Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Videcemo, pogledaj oznaku ispod avalon natpisa, to je to.:
Ne razumem samo sta znaci oznaka na cipu A3252-041. To je valjda neki sistem numeracije.
Moj savet ti je samo da ne dajes tih 600$ nikome unapred.
Avalon-A3256-Q48-front.png
Ovo je slika cipa, oznaka je totalno drugacija,

Druga stvar, nemoj nas muljati ovde jer je nas par upuceno u pricu oko cipova a bio bi i ti da si malo iscitao po neku temu na bitcointalku.
Onda bi verovatno nasao ovo pa bi spomenuo nekog drugog a ne sebastiana koji je napisao koliko je kome cipova poslao.
https://bitcointalk.org/index.php?topic=187660.msg2452987#msg2452987 ovo je post gde sebastijan pokazuje i govori kome salje sample cipove.
U startu lazes a to nije lepo.

Ko zna sta je on kupio i od koga.... mozda i ti njegovi rade vec nekako ali dok ne prorade sve je to daleko

Možda čovek ne laže već ne govori celu istinu. :)

Ne znam zašto bi bilo ko imao potrebu da laže i kaže da je dobio čipove ako nije. Ne znam na čemu vi zasnivate vaše poverenje prema tamo nekom "Sebastijanu", njegova reč važi koliko i bilo čija na onom forumu. ;)

Pola bitcoin zajednice pokusava da natera avalon cipove da rade van onog njihovog originalnog resenja, pre 7 dana su poslati prvi sample cipovi a ovamo neko u srbiji samo sto ne kopa sa njima.
Nije ni cudo da prolaze prevare kad ljudi veruju u sve sto procitaju.

Ne znam zašto bi bilo ko imao potrebu da laže i kaže da je dobio čipove ako nije. Ne znam na čemu vi zasnivate vaše poverenje prema tamo nekom "Sebastijanu", njegova reč važi koliko i bilo čija na onom forumu. ;)
Mislio sam da ne idem dalje u objasnjavanje ali moracu, genijalac isto zna citavu pricu ali ocigledano je pokusao na finiji nacin da mu kaze da laze.

Avalon odredjuje pravila, ne sebastijan. Svako ko poruci 10.000 cipova ima pravo na 30 sample. Ako si narucio 5x10.000 cipova opet ces dobiti 30 cipova ukupno za test a ne 150. Kapiras sad u cemu je rec.
Sam sa sobom od Sebastiana...
2 x 16 chipova i ploce...
Da vidimo ko drugome jamu kopa. :d
I kako da nazovem ovaj post nego da je laz? Kaze da je dobio 32 cipa od sebastijana a okacio sam post gde sebastijan pokazuje koliko je kome cipova poslao.
Problem je naci 1 cip slobodan u svetu da bi neko testirao a u srbiju stiglo ni manje ni vise nego 32 Avalaona na kojima ne pise da je avalon.
Treba da gubim pola sata kuckajuci bezvezne stvari.

Poslednja izmena od urednika:
To što si napisao ima smisla. Samo, ja se i dalje pitam zašto bi neko imao potrebu da laže o svemu ovome i to ovako javno. Možda on misli da je dobio 32 Avalon čipa. :)

S druge strane zar ne postoji ni gram sumnje da Sebastijan laže i da mulja oko svega ovoga?

Videćemo, ako Phobiazz ne prikaže to što ima (ne mora, nego eto prozvaliste ga :D) onda možete da ga nazivate lažovom. ;)

S druge strane zar ne postoji ni gram sumnje da Sebastijan laže i da mulja oko svega ovoga?
Normalno da postoji. http://blockchain.info/address/1FGAftzSTztFSB8LMwsrdCKTyqGY6zr3sU ovo je adresa gde avalon prima novcice za cipove.
Ispratis dal je lik preko koga si porucio cipove iste uplatio kod kineza. Znas adresu na koju si ti njemu platio pa ispovezes. To je kod sebastijana za sada ok.
Sad postoji mogucnost da avalon nikada ne isporuci cipove, vrate novcice sebastijanu a on uzme sve sebi.
Postoji mogusnost da isporuci sebastijanu 50.000 cipova koje opet on sve moze uzeti sebi. Moze mu zapleniti carina, dosta stvari moze krenuti po losem.

Dok vi dobijete te chipove i sastavite, prodje voz...
Vidim na warpu se prodaju neki asic uredjaji, i onda razmisljam, zasto bi neko prodavao taj uredjaj po istoj cijeni kojoj je i kupio, a pritom se cimao oko toga i gubio zivce hoce li mu uopste stici?
Moje misljenje je da to sto kupujete, po trenutnom odnosu diff/cijena se nece isplatiti u narednih godinu dana, e sad, ako cijena skoci na 500$ +, onda to sve ima smisla.

Jel znas ti koliko kosta jedan cip, koliku ima snagu, i za koliko bi se vremena isplatio na tezinu od 20 miliona kolika ce biti sutra?

Nemam pojma, ali znam dok on dodje do nas, diff ce biti 100 miliona.

Jer evo asic je dosao, pa se preprodaje.

Sto se tice difa, zeljans je nas glavni arhivator :smoke: :)...

Ja mislio bice 10-ak posto, a ono ~24%???
Veselo...
Skoro 50% obezvredjivanje hardvera za 11 dana.
Da je barem vrednost BTC-a skocila...
Mada ja ne prodajem nista i dalje :)

Poslednja izmena:
Ja momentalno presao na LTC. Gldajte sada kako cemo da naduvamo diff na LTC-u. Sa -15.2% ide gore samo dok svi prebace masine ;)

Zasto mislis da varamo sebe? Ako kopas tamo gde je manji diff normalno je da ces biti u dobiti. Trenutno je 20% razlike, malo li je? ;)

Kada sam ja poceo pomalo kopati,negde sredinom marta,diff je bio taman toliki za koliko je upravo sada skocio... :mad:

Nismo se mi lepo razumeli. Stvar je u tome da ne traje dugo, da bi se mogao praviti prosek na osnovu toga. Ne kazem ja da je malo. Kad je ftc skocio kao blesav, za dan sam iskopao sto bih za 3 iskopao btc-a...

Ma kakav prosek? Samo kopas gde je najmanji diff i to je to. Jedino tako mozes malo uvecati profit, kopajucu gde je meksa zemlja ;)

Meni ovo vise lici na krsh (kamen), nego na zemlju...

Jel moze mala pomoc pri odabiru minera. Nov sam u ovome pa mi sve u pocetku deluje malo konfuzno i teze se snalazim.
Treba mi miner (ako postoji naravno) koji radi na win-u:

-konzolna aplikacija (moze i GUI ali pod uslovom da moze da se pokrene kao sto je ispod navedeno)
-jednostavno pokretanje tipa APLIKACIJA -PARAMETRI(server, user, pass itd), dakle jedna naredba i program odmah krece sa radom bez daljih podpitanja
-mogucnost limitiranja resursa (usage manji od 100% graf karte)
-podrzava i AMD i nV karte

ljudi, sad je vec dilema.... naime sa svojih 7x 7970 ( 4700 mh/s ) prema novom diff-u i sadasnjoj ceni BTC, moze se mesecno zaraditi samo 3.6 BTC ili ti 360 dolara... kad se odbiju racuni za struju mesecno, ne verujem da moze ostati cisto vise od 250 dolara.... tj manje od 200 e...

da li se ovo uopste vise isplati??

da li preci na LTC ??

e sad, posto do sada nisam radio LTC,
bilo bi dobro ako neko vec radi LTC u par koraka samo da mi resi dilemu: ako predjem sada na LTC... a kasnije ga menjam za BTC i dolare naravno... moze li ta mesecna zaradjena suma na LTC, preci ovih 250 dolara koje sam pomenuo kao mesecnu zaradu na BTC ??

hvala unapred

Iskreno, ako mene pitas, vidi koliko bi ti te pare donele da ih stavis u banku, na kamatu... Ko je isplatio kartice, mislim da nema dileme da nastavi da radi sve dok to donese ikakve pare.
Alternativa je prodati kartice dok se moze???? Ili pak skupljati sta se moze i trgovati na berzi, sto ja sada radim...

Padova cene je bilo i pre, zasto moras prodavati sad po 100$, sacekaj 1-2 meseca pa prodaj po 130-140$.

LTC i FTC se isplate 20-40% vise od BTC, jeste da je racun za struju veci za 10%, ali to pokriva razlika u zaradi. Da je tesko vreme jeste, da ne ie, ne ide, ali ljudi BILO JE TOGA I RANIJE, ko ovo radi 2-3 godine zna da je to tako.

Poslednja izmena:
sta da stavim na kamatu?... imam zaradjenih 5 coina tek.. posto sam poceo da radim pre mesec dana sa ovih 7 kartica, mozda nema ni toliko...

a berza je stabilna vec 15 dana je vrednost btc oko 100 dolara... a i sta trgovati kad imam samo 5 coin-a ..??

najverovatnije cu u toku nedelje preci na LTC.. pa cemo videti... da li je to isplativije...

ali da su nas rudare sa gpu-ovima saranili, jesu... i tek ce....

Poslednja izmena od urednika:
Pa ulozio si novac u kupovinu kartica. Da si te pare sto si dao za kartice ulozio u banku, na deviznu stednju, ne bi nista dobio :)
To sam hteo da kazem. Ako ti taj novac trenutno ne treba, bolje da donosi nesto nego da ne donosi nista, a u banci ne donosi nista :)

aham nisam te razumeo.... sto duze cekam to kartice ce manje vredeti kasnije pri prodaji... ako cena btc uskoro ne poraste mislim da je ovo sizifov posao....

Naravno. Ni na LTC ne cvetaju ruze ali ipak je bolje nego na BTC-u. Malo preko 20% je razlika ali to je sada velika razlika. Meni je sa 8 komada 7950 sa ovim diff-om zarada oko 170e. Malo je, manje nego ikada ali sta sad. Proci ce i ovo nekako. Dok ima zarade necu prekidati s kopanjem.
Nemojte ni ludi prodavati po ovim cenama.

Da, ja sam prodao sve "Coine" kad je bio onaj skok od 136$ i to sam bas lepo bocnuo, posle kraceg premisljanja. Pa sam ponovo kupio BTCoine po 89$.
Jedino mi sad malo nije svejedno... :)

Nazad
Vrh Dno