Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Pozdrav, da li moze neko da mi preporuci bubice do 300eu i dac do 100 eu ili da idem na jeftinije bubice i telefon. Razmisljam da uzmem Audio-technica AT ATH-CKR9 i FiiO A3 ili SENNHEISER MOMENTUM 2.0 IEG + lg v10. Da li je dobar dac u lg v10? Od muzike bih slusao sve i svasta, sta god nadjem u flac-u. Hvala!

Mislis bubice i prenosivi plejer? Fiio A3 je ''samo'' pojacalo (E11k mk2 ali su promenili oznaku u A3).

Ja bih uz'o CKR9/10 i FiiO X3 mk2 (trenutno je na ''popustu 24680 din) a moze da se koristi i kao lap/desktop DAC/AMP sto je velika prednost, mozes da kupis i neke over ear sluske za kucnu upotrebu i koristis ih uz taj X3, all in one fazon.

Mozda na KP mozes da nadjes neki Cowon ili mozda neki drugi plejer/dac/amp combo kao FiiO mada su male sanse.
Sada su silne rasprodaje ''preko'' pa mozes da prodjes dosta jeftinije ako nadjes nekoga da ti donese sve to.

Ipak jos malo pretrazi po netu i iscitaj testove i utiske, da bi stekao predstavu sta nude a i razmisli sta ocekujes. Koliko znam i AT sluske i FiiO je moguce probati u dve dobro poznate prodavnice.

Poslednja izmena:
Moze i bubice + plejer, sta god,samo da je sto bolji zvuk. Recimo dok sam kod kuce slusao bih na laptop + dac + bubice, a za van bi mi vise odgovarao ili plejer ili telefon sa dac-om(kao sto je lg V10 ili Htc 10). E sad mene interesuje vase misljenje sta i kako, i da se konacno odlucim. A sto se tice probe slusalica,to je neizvodljivo,nisam iz Bg-a.

X3 mk2 je u isto vreme i prenosivi plejer ali i lap/desktop DAC/AMP, znaci all in one uredjaj. S obzirom da je kod nas izbor takvih sprava prilicno slab tesko da ces naci bolji combo od X3 mk2..
Dakle, X3 II u kucnim uslovima mozes da koristis kao eksternu zvucnu (usb konekcija) a kada ides negde i treba ti plejer jednostavno poneses FiiO u dzepu :)

E sad sto se slusalica tice proguglaj malo vise o CKR seriji pa razmisli da li je to zvuk koji ocekujes. CKR9/10 vaze za sjajne in ear ali nisu sad neke basshead a ni flat analitika..
Imas na hf linku iznad sve lepo objasnjeno, nisu velike razlike u zvuku CKR9 i 10 ali kazu da 9 imaju malo precizniji i detaljniji bas a 10 malo jaci i ''deblji'' bas.

Ako ocekujes klasican, energican v-shaped zvuk (naglasen bas i visoke uz jak atak i ''energiju'') onda bi ti i X3 Mk2 + Senn Momentum M2 in ear bio dobar ''combo'', slicno vazi i za X3II + ATH CKX9/IS ili ATH E50.

Na tebi je da se dobro informises pre kupovine pa da odlucis :) Ja bih uzeo CKR9/10 i X3II ili jos bolje X5 II ali mu je cena kod nas ''simpaticna'' :d

Poslednja izmena:
Ja imam kombinaciju CKR10 + Fiio X3 I, i jako sam zadovoljan. U stvari, samo preko X3 slušam muziku bez obzira što imam i jednu dobru mini liniju sa cd-om. Flac i udri :).
Nađi neki moj raniji post u vezi ckr10, mrzi me sve ponovo da pišem, svakako su preporuka, ali ne da se kupe kod nas za suludu cenu. X3 II je verovatno bolji od I kog imam, ni tu nema greške, odlična spravica. Ja sam svoj nabavio iz usa preko druga za 200$, ali sam dobio i karticu od 32gb, kožnu futrolu, i gomilu nekih kablova koje ne koristim. Pre dve godine a možda i više.

Пошто сам скоро пазарио asus strix wireless слушке за комп, свиђа ми се тај концепт слушалица.. Хтео бих да купим неке бежичне бубице за фон, шта ви мислите дал је паметно пазарити неке, где и које? Појма немам за буџет јер не знам како се крећу цене...

Sent from my HTC One_M8 using Tapatalk

Има ли нешто добро овако, а у Србији? Мрзи ме да чекам са Алија, а и царина итд..

Има ли нешто добро овако, а у Србији? Мрзи ме да чекам са Алија, а и царина итд..

Uzmi Meizu, kod nas do 50, 60e uglavnom imas samo BT krseve.

Ili ako neces da cekas (a 28$ kostaju na GB) ti onda daj 5K din ovom sa KP :)

Uzmi Meizu, kod nas do 50, 60e uglavnom imas samo BT krseve.

Ili ako neces da cekas (a 28$ kostaju na GB) ti onda daj 5K din ovom sa KP :)
28$ у колико би онда била царина и то?

28$ у колико би онда била царина и то?

Meni na carini ništa nisu naplatili, nekim kolegama sa foruma su po 400din naplaćivali.

Sent from my MX5 using Tapatalk

Evo kratko: vi koji ste uzeli Meizu E51 jeste li zadovoljni s njim?
Ima li nekog drugog Bluetooth modela koji bi eventualno trebalo uzeti u obzir (a da nije preko glave, i da moze da se koristi outdoor)? Hvala :)

Ja sam veoma zadovoljan. Imam njih, Xiaomi Hibrid, Senheiser cx150 i Meizu mi zvuče najbolje i najradije ih slušam.

Sent from my Meizu MX5 using Tapatalk

Ja imam senh cx150 i od pre neki dan xiaomi basic sa mic za 5€, mnogo su lošije xiaomi, kako zvučno tako i mehanički, nikako mi ne leže.
I dalje tražim neke žičane bubice sa mic za ps4 a u rangu cx150 i da imaju oblik kao one...

Какве ли су што се тиче разговора?

Mogao si da pogledas sadrzaj linka iznad bar do pola :)

Da li ima neko pokvarene Senheiser bubice?
Imam CX150 i treba mi samo jedna gumica. Jedna mi je ispala negde kada sam vadio slušalice iz džepa.

Naručiću večeras rezervne i originalne i od memorijske pene, ali dok to stigne... Još sada svi ovi praznici, pa kineska Nova godina...

Stigle ED9, za 20-ak dana sa Allija.

Utisci za sad, jako dobra izrada i izgled, crna varijanta je sjajna uzivo i bas odisu kvalitetom. Teske su poprilicno ali ne ispadaju iz usiju. Na par mesta sam citao da su dugacke i da vire dosta, uopste nije tako, duze su za mozda 2 do 3 mm od mojih Skullcandy Jib 2, koje su generalno jedne od najkracih koje sam video. Dakle dosta su male uzivo, na slikama mozda ne deluje tako.

Sto se tice zvuka, jako lepo, nisam neki audiofil doduse, po meni, cak i sa Jib 2 na nekim pesmama se pitam, koliko uopste bolje moze da zvuci streaming sa Spotify-ja ili Deezera na jednim bubicama.. ne znam da li se ljudi pretvaraju da cuju te razlike ili stvarno ima drasticnih razlika.. U svakom slucaju ED9 mozda zvuce nekom mojom procenom, 20, eventualno 30% bolje od Jib 2. Al opet kazem, ne znam zaista koliko moze bolje od toga da zvuci streaming muzika, ne mogu da nadjem nijednu zamerku.

Imam i FLAC album Weeknd-ovog Starboya, i opet, slagao bih ako bih rekao da ima neke razlike od Deezer-ovog najveceg kvaliteta snimka.. ja ih ne primecujem. Verovatno ima i dosta razlika u samim Flac reprodukcijama i encodeovanju.

Poslednja izmena:
ne znam da li se ljudi pretvaraju da cuju te razlike ili stvarno ima drasticnih razlika.. U svakom slucaju ED9 mozda zvuce nekom mojom procenom, 20, eventualno 30% bolje od Jib 2. Al opet kazem, ne znam zaista koliko moze bolje od toga da zvuci streaming muzika, ne mogu da nadjem nijednu zamerku.

Naravno da ima razlika, cak i streaming muzika preko telefona dosta bolje zvuci sa in ear slusalicama ''od 80-100e'' nego sa sasvim solidnim bubicama iz klase 25-30e :)
E al' kad onda ove prve ubodes u dobar DAC i pustis lossless tek onda cujes tu prefinjenost zvuka koju telefon i streaming servisi ne mogu da pruze :)

A onda zamisli kako sve to zvuci kada neko u kolekciji ima in ear (300e+) i plejer/DAC slicne vrednosti.. pa onda ponovo zamisli tu ''kolekciju'' samo od 500e+ itd.

Na kraju bitno je da si zadovoljan sa tim KZ, za te pare tesko da postoje bolje sluske, samo neka potraju sto duze :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno