Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Pa zasto ne prodate te coine po nekoj iole normalnoj cifri i da vam covek da pare na ruke? Sinda, bolje da si prodao to za 100e nego preko banke.
Ja sam uvek raspolozen da se dogovorim s ljudima za takve akcije. Pitajte slobodno, to ne kosta.

To ti je psiholoska stvar,banka "uzima",a u drugom slucaju ti "dajes" nekom jeftinije :D

@Sajber - Skroz si u pravu, bzvz je da nepotrebno hranimo i banke koje deru ;). Ali kaze covek da je hitno bilo, verovatno mu ovo bilo najjednostavnije.

@Ledio - :D

Poslednja izmena:
Evo mogu da potvrdim koga interesuje kad vec ne pravimo tabele.
7970 Lightning na Stock-u 1070Mhz daje 640MH/s

Na 1160Mhz daje 700MH/s. Memorija na 350Mhz, voltaza Stock 1.17

ledio je napisao(la):
To ti je psiholoska stvar,banka "uzima",a u drugom slucaju ti "dajes" nekom jeftinije :D

Hahahaha Ima smisla, ima smisla :)

Ima ovde dosta ljudi koji bi otkupili novcice po nekoj razumnoj ceni. Bolje pitajte nekoga nego da vam banka uzme trecinu para, s ljudima se uvek nadje kompromis.

A da se otvori tema sa otvorenim konkretnim ponudama za trade? Postavicu ja veceras cim stignem...

bilo bi super da se otvori tema gde bi ovi "malo veci igraci" mogli nama,sa jeftinijim ulaznicama u rudarenje,da nuke neke novcane naknade za nasu sicu :)

Nisam shvatio... Sta je sve ovo? Zamolio bi u par reci i gde mogu SS neki da vidim.

da li je testirao neko 5970, ako mi radi jedno jezgdo na 1000mV, 850core i 600memorija koliko ce trositi? daje oko 350Mh, stock je (1050mV/750core/1000memorija), imam karticu kojoj je jedno jezgro neispravno, pocim se ukljuci da radi zakuca

^ el imas ti dovoljno struje za tu azdahu???

Ako se ta azdaha malo undervoltuje onda uopste ne trosi puno

Zato i pitam koliko trosi da znam sta mi je raditi, da joj kupim napajanje ili da je prodam, po netu pise da trosi 380w, ako jedno jezgro ne radi da racunam koliko 150w ili nema sanse? Undervoltujem to prvo neispravno jezgro na 1000mV/500gpu/500 mem, a mozda i manje, videcu koliki joj je max, a ovo drugo jezgro da spustim napon i da je malo kloknem, testirao sam je na seasonic ss750am, zanima me da li se isplati da stavim neispravno jezgro na recimo 950-1000mV i 300/300 gpu i mem, smanjim ga na max koji uspem i da pustim da radi? Verovatno ne jer bi trosila vise nego sto zaradi? Isto koje napajanje bi joj trebalo...

Ovo sam testirao kad je pustim da kopa, stavljao sam prvo jedno pa posle drugo jezgro, drugo radi ok, prvo nekad zakuca sa spustenim klokovima, primetio sam kada mi radi prvo jezgro u gpu-z da mi VDDCI Phase #3 temperatura ide do 120'C, ima li resenja u tom pogledu?

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi - upomoc! :)

Nisam sreo ovaj problem nigde, pa reko da pitam mozda neko od vas jeste:

Kopam na 50btc, guiminer, sve radilo regularno do juce. Sinoc izvrsim payout na mtox 0.024 btc, na payouts stranici stoji da je transaction executed, na mtgox nisu stigli coini.

E sad, nije ni veliki iznos, nije proslo ni mnogo vremena od transakcije (14 sati), ali me buni to sto sam jutros odradio jos jednu isplatu i ona je stigla na mtgox.

Takodje u vezi ove problematicne isplate, kada kliknem na transaction ID pa na Open (na 50btc), kaze mi error, no such transaction.

Da li neko zna sta je u pitanju?

Poslednja izmena:
Obrati se support-u na 50btc , napisi tacno sta je bilo i sredice ti oni to, ponistice neuspesnu transakciju i moci ces ponovo da posaljes tih 0.024btc-a :)....

Obrati se support-u na 50btc , napisi tacno sta je bilo i sredice ti oni to, ponistice neuspesnu transakciju i moci ces ponovo da posaljes tih 0.024btc-a :)....

Hocu, cim im proradi support :)

Brine me sto su mi 0.024btca-a skinuta sa 50btc, nema ih. A nema ih ni na goxu. Nadam se da ce uspeti da rese, ne toliko zbog ove transakcije, nego zbog buducih vecih...

Predji na btcguild i progledaces... 50btc je propao, bio sam i tamo i na deepbit-u, i tamo je server cesto nedostupan...

Hocu, cim im proradi support :)

Brine me sto su mi 0.024btca-a skinuta sa 50btc, nema ih. A nema ih ni na goxu. Nadam se da ce uspeti da rese, ne toliko zbog ove transakcije, nego zbog buducih vecih...

E sad vidim da im je trenutno nedostupan, imao sam i ja isti takav problem, ali su mi uvek resavali.... ne brini nista sredice se to :).

Trebalo je nekih 5 dana sve ukupno,racunajuci i proknjizavanje posle potpisivanja te izjave u banci....

@sajber
***,malo sam brzopleto sve odradio,nije mi ni palo na pamet da prodam nekom od clanova i dobijem lepo kes na ruke,sto cu i uraditi sl put...

Ja sam presao juce na btcguild i stvarno sam progledao,smucili su mi se i bitparking i 50btc non stop neki problem sam imao evo od juce od 6 popodne sam na btcguild-u i sve je ok...

Kartica mi je na 79C, 1100/300MHz, dev volt 1,175. Hoce li to izdrzati il da smanjujem?

Capture.PNG

Gde drzis tu karticu kad se toliko greje ? Ako je u kucistu probaj da otvoris stranicu od kucista pa proveri temp . Ako se sad toliko greje sta ce tek biti u toplijim danima ?

Drzim je u server sali gde je klima 24/7 na 22C... U pitanju je XFX 7970 prilicno shit od kartice.

Kuciste je otvoreno skoro sa svih strana. stavio sam d=8, mozda je to puno....

U principu samo mi je bitno da ne rikne dok se ne otplati, ako ce izdzati ovo onda nemam problema.

Za tu jednu karticu ne treba preko d=2 da ides a sto se tice grejanja to nema veze sa "d" . NA koliko ti stoji ventilator ? Probaj jos jedan vent da okrenes prema njoj da je hladi . Ne bi trebalo ici preko 70c za GPU . POgledaj i temp VRM1 i VRM2 ili postavi SS od GPU-Z . I jos nesto , podesi "I" na 9-10 a clock spusti na 1000Mhz i dobices isto 600Mhash-a a mozda manje temp ;)

Poslednja izmena:
Ja sam stavio difficulty 8 jer sam pretpostavio da moze toliko da izgura... Preko Trixx i CCC mi prijavljuje da je memory clock 300.
Capture.PNG

Drajveri su 13.1.

Poslednja izmena:
Smanji taj napon na 1.09V i stavi 1050MHz, spasce ti temp 10 stepeni. Tu kartu ne treba siliti jer je hladjenje krs. Sva sreca pa je u serverskoj sobi.

Ne mogu memoriju da spustim na 300, kad startujem cgminer poveca je na 1350...

Edit: uradio sam ovo :
Go in your MSI afterburner folder in program files (X86 for me) and edit the msiafterburner.cfg

where you see [ATIADLHAL] make sure it looks like this:
[ATIADLHAL]
EnableUnofficialOverclocking = 1
UnofficialOverclockingEULA = I confirm that I am aware of unofficial overclocking limitations and fully understand that MSI will not provide me any support on it
UnofficialOverclockingMode = 2
AccessibilityCheckingPeriod = 0

I sad mogu da spustim na 710.

Izgleda da ova kartica ne moze nize da ide, a i da joj je voltage zakljucan....

Poslednja izmena:
kada smanjis, sacuvaj podesavanja, zatvori pa ga opet otvori,
za napon idi na settings selektuj core monitor i core unlock tako nesto, i low lewel hardware acsess na kernel, tako nesto isto

Vrh Dno