Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ovako kaze digitron.

Manje fee i manje struja...

Prilozi

• uploadfromtaptalk1371500044359.jpg
    uploadfromtaptalk1371500044359.jpg
    42.8 KB · Pregleda: 173
Mala vam zarada od ne rada? Idite pa radite! Dosadilo mi je vise da gledam kako ljudi kukaju. Ako nemate sta da napisite sem toga sto je trenutno stanje lose...Onda mozda bolje da ne pisete nista. Ne padaju pare sa neba, treba da se radi. Budite svi srecni sto je trajalo koliko je trajalo i pomolimo boga da potraje jos. ja bi trebalo da ke***m po ceo dan sto sam ulozio 600e do sad, a za pola meseca nisam mozda ni 50 dolara zaradio. I sta sad, da se obesim. Ja vas stvarno ne razumem.

Ako se budes besio potrudi se da kanap bude gladak, lakse se stegne oko vrata ;)
Nek kukaju ljudi, kukalo se i ranije. Kukalo se na cenu coina, kukalo se na cenu karata, kukalo se na temp, kukalo se na struju, kukalo se na klok, kukalo se na nestasicu karata, kukalo se na berzu, kukalo se na podesavanje ltc-a, kukalo se na pool-ove i na sve na sta je moglo da se kuka pa sta?! Sad tebi odjednom smeta? Jednostavno iskuliraj i to je to :)

Kupih jos jednu 7970...

slazem se sa sajberom... pricamo o trenutnom stanju.... a trenutno stanje je daleko od 8000 po ghash, ne troluj !

Nema potrebe da se brecas, opusti se... Nikoga ja ne trollujem nego pricam koliko sam ja uzeo a ne pera, zika...
Realnije je da govorim o proslih mesec dana a ne buducih jer znam kakvo je stanje bilo i sta sam zaradio a nikako ne mogu znati kako ce biti u narednih mesec dana. Mozda cena skoci dva puta pa vam opet bude losa isplativost :) jel zna neko od vas kakva ce sutra biti cena?

U krajnjem slucaju nikoga ja ne dovodim u zabludu svako misli svojom glavom i ucio je matematiku.

Necu vise o ovome ocigledno imamo drugacije rezone samo mi nije jasno sto se neki ljudi uzbudjuju na izjave koje im se ne svide...

niko se ne uzbudjuje nego iznosis netacne podatke... rekao si 8000 din po ghash-u... smesno i netacno...

ulozio si 600 e... ja sam ulozio 3000 i mnogo truda dok sam sve nabavio povezao i namestio... radio manje od mesec dana... moja racunica je pre 20 dan bila 1 kartica = 1 coin mesecno... a sad je to daleko daleko manje...

Racunica ti je blago receno ambiciozna... :)

To je na osnovu 7% uzorka, nike toliko pouzdano, ali vrlo je moguce da ce malo da se smiri. Daj Boze :)

Konacno ste krenuli sa pravim ciframa :) Zarada, potrosnja i koliko sta... Nema veze sto nije konstantno i sto je svima razlicito bitno da se pisu utisci...

Sta cemo tek mi sa po jednom karticom.... Neko bi verovatno i reko "Ne zamlacuj se ovim bezveze" xDD

sunce86 je napisao(la):
Racunica ti je blago receno ambiciozna... :)
Sada je jasno da ni od njegove ni od tvoje racunice nema nista.
U svaku racunicu sa gomilom promenjivih mora da se planira i ona losija varijanta, da cena padne ili da skoci diff. Ili oba kao sto je sada primer. Zato je bitno u prvih mesec, dva izvuci maximum na sve moguce nacine da se makar pokrije gubitak ako se proda HW.
Ja sam uspeo u mesec i po dana da izvucem 1100e i sad sam tek svestan koliko sam srece imao da otplatim to za toliko kratko vreme. Menjao sam ltc-e po sjajnom odnosu 0.033 btc-a, uhvatio sjajnu cenu btc-a... Sve sam ja to cekao, nije da nije. Ali bas mi se lepo poklopio trenutak za sve i izvukao sam maximum maximuma koji sam mogao izvuci. Nisam bas ni sam svestan kako sam napravio toliko.
Sada opet cekam isto, cutim i kopam.

DoX je napisao(la):
Konacno ste krenuli sa pravim ciframa :) Zarada, potrosnja i koliko sta... Nema veze sto nije konstantno i sto je svima razlicito bitno da se pisu utisci...

Sta cemo tek mi sa po jednom karticom.... Neko bi verovatno i reko "Ne zamlacuj se ovim bezveze" xDD
Ko ima samo jednu kartu njemu je najlakse. Meni je tada najbolje bilo. Znao sam, imao sam 50 pa posle polovljenja 25e mesecno cisto i nisam nista razmisljao. Cutis i kopas mesecima i bas te briga. Tek kad se nakupi pocnes da razmisljas o povlacenju para i cekas dobru cenu. Do tada te bas briga za sve, nemas problema sa temperaturama, ne razmisljas kako ces da platis struju i sl.
Onaj ko ima malo ozbiljniju farmu ima mnogo briga. Svaki mesec mora da vodi racuna o tome kako ce da plati struju. Dobar deo ljudi mora da povuce novac da bi to platio i prodaje i po nepopularnoj ceni. Puno karata ume da bude i briga za hladjenje i sl.
S jednom kartom preporucujem svima da kopaju. Cisto neka otplacuje sama sebe i to je to. Moze da zaradi za bolju kartu, to je sigurno ;)

ja dok sam imao jednu kartu racunao sam da ce malo da se otplati a i ako pukne ostavicu je za sebe bar cu da se naigram, nisam se zamarao mnogo, a sad kopas i cekas bolje vreme..
Evo pocele su i vrucine, ove 7850 se lepo greju tako da im obaram klokove, dok ova vapor 7950 mi se svidja, hladnija je od svih ovih za po 5+ 'C

jedna karta se manje greje i lakse je da se sa njom upravlja

kakvo je stanje po pitanju temperatura sa msi tf3 7950 i ostale 7950, sad razmisljam da li da rasprodam ove 7850 i kupim vapore

Poslednja izmena:
Moja 7950, izbačena iz kućišta (ima slika u temi o hardveru), sada je na 69 stepeni. Uperiću jedan vent da duva popreko u nju i to je to. 623 Kh/s konstantno daje.

7850 je u kućištu i hladnije je od WF3. Ona na 60 stepeni daje 360 Kh/s.

Tako rade već više od mesec dana. Izdržaće vrućine, ne brinem se za to. ;)

Onaj ko ima malo ozbiljniju farmu ima mnogo briga. Svaki mesec mora da vodi racuna o tome kako ce da plati struju. Dobar deo ljudi mora da povuce novac da bi to platio i prodaje i po nepopularnoj ceni.

Ko nema da plati struju pa mora da povlaci pare po nekoj bidjavoj ceni je biznismen do mojega... Pogotovo ljudi koji su ulozili 2,3,4k evra pa nemaju 100€ da plate struju... smesno, samo cu to reci.

Poslednja izmena:
Ko nema da plati struju pa mora da povlaci pare po nekoj bidjavoj ceni je biznismen do mojega... Pogotovo ljudi koji su ulozili 2,3,4k evra pa nemaju 100€ da plate struju... smesno, samo cu to reci.

takvih je bar 60% u ovoj budjavoj zemlji ;)

KurtK je napisao(la):
Nemaju svi gomilu para u steku i vecina koja je ulagala u masine ulagala je do poslednje pare tako da nemoj da se smejes uopste. I Zeljko ti lepo kaze, bar 60% u zemlji ;)

Ko je ulagao u ovo misleći da živi od ovoga je debelo pogrešio u računici. Kao dodatan prihod ovo je super varijanta, kao džeparac nekima, i tome sl.

Ako je neko mislio da od ovoga plaća stan, ratu za kredit, potrošačku korpu, ..., onda je se preračunao.

U prau je Kurtk, daš nekoliko hiljada € za hardver a nemaš da platiš račun za el. energiju. To je apsurd.

Pre par meseci ste pricali drugu pricu...

Zato nisam ni komentarisao... Ne vredi vam vise da se tesite, kukate, sta god...

GPU mining je mrtav za jedno mesec dana plafon, mozda i manje...

Zato sam i rasprodao novcice i kartice pre mesec dana, ne znam sta ste vi ocekivali... ***

Pa sta sad trazis u temi? Ah da, ti sad imas asic. Sto si coine prodavao ako ces vec kopati i dalje?

Uplatio letovanje, chipove, apgrejdovao auto. U slucaju da ne sastavim asic, u plusu sam svakako. Graficke su otisle za nekih 15% jeftinine nego sto su me kostale.
Dok sam mogao da pravim coin za 4 dana, bilo je ok. Odabrao momenat i izrucio sve.

Naucio me zivot da se ne opustim i racunam na laku zaradu. Bilo je lepo moram priznati.
Ako proradi ASIC - super. Ako ne, dobar sam opet.

Prodati kad stane rast???

evo ga btc se nesto razbukario?

kolegi rudaru nako hakovao gox nalog, ima na onom forumu

@ izzzy
posteno tvoja je zelja najbolja , i zelim da ti se ostvari vrlo brzo :d

...i da zivi 100 godina! :D

Nazad
Vrh Dno