Nije pozeljno gurati onu elektroniku gdje ima vlage oko bojlera, pogotovo ako se ne mora. A i ne prekida bas male struje.Pa ni ja ne palim i gasim bojler, radi automatika. Preko dana ako zatreba opet na taster ili telefon.
Pa možeš omanuti, ali brinox creva odnosno gibljiva i da omaneš nije strašno za montažu, jednostavno se lakše montiraju.Sta to ima tesko za montazu kod inox cevi?
Montiraju se sa kljucem isto kao i sva creva...
a duzinu mozes omanuti sa bilo kojim crevima.
Da, u bojleru stoji voda, ali bojler ni u kom slucaju ne sme biti u vlaznoj sredini.Nije pozeljno gurati onu elektroniku gdje ima vlage oko bojlera, pogotovo ako se ne mora. A i ne prekida bas male struje.
Ako je crevo kratko bice kratko ma kog tipa bilo, ni brinox crevo ne moze da se nategne, potpuno isto kao i inox.Pa možeš omanuti, ali brinox creva odnosno gibljiva i da omaneš nije strašno za montažu, jednostavno se lakše montiraju.
Inox rebraste cevi su "krute" i svakako teže za montažu pogotovo ako omaneš u dužini pa moraš malo da iskriviš da koriguješ.
Kako nema vlage, imas pare u kupatilu od tople vode kad se kupas, naravno tim manje sto je toplije kupatilo. Kod koga su hladni zidovi i kondenzacije (kao kod mene). Ja imam problem da se mnogo 'znoji' crijevo hladne vode od komdenzacije, jer je voda ledena. Ranije su bojlere stavljali iznad kada/kabina, ko nije renovirao kupatilo tako mu je i ostalo.Da, u bojleru stoji voda, ali bojler ni u kom slucaju ne sme biti u vlaznoj sredini.
Oko bojlera nema vlage i ne sme je biti ni sa ni bez elektronike.
Ovo je sada kao u onoj temi o susarama gde se gura neka prica da su kupatila vlazna...
Ne, kupatila ne trebaju biti vlazna, ako imate takvo kupatilo treba to da resite, a ne da prihvatite takvo stanje.
Dok je cist (barem mesec dana) se ne cuje nijedan. Taj sigurnosni ventil sa slike je jedan od jeftinijih 300-500RSD, i nije bas trajan, ima unutra neke plasticne elemente umesto da je sve mesing kao kod malo skupljih. Moj utisak je da digitalni termostat nema svrhe kod bojlera, i ne svidja mi se sto kod takvih bojlera nema termometar u gornjoj zoni bojlera vec znas samo temperaturu u donjoj zoni sto i nije bas realno.Prvi utisci su odlicni, bojler je potpuno necujan, ventil koji je dosao sa njim takodje.
Zagrijava vodu dosta brzo, oplata se ne grije, drzi ugrijanu vodu cini mi se odlicno (ovo cu testirati u narednom periodu).
Mwni au oni best buy kao brend za bojlerePominjao sam nekoliko stranica unazad kako sam kontaktirao putem Facebook-a "ElitInox" iz Cacka vezano za kupovinu njihovog bojlera u Crnoj Gori.
Naime, preko "regularnog" distributera nisam mogao nabaviti novi model Talasa sa digitalnim termostatom, jednostavno su ih ignorisali na upite, pa su se organizovali i poslali drugoj firmi preko koje saradjuju u CG za neke druge proizvode usput i moj bojler.
Preko te druge firme sam pritom dobio i odlicnu cijenu (bukvalno kao za veleprodaju) jer su se ljudi iz Cacka toliko angazovali za mene da su mislili da smo bliski prijatelji pa da ne zaradjuju na meni.
Bojler (Talas D-100V) je stigao za vikend, montiran je na mjesto starog Aristona Pro1 R od 80 litara, rupe za nosace su odgovarale pa nije bilo potrebe za novim rupama.
Evo fotografija kako se uklopio:
Prvi utisci su odlicni, bojler je potpuno necujan, ventil koji je dosao sa njim takodje.
Zagrijava vodu dosta brzo, oplata se ne grije, drzi ugrijanu vodu cini mi se odlicno (ovo cu testirati u narednom periodu).
Digitalni termostat (prikazuje trenutnu temperaturu, a na svakih 10 sekundi blinka zadata temp) se moze podesavati u inkrementima po 5 stepeni (podesio sam ga na 65). Kad postigne temperaturu, vidim da se ne pali dok temperatura ne padne nekih 5 stepeni ispod podesene... Navodno preko displeja moze prikazivati i greske ako nema dovoda vode, ako se stvori dosta kamenca, ako se desi neki problem sa grijacem itd... Nadam se da ce ta digitalija da traje i da nece biti potrebe za intervencijom servisera
Da sumiram, nije reklama, ali zaista velika pohvala za ljude iz ElitInox-a, prije svega na odnosu prema kupcu (nisam firma, kupio sam jedan bojler i ko zna kad cu opet) a anagazovali su se kao da kupujem barem 20 bojlera... To je nesto sto jako cijenim kod svake firme, a ne da ih jurim i molim da mi uzmu novac kao sto obicno biva...
Od mene, kapa dole!
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari