Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

@chachanin
pa sad, po meni je ok ulagati u seriju 7, ukoliko, naravno asic ne ugleda skoro svetlost dana. jeste puno para jedna ali daje mhash kao tri 6770, koje nove koshtaju (tj nema ih, ali da ih ima bile bi) u radnji ~230-240e
razlika bednih 40-50e, a treba ti plocha sa tri slota ili extenderi, koji poskupljuju opet celu konstrukciju, veca potroshjna, mnooogo veca buka pa sad mi reci da se ne isplati.

@superstar
jednostavno me ne zanima ta varijanta.
ja svoje karte chuvam maximalno, ne prelaze 70c, vent oko 50%, ochistim ono malo prashine svakih mesechak dana i za sada sve super.
ja zadovoljan. a da mi zariba vent, ne znam dal bih ga otvarao ja, ali iskreno, ne ochekujem da je isti kvalitet ventialtora na karti od 70e i karti od 280-300e. plus, na 6770 se vrte u proseku na 70%, a kod mene na ~50%
pa su moje prognoze da bi trebalo bez frke 6 meseci da izguraju bez da shtucnu, al videcemo.....ako za 6 meseci izadju 8950, ako neka zariba, pravac reklamacija....u zamenu dobijesh novu i bolju kartu i sha me gabri. :D

Bili podelio sa nama tu matematiku, sem ako nemas nekih drugih ciljeva u ovoj temi? ;)

kako to mislis ? matematika je vrlo slozena nauka, koja se sastoji od gomile cinilaca.. u to si verovatno upoznat :) jednostavno se snalazis kako najbolje umes.. ovde smo da bi pricali na temu pravljenja boljeg sklopa koji ce sto stabilnije raditi i biti dugovecnije.. jer najlakse je naterati neke lude klokove, i posle kukati kako kartice crkavaju i slicno..

svi su strucnjaci kad ih pitas kako se klokuje.. a kad ga pitas kako da namestim da radi mesec dana bez gasenja a da pri tom bude 24/7 u 100% load-u.. e onda se pocne s pametovanjem kako su kartice loseg kvaliteta i slicno :D

Pa lepo mislim, kazes da si na par foruma podelio to svoje znanje, zato te pitam da li si voljan da i ovde to isto uradis?

da,stvarno bi bilo lepo,ja recimo,imam vec par dana problema sa stabilnoscu.na jednoj masini g540 rade 2 dualx 7950 na cm500w na 1150/1131mv i tako vec maltene 2 meseca bez prblema,a na drugoj 3 msi 7950 na chif650w i cm500w ,na 2 je 1150/1050mv a na trecoj mora malo vise napona da bi radila i onda se masina ugasi,sto dovodi do zakljucka da je slabo napajanje ali kako?nije bitno koja kombinacija karti/napajanja,jednostavno nece...rebus...

naravno da sam voljan Mirza.. koliko i ja, toliko i ti dosta znas oko btc-a.. pratis i pises na bitcoinbalkan forumu.. tako da rad sam da pomognem svakome ako sam u mogucnosti.. Pomoc tipa saveta oko nekog problema, eventualno nekog resenja.. :)

ledio nemam ni jednu kartu sedme serije.. sve vga koje su u pogonu kod mene, rade pod BAMT-om (prilagodjena distribucija Linux Debian-a).. Pod linuxom je sve tako jednostavno konfigurisati, i kad te bas zeza sistem.. formatiras fleshku, i za 10 min imas nov instaliran bamt, i jos par min za podesavanja i to je to..

ja mogu detaljno da ti opisem sta, ja licno, podesavam pod BAMT-om i do kojih granica maltretiram gpu-e kartica.. :D

i neki tut oko bamta bi dobrodosao,niko do sad nije nesto detaljnije znao da kaze,ja sam probao,nasnimio ga na fles ali mi odma na bootu izbacivao da nema image fajla.pitao sam i na bitcoin balkan ali nisam dobio neku konkretnu pomoc tako da sam odustao i sad drzim masine na fleshevima od 16gb sa osmicom ali to nije bas najelegantnije resenje,kad se nesto zezne ne znam jeli do hardvera ili softvera jer je win8 bas frishak i sa flesha radi bas tromo

@ledio
ja sam ti odavno rekao da su ti ta napajanja preslaba za ove napore, moram da ti odam priznanje za hrabrost shto se tiche toga ;)

@risim
znash li kako da se ubaci najnoviji drajver za seriju 7 u BAMT i da se menja napon na istom?

Kako kod vas radi rudarenje , kod mene non stop puca veza . Preko Guiminera sam uspeo da se konektujem i radilo je par sati dok nije izbacilo conecctions problem . Preko Diablominera nije htelo ni da zucne tj konektuje se ali sve nule izbacuje , nikako da krene . Desava li se i kod vas isto ili samo meni ?

Poslednja izmena:
Meni diavolo :D radi bez problema.

Ko je Mika&Veca, ima jos jedan otvoren blok?
Ukupno imamo 10. :)

Malo pre sam uspeo da se konektujem preko Diablominera al sve mi smrdi da to nece dugo da traje :(. Editovao sam gornji post napisao sam cgminer a mislio sam na Diablo :p

Poslednja izmena:
Ko je ovaj strucnjak :p
ahahhaha.jpg

Maskota tima :D.

@ledio
ja sam ti odavno rekao da su ti ta napajanja preslaba za ove napore, moram da ti odam priznanje za hrabrost shto se tiche toga ;)

ma nisi me dobro razumeo,2 safira rade bez problema,hladni i klokovani na 500w i tako vec dva meseca.Na drugoj masini 3 msi sa 650w+500w i padne turnoff :).Na kraju sam morao da stavim 2 na 1150/1031 a trecu 1000/980 jer cim dodam malo napona trecoj oma ide turnoff.Moje pitanje je iz ovoga da li imam osnova da reklamiram taj cm500w jer ispada da nije u stanju da potera 3 venta i 1 kartu klokovanu

Jedno pitanje, pod predpostavkom da mogu da dodjem do skoro besplatne struje, koliko se isplati ulagati u hardware. Tj sa koliko ulaganja koliko mesecno moze da se zaradjuje?

Mislim da si alo kasni krenuo o tome da razmisljas. Za 10 dana kad prepolove zarade ulaganje ti se nece isplatiti.

Mene samo zanima dali ce i pool da promeni ime u 25btc :d

pa posle u pool zvani 12.5 btc

Jedno pitanje, pod predpostavkom da mogu da dodjem do skoro besplatne struje, koliko se isplati ulagati u hardware. Tj sa koliko ulaganja koliko mesecno moze da se zaradjuje?

Ako neces placari struju, imaces cistu zaradu, ma koliko god ona bila.
Neko i dalje ulaze u hardware, a neko ne.

dve 7950 trenutno donose oko 100e mesecno. Znaci otplacuju se za oko 6m ako racunas da je struja i ostali hw free!
ali to je samo do 29. ovog meseca od kada ce se kolicina btc koja se dobija kao naknada za rudarenje smanjiti na pola. Znaci ako vrednost btc ne poraste duplo ili se faktor tezine ne smanji x2 (za cega je opet potrebno neko vreme reda velicine meseci) zarada ce biti dosta manja u zavisnosti od kretanja ovih parametara.
Isto treba uzeti u razmatranje da postoje ASIC believers koji ocekuju da ce u mesecima koji su pred nama ove nove namenske sprave potpuno izbaciti gpu iz btc mininga.

Uzimajuci u obzir sve ovo ulganje ima smisla jedino u varijanti da se veruje da ce btc u buducnosti vredeti mnogo vise nego danas, 10 do 100 puta na primer pa da se cuva do tada sto opet nosi poseban rizik. Ako je vec tako onda je verovatno isplatljivije kupiti ga direktno i nadati se njegovom opstem prihvacanju kao superiornom nacinu onlline placanja.

Poslednja izmena:
A šta će se to desiti 29.11? Tražnja će se prepoloviti? Snaga poolova će se udvostručiti? Nekako mi ne ide u glavu zakazno pojeftinjenje naknade? Meni je nekako logično da je cena BTC-a u skladu sa ponudom i potražnjom... Ili grešim?

Cena jeste vezana za ponudu i potrosnju. Ali krajem meseca se smanjuje zarada na pola. To bi trebalo da znaci i skok coina samim tim sto ce se manje coina praviti. E sad videcemo koliko ce skociti i dali da asic krenuti. Ako krene asic svuci ce cenu dole brzo.

Vidiš neki nemaju para za bacanje, pošto čekam pare da uzmem novu grafu, ne vidim ni šta ti smetam....
+radim na nvidii, zato je loš skor

Pa sad ispade da smo mi bacili pare? ;)
U svakom slucaju dobro nam dosao. :)

Mislim da si alo kasni krenuo o tome da razmisljas. Za 10 dana kad prepolove zarade ulaganje ti se nece isplatiti.

Mene samo zanima dali ce i pool da promeni ime u 25btc :d

Kurajber :) ne mora da znaci.. ja jos nisam upoznao coveka koji zna kako ce se polovljenje odraziti na sam bitcoin.. tj. vrednost..

postoji vise varijanti: vrednost coina skoci/padne, diff skoci/padne, i onda se mozda na kontu cene smanji diff ili kontra.. ili budemo svi kurate srece, pa spadne vrednost btc i diff ostane isti..

ko ce ga znati :D

tek posle pola decembra, posle te turbulencije, ce se znati sta i kako.. i cemu se nadati.. do tada ce se pokazati i ovi iz ASIC price, dal su jedan veliki fake/fraud ili su dosledni onoga sto su pricali svo ovo vreme..

Podsecanja radi, vec mesecima odlazu za nedelju dve, pa ih izvale za fake slike.. i sad kao konacno to je to, krecu pocetkom decembra.. zivi bili pa videli :)

Ma videcemo za asic, to je sporedna i za sada nebitna prica.
Mene vise zanima ovo pomeranje vezano obaranje nagrade i posledice toga. Postoji mnogo promenjivih u celoj prici i sve se svodi na cisto nagadjanje ali ocekujem da ce cena skociti s padom nagrade. To samxjedino racunao kao sigurnu stvar. Ako asic nekom igrom slucaja izadje oborice ce cenu dole sasvim sigurno na cenu kao sto je sada recimo ili ce dif. otici gore drasticno. To su neke moje prognoze ali i dalje cisto nagadjanje. Ko zna sta ce se desiti i ko ce da napravi bolju racunicu. Svakako ako neko ima neku drugu teoriju zanima me da cujem :)

Vidiš neki nemaju para za bacanje, pošto čekam pare da uzmem novu grafu, ne vidim ni šta ti smetam....
+radim na nvidii, zato je loš skor
Po tome koliko snage izbacujes ispada da radis sa CPU . Niko tebe ne tera ni da radis ni da ne radis . Strucnjakom sam te nazvao jer bespotrebno przis CPU i trosis struju a bas nista ne dobijas nazalost :( .
Nego da se vratimo na temu ...
Kako uspevate da odrzite vase Guiminere i ostale programe kojim se sluzite da vam ne puknu . Kod mene malo malo pa nece da radi .

Kako puknu? Mozda ti je klock nestabilan. Ako je klock ok nema sta da puca. Ja mislim da moji rade voko 72h bez ikakvog prekida. Mislim, obicno ja prekinem, pustim diablo i sl. ali posto mi sada diablo ne radi evo bez frke 3 dana. 43413 sharova s jednom grafickom pa ti vidi koliko ti treba da nakarikas to.

Po tome koliko snage izbacujes ispada da radis sa CPU . Niko tebe ne tera ni da radis ni da ne radis . Strucnjakom sam te nazvao jer bespotrebno przis CPU i trosis struju a bas nista ne dobijas nazalost :( .
Nego da se vratimo na temu ...
Kako uspevate da odrzite vase Guiminere i ostale programe kojim se sluzite da vam ne puknu . Kod mene malo malo pa nece da radi .

Ja sam sa Bitcoinom poceo jos pre 9 meseci samo nisam verovao da ce biti nesto od toga.Da jesam ne bih prodao 5850. Veruj mi radim na gt 240, proc mi izbacuje jedva 1Mh/s :d. Nadam se da cu makar dogurati do jednog btc pre nego sto kupim 7950 :D. Pocetno ulaganje za novu grafu

@monk

sa 1Mh/s trebace ti od prilike po sadasnjem difu oko 3500 dana ili oko 10 godina da napravis prvi BTC! tako da ako stvarno mislis da kupis 7950 najpre prestani da bacas pare na struju...
u svakom slucaju sve najbolje:d

Poslednja izmena:
Vrh Dno