Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

bilo bi sve ok i rasla bi cena da majmuni ne prodaju brze bolje svoje novcice.... cccc

Ko ima samo jednu kartu njemu je najlakse. Meni je tada najbolje bilo. Znao sam, imao sam 50 pa posle polovljenja 25e mesecno cisto i nisam nista razmisljao. Cutis i kopas mesecima i bas te briga. Tek kad se nakupi pocnes da razmisljas o povlacenju para i cekas dobru cenu. Do tada te bas briga za sve, nemas problema sa temperaturama, ne razmisljas kako ces da platis struju i sl.
Onaj ko ima malo ozbiljniju farmu ima mnogo briga. Svaki mesec mora da vodi racuna o tome kako ce da plati struju. Dobar deo ljudi mora da povuce novac da bi to platio i prodaje i po nepopularnoj ceni. Puno karata ume da bude i briga za hladjenje i sl.
S jednom kartom preporucujem svima da kopaju. Cisto neka otplacuje sama sebe i to je to. Moze da zaradi za bolju kartu, to je sigurno ;)

Ima tu logike naravno, ali problem je u tome sto su obicno masine sa jednom kartom ujedno i Desktop masine koje ne mogu 24/7 da rade u full-u (posebno sad kad je toplo a sve to u kucistu.. dize mi temperaturu sobe na 30+ stepeni, sto nije ni prijatno a ni zdravo) a da ja to iznosim negde, menjam lokacije, vracam kad mi treba za vesti, browsing i slicno nije bas izvodljivo.. Zato mi je u planu ako uspem da skalupim neku masinicu tipa 2x7950 ili samo jedna 7970 u zavisnosti od finansija i to nek krcka negde izdvojeno lepo i hladno.. Kolko - tolko, dosta je.. Samo cekam sta ce biti sa ovim ASIC-ima i to... BTC se bukvalno vise ne isplati kopati sa malo kartica (pa cak i sa vise) nego samo scrypt, jurnjava za najisplativijim "rudama" pa onda konverzija itd itd.... Videcemo..

Kom mene klima pici u full-u i 6x 7950 jedno protiv drugog, jedva nekako spuste temp na 27C :(

Pa normalno, klima trosi oko 1.2KW da hladi i 6 grafika trosi blizu 1.2KW da kopaju i greju usput. Kod mene je 7 grafika u stanu i nemam nameru da palim klimu zbog njih, promaja je majka. Bar dok ima promaje :D

Znam, ali i to opet zavisi od efikasnosti samog napajanja i od spoljne temp naravno. Posto je danas bilo jako vruce nije ni cudo sto si spustio samo do 27c. Kad su one paklene vrucine klima jedva uspe da ohladi i stan bez grafika a ne s grafikama.

Ma ljudi, samo se opustite, uvek moze gore... A to gore dolazi sutra u vidu 37c! :D

evo ga btc se nesto razbukario?

kolegi rudaru nako hakovao gox nalog, ima na onom forumu

Hello,

We sincerely regret for the inconvenience.

As per your account records, can see that your Mt-GoX password and mail address has been changed now.
Someone got an access to your Mt.Gox account and made a withdraw of 4.90400000 BTC.

How someone get your login and password ?
- Change your mailbox password
- Protect your mailbox and mtgox account with OTP
- Scan your computer with an antivirus
- Victim of physhing ?

Please file a police report and have them contact us, and we will gladly provide any documentation for the investigation. We apologize for any inconvenience caused.

Get back to us for further assistance.

Best regards,

Mt.Gox Team

Za grejanje, imate ventilatore sa metalnim lopaticama, 52cm precnik, 120W - to je majka, to ne pravi promaju nego tajfun. Cena oko 5000 din

@ zmajns
gde to ima da se kupi u ns?

Ja kad rekoh promaja, meni se neko podsmevao. Nego nema veze. Danas montiram vodeno na jednu grafu. Cim dodjem do drugog bloka, stavljam i drugu. Ako neko ima povoljan blok da proda, kakav da je, samo da nije bushan :d

Hello,

We sincerely regret for the inconvenience.

As per your account records, can see that your Mt-GoX password and mail address has been changed now.
Someone got an access to your Mt.Gox account and made a withdraw of 4.90400000 BTC.

How someone get your login and password ?
- Change your mailbox password
- Protect your mailbox and mtgox account with OTP
- Scan your computer with an antivirus
- Victim of physhing ?

Please file a police report and have them contact us, and we will gladly provide any documentation for the investigation. We apologize for any inconvenience caused.

Get back to us for further assistance.

Best regards,

Mt.Gox Team

Dopuna :

Hello,

Mt.Gox cannot do anything to get back the money. The money was withdrawn to a wallet external to Mt.Gox.
Only the police is able to launch an investigation and do something outside of Mt.Gox property.
Of course, Mt.Gox cooperate with police investigations.

Your account is compromised since the 14th June 2013. Your account was locked the 16th June for abnormal activity.

You did not get mail, because the robber change your mail, then your password.
He had an access to your login and password, he never made a mistake...

Fri Jun 14 2013
3:53:38 AM GMT+09:00Password has been changed
3:53:38 AM GMT+09:00Email changed from [email protected] to [email protected]
3:53:37 AM GMT+09:00Password verified successfully
3:49:37 AM GMT+09:00Password verified successfully

Apologies, we cannot give you back this account, we can propose you to create a new account on Mtgox and we will move the remaining balance on the new account.

What do you think of this proposal ?

Please, in order to strongly protect your account, use an OTP.

Best regards,

Mt.Gox Team
www.mtgox.com

[Attention: Please protect your account using OTP to ensure that your funds are safe and secure. Failing to do so makes your information vulnerable to hackers.
Please visit https://mtgox.com/security]

ccc
eto sad bar mozes da se dopisujes sa onim ko ti je opljackao acc :S: .
pretpostavljam da ni ti nisi koristio OTP zastitu ???

Kakav smor...

bez zaštite ništa ! mislim OTP ;)
ne kontam da neko ima 500+ dolara na računu i ostavi ga tako neobezbeđenog ?! odnosno da dopustiš i da ti neko ishakuje mejl što je nemoguće ako imaš krštenu šifru i paziš odakle se loguješ..
i opet OTP bi ga spasao..

Kako komentarisemo allchains.info za BTC? Jeste pocetak bloka ali je ipak neki pokazatelj ova brojka -2.83%?

Ne ocekujem da diff pada u narednom periodu, ovaj minus je verovatno posledica prelaska na LTC ali cim skoci diff LTC-u pocece da raste diff BTC-u ali polako... Trebalo bi ocekivati malo mirniji period narednih 10-20 dana?

Možda dolazi malkice mirniji period ali zato kad stignu naručeni Avalon čipovi ludilo od diff-a će se nastaviti..

Mogla bi i cena malo da poludi.

Ukoliko se neko ne igra,a sve mi vise lici na to. Onda je pad prouzrokovan padom snage asica kao sto je u prethodnom periodu bio i porast. To se najbolje vidi na ovom sajtu:
http://bitcoinchain.com/pools#start=1369000860&end=1371679140

I trenutna snaga mreze je oko 110 Thash/s sto je prosto neverovatno da snaga mreze oscilira u tako kratkom periodu (mislim da je oko 24h u pitanju) 40-50% svoje ukupne vrednosti.

NMC na Goxu ? umesto LTC-a ??? ili opet ovi troluju na BTC-e ?

NMC raste i raste !

ne kontam da neko ima 500+ dolara na računu i ostavi ga tako neobezbeđenog ?! odnosno da dopustiš i da ti neko ishakuje mejl što je nemoguće ako imaš krštenu šifru i paziš odakle se loguješ..
Sta je OTP?

NMC na Goxu ? umesto LTC-a ??? ili opet ovi troluju na BTC-e ?

NMC raste i raste !

Ma troluju, NMC se spominje za MtGox ali prvo dolazi LTC samo....

@vamostamos
Google authentication
Na mobilni ti se instalira aplikacija (android, iphone, moze i PC) koja uz dobijeni kljuc sa sajta vremenski izbacuje 6 cifara koje se svakih minut menjaju one sluze za login na tim sajtovima uz sifru...

Poslednja izmena:
Ventilatora je bilo na futoskoj pijaci, ako nema, napravicemo group buy :D pa cu doneti iz madjarske, znam gde tamo ima

Mail mi nije niko izhakovao , mail se hostuje ovde u begradu , i imam listing svih konekcija zadnjih mesec dana , znacni NIJEDNA konekcija sa strane nije bila !!! Sve mi vise smrdi ovaj MtGox ...

4 Whome : Network total: 128,979 Thash/second

Poslednja izmena:
Mail mi nije niko izhakovao , mail se hostuje ovde u begradu , i imam listing svih konekcija zadnjih mesec dana , znacni NIJEDNA konekcija sa strane nije bila !!! Sve mi vise smrdi ovaj MtGox ...

ne znam to, al treba si da primeniš na Mtgox-u 2 step authentication.. onda nikako ne bi mogli da svale krivicu na tebe

Vrh Dno