Šta je novo?

Kućna multimedija Bubice

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?
Moram uzeti te meizu, konačno da se spasim kabla, samo se mislim da li sad uzimati, zbog gužve na carini, ima da se načekam

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ja sam na GearBest-u poručio 29.11. i danas mi stigle, nisu ni otvarali paket(verovatno zbog gužve) tako da nismo ništa ni doplatio.

Sent from my Nokia 3310 using Tapatalk

Moram uzeti te meizu, konačno da se spasim kabla, samo se mislim da li sad uzimati, zbog gužve na carini, ima da se načekam

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk
Ja ne znam sto dosad vec nisi narucio. Sto duze cekas da ih porucis sve kasnije ce ti stici :D al sam sad napisao nesto pametno :D
Naruci pa kad stigne stiglo to je taj sistem nemas alternativu :)

Nabavljene PLEXTONE X41M. Za moj ukusu u muzici su se odlicno pokazale. Bas odlicna, bolje reci otkida u poredjenju sa Samsungom, samo valja isprobati koje od silikonskih navlaka najvise odgovara za najbolji bas, jer su fabricke malo tmule, dok sa vecim dobijem pun dozivljaj. Ostatak spektra je odlicno zastupljen, nista da para usi. Sve u svemu ja sam zadovoljan :)

Poslednja izmena:
Jedno pitanje za bluetooth sluške, konkretno Meizu ep51... Da li ima uticaja na bateriju jačina slušanja muzike, tj. dal je pojačano na fonu ili na slusalicama? Dal je bolje pojačati sluške do kraja a na fonu koliko je potrebno ili fon do kraja a sluške koliko je potrebno? Dal to ima uticaja na bateriju?

Sent from my MX5 using Tapatalk

Pa da, ja bi tako uradio, baterija u slušalicama je malecka, ne znam tačan kapacitet ali realno je očekivati između 50 i 100mAh ili blizu te cifre tako da će se na nju veća potrošnja jače i brže odraziti nego veća potrošnja baterije telefona. Nisu to neke velike cifre kada je reč o dodatnoj potrošnji (ako porediš tipa jačinu zvuka na 20% i jačinu na 100%) ali ako je recimo u pitanju samo 5mA veća potrošnja, to je 10% od baterije koja je 50mAh kapaciteta odnosno 0,16% od kapaciteta baterije telefona (ako je isti 3000mAh).

Mada, mislim da je ovo više pitanje komfora nego čuvanja baterije u sluškama. Ako pojačaš na sluškama sigurno će trošiti više baterije tako da ćeš imati kraći playtime ali ako ih koristiš u nekom zadatom vremenskom intervalu tipa tokom treninga, kod si na putu, znači neki vremenski period čije trajanje možeš da predpostaviš unapred onda ti 1 ili 1:30h rada mogu biti dovoljni a bateriju dopuniš kad možeš, s druge strane ne moraš stalno da pojačavaš i smanjuje zvuk na telefonu, nekad možda i zaboraviš da utišaš pa ako te neko nazove telefon će da se prodere baš kad ne treba.
Ako pojačaš na telefonu štediš bateriju u slušalicama.
Lipo baterije obično imaju oko 500 ciklusa pražnjenja, ako se baterija ne puni do maximuma (što baš i ne možeš da kontrolišeš u sluškama) i ako se ne prazni do minimuma (vremenom ćeš možda moći da predpostaviš posle koliko h će biti potrebna dopuna baterije) produžićeš trajanje baterije tj. povećaćeš joj broj ciklusa punjenja/pražnjenja.

Mislim da ne zavisi ništa od tona na telefonu i da je potpuno nebitan, makar što se tiče trajanja baterije na slušalicama.
Snaga baterije slušalica se troši da primi signal (gde je ton nebitan, niti će signal biti jači niti slabiji zbog njega) i da reprodukuje ton (isključivo zavisi koliko pojačaš same slušalice).

Ne može jači ton na telefonu pojačati sam zvuk u slušalicama a da se manje energije troši. Energija koja je potrebna za sam rad zvučnika u slušalicama na X jačini je uvek ista.

Sacekao bih jos malo na bt slusalice, a pecka me da porucim nesto. Takodje ne bih preskupo jer mi SC Jib2 rade..
Sta mi je najbolji izbor izmedju ED9, ATE, Piston 3, Rock zircon.. ili nesto sesto.
Sa napomenom da mi se bas ne svidja kako izgledaju Zircon, a slab sam na dizajn :)

Sent from TT

Poslednja izmena:
Na drugoj temi sam otkucao i ostavio fotke...

Meni je Kinez greškom poslao bele ROCK Zircon :wall:.
Nisam ciganisao da mi vrati delimično novac, dao mu 4*...

Da da, zbog tvojih utisaka ih i razmatram, samo sto bas izgledaju.. kineski :)
Kz i ed9 i ate mi izgledaju prelepo.
Sent from TT

Poslednja izmena:
Ja imam sound magic E10m. Sta znaci oznaka "c"?

C for ‘compatibility’? More like ‘consistency’.

The C stands for ‘compatibility’ – and unsurprisingly this is where we see advances.

While the E10Ss came with an in-line one-button remote and smartphone compatibility switch for manually switching between Android and iOS devices, the E10C model features a three-button remote that automatically switches the poles on the jack for compatibility with iOS and Android. And it works.

Crne su superiorne po izgledu, bar meni.

A' kvalitet zvuka je najbitniji i leže odlično u uvetu ;).

Porucih crne ED9, jos davno su mi zapale za oko, i na dosta mesta i foruma ih bas hvale.. Mogao sam jos 10 dana da se lomim ovako :)

Nikoldije, ove E10 stvarno daju dobar zvuk, malo su skuplje sada jer je dolar otisao u vasionu. Ja kada sam ih kupovao, kostale su me oko 3000. Na srecu nisam platio nista carini, cini mi se im je cena bila 33$ tada. Ne znam da li su bubice kod tvog modela identicne kao kod mojih, ali se neces pokajati ako ih uzmes, kvalitet zvuka je odlican, nisam bas nezan sa njima, ali se drze bez problema, koristim ih i za komp posto nemam druge, za TV... Bas mi ih je HSV stoned preporucio i nisam se pokajao. E sada pitanje je da li hoces da izdvojis malo vise para od standardnih kojw se ovde kupuju... Ako imas neko pitanje...

Sent from my Micromax A310 using Tapatalk

A inace su ostale kineske sa te liste (10-20$) ''top klasa''? :d

Nazad
Vrh Dno