Rapture
Slavan
- Učlanjen(a)
- 10.08.2008
- Poena
- 485
Merkao sam ja sinoc kako skace polako. Ako, raduje me to. Tek je krenulo, bice jos bolje.
Bas lepo za oko
Merkao sam ja sinoc kako skace polako. Ako, raduje me to. Tek je krenulo, bice jos bolje.
ne znam sto se toliko tripujete oko 50btc.. ja licno sve masine drzim na mtred-u.. dogodi se da stucne nekad.. al zato mi u bkp pool stoji eclipsemc.. tako da nema cimanja..
a sto se tice asic-a.. toliko bure i oluje oko necega sto jos niko nije video.. a i cinjenica kad su svi trazili da vide o cemu se radi, dobili su slike za koje se ispostavilo da su montaza, ili slike necega sto nema veze sa asic-om
dok su se drugi poplasili pojave asic-a, ima nas koji smo i dalje kupovali i ulagali u postojeci hardver.. Sad nekoliko meseci kasnije, mogu da kazem da se rizik isplatio![]()
demios jedan veliki smajli za tebe :d
kad vec spominjes te 6770 msi, imam ih oko 80 kom.. crkle su mi dve (ne daju sliku). Otplatile su se oko 90% od onoga sto je ulozeno, i onda sam 40 tih 6770 prodao drugaru po 70% od cene koju sam ja platio pre 5 meseci. On ih sad izrabljuje, i onda kad mu neka od njih crkne, salje na reklamaciju i posto nemaju adekvatnu zamenu (nude losije modele tipa 7770 i slicno) radi se finansijsko razduzenje. Pa sad ti vidiZnaci karta se bukvalno otplatila, jos malo zaradila, i zbog lose izrade od strane proizvodjaca, ja dobijem nazad u dinar isto koliko sam je platio..
Pored gore pomenutog modela, u pogonu su: 5830, 5850, 5870, 5790, 5770, 6770, 6850, 6870, 6950 i 6970. Nemam ni jednu kartu sedme serije. Saberi oduzmi oko 60 ghs u pogonu
a to sto se tice asic-a, i nekog plasenja, to je za devojcice
to je isto kao kad bih ja rekao da imam u ponudi auto koji ide na vazduh, ali moras prvo da mi platis 10k jura, pa da sacekas nekoliko meseci, dok mi proizvodjac iz Indije isporuci, pa onda ako stigne, ali AKO stigne, ja cu ti isporuciti, eventualno cu te zavlaciti jos neki mesc, i na kraju vratiti novac
Moje vidjenje: da sam ja plasirao pricu ASIC-a, ja bih sav novac koji mi je dat na raspolaganje (preorderi), ulozio u gomilu gpu-a koji ce za to vreme (rok isporuke opreme) da se otplati, a onda cu se napraviti lud, i ispati krajnje fer i korektan i ponuditi povracaj novca, jer me sam dizajn mikrokontrolera za federgejznicu nije dobro osmisljen, dolazi do pregrevanja buksni na karaklema konektoru, pa s toga sam proizvod ne radi stabilno.. :d za to vreme (recimo da je ulozeno milion evra - preorderi) ja pazario opreme za personalne racunare (ploca, proc, memorija, napajanja, grafike..) i onda kad je sav hardver sam sebe otplatio, ja vratim (potencijalnim kupcima asic-a) novac, a meni ostane pun magacin hardvera
tako da.. to sto je mige zagovornik asic-a, ne znaci da treba da se ja i bilo ko drugi plasimo toga.. jednostavno treba da pratimo desavanja na trzistu, a samim tim i momenat kad cemo zaradjene coine da konvertujemo u realan kesh sa kojim moze da se pazari u komsinoj samoposluziMige je zasluzan za moj ulazak u istu tu pricu sa gpu mining-om (obecana vecera u skorijem periodu).. s tim sto je jedina razlika izmedju mene i mige, bila ta da sam ja nastavio sa ulaganjem, a on stao kad je neko proturio pricu asic-a..
Naravno, ako se pojavi ASIC ili nesto slicno, stavice se na papir, i preracunati sta i kako.. isto kao kad sam usao u pricu sa grafama.. tako da, samo napred, i radi dok moze. Onda kad ne bude vise moglo, ili ne bude isplativo, videcemo vec nesto drugo![]()
Ne mora da se uleti u crvenu. Nadjete neki lokal koji ima industrijsku struju ili ugovor pokriva troskove struje. Ko je citao na bitcoin balkan forumu zna da je Risim ulozio i u jace osigurace i kontrolu opterecenja istih, a ugovor za lokal pokriva struju. Morate da se snadjete, uvek postoji neka varijanta, toliki BG a vi ne mozete da izgrbavite neku firmu sa industrijskom strujom, pa nemoguce da ne poznajete nikoga ko radi u nekoj proizvodnji ili velikoj firmi gde se 10-15gh ne bi ni osetilo kroz racun za struju.
Dakle neko drugi plaća struju, neko drugi da ima troškove (a da to i ne zna) a zarada tebi, to je izgleda poenta... Da se ovakav setup napravi kući u recimo nekoj slobodnoj prostoriji, uletelo bi se brzo u crvenu tarifu i zarada bi bila mnoooogo manja a period otplate duži.
@risim
ortak je uzimao, lepo sam rekao 34 komada, sumnjam da ti na 64 ili 100 komada mozesh imati josh neki suludi rabat kad svi znamo koji su smeshni procenti zarade u celoj prichi, tako da, iskreno teshko da si ih placao ispod 65-70e, a on ih je direkt od uvoznika placao, ako me secanje ne vara oko 7800rsd ili tada mozda oko 75e.
palo mi je na um da si ih razdvajao extenderima i kad vratim film, par meseci je drugar duze kopao sa njima od tebe, ali sve jedno, njima je radni vek u takvim okolnostima jako ogranichen i pitanje je koliko ce josh dugo kod tog lika kome si ih ti prodao.
tako da, lichno, meni, u mojim uslovima (i cenim u uslovima vecine koji ovde rudare) te karte, nisu bash najsjajniji izbor za ovo, all around gledano, a ne samo e/mhash odnos.
ja tebe razumem, imash kintu i odradio si kako si odradio, ali morash sagledati i sa drugachijih aspekata, nemamo svi mogucnosti kao ti. rachunice i sve se razmimoilazi totalno.
da, ali shta radish u sluchaju reklamacije? vracash kinezu? ako je tako, koliko chekash na reklamaciju? ili je mozda varijanta da si ih dobio lupam, za 55-60e sa dilom da neam garancije?
pa...ne bih se bash slozio sa tobom, pre svega, jer mene ne zanimaju te 6770 i slabije karte, vec samo skuplje, a neshto mi se nosi karta od 300e nekom tamo majstoru...
pa...ne bih se bash slozio sa tobom, pre svega, jer mene ne zanimaju te 6770 i slabije karte, vec samo skuplje, a neshto mi se nosi karta od 300e nekom tamo majstoru...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari