude bas 30, 50 puta bolje nego ovo, koliko i razlika u ceni nalaze

Pa evo ti primer, Sony MH750 su sasvim solidne za 2k din (bolje od Senn CX150 npr. a te i dalje kostaju oko 3k din) pa ni preslusavanju Deezer muzike nemaju sta da traze pored ATH CKX9 koje ih prosto oduvaju :) Ogromna razlika u ''velicini'' zvuka, 3D tripu, pozicioniranju instrumenata, dinamici itd. Imao sam i neke odlicne Pioneer (cena u srb oko 55e) i te su zvucale dosta bolje od svih in ear do 30e koje sam probao pa su ih (samo 30-ak evra skuplje) ATH na vec na prvo preslusavanje porazile, sa manjom razlikom, naravno.

Da ne pricam koja je razlika pri slusanju uz kvalitetan DAC/AMP, tada finese jos vise dodju do izrazaja. A pazi, za ''prave audiofile'' kombinacija koju imam je ''socijala-fi'' sto vecim delom i jeste tacno :)

E sad, sto se tice razlike u ceni sve zavisi, meni ATH CKX9 zvuce toliko bolje od svih ostalih koje sam probao da apsolutno vrede tih 40-50e vise od in ear od 20-30e koje se najcesce kupuju.
Sa druge strane postoje i izvikane slusalice koje ''na ime/brend'' mame kupce a ne nudi nista posebno. Zato treba pratiti utiske, testove i onda se lako sazna koje su najbolja kupovina u odredjenoj cenovnoj klasi :)

PS

Preslusavajuci razne zanrove uz CKX9 vrlo brzo sam skapirao sta im fali i zasto ne kostaju npr 300e+ kao CKR10, jednostavno im fali ta ''audiofilska prefinjenost zvuka'', ''life-like'', mikro detalji, sitne nijanse i slicno.

Ipak za potrebe slusanja muzike pretezno preko telefona meni su i CKX9 odlicne ali u blizoj buducnosti vidim FiiO X3 mk2 u dzepu uz CKR10 sa ali-a, NXT LVL :d

Poslednja izmena:
Eto, i HSV "opisno" upoređuje (tako i treba)... kod slušalica ne možeš drugačije izgleda...

Morao bi da cujem uzivo tako neku kombinaciju i da direktno uporedim, ovako ne znam sta jos moze da se iscedi iz takvog snimka, da bude bas 30, 50 puta bolje nego ovo, koliko i razlika u ceni nalaze :)

Ne može naravno, kao što auto od 600k evra nije 30x bolji od onog koji košta 20k ... Ali jeste mnogo bolji.

Poslednja izmena:
Dobro nisam bio mrtav ozbiljan za 50 puta bolje :) Zezam se naravno, samo pokusavam da shvatim sta jos moze da se izvuce iz streaming kvaliteta zvuka, verujem da bi skapirao i smorio se kad bi se uverio licno :)

Naravno da nisi :). Skapirao bi kad bi čuo razliku, ali se ne bi smorio, jer bi isto tako ukapirao da za te pare, ed9 i nisu toliko loše :).

Neko je ovde par puta spominjao Rock Zircon pa sam rešio da ih uzmem. Stigle su danas.
Izrada je super, veći deo kabla je pleten, komande lepo rade na iphone-u. Same bubice su kvalitetne, bojao sam se da će biti teške jer spominju tu keramiku. Silikonski ulošci mi deluju malo oštro pri kraju, osetim ih u ušima, mada to može biti jer nisam dugo koristio bubice.
Bas je prvo što se primeti, dosta je jak. Vokali se lepo čuju, srednji tonovi su malo prigušeni. Sasvim solidne slušalice za 13$. Imate li još nešto da preporučite za 20-30$, pokušavam da nađem zvuk koji bi mi najviše odgovarao?
Koja slika:

4585c68ecd4bfde89f3081702b94469e.jpg

a9532697ecc71a0abcabad82e56d6ae7.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

ROCK Zircon

Neko je ovde par puta spominjao Rock Zircon pa sam rešio da ih uzmem. Stigle su danas.
To sam bio ja :). Nek te služe kao i mene.
Bolje? Nema šanse kad šije i ove skuplje, bar kad je reč o kineskim modelima.
Nisu sasvim solidne, već the best ;).
The Champion of AudioBudget. Easily beats far more expensive earphones.
The whole AudioBudget project was started by wanting to find something in the budget price range that could compete with these amazing earphones.
https://audiobudget.com/product.php?brand=ROCK&id=Zircon
Čovek lepo objasnio, a vidim da si došao do sličnog zaključka.
Exceptional sound quality. The bass is immersive and surrounding, the mids are precise and the highs are smooth and crisp.
Unbeatable build quality and a generous use of quality materials.
The included ear tips are of such a high quality, and provide me with a perfect hassle-free seal, that I used them to test almost all of the earphones on AudioBudget.

Naće se već neko da preporuči nekineske modele, mada na sajtu od tog lika možeš pregledati modele
od 5 i 4,5* pa pogledaj za šta su namenjene.

Poslednja izmena:
@DukeofSerbia super sajt, gledam da uzmem još jednog kineza pa da jednog zadržim a drugog dam bratu jer su se i njegove bubice pokvarile.

@panther_ uzmi slobodno sa AliExpress-a, ja ih nisam dugo čekao, oko dve nedelje.

Imate li još nešto da preporučite za 20-30$, pokušavam da nađem zvuk koji bi mi najviše odgovarao?

http://www.head-fi.org/products/jvc-ha-fxt90

Ove bi morale da budu bar za klasu iznad tih Rock u svakom smislu.
Pretrazi thread, neki clanovi su ih pazarili za 20-30$ i rekose da zvuce toliko dobro, ubedljivo da su odrale xiaomi, KZ i slicne kineske (potrazi poredjenja koje su pisali Vylota i kefalo81).

Duke hajpuje ove Rock kao da imaju VA panel unutra :d

Poslednja izmena:
Е супер јави..

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk
Stigle slušalice dan pred ng. :) Bilo na carini samo jedan dan, bez otvaranja paketa sam prošao, sreća.
Izuzetno premium pakovanje, 4 različite gumice za uši (najbolje mi leže ove default-ne). Zvuk je solidan, recimo malo slabiji kvalitet od piston 3ki. Dovoljno je glasno, ništa preterano. Poprilično su nezgrapne, mada nisam imao problem sa ispadanjem. Fali možda zakačaljka (za majicu sa zadnje strane npr), mada imaju magnet pa može i tako da se nosi oko vrata ako se ne koriste.

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Stigle slušalice dan pred ng. :) Bilo na carini samo jedan dan, bez otvaranja paketa sam prošao, sreća.
Izuzetno premium pakovanje, 4 različite gumice za uši (najbolje mi leže ove default-ne). Zvuk je solidan, recimo malo slabiji kvalitet od piston 3ki. Dovoljno je glasno, ništa preterano. Poprilično su nezgrapne, mada nisam imao problem sa ispadanjem. Fali možda zakačaljka (za majicu sa zadnje strane npr), mada imaju magnet pa može i tako da se nosi oko vrata ako se ne koriste.

Какве су што се тиче разговора? То ме буни, где стоји микрофон и како се чује нпр кад сам на улици и причам..?

Pretrazi thread, neki clanovi su ih pazarili za 20-30$ i rekose da zvuce toliko dobro, ubedljivo da su odrale xiaomi, KZ i slicne kineske (potrazi poredjenja koje su pisali Vylota i kefalo81).

Verujem da su sjajne samo brine što kažu da plitko idu u uvo, ja sam prodao senn cx-300 posle nedelju dana jer nikako nisu mogle da naprave izolaciju. Prošaraću malo po temi da vidim gde su uzeli.

Pa da, i te Zircon su odrale ostale Kineze? Poenta ;)?
Ne pratim nekineske modele niti me interesuju zato imamo tebe, ozbiljno kucam.

P. S.
I vojvoda ne preporučuje samo monitore sa VA panelima što možeš pročitati i sam,
mada znam da malo zekiš :d.

Poslednja izmena:
Valjda ti je jasno da su na ''top listi'' tog sajta/bloga samo odredjene kineske slusalice kojih ima milion bukvalno :d pa me ne bi cudilo da isti sajt ''podrzavaju $" odredjeni prodavci sa ali-a ili cak fabrike.
Naravno ako je u pitanju neki entuzijasta (pod uslovom da radi za dz, iz hobija) onda jednostavno ne moze da testira sve slusalice.

Zakljucili smo odavno da do 20$ treba kupovati samo te CH sluske sa ali-a ali licno ne bih mogao da odolim tim JVC za samo malo vise para. Ali mi ne trebaju jer, prema mnogim poredjenjima, zvucno prakticno egal sa ATH koje imam.

Na kraju i na toj listi ima bar nekoliko in ear koje bih uzeo pre Zircon :)

Poslednja izmena:
Какве су што се тиче разговора? То ме буни, где стоји микрофон и како се чује нпр кад сам на улици и причам..?

To je ono što i meni nije jasno. Valjda kod desne slušalice. Nisam ni siguran. Npr razgovor preko phone app normalno, bez ikakvih problema tera, nema zamerki s obe strane. Skajp poziv? Užas živi, druga strana mi se stalno žali kako se čuje eho, i neko šuštanje. A to je mi je možda i najviše trebalo, da se ne akam sa kablom i prenosom telefona. (Kad pričam volim da šetam) :D moram probati i viber poziv, pa javljam kako je.

Moje cx150 guraju i četvrtu godinu :) kupio sam ih tad na nekoj akciji dal 2800 ili 3800 ne sećam se, ali slušalice nema šta nisu preživele. Najjače mi kad ih zbabuljam i onda 5 minuta ih raspetljavam. Kablu ništa.

Zvuk pogotovo sad na iPhone-u 7 odličan. Uzeo i probao ove bubice što Apple daje uz telefon, dobre su, ali džaba kad nemam sa njima izolaciju. Koristim ih za razgovor ponekad.

***a, CX150 su nekada kostale oko 2-2.5k din i u nedostatku prave konkurencije (posebno iz Kine) stvarno jesu bile dobra kupovina za te pare (uz neke Razer i Denon).

Ali danas.. realno Sony MH750 (koje sam pre 4 godine dobio uz fon) skoro da pisaju po njima, posebno kada se zna razlika u ceni :)
Verujem da ih sada i razne kineske kidaju.. a Senn su 3-3.5k din u srb, smesno, 1k din vise nego pre 6-7 godina.

Da ne pricam kolika je razlika izmedju iole kvalitetnijih in ear i tih Senn dok ATH CKX9 toliko bolje zvuce od da je figurativno razlika kao izmedju Yuga '86 i najnovijeg BMW 5 :d

Tako da je red za apgrejd, s obzirom da imas ajfon 7 :)

PS

Videh malopre odlicne cene za:
Denon AH-C120MA review (snizenje sa 99e na 69e)

Beyerdynamic DTX 102 iE review
Ima ih u raznim bojama, takodje snizenje sa 99e na 69e.

BEYERDYNAMIC MMX 102 iE
Sa 115e na 69e

Harman-Kardon Soho II NC
50e sto je odlicna cena u odnosu na redovnu ali nekako su podeljena misljenja.

I na kraju Sennheiser MM70s i CX5.0i (''i'' verzija za ios uredjaje, na androidu rade ali bez kontrole zvuka, verovatno ni mic ne radi, postoji i G verzija za 'droid ali ne po ovoj ceni). Oba modela su 40e, ako ih imaju na stanju uopste.

Inace su dosta kuplje, npr. CX5.0i/g kostaju skoro 11k din. Video sam i Senn CX300 II za 4.8k din, one su prilicno bassy pa ko voli takav zvuk..

@ Djilkos
Imas iP7, razmisli o tim CX5.0i, za samo 40e to je super kupovina, imaju drajvere iz Momentum in ear ali mnogi kazu da su jos bolje ''tjunovane'' pa nemaju agresivan v-shaped zvuk kao Momentum :)

Necu pisati koje prodavnice su u pitanju, jednostavno mogu da se nadju pretragom a ko ne uspe tu je PP.

Poslednja izmena:
Gledao sam naslednike cx150 i cx300 i video sam sad ih označavaju sa 1,2,3,4,5... Mislim meni ne treba bolje od trenutnih cx150, volim taj njihov bassy zvuk koji daju, one meni rade, a svakako ako geknu pu pu pu, verovatno bih uzeo te 5.0i...

Uh kad spomenu momentum... Kako lepe sluške [emoji7][emoji33][emoji87] Zvuk ne znam kakav je, ali sve ostalo... *** kad kupiš ajfon, moraš i neke fensi sluške [emoji23][emoji23]

Kako hoces ali realno drastican apgrejd bi napravio sa kupovinom CX5.0 :smoke:

Momentum (in ear) imaju naglaseniji bas i visoke (v-shaped) dok su CX5.0 sa istim drajverima ali malo neutralnije sto je po mom misljenju bolja opcija.

Krenuo sam poslednjih par nedelja da koristim bass rings na bubicama (dosta je glasniji bass, ali vazduh nema gde da ode kada se stave).
Juce sam ih koristio skoro citav dan, jer sam se igrao na ps4 i danas me ubija pritisak u usima :).
Izgleda da visesatna upotreba i nije toliko bezbedna kao sto mi se cinilo.

i ja sam uzeo u toj radnji senn cx5 , dobio sam racun i garanciju . Original su i zvuce bolesno dobro. :) BTW radi mic na i verziji , ne radi samo kontrola zvuka.

Poslednja izmena:
BTW radi mic na i verziji , ne radi samo kontrola zvuka.

^ Hvala na ispravci :)

Jasno je da su te CX5.00 za 40e najbolja in ear kupovina trenutno u srb (inace kostaju 10-11k din). ''i'' oznaka je za iUredjaje, G za android ali ocigledno i ''i'' radi na androidima samo bez kontrole zvuka preko tastera i obrnuto verovatno.

http://www.trustedreviews.com/sennheiser-cx-5-00-review
http://en-uk.sennheiser.com/earphones-mic-cx-5-00

@ shin-bojan

Kako ti dodaci uticu na soundstage/imaging?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno