Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ova plojka je cist experiment koji je nastao jos 2010 na bazi Asus Rampage extreme III.

Morate imati na umu da je napolju struja skupa i da nije takva zarada kao kod nas, ne zaboravite da su europejci jako skrti vidite i samo mi i braca rusi cepamo pa sta kosta nek kosta

nemaju oni vremena da se cimaju da ulazu u to kad je tamo mesecna plata velika (jednostavno imaju standard) za nas i manja je nezaposlenost tako da kod nas jednostavno ima vise razloga za rudarenje

Ovo ce uskoro da se isplati samo onome ko ima free struju. Chak i plava zona je ugorzena od 1.12.

Jel moze malo detaljnije oko te plave zone :D.

Pa da, s vecinom grafickih se vise nece isplatiti rad pod uslovom da ostane ova cena coina. Ako cena poraste malo ostace neke zarade za one s jacim grafickim poslednje generacije. U suprotnom samo 7950 i jace i to za male pare :(

@kurajber
ma opusteno cu rasprodati hardweraj koji se u veoma kratkom roku otplatio cak 30% i za te pare kupiti BFG singlove 2-3 kom i eto furam dalje ...:d

Koliko vidim imacemo na oglasima hiljade grafika. Ljudi da uzuzmemo asic nesto se mora promeniti inace nece biti novih novcica.

a gde da ga kupis

Na trafici :d

@MM

po sadasnjoj ceni struje a u slucaju polovljanja nagrade s tim da diff ostane isti rudarenje u plavoj zoni po sadasnjoj ceni gde je VT=7.88 i NT=1.88 din.(ovo je priblizna cena)+20%PDV-a ge 2GH/s potrose oko 800KWh skoro NEISPLATIVO!!

eto ja sam napravio 18BTC-a (19000din) za zadnjih mesec dana a platio struju 4500din. znaci ako bi se nagrada prepolovila a svi drugi parametri ostali isti onda bi ja zaradeo 8500din -4500din struje i ostade na kraju sica od 4000din!!:d nema ni za amortizaciju a da ne spominjem to da je u 2013 najavljno poskupljenje struje od 3x10% pa ti vidi ...

zato sam ja gore spmenu one singlice FPG-a koje daju 800MH/s a trose 80W struje kao mozda dobro resenje ako od asic-a ne bude nista...

Poslednja izmena:
@bojan.zex ti znaci za 2gh/s trosis mesecno 800kw ? ili ti dnevno 26.66 znaci oko 1,x po satu? pa ispada da ce ljudi sa 79xx kombinacijama imati najbolji odnos ... jer recimo sa 3 x 7970 imas skoro 2ghz/s a to trosi oko 0.7kw po satu... verovatno imas vise kartica iz 5 /serije ...

Moze potrosnja jos nize , evo kod mene dve 7970 daju 1100Mh/s sa potrosnjom 295w/1h .Dok pri overcloku 1230Mh/s potrosnja je 380w. Dakle 0.295kw*24h*30dana=212kw mesecno za 1.1Gh/s

rsz_20121124_171612.jpgrsz_20121124_172209.jpgvodeno hladjenje 7970 40C_mining_gpu1_overclock 940Mhz_931mv_550mhs_297w.jpg
Mereno iz zida bez monitora, Napajanje je sa seasonik x660 gold sertifikatom 90 %efikasno . Sistem je na SSd-u . Hardiskovi su u sleep modu. Procesor i5.E sad pitanje je kolika je potrosnja kad se stave dve 7950 ?

@xide
da imam 3x 5850 izmedju ostalog :smoke:

da 7xxx serija ima najbolji odnos MH/W a 7950 konkretno ima odnos 3.0MH/w sto je stavlja u grupu najekonomicnijih kartica ... dok konkretno 5850 ima donos 2.0MH/w i eto potrosnje... naravno uvek postoji i druga strana medalje a to je naprimer period otplate same kartice gde je npr. 5850 jedna od najjeftinijih za otplatu (u ovo ne ulazi potrosnje odnosno cena neregije) sa 3.45 MH/E a sa te strane je 7950 ima odnos 1.90MH/E
jos nesto a veoma bitno u potrosnji energije je downwotage jer:
sa podizanjem clocka potrosnja struje raste linearno a sa podizanjem napona potrosnja raste na kvadrat

znaci GPU u downwoltage, nikad maximalan clock vec optimalan i tu se mnogo moze ustedeti na potrosnji. ja cu nakon ovog zadnjeg rezultata svim GPU-ovima u mining uradeti downwotage i eto me za mesec dana sa novim rezultatima.

Poslednja izmena:
Imam graficku Gigabyte HD 6870 i radila je za mining savrseno punih 2 meseca. Od tada je pocelo da zuji ventilator. Otvarao sam komp, izduvao celo kuciste sa svim komponentama i graficku izduvao kompresovanim vazduhom. Smanjilo se zujanje ali nedovoljno. I dalje je bucna, a pogotovo kada se ukljuci mining. Da li je neko vec otvarao graficku da me uputi kako da sredim problem ukoliko moze da se sredi?

U pitanju je graficka GV-R687D5-1GD-B:
2074220994_1784999119_o.jpg Accessories1162_634236162873861250_2.png

Verovatno su lageri

punih 2 meseca i nije neki period....sem ako je nisi cherechio na 100% venta
mozda nisi najbolje produvao, otvorio je i ochisti, samo pazi da ne izgubish garanciju....
mozda ti prozujale zavojnice....mzoda je i do napajanja

Vrlo verovatno pogotovu ako je iso do max. a to je stara boljka ATIa. Nego cena BTCa skace a od asica ni traga

Poslednja izmena:
ima li neko da mu radi diablo stabilno?meni onih 5% sto daje vise puno znaci ;)

meni radi na 2 mashine, zezao je samo onomad, onaj dan kad se pul raspao.

meni nece ni na 7ci ni 8ci sbe nule izbacuje neznam sta mu je :(

mozes li da postavis link ovde odakle si ga skinuo da ne reinstaliram sve ako je do njega,doduse primetio sam da neki run32.dll servis opterecuje grafiku i kad je na leru,kad ga ubijem iz task menagera onda usage padne na 0 i radi guiminer kako treba,ali diablo nece

ledio je napisao(la):
ima li neko da mu radi diablo stabilno?meni onih 5% sto daje vise puno znaci ;)
Matori, meni od sinoc Diablo radi kao satic. Vratio sam se na njega. Primeti se 5% razlike itekako, pogotovu sad pred smanjenje nagrade ;)
Bitno je da cena skace i dalje. Sada bi po pravilu trebalo da pada cena krajem meseca ali to se ne desava jos uvek. Videcemo za dan dva.
Jel ima neko link neki gde mogu da vidim kako se kretalo trziste coinima zadnjih 6 meseci?!

ja ga skinuh sa onog linka odonda josh, nisam skidao neki drugi.
ne mogu ovde da okachim preveliki je fajl, a necu da rizikujem sa onim upload serverima. pusti mi na PM mail.

i ja imam taj,izgleda da ce sutra da padne reinstal ako veceras ne proradi kad dodjem kuci

da li si obratio paznju na antivirus? meni je avast free posle jednog updejta na svim mashinama pocheo da blokira diablo i da ga brishe.
ili mozda imash neki virus koji smara grafu?

Vrh Dno