Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

International Wire Transfers

You need to have a "verified" or "trusted" account status. Please visit https://mtgox.com/forms/verification to apply. Ovo je za mtgox

Jel stvarno mora ili ne?
Jel radio neko preko okpay-a isplate mozda ? Ili samo ovo odma na devizni sa provizijom od 16e i 0.4% banke ?

Ajd, nisam cuo dugo nikakav info... Kakva vam je zarada sada na bitparkingu?
Ja ne mogu jos da ti napisem tacno ali videcemo ovih dana . Vidim pojacala se snaga na serveru duplo pa se dosta brzo kopa e sad treba sagledati na par dana kako ide ...

Onako :d
Sta znaci onako zarada? Koliko iskopate u odnosu na ono sto kalkulator kaze?
Ja sam mesecima kopao na parkingu ali otkako je presao na DGM only vise se nisam pojavio. Znam da je dosta ljudi kukalo i da je onda neku sicu dobilo pa zato pitam kakvo je sada stanje.

Kao sto rekoh promenilo se na bolje ,misim pogledaj i sam na parkingu koliko se dugo kopa blok . Dodje i za par sati a najduze 23h itd itd nema pravila naravno . Desi se dugacak blok pa posle njega idu par kratkih i tako . Najbolje da probas sam ;)

Mozda bih i probao ali bi goleo da vidim neki argumentovan podatak, neke cifre.
Kako ste menjali adrese? Nije da mi je problem da napravim novi acc ali aj da znam.

Bolje pravi novi acc da jer ne mogu vise da se menjaju adrese :
2013-05-17: Addresses changes will no longer be made from 2013-05-20. If you need an address chaned due to the Vircurex hack you will need to get in touch before then. Changes required after then will have to involve contacting Vircurex and liasing with them to recover funds. This cutoff time is due to pool changes coming up involving automatic payouts.

Ma super je parking, pored onog bloka gde sam se za..bo da ga kopam do kraja od 3 dana, evo i skorasnji...

A za ove sto se iskopaju za 20 min sta s njima :p . Zna se ko kopa na Bitparkingu i ostalim pool-ovima koji nisu PPS.

Ima li neko pojma de mi se dede 10% snage (vidi sliku)...sve karte su 7950....ne vredi restart ni nista,evo vec 3 dana...imam na tom ruteru jos masina pod win i rade normalno

Prilozi

• bamt.JPG
    bamt.JPG
    248 KB · Pregleda: 93
A za ove sto se iskopaju za 20 min sta s njima :p . Zna se ko kopa na Bitparkingu i ostalim pool-ovima koji nisu PPS.

To se mozda pojavi jedan u milion, uglavnom od ukidanja PPS-a, round na parkingu ume da traje i po dva dana bez problema. Ko kopa na bitparkingu? I jel mozes da udaris screenshot tvojih poslednjih pet rundi i da kazes koji ti je hashrate.

Prekidao sam pa ne mogu da postavim zadnjih 5 jer sam ostajao bez struje . Na parkingu i na ostalim non PPS pool-ovima kopaju oni koji ne prekidaju kopanje . Snaga mi je 1450Mhash-a 2x 7970

Pa ja ne prekidam kopanje, i uvek i na parkingu i na minteru budem u debelom minusu sto se tice zaradjenih coin-a. Bude runda sto ti kazes brza pa dobijes nesto vise, ali cesce budu katastrofa. Ne svidja mi se taj random sistem ni malo.

Ima li neko pojma de mi se dede 10% snage (vidi sliku)...sve karte su 7950....ne vredi restart ni nista,evo vec 3 dana...imam na tom ruteru jos masina pod win i rade normalno

Iskreno, nije mi bas jasno sta pitas.
Jedino sto ja tu vidim je da imas dosta manje MH/s nego sto bi trebao... sem ako ne stedis struju.
Ja sa 7950 na 1150 imam nesto preko 600MH/s....

http://pool2.50btc.com:8332 68.0 c 99% 603.89 Mh/s 42097 / 414 0.97% 7900 Series 48% (2298) 1150 Mhz 1000 Mhz 1.169v

Nego, mene zanima, kako dobijas statistiku cele BAMT "farme". Znam da se koristi MGPUmon, ali nisam uspeo da ga nateram da mi pokaze web interface... Nisam se previse ni trudio, ali... moze biti zanimljivo!

Ubise vrucine mrezu, izgleda da ce promena difa biti mala:smash:

Iskreno, nije mi bas jasno sta pitas.
Jedino sto ja tu vidim je da imas dosta manje MH/s nego sto bi trebao... sem ako ne stedis struju.
Ja sa 7950 na 1150 imam nesto preko 600MH/s....

http://pool2.50btc.com:8332 68.0 c 99% 603.89 Mh/s 42097 / 414 0.97% 7900 Series 48% (2298) 1150 Mhz 1000 Mhz 1.169v

Nego, mene zanima, kako dobijas statistiku cele BAMT "farme". Znam da se koristi MGPUmon, ali nisam uspeo da ga nateram da mi pokaze web interface... Nisam se previse ni trudio, ali... moze biti zanimljivo!

Kako to mislis stedim struju?...klokove vidis...napon se ne menja...do pre tri dana radilo normalno....sad ovako...koliki ti je intensity?...bamt je filips 7970 0.5c...nije do poola jer win masine rade normalno

Sto se tice statistike...nadjes liniju do_bcast_status:1 i do_direct_status: ipjednemasine i to ukucas isto na sve rudare...onda u browseru kucas http://ipjednemasine/mgpumon/index.html

Ok, prve dve masine ti malo odstupaju sto se klokova tice, pa me je to zbunilo. Kartica na ~1000MHz trosi dosta manje struje nego na mojim klokovima, kada trosi oko 215W!

Ali vidim da ti je dosta kartica na manjim radnim taktovima... Zato pitam. Meni sve 7950 rade od pocetka na 1150 MHz, doduse, u hladnom suterenu... Posle nedelju dana, svakoj padne klok za par MH/s, mozda do deset, ali povrmeni restart to resi. Medjutim, ni jedna mi ne padne tako kao tebi. Probaj da restartujes masine!

Kod:
cgminer_opts: -o http://pool.50btc.com:8332 -u username -p password --intensity 11 --api-listen --gpu-powertune 5 --gpu-engine 1150 --gpu-memclock 1000 --auto-fan --temp-target 70

"Sto se tice statistike...nadjes liniju do_bcast_status:1 i do_direct_status: ipjednemasine i to ukucas isto na sve rudare..."

U kom fajlu si ovo mislio? Bamt.config ili u nekom drugom?

edit:

Nasao sam, sada je ovako:

Kod:
  # send directly to IP address (only needed if mgpumon is on different network)
  # do_direct_status: 192.168.1.1

# and/or broadcast on local IP network  1 = yes, 0 = no
  # recommend to leave enabled, harmless and very handy 
  do_bcast_status: 1

Da li treba ovako?

Kod:
  # send directly to IP address (only needed if mgpumon is on different network)
  do_direct_status: 192.168.1.110 <-- ako mi je prva masina 110

# and/or broadcast on local IP network  1 = yes, 0 = no
  # recommend to leave enabled, harmless and very handy 
  do_bcast_status: 1

Poslednja izmena:
Restart ne pomaze,na tim klokovima neko vreme drze na 570-80 prosek i onda opet padnu.

Blizu si :), ono ipjednemasine je bukvalno.Recimo 192.168.1.1 ti je neka masina i njen ip kucas na SVAKU masinu u do_direct_status: i onda njoj pristupas iz browsera a preko nje ces videti i ostale (sve kojima je do_direct_status:192.168.1.1 )

Ajd' zivota ti, napisi u mom kodu gore kako tacno treba da napisem :)
Hvala!

Jel kopa jos neko na btcguild.com?

Postavio sam workere da rade kao pps a oni mi opet obracunavaju kao pplns... Ima neko ideju sto je to tako?

edit: ***** sam... otvorio support i odma pise... :wall:

Poslednja izmena:
Ja kopam iskljucivo na btcguild, pplns je manji % a na duze staze je svejedno. s bzirom da je pool vrlo stabilan,daje ocekivano itd.. bas nikakvih problema nisam imao do sad.

Jel prebacivao neko sa bitstampa na devizni racun

Evo da ja javim koliko mi je para leglo na racun....znaci,direktno sa mtgoxa na devizni racun intesa banke sam povukao tacno 119 evra,leglo je 86 evra,znaci zveknuli su me tacno 33 evrica....sve u svemu,cepaju kao blesavi!;) a meni trebao kesh hitno,pa zam zato i povukao...

Koliko je trebalo dana da legne

Evo da pomognem i sebi i drugima kad niko drugi nece :) sto se tice updatea na stratum i scrypta
Ko je na filips bamt 0.5c kuca u terminalu:
wget http://dl.dropboxusercontent.com/u/65763458/updatecg
otvoris file browser i u direktorijumu home/user dvoklik na updatecg
otvorice se text fajl ciji prozor smanjis i pomeris tako da se vidi terminal
jednostavno copy iz texta paste na terminal jedan po jedan red,polako
kad sve odradis kucas coldreboot
ako se masina zabode kad se podigne probas jos jednom coldreboot

Sad vise ne pravi probleme sto se tice hasha i radi stratum,a trebalo bi da moze da kopa i LTC ali to nisam probao jer mi fali na tim masinama ram-a :(
Dobitci su evidentni :

Prilozi

• bamt update.JPG
    bamt update.JPG
    247.7 KB · Pregleda: 71
Ja pitao jel probao neko sa okpay-a posto su male provizije al niko ne zna :p .. A na mtgox-u pretpostavljam da ide prica provizija 16e bez obzira na iznos isplate + 0.4% nasa banka sto uzme. Bilo bi lepo kad bi neko potvrdio.

EDIT: Znaci uzimaju poprilicno. I pozeljno je da je isplata sto veca...
@sinda Koliko je proslo dana od slanja zahteva na mtgoxu do uplate na racun ?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno