Šta je novo?

Bitcoin [BTC] (SHA-256)

Ulozeno se vraca za 12 meseci ali ostaje HW. Dovoljno ti je da ulozis, da rudaris 3 meseca i ako prodas sve to ne mozes biti u minusu. To je covek pricao.

Taj HW je podjednako kvalitetan sve dok traje garancija ;)

@masterokrata: Lol, ja znam da ćete da valjate te grafike ovde ali nemoj mene da ubeđuješ da je grafika koja je radila 24/7 u full loadu i temperaturi istog kvaliteta kao ona koja se da kažem "normalno" koristi.

U svakom poslu imaš povraćaj dela novca za uložena sredstva za rad ako rešiš ta sredstva da rasprodaš.

Ne znam samo što si se "razobadao" kad samo lepo diskutujemo. ;)

EDIT: Da ne pričamo o garanciji, niko je ne pominje. Garancija je jedno a kvalitet rashodovanog hardvera je nešto drugo.

Poslednja izmena:
Ma sta te briga ako imas garanciju? Daj Boze da crkne, mozes samo dobiti bolje ;) Apsolutno nema pravila kad ce koja crci. Neka crkne posle godinu dana, neke rade 10 godina. Dok imas garanciju ne treba da imas briga uopste ;)

Ma ja ne brinem, nego čisto da definišemo reč kvalitet. :)

Bitcoin je bio klasika online posao za one kojima treba $ neka ok ili manja suma, moze svako da radi odmah i samo pusti da drnda grafa. Recimo ja kada sam krenuo pre skoro 3 godine u pricu online zarade (bukvalno seo i trazio) imao sam 5$ na PayPal-u koje sam u pocetku jako lose ulozio, posle sam trazio po raznim forumima nacine da zaradim nekih 10$ do 20$ na PayPal-u, posle 7 dana sam provalio da je to samo kucanje captchi - 1000 komada = 1$, dok sam te $ mogao da zaradim u to vreme sa 4850 sa bitcoin-om relativno lako (valjda je tada postojao bitcoin xd).

Posle su pojedinci videli ovo kao super priliku ako se uloze vece kolicine $ (desetine hiljade $ ulozene), pa su posle dosla finansiranja startup-a za ASIC i na kraju je jedan klasican online posao gde je svako mogao relativno brzo da zaradi 20$ postao unosan biznis, koji ce na kraju verovatno da se svede kao sto pre mige rece na mali broj ljudi koji ce imati farmu ASIC-a.

Ovo je bila klasicna zarada sa strane (dodatak uz platu), ali fora je da u tim sitnicama pojedinci uvek vide dobru priliku i iskoriste je i zarade brdo novca (uloze ili novac ili pamet), imam podosta primera, da ne nabrajam.

Kad isplivaju 5830-50-70 posle kraja bitcoina za 50e, bice haos na trzistu polovnih karti u celom svetu mesecima :)

Poslednja izmena:
Ljudi jel moze neko da se konektuje na pool.50btc.com:8332.
Od jutros nece.

POZ

wtf is going on? :) Ja jedini maltene u The game i prvi sam naravno :d ali opala je brzina treba da bude oko 780 a sad je 644 na onom grafikonu...pukli definitivno, valjda će da reše ubrzo ovo

ps- i ovakve stvari treba dodati u troškove naravno...al bih se sad nervirao da imam dosta Gh/s,mada ja sam se nervirao juče valjda ne moram i danas :trust:

Poslednja izmena:
E pa da i to je rešenje...taman sam i ja juče hteo ali su mi relativno brzo rešili problem.

zna li se u kom fajlu se snimaju podesavanja guiminera da mogu da se naprave vise komada i onda fast switching izmedju poolova

ako mislish da on sam switchuje to nemam pojma kako da se namesti i da li moze, ali mirza je meni napravio nove workere sa balkan podeshavanjima, i samo iskljuchish 50btc i ukljuchish balkance :D....

aj stavi ovde screenshot guiminera,posto sam ja pokusao da se logujem ali nece

pukao 50btc server izgleda

Po prvi put od kako ja na njemu radim, ali mislim da nije prsao nego su imali nekih tehnickih problema, poceli su da se mnogo pojavljuju invalid sherovi, pa su verovatno zbog toga ugasili server na par sati radi popravke.

Poslednja izmena:
meni se javlja da su pukli lelekomovi portovi u tom rejndzu koji koristi pool jer je samo srbija bila offline u tom periodu,ostali su radili redovno na 50btc,rusi provereno ;)

Onda smo mnogo jaki :D jer ako se ne varam u tom periodu je opala jačina pool-a za 1000 Gh/s čini mi se, obično je oko 4000 (mislim da je sinoć bilo toliko) a bilo je oko 3000 tada kada ste bili u out-u. Moguće da grešim ;). Btw meni je radilo ok a i ja sam na Telekomu, ali ja sam juče bio u out-u..

Poslednja izmena:
svi smo mi na njihovim portovima ka napolje :( i da izgleda je Srbija 25% poola.MNOGO SMO JAKI ,)

Jel ovo?

capture33.jpg

tako probali danas da narucimo sa drugom u win win 3x Gigabyte 7950 Wind Force i CORAK. nemoze covek i kad hoce da potrosi 100+k din. Ostalo kao ce nam jave i niko se ne javlja. Jos pita:" za sta vam treba"??

PA CU MESIM KRAVAJCI VALJDA :smoke: !!!

ok,snasao sam se.al evo da imaju svi ostali.

Prilozi

• pool.JPG
    pool.JPG
    45.9 KB · Pregleda: 75
rekoh vam ja kako sam prosao kad sam hteo da potrosim 3500e :) ... srbija ...

tako probali danas da narucimo sa drugom u win win 3x Gigabyte 7950 Wind Force i CORAK. nemoze covek i kad hoce da potrosi 100+k din. Ostalo kao ce nam jave i niko se ne javlja. Jos pita:" za sta vam treba"??

PA CU MESIM KRAVAJCI VALJDA :smoke: !!!
Hteo ja u e..i-u pre 10 dana jednu, i nude mi onaj obican msi, reko neka hvala....

Zdravo
Vec godinu dana se neckam za ovo , ali vreme leti ja ne odlucan i tako.,..
elem , imam jednu masinu , pa sam hteo da je pustim da kopa for fun.
Komp je
Asus P5K EPU
Celeron
1ddr
MSI 6770
Stavio sam BAMT na flash od 16gb i prilikom podizanja prijavio je
da mu fali p5kepu.rom
trazio sam po netu , ne mogu da nadjem taj fajl , da li zna neko o cemu se radi?
Registrovao sam se na 50btc.com i tamo ima uputstvo za win a ne vidim kako se podesava bamt
ako ima znate neki link bilo bi lepo.

Pozdrav

mene ste zaboravili?
:(

Poslednja izmena:
Evo uputstva za BAMT. Prosto je u principu pogotovo za 5 i 6 seriju. Podešava se konfiguracioni fajl i tu te lepo na engleskom navodi i objašnjava, u principu prosto rečeno uzmeš i obrišeš #(tarabe) ispred onoga što želiš da bamt vidi, naravno i vrednosti podesis u skladu sa tim, možeš OC da radiš a i ne moraš do tebe lično stoji.

dechko ima problem sa ovim p5kepu.rom, kao da mu je pukao bios, ili mu mozda bamt ne podrzava plochu.

ja bih ti, druze, rekao da znam o chemu se radi.

Trenutno je sajt BAMT-a pao, tačnije deo gde je podrška tako da ne mogu videti koji hardwer je podržan. Ne mora BAMT specijalno može i Ubuntu da rudari ili neki drugi linux koji ide na usb, samo se instalira mining program.

Nazad
Vrh Dno