Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

+1 :)

Ja vrsim ne nameran test vec 20-ak dana. Naime u kucistu imam 2 venta koja stoje vodoravno, a 3 uspravno. Jedan od ovih uspravno se razlikuje od ostala dva. NIje grafika u pitanju. Ali u pitanju je teorija i praksa koju vi razmatrate. Zasto vec 20 dana? Zato sto mi je nesto riknuo kontroler ventova i umesto 40%, sada rade na 100% Lenj sam da to resim, tako da, eto ga test. Javljam sta ce se i kad desiti sa njim. Da napomenem da su 4 komada sickleflow 12cm, i koristim ih vise od 6 meseci. Mnogo puta su mi se omakli prsti i upali u elise dok su ventovi radili, tako da su dodatno skrseni. Ali nisu bucniji, nego sto su bili kao novi. Takodje da napomenem da su od samog pocetka pravili neke manje vibracije, tako da prsti nisu krivi za to.

Da bi uzeli tvoj test u razmatranje moramo biti sigurni da ti ventilatori imaju biksne a ne ležaj(eve). Ako imaju ležajeve onda je to sasvim druga priča (teorija).

Dobar deo ventilatora na grafikama ne moze ni 6 meseci na 100% a ne 3godine koliko su u garanciji. To moze da ima veze sa klasicnim ventovima za kucista, oni jesu pravljeni da rade koliko god vec pise ali na mnogo manjim brzinama. Grafika na 2800rpm nece izdrzati ne znam koliko.
Ja da pravim naucna istrazivanja ovde ne mogu. Niti imam cime niti zelim niti imam vremena da se raspravljam.
Ponuda za opkladu stoji u svako doba pa ti izvoli ako si rad da dokazes to sto tvrdis. Daj kartu, stavicemo je ovde pored moje i nek kopaju dok jedna ne otkaze. Cija ostane da radi kupi coine.

Skrenuli smo skroz sa teme.

http://i.imgur.com/zhZyXzv.jpg
Rotor od magneta, navoji na statoru, biksna umesto ležajeva. = najjeftiniji mogući ventilator kakav je danas u svim "top" karticama (znači pričamo o >300€, ventilator u kini ne košta 1€ na serijsku poizvodnju...)

http://i.imgur.com/KfpjCqm.gif
Evo kako stoji ventilator pod 90°, baš kako stoji kod vas na homemade bench tablama ili na stolovima (u kućištima grafika stoji sa ventilatorom okrenutim na dole što je najpovoljnije po dugovečnost ovakvog ventilatora ali najlošije za hlađenje)
Crna tačka na ovoj slici je osovina rotora.
Kada ventilator ne radi, osovina pada na biksnu usled sile gravitacije. Tu dolazi do trenja, biksna se troši sve više, rotor se usporava, čak može da magnet (od čega je sačinjen rotor ispod plastike) padne na namotaje statora i tako izgori stator što izaziva potpuno stajanje ventilatora.
U toku rada, stvara se megnetno polje koje goni rotor da se okreće i zavisno od težine rotora na nekoj tački dolazi do anuliranja sile gravitacije odnosno ona postaje zanemarljiva jer prestaje da utiče na naginjanje rotora ka zemlji.
Dakle dok god deluje sila gravitacije, ventilator ima problem. Ako anulirate silu gravitacije povećanjem magnetnog polja sve što treba da vas brine je da li je biksna podmazana u fabrici (potreban je gram masti ili kap ulja tako da ne verujem da kinezi štede i na tome u jako skupim proizvodima).

Nema "u teoriji je možda tačno a u praksi ipak nije", prosto je i dokazivo. Nikakva mistika. :)

:wave:
Sama peraja venta,zbog otpora vazduha,daleko vise vrse pritisak od gravitacije ili bilo cega drugog...

Ventilatorima na grafičkim karticama je najbolje da konstantno rade na što većoj brzini (maksimalnoj ako buka nije problem) jer je tako najjače magnetno polje i drži rotor u osi.
Problem je stajanje (sa 100% na 0%, to je katastrofa) i (veliko) menjanje brzine. Na manjim obrtajima magnetno polje nije dovoljno jako da drži rotor u osi pa on pada na biksnu i tako je "troši" (stvara trenje) što kasnije rezultuje izlaženjem rotora iz ose i sve većim oštećenjima - samim time sve većom bukom i otporom, ventilator (rotor) se muči, sve sporije radi i ima sve više lufta.

Ovo pravilo važi za sve ventilatore sa biksnama koji stoje pod uglom od 90°.

da ovo za povecanje magnetnog polja ali postoji i istrosenje podmazivaca (ulja) , sad svako moze da kaze pa nista podmazemo samo, probaj to u praksi da vidis da su na nekim grafikama ventovi koje ne mozes otvoriti da bi ih podmazao i tada nastaje problem...

u stvari u celoj ovoj prici oko grafika su ventovi najslabija tacka a to cete videti kad budu poceli da riknjavaju a vi ih samo vrtite ... vrtite i vrtite ...

EDIT:

pre par nedelja mi se zaglupavio nesto AB a ja bio na poso i jedna sapphire 7770 (inace stara 6 meseci) se tako naivno zavrtela na 90% posto sam na toliko ogranicio i dak ja stigo sa posla imao sta da nanjusim u stanu.. miris pregrejanog ulja znao sam odmah da je to do toga , naravno vent je napravljen tako da ne moze da se otvori tako da od podmazivanja nista. e sad nije u pitanju sto je zamirisalo nego sto sad kad ta karta menja broj obrtaja venta isti proizvodi vibracije par sekundi i nakon toga se smiri...

i jos nesto bez obzira kolika je magnetna sila trenje mora da postoji tako da sa porastom RPM-a raste i habanje a ko ne veruje nek zalozi grafiku i spremi papire za reklamaciju ....

Poslednja izmena:
univerzalni blokovi su spas,stavis jednu 12cu da poliva naponsku,em rade na 1200-1300 em se ne greju em kuler ostaje netaknut
te pare vratis za 3 meseca u razlici kloka ;)

univerzalni blokovi su spas,stavis jednu 12cu da poliva naponsku,em rade na 1200-1300 em se ne greju em kuler ostaje netaknut
te pare vratis za 3 meseca u razlici kloka ;)

To jeste. Jedino sto bih ja uradio u slucaju rudarenja da kad bih stavljao na vodu, u sistem stavio dve pumpe u isti loop. Za svaki slucaj da ako jedna zakaze...Ma koliko bila pumpa pouzdana, nikad necu moci da se oslonim na tako nesto. Jedino da mi rudarenje postane glavni izvor prihoda, pa da celog dana sedim pored kompa, onda bih pustio na vodu. Nista ne moze da zameni tako niske temperature sa malom bukom a velikim stabilnim klokom.

Sama peraja venta,zbog otpora vazduha,daleko vise vrse pritisak od gravitacije ili bilo cega drugog...

Peraja vrše pritisak da rotor istisnu (izleti kad ne bi imao osigurač) a to je u ovom slučaju "zdrav" pritisak da se tako izrazim. Taj pritisak isto radi protiv sile gravitacije kada grafika stoji pod uglom od 90°.

Sto mi je poznata ta @Ledio filozofija ;), samo ima jos tu dosta stvari koje su + za vodeno, ali to ce te videti za metar dana :exploder:

Poslednja izmena:
^
pretece me :d

nego mi malo ne zvuci istinito ovih 1000GHs/15kUSD...

ispadne da se otplati za 4 dana po trenutnom diff/cena

Poslednja izmena:
Hahah kakav vic, pa ovo vise nije cak ni smesno...

Da imam 15k ja bih sad napravio gpu rudnik bar 15gh koji bi mi donosio 2500$ mesecno... malo li je...

Ne znam ko je pisao vest, ali 1000 ghs je mnogo više od "10 puta snažnije od pc rig-a". Ako pođemo od toga da je najisplativiji rig 4x7950 ili 7970 koji bacaju 2,4 odn. 2,8 ghs vidimo da je asic 400 puta snažniji. Znači ceo red veličine je promašen.

Ne znam ko je pisao vest, ali 1000 ghs je mnogo više od "10 puta snažnije od pc rig-a". Ako pođemo od toga da je najisplativiji rig 4x7950 ili 7970 koji bacaju 2,4 odn. 2,8 ghs vidimo da je asic 400 puta snažniji. Znači ceo red veličine je promašen.

Realno je ovo kobayino sto je stopirano na carini a ne ove budalastine.

Video je neko uopste neku od tih masina na delu svojim ocima? posto ceo internet bruji o njima a na sve se ceka mesecima i sve su neki "preorder"?
Ne kontam kako to radi, jer da to postoji kod Kineza, nastancali bi ih na hiljade preko noci, ne znam u cemu je caka.

Exactly...

Izgubice samo oni sto se premisljaju da li da udju u posao i cekaju da vide sta ce da bude sa ASIC-ima :D dok se oni premisljaju ja cu svoje kartice uveliko da isplatim...

Samo da javim, slao sam pitanja moneybookers support-u, da pitam da li uplata novca od strane bitcoin berzi krsi njihove uslove koriscenja i dobio ovaj odgovor:

We would like to kindly inform you that Skrill and [Bitcoin] are separate online payment service providers, whose systems are not directly connected, therefore, payments between them are not supported.

However, please note with your Skrill digital wallet you can send funds instantly to anyone with an email address. If they do not have a Skrill account yet, they will automatically receive an invitation to open one to collect the payment. The send money fee is 1% of the amount sent, maximum 0,50 EUR. More information on our send money service is available in our FAQ, located in the top right-hand corner of our homepage www.skrill.com.

In addition to this, please note that you can also use your Skrill account to send and receive money to/from merchants. To send a payment to a merchant you should go to their official website and login to your account with them. Then, when prompted to choose a payment method, click on Skrill and follow the instructions provided.

Should you have any other questions or concerns, please do not hesitate to turn to us for assistance.

Best regards,
Petar
The Skrill Team

Posaljem im ja novi mail u kome eksplicitno naglasim da sam cuo glasine da su ugasili neke naloge na koje je bila izvrsena uplata novca u dolarima (ne bitcoin-ima ili nekim drugim coinima :d) od strane tih berzi. Lepo pitam, da li bih ja mogao da primim dolare od recimo MtGox-a, koje sam dobio tako sto sam prodao svoje bitcoin-e, na svoju visa electron karticu koju sam dodao na svoj moneybookers account da je koristim za transakcije.
I dobijem ovaj diplomatski odgovor :mad::

Thank you for contacting Skrill Customer Service.

Further to your query, we would like to inform you that Skrill endorses Forex transactions and does support a variety of forex related merchants. If you wish to process funds from an account of yours associated with a forex merchant, you should be able to do so without issues.

Please note however that conversion involving e-money from other payment providers such as PayPal, Neteller etc is not allowed in our system, as it violates our Terms & Conditions.

Finally, if you intend to deposit funds via a credit/debit card or bank wire transfer to your Skrill account, you should also process these payments without issues as they are standard within our system.

We hope this information is useful to you. Should you have any further questions or requests, feel free to contact us any time.

Best regards,
Yanis
Your Skrill team

Ajd, sad, sta vi mislite o ovome? Ko koga ovde za*ebava? :)

Poslednja izmena:
Ajd, sad, sta vi mislite o ovome? Ko koga ovde za*ebava? :)

To su genericki odgovori koji naravno nista ne govore. Ranije je bilo slucajeva da su blokirali naloge koji su se koristili za trgovinu koja je bila u vezi sa btc.

Sa Gox-a ne mozes na mb zato sto one nemaju tu opciju. Ali zato btc-e regularno podrzava mb kao nacin isplate sa korektnih 5% fee. Znaci probaj da kontaktiras btc-e da ti razjasne ovo, pa javi.

Evo sad gledam MB site, FAQ sekciju, 3rd party uplate:
Can I make 3rd party uploads or cash deposits?
All funds must originate from a bank account held in your name.
To fund your Skrill (Moneybookers) account via bank transfer, see this FAQ answer.
Cash Deposits
You are attempting a strictly disallowed cash deposit if you go to the bank in person and deposit money in cash to our bank account.
Third Party Deposits
You are attempting a strictly disallowed third party deposit if you ask someone else to transfer funds from a bank account in their name to our bank account stating your Customer ID in the payment reference.
Business Accounts
If you would like to deposit from a company bank account, you must open a business account with Skrill (Moneybookers), you cannot upload from the company bank account to your personal Skrill account - this is considered a disallowed third party deposit.
Fees
Unfortunately, you will be charged all banking and administrative costs to return any such payment. Please understand that applicable anti-money laundering regulations do not allow us to make any exception from these rules.
Izgleda da ne dozvoljavalju, bar po ovome sam zakljucio tako.

Imam 30-ak litecoin-a na btc-e, poslacu im poruku na support.

Jedno kratko pitanje za korisnike mtgoxa - kada mtgox isplacuje international wire transfer, uzimaju 16e provizije (2000 yena). Uzimaju li dodatno i neki procenat ili ne?

Oni ne ali uzima korespodentska banka i banka u kojoj imaš račun koji si prijavio na mtgox-u. Neka me ispravi neko ako grešim.

Drugim recima mozemo da se organizujemo, skupimo nas 10tak svako po koin, isplatimo na jedan domaci racun, jednom platimo proviziju i podelimo je na 10 delova. I svakom odgovara. Jel tako?

Naravno, ako nadjes jos 9 osoba koje su za to, sto da ne :). Vec 3-4 osobe na 1 racun su odlicna varijanta po meni, velika usteda, umesto 35-40evra provizije svako placa 3-4 puta manje.

Drugim recima mozemo da se organizujemo, skupimo nas 10tak svako po koin, isplatimo na jedan domaci racun, jednom platimo proviziju i podelimo je na 10 delova. I svakom odgovara. Jel tako?

Bas tako :) Ja sam za.

Ja pustio sa goxa pare na intesu pre 7 dana i jos nema para na racunu. :mad:
Da su poslali po golubu pismonoshi, stigle bi.

Nazad
Vrh Dno