Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

mtgox uzima 2000¥ što je oko 20€, toliko se i kod nas plaća kad želite recimo da prebacite nekom novac u inostranstvo.

Pitajte Risima on radi wire transfere samo sa intesom. Ali sve su cifre peko 1000$

Pre neki dan je povukao 300 coina ludak, sad vi racunajte koliko je to love :d
On sigurno zna.

ma gde risim zna kolko je to love :d on zna kolko je to hardwera :d

Evo za 7 blokova skače malo diff, nagrada za 2 dana pada..divno :D. Ako ne ode cena gore za par $/€ u sledećih mesec-dva biće zabavno :).

edit- a što se tiče direktno mtgox-->naša banka se isplati na sume od bar 300€ i više (ako dobro računam) ako je 20€ usluga/provizija..

edit 2- za 2% otišao gore, to nije problem... nego jel vi primetite taj "kolač" kako se menja :D povremeno, sad je pola Unknown, nije da me nešto briga ali samo primećujem. Pre nekog vremena je Unknown samo trećina bila pa se povećala pa se smanjila..sad je pola, mada pitanje da li je to tačno.

http://bitcoincharts.com/bitcoin/

Poslednja izmena:
Sto se tice prebacivanja novca na u nase banke, posrednicka banka za devizno poslovanje svih nasih banaka je Dojče Banka, naplacuje 30e po transakciji, nase banke ne naplacuju nista. Drugar mi je rekao da Manibukers naplacuje 2,5 dolara po transakciji i da je moguce prebaciti novac na devizni racun u nekoj nasoj banci. Ovde sigurno ima nekoga ko ko zna vise o tome pa ne bi bilo lose da detaljnije objasni. Ja cu danas malo da prosetam do banke i da malo guglam, da probam da napravim racun na manibukersu i da vidim kako da prebacim evre sa mtgox-a na manibukers a posle i na devizni racun. Ako nesto budem uradio napisacu detaljno kako.

Nemoj na devizni račun nego na (Inetesa) Visa Electron karticu npr.
Lova se čeka nedelju dana sigurno (transver sa skrill-a na Visa Electron). Prebacivanje sa skrill računa na devizni račun je komplikovanija procedura (nisam imao iskustava, tako sam čuo).

Evo za 7 blokova skače malo diff, nagrada za 2 dana pada..divno :D. Ako ne ode cena gore za par $/€ u sledećih mesec-dva biće zabavno :).

Bice zabavno sto ce svi cekati da padne diff. Onda se bojim da nece padati jer niko nece odustajati jer ce svi cekati.

malo sam razmishljao, ne moze da padne dif, samo moze da nastavi da raste jer prirodno, raste i snaga sistema, a diff je vezan za to, odnosno za brzinu otkopavanja blokova,
nema veze sa kolichinom novchica dobijenih od bloka, mora da se odrzava ravnoteza.
to shto ce biti duplo manje novchica, moze samo da se odrazi na cenu, koja ce biti barem 18-20$, a za godinu dana, ako i dalje ne bude asica, kad se opet prepolovi ima da bude, lupam 40$.
pa ko moze da izdrzi, moze da shteka novchice godinu dana :D i tada ih zameni za 40$

Da li neko koristi BAMT za 7950/7970?

Oficijelni image bamt_v0.5c.img sadrži dosta bajate drajvere koji ne podržavaju 7 seriju. Instalirao sam Catalyst 12.4, sada sistem vidi grafičke ali mi mining i dalje ne funkcioniše.

Poslednja izmena:
ja koristim onu prepravljenu verziju bamta, samo za seriju 79xx. imaju neke budjos drajvere ali radi.
mozda nisi podesio lepo sve.
kod mene se podeshava sve u bamt cfg-u tamo gde je cg miner.
tu ukucaj pool, user name, port, temp target, klokove i to je to. ostalo koliko sma skontao nema uticaja.
i naravno, ruchno podesi ip adrese u network setovanjima.

ukoliko nemash cg miner, onda ga instaliraj nekako, kako nemam pojma, ili pak nabavi na netu ovu verziju koja je spec za 79xx seriju,
pa na nju turi neke novije drajvere, mozda bude bolje nego meni sa ovim budjavim.
a opet, ja ne umem da instaliram driver :( jednom probah i digao sam ruke.

Jel ima neki zacrtan krajnji broj blokova? mislim dokle ce da se tera, i gde smo sad sa ovim polovljenjem....

Nema zacrtan broj blokova, a posle polovljenja ako ne skoci cena ili padne diff na pozitivnoj nuli bar oni koji placaju struju
..

ima samo 21 milion napravljenih novchica, to je limit. sad smo na pola napravljenih.
kako budu odmicale godine, pravice se sve manje i manje novchica, jer ce se poloviti svake godine nagrada.
pa ce za 5-6 godina biti napravljeno josh nekih, lupam, 2 miliona novchica i jedan ce vredeti tipa 160$ :D

Znaci poenta je ne trositi coine. Znam da svi koji sljakaju imaju teznu da konstantno ulazu u hw da bi pravili vise para. Dobar deo tog novca koji zarade vracaju nazad nekome. Teoretski, najbolje bi bilo napraviti sto vise novcica sa sto manje ulaganja ili s nikakvim ulaganjem i cekati skok :D Cista lova.

Jel ima neki zacrtan krajnji broj blokova? mislim dokle ce da se tera, i gde smo sad sa ovim polovljenjem....

Postoji ukupna zacrtana kolicina bitcoina koja ce se produkovati i ona iznosi 21 milion.
Sutra stizemo na tacno pola od toga (10.5 M) i zbog toga se i vrsi polovljenje. Ono obezbedjuje da se bitcoin vremenom sve sporije pravi. Kada se stigne na pola od ovoga sto ce nam od sutra preostati desice se sledece plolovljenje. Posto se blokovi resavaju na duzi period konstantno u tempu od 144 blokova dnevno za sledece polovljenje trebace nam isto kao i za ovo 210k blokova odnosno ponovo malo manje od cetiri godine. Znaci krajem 2016 nadoknada za rudarenje po bloku ce se ponovo prepoloviti ovog puta sa 25 na 12.5 btc.

Posto btc trenutno podrzava 8 decimalnih mesta ispada da ce biti potrebno 33 ovakvih cetvorogodisnjih ciklusa sto nas vodi u 2140. godinu da bi se stiglo do toga da se svi bitcoini naprave. I tada to nece biti tacno 21M vec za neku vrednost oko osme decimale manje. Ako gledamo blokove onda tih 210k po ciklusu i 33 ciklusa nam daju 6.93 miliona blokova.

Ali ovaj broj sto se tice blokova nije konacan jer mineri moraju da nastave sa poslom kako bi se ceo sistem i posle toga odrzao. Razlika je sto se tada nece praviti novi coini vec ce nihova nadoknada biti iskljucivo iz naknade za transakcije.
Ova naknada i sada postoji ali je ona u iznosu znatno manja u odnosu na ovaj deo od novo napravljenih btc (od sutra 25btc). Kako se u buducnosti sa jedne strane sirenjem btc-a bude povecavao broj transakcija a sa druge smanjivala ova naknada u novim coinima ovaj deo od transakcija ce postati dominantan i omogucice da mreza funkcionise i sa veoma malom nadoknadom u novim coinima ili sasvim bez kad do toga dodje.

to je u teoriji a sta ce biti buducnost ce pokazati.

Poslednja izmena:
ja koristim onu prepravljenu verziju bamta, samo za seriju 79xx. imaju neke budjos drajvere ali radi.
mozda nisi podesio lepo sve.
kod mene se podeshava sve u bamt cfg-u tamo gde je cg miner.
tu ukucaj pool, user name, port, temp target, klokove i to je to. ostalo koliko sma skontao nema uticaja.
i naravno, ruchno podesi ip adrese u network setovanjima.

ukoliko nemash cg miner, onda ga instaliraj nekako, kako nemam pojma, ili pak nabavi na netu ovu verziju koja je spec za 79xx seriju,
pa na nju turi neke novije drajvere, mozda bude bolje nego meni sa ovim budjavim.
a opet, ja ne umem da instaliram driver :( jednom probah i digao sam ruke.

BAMT ima cgminer instaliran samo ga treba uključiti u konfiguraciji, što mi je konačno pošlo za rukom ali radi mi samo prvi GPU. Stavio sam Catalyst 12.10 ali mislim da to nije od značaja kada je reč o ovoj nameni. Možeš li okačiti ovde svoj bamt.conf fajl da uporedim. Stavi ga kao code u spoler i naravno cenzuriši user i pass.

BAMT ima cgminer instaliran samo ga treba uključiti u konfiguraciji, što mi je konačno pošlo za rukom ali radi mi samo prvi GPU. Stavio sam Catalyst 12.10 ali mislim da to nije od značaja kada je reč o ovoj nameni. Možeš li okačiti ovde svoj bamt.conf fajl da uporedim. Stavi ga kao code u spoler i naravno cenzuriši user i pass.

Kod:
# options to cgminer (must have at least --api-listen for any bamt tools to work)
  # see cgminer documentation for options.  you may want to put cgminer config in 
  # another file and simply put --config /that/file here.
  cgminer_opts: -o [url]http://pool.50btc.com:8332[/url] -u user -p pass --intensity 11 --api-listen --gpu-powertune 5 --gpu-engine 980 --gpu-memclock 300 --auto-fan --temp-target 70
  #cgminer_opts: -o [url]http://www.btcwarp.com:8999[/url] -u user -p pass --intensity 11 --api-listen --gpu-powertune 5 --gpu-engine 980 --gpu-memclock 300 --auto-fan --temp-target 67
  # tcp port for cgminer.. defaults to 4028
  # cgminer_port: 8332 

gpu0:
  # remove this or set to 0 to actually use this card..
  disabled: 0

# set to 1 if cgminer will manage this gpu.
  cgminer: 1

# overclocking.. all optional  

# enable to debug overclocking.. provides info on screen during mine start/restart
  # debug_oc: 1

# optional command to execute prior to overclocking
  # pre_oc_cmd:

# val_x = the value to set for this profile (0-2)
  # Profile 2 is used while mining, but setting values
  # in profile 2 that are lower than the values in the other
  # profiles is not allowed on some GPUs, so you have to adjust
  # the other profiles as well.

# core_speed_0: 300
  # core_speed_1: 800
  core_speed_2: 980
  # mem_speed_0: 300
  # mem_speed_1: 300
  mem_speed_2: 300
  # core_voltage_0: 1.125
  # core_voltage_1: 1.125
  # core_voltage_2: 1.125000

# fan_speed: 100

pool_file: /etc/bamt/pools

# default time to allow phoenix to run without finding a share.. 
  # exceed this and we move to next pool in poolfile

pool_timeout: 280

# monitoring values, used by email alerts and gpumon
  monitor_temp_lo: 65
  monitor_temp_hi: 80
  monitor_load_lo: 80
  monitor_hash_lo: 125
  monitor_fan_lo: 500
  monitor_reject_hi: 3

gpu1:

kernel: phatk2
  kernel_params: BFI_INT VECTORS FASTLOOP=false AGGRESSION=11

pool_file: /etc/bamt/pools
  pool_timeout: 280

monitor_temp_lo: 65
  monitor_temp_hi: 80
  monitor_load_lo: 80
  monitor_hash_lo: 125
  monitor_fan_lo: 500
  monitor_reject_hi: 3

gpu2:

josh 3 sata i 40 minuta do polovljenja nagrade :)

Poslednja izmena od urednika:
ma ima diff da ide samo na gore jer ce jachati mreza svakim danom, sa ili bez asica, i tako ce i biti.
ono shto mora da se desi je skok vrednosti novchica barem za 50%.

Poslednja izmena od urednika:
PPS RATE: 0.00000705 BTC

sad ce biti il nebiti
platiti struju il ne platiti :smoke:

Bravo :)
Jel da pocnem mining sa jednom 7950, dok cu drugu nabaviti za mesec dana, ili da bataljujem?

ako u narednih 15-20 dana ne skochi novchic na ~20$....biti ce chupavo....slabo isplativo...ne znam shta da ti kazem....sam znash rachunicu....sa 12$ za novchic ti je bilo oko 10% svaki mesec, ako uzmesh sve novo.
ako ostane 12$ radice se za struju i mozda malo preko....jednom rechju sra**e....ali ako bude 20+....ima potenciajla da bude isto.....u usprotnom, samo asic ce biti isplativ, ako uopshte izadje.....lele koliko puta sam rekao "ako" :D

Treba tu i napraviti racunicu na amortizaciju. Koliko ce isti GPU koji se kupi nov, gubiti svakog meseca na vrednosti. Mislim da sa ovim trenutnim stanjem to ne moze da se isprati.

Po sadasnjem 7950 donosi oko 15e mesecno, e sad nije ni poenta bataliti pa cekati skok cene, jer ce u medjuvremenu i dif da skoci :D...

Po sadasnjem 7950 donosi oko 15e mesecno, e sad nije ni poenta bataliti pa cekati skok cene, jer ce u medjuvremenu i dif da skoci :D...

Ja kad sam poceo 20 eura je pravila jedna 6770 dok sam sa 6950 pravio 40 eura.

Uh... Znaci, ulozis 600 evra za 2x7950 i dobijas 30 evra mesecno (da li od tih 30e treba da platim struju, ili je tih 30e cisto)?

Cisto, u ovom trenutku nikom ne bih preporucivao da bilo sta vise ulaze dok se ne vidi gde ce cena da ode.

P.S. da ispravim sebe pre ce biti da je cisto oko 13e...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno