Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

ja danas kontaktirao druga preko bare koji se vraca u decenbru mesecu i objasnio mu stvar, dao mu linkove a on preuzeo na sebe ovim recima:
ja cu da ih kontaktiram pa ako hoce u decenbar da im dam pare u ruke a oni meni to kako se vec zove nema problema ... donosim! sad videcemo

al dotle ja gledam da uzmem jednu 7950, konkretno ovu :
VGA AMD Radeon 7950 MSI OC, 3GB/DDR5/DVI/HDMI/DP/R7950-2PMD3GD5/OC

pa me interesuje dali je neko koristi, kolko daje stabilno Mh/s i sto je jako bitno koliko ze greje ??? ovaj jedan 90mm fan ne izgleda bas ubedljivo :trust:

Poslednja izmena od urednika:
Zasto u Emmi ne uzmes za 34K Sapphire sa dva venta? To je jedno od boljih hladjenja a i cena je odlicna.

ja danas kontaktirao druga preko bare koji se vraca u decenbru mesecu i objasnio mu stvar, dao mu linkove a on preuzeo na sebe ovim recima:
ja cu da ih kontaktiram pa ako hoce u decenbar da im dam pare u ruke a oni meni to kako se vec zove nema problema ... donosim! sad videcemo

al dotle ja gledam da uzmem jednu 7950, konkretno ovu :
VGA AMD Radeon 7950 MSI OC, 3GB/DDR5/DVI/HDMI/DP/R7950-2PMD3GD5/OC

pa me interesuje dali je neko koristi, kolko daje stabilno Mh/s i sto je jako bitno koliko ze greje ??? ovaj jedan 90mm fan ne izgleda bas ubedljivo :trust:

ne uzimaj tu msi. ja nisam znao kakva je dok je nisam rastavio i probao. povukao sam je sa oglasa i upregnuo da kopa.
buchna je, a kuler je sramotan, blago recheno. radi mi na 1100 sa 1024mv shto deluje ok, ali temp je 73c, vent na 65% poprilichno urla. to sve sa promenom paste i sa dodatnim ventovima koji cepaju u nju.

Poslednja izmena od urednika:
ne uzimaj tu msi. ja nisam znao kakva je dok je nisam rastavio i probao. povukao sam je sa oglasa i upregnuo da kopa.
buchna je, a kuler je sramotan, blago recheno. radi mi na 1100 sa 1024mv shto deluje ok, ali temp je 73c, vent na 65% poprilichno urla. to sve sa promenom paste i sa dodatnim ventovima koji cepaju u nju.

hvala druze ovoliko mi je bilo dovoljno...

@sajber
resio sam za win win iz jednog jako prostog razloga a to je sto u winu daju na 12 rata cekovima bez kamate pa sad vidi kolko ce realno da vrede te pare za godinu dana ???

evo, ovako identichno izgleda.

Prilozi

• his-radeon-7950_open.jpg
    his-radeon-7950_open.jpg
    130.4 KB · Pregleda: 143
Jaaao pa taj cooler je jadan! Covek bi jos pomislio da ispod tolike plastike ipak ima nesto kad ono plastika krije sramotu.
Znam da Sapphire ima samo 2god garanciju ali pre bi njega uzeo s dobrim hladjenjem nego ovu bedu. Ovo nema sanse da bi izdrzalo godinu dana rudarenja!

nema na chemu....rasturao sam ja totalno, kad skinesh vent, ja sam se zaprepastio koliko je mali hitsink...tuga...manje od intel box palachinke....eej...to treba da hladi 160w????

mislim, ja se vodim time da cu da je cherechim dok ne zvekne, a onda reklamacija....ko 'e 'ebe...

ma kakva pijaca, na otpadu da je sklapano....ja sam se shlogirao kad sam je otpakovao i otvorio....

sada se nadam nekom vga kuleru za max 30e pa mal oda je utisham....u suprotnom u shtalu ide :D

Poslednja izmena:
uzimaj safira slobodno,na 1100mhz/1.03v/64c i sto je interesantno dve takve rade na b75 sa g540 na cifteku 500w,kopaju po 530 svaka.msi twin frozer se vise greje i treba mu jace napajanje.kako i zasto ne pitajte

530 je neka donja granica za 1100mhz, mozda neshto trotluje malko.
ja lichno se ne bih nikako igrao i stavljao dve na tako slabo napajanje, 24\7.
nije mi bilo bash sve jedno da kachim dva gigabajta na ocz zt 650w ful modular :D

msi frozerka, lepo rekoh i u onoj 7950 temi, se greje vishe i da vishe opterecuje napajanje, a i v2 trazi osmopinac jedan.
zameni paste, 4c dole ide temp.

u pravu si za pastu 4c dole.

da li neko koristi bitcare aplikaciju za android i ako zna koji podatci i gde ih naci su potrebni da se app linkuje sa mtgox

Koristim ja. :D

Ljudi imam problem, malopre sam stavio 7950 pored 6850 koji sam vec imao i sad nece da mi otvori guiminer uopste. Jel zna neko sta bi mogao biti problem? Sa jednom kartom je sve radilo kako treba do sada..

Probaj sa novijom verzijom GuiMiner-om.

Instalirao sam za Android aplikaciju BitCare i MtGox Mobile. BitCare jos uvek nisam ni pokusavao da koristim, a MtGox Mobile nisam mogao da aktiviram (ne znam zasto), jednostavno nije hteo da prihvati aktivacioni kod. Tako da... ako neko koristi ove ili slicne aplikacije neka podeli sa nama iskustvo ukoliko je raspolozen. :D

Probaj sa novijom verzijom GuiMiner-om.

Hmm sad posto zurim treba da idem negde sam i zbunjem ne secam se kako i treba sve da se podesi od pocetka :).. Citam na 50btc treba prvo da se nabavi bitcoin adresa pa onda startujes program i sad ide "synchronizing with network" ali to ce trajati ceo dan :). I posle treba da se pokrene guiminer i da se podesi sve i onda radi. Tako sam prvi put radio ako se dobro secam. A sad malo pre ni sa 6850 nije hteo da radi probao sam i to, zaista nemam pojma sta se desilo..
btw koja je najnovija verzija guiminer-a? ja imam 20120219 s tim je sve radilo do pre sat vremena..

Aj jos da pitam- do sada je svakom radilo iz prve kada je dodavao 1-2 karte a ranije je radio mining samo sa jednom? znaci isklj racunar, ubacis kartu drugu startujes guiminer i sva sljaka dalje sa naravno vise Mh-s zbog drue karte? ne mora nista da se podeva u drajverima i ostalim programima?

Poslednja izmena:
Ne vredi ne znam da resim ovo, probao sam opet i vec sat vremena se yebavam ali nece da mi otvori guiminer. Instalirao sam novije drajvere, mada nije do toga sigurno nemam pojma sta je. Prvi put pre 20 dana kad sam instalirao i pratio uputstva proradilo sve iz prve a sad me zeza...da popizdis.

mislish, pokrene ga, ali ne vidish prozor, stoji u tray-u? :D
ako je tako, i meni se uhebalo par puta tako, samo startuj maximizirano, desni klik na ikonu i start maximized.

Poslednja izmena:
ako je tako, i meni se uhebalo par puta tako, samo startuj maximizirano, desni klik na ikonu i start maximized.

Pa ti si car! Evo probao i radi! :smash: :) Sad smo se mirza i ja (tj vise on) preko teamviewera yebavali sat i po i na kraju je konstatacija da treba da reinstaliram win i pre nego sto sam krenuo da vidim da li ima neko nesto pametno da kaze kad ono :d.
A jel ti kasnije proradilo ikad ili si morai reinstall win?

@fingon- hteli smo phoenix da namestimo i probamo ali nismo uspeli, to je za hakere :D.mada ne bi bilo lose ni to isprobati kazu da daje vise od 5-20% nego drugi mineri ;)

Poslednja izmena:

Bravo matori.
Bas smo razbijali glave sto je zezao tako, posteno ja sam ovaj problem prvi put video.

@fingon- hteli smo phoenix da namestimo i probamo ali nismo uspeli, to je za hakere :D.mada ne bi bilo lose ni to isprobati kazu da daje vise od 5-20% nego drugi mineri ;)

nemam zivaca za to a i sta da radim sa 5770, batalio sam btc-ove jos prosle godine. Jos imam na virwoxu oko 50 evrica koje nisam podigao :)

@mirza i chabex

nemam pojma kako mi se to sredilo, i da li mi se sredilo, jer sam menjao na par hardova na kojima je vec bio win7, i sada skoro sam koristio dva harda tj dva wina na jednoj mashini (7950 skrndelj i 5850) i na oba je sve ok.
a secam se da sam brisao drajvere, brisao guiminer, probao par verzija i nishta....ali sam u startu probao sa maximized i uspelo je makar da vidim prozor.

Kakogod, hvala za resenje inace bih ja sada instalirao win7 nepotrebno :d. btw cim sam oko ponoc startovao i drugu kartu posle pola sata pogledam i cena je sa oko 12,5$ padala na oko 11,5$ koliko je sad :). U stvari vise je :(. Naravno nije mi bas jasno kako se tacno formira cena jer nije sve u ponudi/traznji samo nego i u diff-u i jacini cele mreze itd. Samo da ne padznacajno ispod ove i bice ok..

nema na chemu, tu smo da se ispomazemo medjusobno ;)

jeste, videh, pada, ali mislim da je to samo trenutno jer su sigurno neki nestrpljivi prodali svoje novchice kad je ono bio malo preko 13$. mislim da ce rasti cena, no videcemo.

@mirza82 mozes li mi reci sta je "secret" u bitcare app kad hocu da linkujem svoj mtgox nalog,nemogu nigde da izguglam

Au al pade cena BC-a... Vec 2 dana stojim na 28 eura. Ali nema veze, cuvam ih do daljeg, skocice cena vremenom ;)

Nazad
Vrh Dno