Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Pa to je rekao za procesor, sta ga lozis. Sa grafickom ima 5Mhash-a, znaci 700 dana ili 2 godine! :d Sve pod uslovom da se ne promeni diff. Znajuci kojom se brzinom menja dif odgovorno smem da tvrdim da ta graficka NIKADA nece doziveti da iskopa 1 coin!
Ako promene diff 10% njoj dodaju 70dana rada. Diff menjaju svakih 14 dana, tako da cenim da ce joj svaki put kada se promeni diff trebati jos vise vremena za 1 coin.

@Monk, gasi to sokocalo i uzi krstenu grafiku, stedi struju covece.

sto se tice struje...
ja sprzio 800KWh samo sa racunarima sa ukupnom snagom od 2Gh/s, sve ovo u plavoj zoni = 4500din..:d

@Kurajber

ne lozim coveka ja sam mu dao vrednost koju ce da deli sa svojim brojem MH/s da bi dobio koliko mu treba vremena za 1BTC i to po sadasnjem difu..

Poslednja izmena:
Ma daj bre, vidis da se zezam. Kao da je neka razlika dali je 2 ili 10 godina. Nece zaraditi 1 coin nikada! ;)

Kad smo vec krenuli sa statistikama: Za tacno 2 meseca rada, iskopao sam 12.6 coina.
Za sada sve ide po planu :)

Poslednja izmena:
Hmm nesto mi tu sve smrdi da sam nesto ppremetio sa novim beta 8 driverima . Koje drivere vi koristite ? Nekada mi radi po ceo dan sve normalno a nekada nece ni da krene Diablominer dok Guiminer krene da radi ...

12.10 kod mene, malo su mi vise davali nego 12.8. Sa 12.11 mi je dosta malo hash-a davalo pa sam ih skinuo. Nisam ih ni koristio dovoljno dugo da bi znao koliko su stabilni i sl.
Meni diablo ne radi vec 5 dana, vise i ne pokusavam da ga palim.

Znaci peglas preko Guiminera ?

Pa da. Pre pet dana smo pricali bas kako je prsao pool ovo ono i neko rece da mu se sa guiminerom konektuje normalno dok sa diablom nece. Probao i ja i stvarno tako. Nekad se nakaci diablo pa odsljaka malo, nekada nece uopste. Nije to resenje da vise od pola vremena bude u leru. Zato sam se vratio na guiminer, daje za nijansu manje ali bar bijem 780Mhasha konstantno.
Pretplati se na temu i redovno citaj sta pisu ljudi ;)

Nista od ASICa

to neko tvoje predvidjanje/nadanje, ili pak imash neki info o tome?

Pa prosto, porucio sam cetri komada ali nema nikakvog odgovora, mislio sam da ih upregnem da mi pored rudarenja i nesto krckaju al dzaba leptirici se na javljaju.

porucili su mnogi, ali niko nije dobio...problem je samo sto to nije sigurno resenje da ga nece biti. Ako stvarno asic postoji dobice ga oni koji su pre-oreoravali mnogo pre i ulozili para u razvoj i proizvodnju, a takvi ce se nakupiti kajmaka dok mi sada nagadjamo da li postoji asic ili ne. Mozda vec uveliko asic radi, samo sto cekaju da se nakupe para, naprave ogromne kolicine asic masina za prodaju, u roku od par dana sve asic masine rasprodaju i nakupe se jos vece gomile para i izadju iz cele te price. Taj scenario bi gotovo sigurno izazvao generalno kompletan slom na berzi i pad cene btc-a, a mozda cak i gasenje kompletnog programa.

Zar je moguće da nikom nije palo na pamet da kada neko sa recimo xtremesystems foruma dobije ASIC, da će da ga otvori, vidi koji je "hw" unutra i to podeli sa svetom? :)

Ne znam da li su ranije predstavljali "singlerice" kada su izasle, ako jesu onda ce verovatno i sa ASIC-om tako.

Zar je moguće da nikom nije palo na pamet da kada neko sa recimo xtremesystems foruma dobije ASIC, da će da ga otvori, vidi koji je "hw" unutra i to podeli sa svetom? :)

ne razumem shta imamo od toga?

nas zanima da li ce izaci, kad ce izaci i kako ce se odraziti na celu gpu majning prichu?

Pa ako stvarno budu tako dobre mašine, cenim da će "uradi sam" varijante da budu nekoliko puta jeftinije?

da ali gde da nabavim asic chip? nisu sigurno vec neki postojeci i koji mogu da se kupe na trafici, koji procenat ljudi ima mogucnost da u kucnoj radinosti neshto tako skarabudzi...?

da ali gde da nabavim asic chip? nisu sigurno vec neki postojeci i koji mogu da se kupe na trafici, koji procenat ljudi ima mogucnost da u kucnoj radinosti neshto tako skarabudzi...?

Nije samo reč o samo čipu već i o algoritmu koji taj čip koristi a verujem da će on ostati tajna još dugo vremena.

Pa posto sam iso preko bankwire krajnje ozbiljno firma prema firmi nisu se udostojili ni da posalju profoma invoice ili swift, sto moze biti pokazatelj da ili nemaju ili je sve prevara ili ono naj verovatnije stvar ne radi jer je ipak to dosta komplikovano od hw do algoritma koji treba to sve da podrzi. Postoji jos jedna kukica da je sve to tako lako ne bi postojali super komp. koji krckaju non stop. Ovaj sistem pravi prakticno svetski mega komp i svi mi po nesto krckamo pitanje sta ali to za narod nije bitno, bitno je da kaplje koja kinta plus ATI prodaje svoje kartice, u NV sad razmisljaju da CUDU malo dorade da bi poboljsali hash jer je ocigledno da je ATI izmedju ostalog napravio stabilnu prodaju svojih naj modela upravo zbog toga. Doduse nema mnoogo rudara ali oni koji ozbiljno zagrizu kao @risim su i ozbiljni kupci.

glupo je zaista ako su uzimali lovu za preorder i ako ce poispaljivati mnoge ljude...neko me ce da leti glava :(

btw, novchic na 12$ sad ;)
a za 6 dana polovljene nagrade

ja mislim da tesko da ce novcic da skace ,to je nesto realno mozda i malo vise od realnog koliko on vredi na trzistu a sto se tice asic-a iskreno sumnjam ja da ce se pojaviti makar u takvim performansama brzina i odnos potrosnje struje

Evo sad je tek cena otprilike došla na onu od pre mesec i po-2 kada sam i ja počeo da eksperimentišem sa ovim, i pitam se da i je pametno bar pola od zaradjenih prodati sad za par dana ili čekati, pa da se vidi šta će zaista biti sa cenom. Mislim da može biti skokova i na gore ali i na dole. Npr u slučaju da ljudi koji štekaju gomilu coina zbog nade da će zbog polovljenja nagrade porasti značajno cena prodati hiljade i hiljade ako ne skoči cena pa bar da izvuku novac po ovoj ceni jer ne bi da čekaju još nekoliko nedelja ;). Svakako bi to trebalo da bude privremenog karaktera ali to može biti opet mesec-dva, recimo padne opet na 7-8evra (ne daj Bože i niže) i tek posle NG dođe opet na ovu od 9 :p. Sve kombinacije su u igri čini mi se..

cena se bazira u sustini na osnovu koliko se on trazi e sada moguc scenario u slucaju da padne zarada diff ostane priblizan (odredjen broj rudara ce najv. bataliti pa onda logicno i diff ce se smanjiti) ali potrebno je dosta vremena da prodje da bi bio manjak novcica (da je potreba za novcicima veca nego sto je moguce da se proizvedu ) u svakom slucaju daj da otplate masine skoro svi i da ovo ostane da zazivi ne mora zarada da bude neka ogromna ali neka je ima ..

Jel treba nekom ploca za mining? :d

asus_rampage_iii_extreme_xxx_dh.jpg

Nazad
Vrh Dno