Uzimam zbog izgleda i boje.Pa Elit inox daje 15 godina bezuslovno, ako ga uzimaš zbog izgleda, to je jedno, ali garanciju bolju ne daje niko.
Evo da dodam i ja neku reč na ovu temuAko bojler bez kamenca greje vodu 1h, potrošiće 2kWh, i tačno toliko toplotne energije će predati vodi.
Bojler sa kamencem će raditi npr. 1.1h i za to vreme će potrošiti 2.2kWh el. energije koje će takođe biti pretvoreno u tačno toliko više toplote.
Sada bi trebalo da objasniš gde nestaje 0.2kWh el. energije (to je tačno 7.2MJ tolpotne energije), koje će bojler sa kamencem više da potroši nego bojler bez kamenca.
Pa i ta 0.2kWh (7.2MJ toplote) završe u vodi. Nema gde drugde da odu.
Ima kamenca zato tako radi, nista njemu to ne smeta, smeta vama,Inace ne znam da li je normalno da se pali i gasi više puta u toku grejanja vode iako nije ni blizu dostignute temperature? Takoreci pravi pauze.
Kad god ocistis kamenac, racunajte da ce posle toga da crkne grejac, promeni se hemijska ravnoteza unutar bojlera.Za to vreme promenjena dva grejaca i ciscen dva puta.
Ajd onda objasni mehanizam zagrevanja žica kada ima kamenca u bojleru.Grejač ne može nikako da se zagreje na veću temperaturu od nominalne a da ne pregori.
Radio je tako i odmah posle ciscenja.Ima kamenca zato tako radi, nista njemu to ne smeta, smeta vama,
tako da ga nemojte gledati kako radi.
Tako je i radjeno. Cim ga cistim odmah ide novi grejac, nema svrhe ne promeniti ga kad se radi takav veliki posao.Kad god ocistis kamenac, racunajte da ce posle toga da crkne grejac, promeni se hemijska ravnoteza unutar bojlera.
Znaci ako cistite kamenac odmah stavite novi grejac ili nemojte cistiti kamenac, sve drugo je pogresno.
Na sajtu proizvodjaca pise da moze da se montira i vertikalno i horizontalno.Ne bi trebalo bojler koji je namenjen za vertikalnu montažu montirati horizontalno.
Ipak sam se predomislio. S obzirom da mi trebaju te "smart" funkcionalnosti, odnosno da proverim kolicinu tople vode u bojleru jer mi se nalazi u donjem kupatilu razmisljam da uzmem ovaj model:Hvala na savetima. Ja sam hteo prohromski bojler, vecina ljudi mi je to i savetovala, zbog prakticnih razloga sam trazio da moze horizontalno da se montira a i da ima wifi da bih mogao da namestim raspored i da vidim trenutnu kolicinu tople vode u bojleru, ali ovakve kombinacije nema. Neka backup varijanta bez wifi-a mi je ovo:
https://www.inelektronik.rs/termorad-horizontalni-bojler-bt-80-z-levi?utm_source=pocket_saves
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari