Ako su vibracije razlog to znači da ventilator nije izbalansiran lepo. Žurilo se ili se nije marilo u proizvodnji - greška proizvođača. Znam da to vodi onda na onu priču "ne daj bože da ti karta ode na reklamaciju" ali ja ne shvatam ljude koji daju 300€ za nešto novo pa se boje da to posle ne crkne. Očigledno da ne cenimo svi isto svoje pare. Lako je nekome, pored ovakvih "zakona", ko je završio pokvarenu školicu maloprodaje da odbije reklamaciju kupcu ali i za to postoji nekoliko alternativa a jedna od njih je i zamena "stock" / fabričkog kulera. Recimo da je i to daleko jeftinije nego ostvarivanje prava u pojedinim maloprodajama.
Da testiram 2 ASUS 7950 ne mogu samo da bih nekome nešto dokazao, imam višegodišnje iskustvo sa raznim ventilatorima, znam šta pričam, probao sam da podelim to sa vama a vi sada gledajte to iz svojih uglova, ja tu ne mogu ništa sem da postanem dosadan i naporan.
Veci rpm, vece habanje.
Veca temp, vece habanje. Taj motor na ventu se greje vise na vecim obrtajima.
Ako ti smes da zalozis jedni kartu da radi na 100%, zalozicu i ja jednu da radi na auto pa da vidimo koja ce pre da prozuji. Mozemo da stavimo i neke pare na sve to da zacinimo.
1) Ja tebe ne razumem ili ti mene ne razumeš. Kako je moguće veće habanje ako sila gravitacije prestane da igra značajnu ulogu?
2) Svaki motor mora biti napravljen tako da može da radi na 100% onoliko koliko proizvođač daje garanciju. Svetli primeri (oni koji i dalje svetle u sve crnjem moru kineske robe) su npr: Metabo, DeWalt, PAPST, Sunon, Hitachi...
Poenta je da je to grejanje taman toliko da ne utiče na dugovečnost motora. Pored toga, mnogi ventilatori (gornji deo rotora u ovom slučaju, tamo gde su elise) imaju i rupice pored elisa koje (između ostalog) garantuju povećanu cirkulaciju vazduha u samom motoru tako da pravi (oni koji se regularno bore za tržišta) proizvođači misle i na to.
"Uvek" je važila priča "koliko para toliko i muzike" ali izgleda da u poslednje vreme (sudeći po vašim iskustvima) i ako se plati debelo sve su veće šanse za razne neprijatnosti.